502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

1.000 de chipuri de vin

November 9th, 2012, com Comenteaza

Fiecare  vin are  un chip pe care  trebuie  să-l  descoperi. Unul e rubiniu închis,  cu  aromă complexă, gust  catifelat,   cu  note  de fructe de pădure. Altul e auriu, are aromă bogată, cu indicii de fum şi nuci, iar gustul final aduce a coajă de grapefruit şi migdale. În barul  „1.000 de chipuri“  poţi descoperi numeroasele înfăţişări ale acestei licori preţioase: vinul.

Sunt sute de sortimente de struguri pe baza cărora  se produc mii de mărci de vin, dar  un singur personaj: vitis vinifera – viţa-de-vie. Acest personaj – viţa-de-vie – care  îmbracă atât  de multe  chipuri, îl puteţi descoperi în winebarul 1.000 de chipuri, prin  licorile  atent  selecţionate care îi justifică  pe deplin numele. Vinuri  celebre,  vinuri de  terroir, vinuri brand, vinuri de autor de la crame boutique produse în cantităţi limitate, champagne, spumante, sherry, vinuri din   struguri  ecologici   sau   chiar   şi  vin  fără alcool.  În  winebar-ul 1.000 de chipuri găseşti peste  600 de sortimente de vin din import sau autohtone.

Situat  într-o  clădire  construită în perioada interbelică, nu departe de Parcul  Carol, winebarul 1.000 de chipuri este o invitaţie adresată deopotrivă cunoscătorilor în materie de vinuri de calitate,  dar  şi celor care vor să se împrietenească cu licoarea zeilor.  A fost primul winebar  din   Bucureşti,  lansat   în  noiembrie 2010, iar de atunci şi până astăzi colecţia de vinuri    s-a   îmbogăţit   continuu,   în   timp    ce stindardul calităţii  a fost menţinut mereu la un nivel  ridicat.  „Avem peste  100 de  vinuri care pot fi degustate la pahar. Toate vinurile pe care le găsiţi la noi sunt  atent  selecţionate, singurul criteriu fiind cel al calităţii. Nu veţi găsi vinurile de la noi în supermarketuri, tocmai  fiindcă  noi mergem  pe  calitate   şi  vinuri  deosebite. Nu uitaţi,  tot ceea ce este produs în cantităţi mici este de calitate!  La noi sosesc  străini  interesaţi de produsele româneşti, dar  şi români dornici să testeze  vinurile şi produsele străine”, ne-a explicat  Ştefan Ionescu, unul dintre cei doi asociaţi  care  au  deschis   winebar-ul.  Prin   acest spaţiu,  patronii încearcă  să  educe  românii în materie de vinuri de calitate.

Veţi găsi aici, pe lângă vinuri, renumitele brânzeturi grana padano, roquefort, brie sau telemea de capră şi oaie româneşti, dar şi chorizo, prosciutto crudo, babic, cârnaţi de Pleşcoi sau platouri terrine – de canard / faisan / lièvre / lapin etc.

Apropo de produse alimentare străine sau de  pe  la  noi!  Vinurile   degustate la  1.000  de chipuri pot fi asociate  cu diverse delicatese din carne şi brânză.

Chipurile diferite ale vinurilor sunt asociate cu  evenimente culturale precum expoziţii temporare de artă vizuală, lansări de carte, proiecte fotografice/documentare, simpozioane, discuţii etc. Clienţii barului au la dispoziţie fişe de degustare,  în  care   aceştia   îşi  pot   exprima părerile  asupra  fiecărui   produs.  Aceste   fişe ajung la producător, constituind un instrument eficient de testare a pieţei şi un feedback real pe care producătorul îl poate  avea  în legătură cu vinurile sale.

Taguri:

Comenteaza