ambient music online radio free ambien 10mg ambien cr a1

can i take strattera as needed buy strattera when will a generic for strattera be available

can you mix librium and valium valium 10 mg strength of valium compared to xanax

purchase diazepam Shreveport buy valium bl¥ valium och alkohol

cual es la pastilla del viagra buy viagra online molly and viagra together

how long does it take zithromax to digest buy zithromax zithromax qt interval

zithromax 1g buy buy zithromax how fast is zithromax absorbed

can i take lodine with tramadol tramadol 50mg can you take tramadol when you are pregnant

quelle est la capital du viagra buy viagra super active online best place to buy generic viagra online

amoxil and sulfa allergy buy amoxicillin online what is amoxil tablet used for

LIFESTYLE

Allhambra, restaurantul de la etajul 10

May 6th, 2011, com 7 comentarii

Şalău pe pat de legume, ruladă de somon pe armonie de salată, ambele mândria casei „Allhambra”.

De 15 ani, restaurantul Allhambra reprezin­tă un adevărat magnet pentru bucureşteni. Pentru mulţi dintre cei care i-au trecut pragul, Allhambra a însemnat un soi de cetate miste­rioasă, greu accesibilă, un restaurant cu circuit închis, unde doar iniţiaţii aveau acces. Aceasta fiindcă localul se află în clădirea SIF Muntenia, unde intrarea dinspre mânăstirea Radu Vodă este uşor mascată de uşile înalte, sobre, care par mereu închise, iar amplasarea localului la etajul zece îl fac dificil de găsit. Nu imposibil, însă! Odată descoperit – la propriu, dar şi la figurat – Allhambra îţi rămâne în minte drept un locşor intim, unde vrei să revii. De ce? Fiindcă terasa în aer liber oferă, pe vreme bună, o panoramă de 360 de grade asupra Bucureştiului. Apoi, un alt avantaj constă în faptul că, în perioadele reci ale anului, poţi să te refugiezi la căldură fie în cafeneaua cu 40 de locuri oferind, de asemenea, o privelişte minunată asupra oraşului, fie în salonul de 150 de locuri, unde se află restau­rantul propriu-zis. Afară de perspectiva oferită de Allhambra, meniul pus la punct de bucă- tarul-şef Lucian Bica te învăluie în aromele ameţitoare ale preparatelor româneşti tradiţionale precum şalăul de Dunăre pe pat de legume stropit cu vin alb, pastramă de oaie coaptă în mămăligă cu frunze de busuioc şi fâşii de brânză, tocăniţă strămoşească de viţel, cotlet de berbecuţ pe varză roşie, caramelizată (specialitatea casei Allhambra), muşchi de vită în unt stins cu vin ală­turi de peste 60 de sortimente de vin româneşti şi străine. Pe lângă preparatele româneşti tradiţionale din peşte (păstrăv de la Pojorâta la grătar cu sos de lâmâie, saramură de crap din Dobrogea cu mămăliguţă), în meniul Allhambra intră şi aşa-numitul Peşte de fitze pentru cuconaşi şi domniţe: somon la grătar cu sos Allhambra, file de şalău meuniere cu sos de capere. La desert? Merită să încerci clătitele surpriză (supranumite după cum ţi-o fi norocu’) sau prăjitura casei Allhambra.

Şi, dacă nimereşti la ceas de seară, trupa Exclussiv (solistă Bianca Anghel-Sârbu) te va face să reasculţi cele mai frumoase melodii din perioada interbelică şi până astăzi.

Taguri:

Comentarii

  1. I found your posting to be insightful! Thank you.

  2. Excellent piece. I was checking constantly this blog and I am quite impressed! Very helpful info specially the first part. I care for such information a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

Comenteaza