- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Alina Turcu vine pe ştirile meteo – Vremea sexy

Luni va ploua în extremitatea de nord a ţării. La Satu Mare, vor fi -1° C la noapte şi +3° C în cursul zilei de mâine. Vântul va sufla slab până la moderat. Ploaie şi în centrul ţării şi o minimă situată între 0° C şi +1° C la Braşov, maxima va atinge +5° C. La Bucureşti, Craiova şi Timişoara sunt condiţii de ceaţă în cursul dimineţii. Minima va atinge +4° C, iar maxima va fi de +10° C” etc. Un text mereu schimbat, în funcţie de starea vremii, dar foarte aşteptat de către telespectatori în week-end. Şi vremea este parcă mai frumoasă când ţi-o prezintă o brunetă sexi, în vârstă de 23 de ani. Din octombrie anul trecut şi până astăzi canalul tv N 24 are la rubrica Meteo la final de săptămână o tânără speranţă: Alina Turcu.

Culoarea preferata – galben; florile prefe­rate – trandafirii gal­beni; sportul practi­cat – bowling; poeţi preferaţi – Bacovia şi Coşbuc; adora călă­toriile-a fost în Grecia, Turcia, Bulgaria şi vrea să ajungă în Tunisia sau Egipt; parfumul ei – Rush de la Gucci, respectiv Ultraviolet de la Paco Rabanne; adoră puii de leu, suricatele şi maimu­ţele, dar nu are nici un animăluţ acasă.

Impulsivă, comunicativă, sociabilă, posesivă, emotivă dar şi superstiţioasă, Alina Turcu dă culoare unei rubrici ale cărei date sunt de obicei sobre, scorţoase şi ştiinţifice. Este studentă anul IV, la secţia filosofie-jurnalism din cadrul Universităţii Spiru Haret din Capitală, două zile pe săptămână lucrează pentru o companie de brokeri în asigurări, încheind şi asigurări CASCO şi RCA, în restul săptămânii este instructor de dans pentru copii la trupa lui Costi Mărculescu, în week-end prezintă meteo. Ştie franceză, italiană şi spaniolă, dar şi puţină engleză, iar crezul ei în viaţă sună extrem de filosofic – doar a dat la o facul­tate de profil! – dar şi optimist: „Spun «Nu» compromisurilor, nu privi cu regret eventualele greşeli şi, în general, nu privi cu mânie în urmă. Acceptă-te aşa cum eşti şi îndreaptă-ţi greşelile acolo unde este posibil, fără a regreta!”

Inainte de N 24 a colaborat cu TVR 1, PRO TV şi TVRM unde a avut emisiunea pentru pici Mini Miss şi Mini Mister, a fost hostess la Naţionala de bere şi a participat la Caravana Fresh Star. Aşa i-a cunoscut pe Andra, fetele de la Blondi, băieţii de la Sistem. Fiindcă tocmai se căutau prezentatoare pentru emisiunea de ştiri sportive de la N 24, Alina Turcu a încercat şi a dat probă. A picat, din cauza dicţiei! în paralel cu castingul pentru sport, se susţinea o probă şi pentru Meteo, din 30 de fete, doar Alina a fost aleasă. A venit la N 24 de la 1 septem­brie 2006 pentru a face pregătiri amănunţite, iar de la 1 octombrie a intrat pe post. „Nu este greu fiindcă echipa cu care am lucrat a fost extrem de înţelegătoare, regizorul şi producătorul au fost şi sunt OK. Textul pe care îl rostesc este unul sobru, fiindcă N 24 este totuşi un canal de ştiri, unde nu se permit mici jocuri şi glumiţe ca la Naţional TV, explică Alina.

Superstiţioasă din fire, Alina crede că cifra 24 îi poartă noroc. S-a născut pe 24 iulie 1983, a început să prezinte rubrica Meteo la N 24 şi şi-a cumpărat cu bani proprii un Matiz albastru cu numărul 24. Deşi în copilărie credea că se va face învăţătoare – a şi urmat un liceu cu profil pedagogic – Alina Turcu a fost sfătuită să meargă la facultatea de filosofie-jurnalis- tică de către dirigintele ei din liceu. „Am lucrat ca învăţătoare doar două săptămâni, după care mi-am dat seama că nu am nimic în comun cu acest job, aşa că facultatea a devenit principala mea preocupare. Sunt în anul IV şi urmează să susţin licenţa. în place foarte mult munca de prezentator şi sper să pot rămâne în televiziune. Nu-mi doresc să devin reporter şi să fac muncă de teren şi nici nu vreau să fiu redactor, dar prezentator sau producător tv mi-ar plăcea să devin. Da, asta da!”

text Alice-Claudia Gherman

foto arhiva National TV