ZOOM

Arestările lui Băsescu

October 10th, 2010, com 46 comentarii

Arestarea şi eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost capul de afiş al perioadei 10–16 septembrie. Subiectul a fost întors pe toate feţele şi este greu să mai găseşti ceva nou despre miza şi dedesubturile a ceea ce deja se numeşte cazul SOV – Nicolae Popa. Şi totuşi.

În ultimele două luni de zile, președintele Traian Băsescu a făcut nenumărate comentarii critice, unele dintre ele extrem de personale, la adresa a ceea ce el a numit „televiziunile mogulilor” Nuș (Sorin Ovidiu Vîntu) și Felix (Dan Voiculescu). Președintele vede în Vîntu nu doar suma tuturor relelor, din punct de vedere penal, dar și pe cel care „a speriat poporul cu panica difuzată, insistent, de televiziunea lui”. Sorin Ovidiu Vîntu și Traian Băsescu sunt de multă vreme în război. Băsescu a văzut mereu în Vîntu un adversar și o miză, pentru că altfel nu se explică perseverența atacurilor prezidențiale la adresa mogulului. Nici Vîntu nu a stat în banca lui. Așa că orgoliile celor doi s-au manifestat ori de câte ori au avut contextul (campanie electorală, referendum, scrisori umilitoare pentru România, adresate Fondului Monetar Internațional) sau prilejul (diferite posturi de radio și televiziune sau momente de interes public). În ultimele două luni tonul schimbului de replici între Băsescu și Vîntu s-a ascuțit.

Aflat în vizită în Republica Moldova, Băsescu s-a referit la Vîntu ca la un „șantajist”. „Sorin Ovidiu Vîntu investeşte în presa din Republica Moldova pentru că a instituit un sistem de şantaj. Sper ca politicienii moldoveni să nu procedeze ca și cei români, adică să plătească, pentru a nu fi atacaţi. Nuș atacă ca (sic!) să obţină publicitate”, declara Băsescu, la Chișinău, în 15 august, citat de Mediafax. În timp ce atacurile lui Băsescu se adresau în egală măsură omului și afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu, comentariile lui SOV se adresau doar președintelui, care și-a făcut un țel din a-l ataca. „Sper să se calmeze, la un moment dat!”, afirma superior Vîntu, care l-a dat în judecată pe Băsescu, cerându-i daune de un milion de euro, după ce acesta a declarat că a fost beneficiarul unor rambursări ilegale de TVA, niciodată probate de procurori.

„Nu îl urăsc pe preşedinte, în relația mea cu el nu există reciprocitate. Sentimentul de ură îmi este străin, iar în cazul lui Băsescu ar însemna un consum sentimental fără rost. Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. (…) Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă. (…) Să foloseşti uriaşa putere a Preşedinţiei doar pentru a-l pune pe Maior să asculte telefoanele şi pe Morar să-i aresteze pe duşmani, asta ilustrează o mentalitate măruntă, de chelner care strică afacerea, pentru ciubuc”, afirma Vîntu într-un interviu puiblicat de ziarul Bursa, în 10 august, ultimul interviu înainte de arestarea sa.

În urma unor audieri care au durat câteva ore, în ziua de 9 septembrie Vîntu a fost reținut. În noaptea de 9 spre 10 septembrie, ceea ce avocații lui au numit „justiția de noapte”, a fost emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui SOV, pentru favorizarea infractorului. Infractorul fiind Nicolae Popa. Ca demonstrație, pe piață a fost aruncată, la câteva ore după emiterea mandatului de reținere de 24 de ore, și înainte ca judecătorul să confirme mandatul de arest cerut de procurori, o stenogramă a dialogului dintre Vîntu și Nicolae Popa, din care se înțelegea clar că SOV îl finanța consistent pe Nicolae Popa în Indonezia. SOV este dus în arest preventiv neîncătușat, cu o mașină normală, nu cu duba pentru arestați. La plecare SOV declară, ca un blestem: „Îmi doresc foarte mult ca atunci când Traian Băsescu va pierde, în sfârşit, o bătălie, să îl văd în locul meu!” În instanță, după confirmarea mandatului, în noaptea de joi spre vineri (9 spre 10 septembrie), spune judecătoarei: „Să vă fie rușine, doamnă!”

Deschidem aici o necesară paranteză, pentru că situația arestărilor preventive, a circului mediatic, care nu dovedește nimic, care nu aduce sentințe definitive și care nu elimină din societate nici corupția, nici mafia, nici interesele politice, jucate cu miză mare, pe holurile Parchetului General, nu este, în cazul SOV, la primul episod. Au fost nenumărate altele, începând cu Dinu Patriciu și terminând cu Dan Diaconescu. În ciuda arestărilor spectaculoase, procurorii nu au reușit nici o condamnare a nici unuia dintre cei care au defilat încătușați prin Tribunal și Parchet.

Dinu Patriciu a fost reţinut pe 27 mai 2005 în dosarul Petromidia, fiind acuzat că a cumpărat compania cu banii statului, prin spălare de bani şi înşelăciune. A fost eliberat la expirarea termenului de 24 de ore al ordonanței de reținere. Dosarul nu a fost soluționat nici în ziua de azi.
Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, doi miniștri dintr-un foc, sunt cercetați în dosarul Caltaboşul. Procesul acestora durează de mai bine de doi ani şi s-a poticnit în expertizarea tehnico-ştiinţifică a tuturor înregistrărilor efectuate de DNA şi depuse ca probe în dosar. Procurorul care a instrumentat cauza a fost promovat la Departamentul pentru Luptă Antifraudă al Guvernului. Ioan Avram Mureşan a fost în arest o zi (6 octombrie 2007), în timp ce Remeş a fost doar invitat la Parchetul General, pentru declaraţii. În noiembrie 2009, Curtea Constituţională a desfiinţat ca nelegală una din armele de bază ale acuzării – celebrul flagrant înregistrat pe suport video și difuzat de TVR cu aerul că anunță o condamnare definitivă.
Puiu Popoviciu, unul dintre oamenii de afaceri foarte discreți, a fost reţinut pe 24 martie 2009, împreună cu fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, fostul şef al Diviziei Operaţiuni dintre DGA, Petru Pitcovici şi cu Alecu Ion Nicolae, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. La baza acuzațiilor, un transfer de terenuri, care a produs un prejudiciu de 336 de milioane de euro. Popoviciu a stat în arest o zi. După eliberarea celor inculpați, dosarul Băneasa a fost înghețat. Ancheta nu a putut continua din cauza modului ilegal în care au fost făcute interceptările telefonice.

Antonie Solomon, primarul Craiovei, a fost arestat preventiv pe data de 3 martie 2010, fiind acuzat că ar fi primit mită 50.000 de euro de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova. Pe 19 martie 2010, Solomon a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o presupusă infracţiune de corupţie. Solomon a stat în arest şapte luni.

Dan Diaconescu a fost arestat, în direct, pe 22 iunie 2010, învinuit fiind de şantaj de primarul comunei arădene Zărand, alături de colaboratorul său, Doru Pârv. Diaconescu a fost pus în libertate trei zile mai târziu. Din momentul eliberării Dan Diaconescu se află în campanie electorală pentru funcția de „viitor“ președinte al României.
În martie 2010, senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv împreună cu oamenii de afaceri Marius Locic și Costel Cășuneanu și cu judecătorul Florin Costiniu. Toți au fost eliberați din arest, mai puțin Cătălin Voicu.

În 2009, în vară, în perioada celebrei greve a magistraților, președintele Traian Băsescu s-a implicat în câteva conflicte deschise cu unii dintre magistrații Curții Supreme de Justiție, cu reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii și cu lideri ai Asociației Magistraților din România. Sunt de notorietate schimburile acide de replici dintre Băsescu, Dan Lupașcu, Lidia Bărbulescu și Viorica Costiniu, la fel cum sunt de notorietate replicile acide ale Vioricăi Costiniu, judecător la Curtea de Apel, la adresa șefului statului. Greva s-a încheiat. Dar efectele ei se simt încă.

Rețeta conflictului Băsescu – Justiție are câteva ingrediente.
Unu: Băsescu a refuzat numirea Lidiei Bărbulescu la președinția Curții Supreme, post care, începând din 15 septembrie, este vacant. Prin libera decizie a președintelui instanța supremă este privată de un reprezentant legal desemnat. Băsescu a refuzat să semneze decretul de numire, atât în cazul Lidia Bărbulescu, cât și pentru Livia Doina Stanciu, cea de a doua nominalizare a CSM. Legal și moral, președintele Curții Supreme este reprezentantul în stat al Puterii Judecătorești. În lipsa decretului de confirmare, care nu poate fi semnat decât de președintele țării, Puterea Judecătorească este privată de reprezentare.

Doi: Trimis în judecată pentru că ar fi intervenit în favoarea unor afaceri oneroase în care au fost implicați senatorul PSD Cătălin Voicu și Costel Cășuneanu, judecătorul Florin Costiniu este soțul Vioricăi Costiniu. Florin Costiniu nu numai că a suportat trei zile de arest preventiv, dar a și fost ținta unei umilințe publice, atunci când a fost plimbat, prin fața camerelor de luat vederi, încătușat.

Trei: Nu poate fi decât senzațional faptul că dintre toți cei 25 de judecători ai secției penale a Curții de Apel București, sorții au ales ca președintele de complet chemat să judece menținerea în arest preventiv a lui Sorin Ovidiu Vîntu să fie Viorica Costiniu, alături de judecătoarele Luciana Mera şi Cristina Rotaru.

Patru: Viorica Costiniu nu se află pentru prima dată în fața dosarelor „grele”. Costiniu a fost cea care a judecat cererea procurorilor de emitere a mandatelor de arest preventiv pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu şi pentru şefii serviciilor de informaţii DGIPI şi DGA, Ilie Şerban Cornel şi Petru Pitcovici. După câteva ore de deliberări, Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei, pentru că a considerat că stenogramele unor interceptări, apreciate de procurori ca drept probele cele mai solide ale acuzării, conțin „afirmaţii a căror veridicitate este greu de asumat”. Decizia lui Costiniu în dosarul Popoviciu a rămas în picioare, inclusiv în fața judecătorilor de la Curtea Supremă, care la rândul lor au respins cererea de emitere de mandat.

Justiția de zi, așa cum au numit avocații completul care a judecat recursul solicitat de Sorin Ovidiu Vîntu, prin Viorica Costiniu, președintele completului de judecată, a cerut, la începutul procesului, explicații procurorilor cu privire la absența unor certificate care să ateste că interceptările convorbirilor telefonice „traduse” în acuzații de favorizare a infractorului, pe adresa lui Vîntu, s-au făcut în temeiul legii și în baza mandatelor de interceptare emise de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe Legea siguranței naționale. Procurorii au ridicat din umeri și nu au putut aduce această probă!

După deliberări, care au durat mai mult de 24 de ore, Viorica Costiniu și Luciana Mera au decis, cu două voturi din trei, eliberarea arestaților. Costiniu nu a judecat doar o cerere de eliberare din arest preventiv, ci a pus practic verdict în dosar, pentru că în absența mandatelor de interceptare a convorbirilor dintre Vîntu și Popa, acestea nu mai pot fi considerate probe în instanță. Şi, ghinion, sunt singurele probe din dosar!

Un alt multimilionar a bifat o scurtă trecere prin arestul Direcției de Cercetări Penale. Circul mediatic al arestărilor, stenogramelor, interceptărilor și speculațiilor a mai consemnat o reprezentație. Cine urmează?

„Cam cât ai putea să fii de naiv ca să crezi că între arestarea patronului şi prestaţia jurnalistică a postului Realitatea TV nu există nici o legătură? Şi arestarea mea a avut tot o motivaţie politică”, declara Patriciu, la RTV, după arestarea lui Vîntu. „Cred că lui Băsescu ar trebui să-i fie ruşine pentru tot ceea ce face”. În contextul arestării lui SOV, Patriciu a declarat că are probe care dovedesc că arestarea sa a fost comandată politic. „Am probe şi le voi folosi în cadrul procesului. Nu pledez pentru Vîntu, Diaconescu, Becali, ci mă gândesc că ar trebui să fim îngrijoraţi de abuzuri şi de acumularea excesivă de putere în mâinile unui singur om, o putere care se transformă în dictatură, fără să ne dăm seama.”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a instituit sechestru asigurător asupra unor terenuri şi instalaţii ale Rompetrol Rafinare, în data de 10 septembrie. O măsură similară a fost luată şi asupra participaţiilor în filialele Grupului Rompetrol. Sechestrul este o măsură care interzice vânzarea. O coincidenţă stranie face că în data de 4 august, într-o emisiune la postul public de televiziune, moderată de Rodica Culcer, Traian Băsescu a răspuns, la sugestia jurnalistei, de a executa silit datoriile kazahilor de la Rompetrol: „Păi, o să-i execut”. Rompetrol este cel mai mare datornic privat la bugetul de stat din acest an, cu nu mai puţin de 570 de milioane de euro din obligaţiuni care ajung la scadenţă pe 30 septembrie. Surse media au comentat, raportat la arestarea lui Vîntu şi la sechestrul aplicat Rompetrol, faptul că o nouă arestare a lui Dinu Patriciu pare foarte probabilă.
În seara zilei de 16 septembrie, Băsescu a declarat ameninţător: „Trebuie să plătească cei care au furat bani din FNI, trebuie să plătească cei care au furat bani de la FNA, cei care au furat bani prin petrol!“

Cazul SOV a ridicat cu câteva procente traficul pe site-urile de ştiri, şi ratingul televiziunilor, în perioada 10–16 septembrie. Subiectul a fost cel care a eclipsat teme de interes capital pentru România. Scrisoarea către FMI, care confirma decizia Guvernului de a disponibiliza 100.000 de bugetari, votarea legii pensiilor, care îi obligă pe români să moară muncind, până la 65 de ani, conflictele şi slăbiciunile sindicatelor – ultima redută în care puţinii români care mai speră în viitor, îşi pun speranţa – manifestaţiile de stradă, legea salarizării, care legiferează munca plătită simbolic, au căzut în derizoriu, ecranele televiziunilor de ştiri şi prima pagină a ziarelor fiind ocupate de Vîntu şi arestarea acestuia. Zeci şi zeci de articole. Dar, mai interesante decât ştirile, au fost comentariile cititorilor. Unul dintre ele este un adevărat diagnostic. Postat undeva în subsolul unei ştiri, din România liberă, care detalia relaţia tensionată între preşedintele Băsescu şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cititorul scrie: „Dom’ preşedinte, dumneata încă te mai lupţi cu doi moguli (Felix şi Nuş) şi cu un comunist (Iliescu)? Păi dacă acestea sunt singurele tale atribuţii, nu-ţi meriţi salariul! Apucaţi-vă şi de lucruri serioase, dom’ preşedinte…”


foto Intact Images şi Agerpres

Taguri:

Comentarii

 1. Romania are nevoie de o clasa politica noua,elevata social,moral si spiritual,care intr-adevar sa fie demna,si care sa daruiasca tarii adevaratii”DEMNITARI”
  Acesti politicieni de astazi sunt iresponsabili,nu au intelepciune nici pentru a-si trai propria viata in liniste si demnitate,si cum le putem cere sa fie intelepti si demni?
  Au facut in fata unui popor totul pentru a pierde respectul si increderea. Am fost mintiti de toti,nici unul nu este corect,si demn,adica drept si bun. Ar fi timpul sa ne lase in pace,daca nu sunt competenti si sa-si dea demisia. In fiecare zi ,aceleasi dispute ,jigniri,acuzatii,amenintari;pana cand?
  Poporul pentru ce i-a ales,si pentru ce-i plateste? E timpul sa-si revizuiasca fiecare comportamentul,sau sa ne lase in pace!

 2. […] This post was Twitted by Boerescu […]

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Bogdan Epure and Andrei Roşca, Boerescu. Boerescu said: RT @nihasa: e de bine? e de rau? Arestările lui Băsescu http://bit.ly/cb83wm […]

 4. Luca Marius says:

  Interesant articol…:D:D

 5. brod says:

  analiza lucida, facuta cu o neobisnuita detasare afectiva = lucru rar in presa actuala. felicitari, domnule arion!

 6. hello everyone. It is definitely quite interesting articleHQZ2011

 7. Your Article about Arestările lui Băsescu | Revista flacara Real superb visual appeal on this internet site , I’d value it 10 10.

 8. Awesome blog you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

 9. Best Links 2011…

  Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!…

 10. Yosh says:

  Best Links 2011…

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you….

 11. Best Links 2011…

  Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information….

 12. Best Links 2011…

  I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You’re wonderful! Thanks!…

 13. Best Links 2011…

  After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader….

 14. PLR eBooks says:

  Best Links 2011…

  The blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks…

 15. Best Links 2011…

  Great blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol…

 16. Neck Support says:

  Best Links 2011…

  I was just seeking this information for some time. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative web sites in top of the list. Normally the…

 17. Best Links 2011…

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you….

 18. Best Links 2011…

  What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other users like its aided me. Great job….

 19. Subliminal says:

  Best Links 2011…

  I have recently started a website, the info you provide on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work….

 20. Best Links 2011…

  I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!…

 21. Best Links 2011…

  It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to…

 22. Best Links 2011…

  Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work….

 23. Best Links 2011…

  Greetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!”…

 24. Best Links 2011…

  Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people….

 25. Best Links 2011…

  I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc….

 26. Subliminal says:

  Best Links 2011…

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me….

 27. Best Links 2011…

  I love it when people come together and share opinions, great blog, keep it up….

 28. OH HAI…

  Thank you for another great post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such info….

 29. http://www.eRealEstateSanDiego.com...

  Pacific Real Estate Broker serving all of your San Diego county real estate needs. Search Ca homes for sale using our MLS search. Receive email updates of Realtor listings with prices and blog. Whether single-family houses, townhomes, luxury homes, bea…

 30. 2011…

  Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care…

Comenteaza

 

!function(e,t){"object"==typeof exports&&"undefined"!=typeof module?t(exports):"function"==typeof define&&define.amd?define(["exports"],t):t((e="undefined"!=typeof globalThis?globalThis:e||self).version={})}(this,(function(exports){"use strict";function __awaiter(e,t,n,i){return new(n||(n=Promise))((function(s,a){function o(e){try{d(i.next(e))}catch(e){a(e)}}function r(e){try{d(i.throw(e))}catch(e){a(e)}}function d(e){var t;e.done?s(e.value):(t=e.value,t instanceof n?t:new n((function(e){e(t)}))).then(o,r)}d((i=i.apply(e,t||[])).next())}))}var Blocking;"function"==typeof SuppressedError&&SuppressedError,function(e){e.PENDING="pending",e.NONE="none",e.BLOCKED="blocked",e.ALLOWED="allowed"}(Blocking||(Blocking={}));class Adblock{constructor(e){this.state=Blocking.PENDING,this._mocked=!1,e?(this.state=e,this._mocked=!0):this.state=Blocking.ALLOWED}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){}))}get isBlocked(){return this.state===Blocking.BLOCKED}get isAllowed(){return this.state===Blocking.ALLOWED}toContext(){return{user_has_ad_blocker:null,is_ad_blocked:null}}}const OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX="UxFdVMwNFNwN0wzODEybV",encode=e=>OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX+btoa(unescape(encodeURIComponent(JSON.stringify(e))));function decode$1(e){return JSON.parse(decodeURIComponent(escape(atob(e.replace(OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX,"")))))}var version="0.3.8";const APP_ENV="production",TRACKING_DOMAIN="https://click-euw1.bodis.com/",SALES_JS_URL="https://parking.bodiscdn.com/js/inquiry.js",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS="0",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS="0",GOOGLE_MV3_URL_PARAMS="abp=1&bodis=true",APP_VERSION=version,COOKIE_CONSENT_JS_URL="",isLocal=(e=!0)=>"production"!==APP_ENV;function log(...e){}const FIND_DOMAIN_URL="_fd",getFindDomain=()=>{const e=`/${FIND_DOMAIN_URL}${window.location.search}`;return fetch(e,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>e.text())).then(decode$1)};var ZeroClickReasons;!function(e){e.CAF_TIMEDOUT="caf_timedout",e.CAF_ADLOAD_FAIL_RS="caf_adloadfail_rs",e.CAF_ADLOAD_FAIL_ADS="caf_adloadfail_ads",e.DISABLED_GB="disabled_gb",e.DISABLED_AB="disabled_ab",e.DISABLED_DS="disabled_ds",e.AD_BLOCKED="ad_blocked",e.PREFERRED="preferred"}(ZeroClickReasons||(ZeroClickReasons={}));const getZeroClick=e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){const t=Object.assign(Object.assign({},e),{type:"zc_fetch"});return fetch("/_zc",{method:"POST",body:JSON.stringify({signature:encode(t)}),headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){try{return decode$1(yield e.text())}catch(e){return{}}}))))})),waiter=(e,t)=>new Promise((n=>{t(e),e<=0&&n();let i=e;const s=()=>{i>0?(i-=1,t(i),setTimeout(s,1e3)):n()};s()})),decode=()=>JSON.parse(atob(window.park||""));var PAGE_STYLES='* {\n font-smoothing: antialiased;\n -webkit-font-smoothing: antialiased;\n -moz-osx-font-smoothing: grayscale;\n}\n\nhtml, body {\n width: 100%;\n margin: 0;\n}\n\nhtml {\n background-color: #2B2B2B;\n height: 100%;\n}\n\nbody {\n min-height: 90%;\n font-family: Arial, sans-serif;\n letter-spacing: 1.2px;\n color: #ccc;\n text-align: center;\n}\n\n/* App Target - This starts hidden until we apply a class to "activate" it */\n\n#target {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n}\n\n/* Status Messages - These are displayed when we are not rendering ad blocks or Related Search */\n\n#pk-status-message {\n height: 100vh;\n width: 100%;\n display: flex;\n flex-direction: column;\n align-items: center;\n justify-content: center;\n}\n\n/* Sales Box - Default State */\n\n#sales-box {\n display: block;\n width: 100%;\n padding: 3px;\n text-align: center;\n text-decoration: none;\n color: #8EABC0;\n}\n\n#sales-box a {\n display: block;\n width: 100%;\n text-decoration: inherit;\n color: #8EABC0;\n cursor: pointer;\n}\n\n/* Sales Box - Highlighted State */\n\n#sales-box.is-highlighted {\n position: relative;\n z-index: 1;\n background: #032438 linear-gradient(to top, #044368 0%, #000 100%);\n box-shadow: 0 0 15px 0 #000;\n border-bottom: 3px solid #262626;\n}\n\n#sales-box.is-highlighted a {\n line-height: 1.3;\n display: inline-block;\n font-size: 18px;\n color: #fff;\n text-shadow: 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5);\n background: none;\n}\n\n/* Ellipsis Loader */\n\n.pk-loader {\n display: inline-block;\n position: relative;\n width: 80px;\n height: 80px;\n}\n\n.pk-loader div {\n position: absolute;\n top: 33px;\n width: 13px;\n height: 13px;\n border-radius: 50%;\n background: #ccc;\n animation-timing-function: cubic-bezier(0, 1, 1, 0);\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(1) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(2) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(3) {\n left: 32px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(4) {\n left: 56px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n animation-direction: reverse;\n}\n\n.pk-loader-text {\n position: fixed;\n font-size: 12px;\n right: 20px;\n bottom: 20px;\n font-weight: lighter;\n}\n\n/* Utilities */\n\n.pk-message-title {\n font-size: 2em;\n font-weight: bold;\n}\n\n.pk-page-ready {\n opacity: 1 !important;\n visibility: visible !important;\n}\n\n@media only screen and (max-width: 600px) {\n .hidden-xs {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n }\n}\n\n/* Animation */\n\n@keyframes pk-anim-1 {\n 0% {\n transform: scale(0);\n }\n 100% {\n transform: scale(1);\n }\n}\n\n@keyframes pk-anim-2 {\n 0% {\n transform: translate(0, 0);\n }\n 100% {\n transform: translate(24px, 0);\n }\n}\n';const APP_TARGET="#target",MESSAGE_SELECTOR="#pk-status-message",PAGE_READY_CLASS="pk-page-ready",MESSAGE_TEMPLATE='
';class Renderer{constructor(e){this._domIsReady=!1,this.revealPage=()=>{this.domNode&&this.domNode.classList.add(PAGE_READY_CLASS)},this.injectMetaDescription=e=>{if(!e||0===e.length)return;window.document.title=e;const t=document.createElement("meta");t.setAttribute("name","description"),t.setAttribute("content",`See relevant content for ${e}`),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)},this.domNode=document.querySelector(e)}get domIsReady(){return this._domIsReady}set domIsReady(e){this._domIsReady=e,e&&this.injectStyles(PAGE_STYLES)}message(e,t=""){if(this.injectHTML(MESSAGE_TEMPLATE),this.domNode){const t=this.domNode.querySelector(MESSAGE_SELECTOR);t&&(t.innerHTML=e)}t&&this.injectMetaDescription(t)}salesBanner(e){if(!e)return;const{href:t,position:n,message:i,theme:s}=e,a=document.createElement("div"),o=n||"",r="HIGHLIGHT"===s?"is-highlighted":"";a.innerHTML=t?`\n
\n ${i}\n
\n `:`\n
\n ${i}\n
\n `,"BOTTOM"===n?(a.style.marginTop="30px",document.body.appendChild(a)):document.body.prepend(a)}loading(e){let t="a few";e>0&&(t=`${e}`),this.message(`\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n \n `)}adBlockMessage(){this.message("\n

Ad block detected

\n Please disable your ad blocker and reload the page.\n ")}errorParkingUnavailable(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ")}errorParkingServicesDisabled(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n ")}errorParkingNoSponsors(e){this.message(`\n
\n No sponsors\n
\n \n ${window.location.hostname} currently does not have any sponsors for you.\n \n `,e)}imprint(e){if(!e)return;const t=document.querySelector("#imprint-text");t&&(t.innerHTML=e.replace(/(?:\r\n|\r|\n)/g,"
"))}injectStyles(e){if(!e)return;const t=document.createElement("style");t.innerHTML=e.toString(),document.head.appendChild(t)}injectScript(e){if(!e)return;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=e,document.body.appendChild(t)}injectJS(js){js&&0!==js.length&&eval(js)}injectHTML(e){this.domNode?(e&&(this.domNode.innerHTML=e),this.domIsReady=!0):(this.domIsReady=!1,console.error("An error occurred when trying to render this page. DOM node not found."))}prerender(e){this.injectMetaDescription(e.domain),this.injectHTML(e.html)}template(e){var t;this.domIsReady||this.prerender(e),this.injectStyles(e.stylesheet),this.imprint(e.imprint),this.salesBanner(e.salesBanner),this.injectJS(e.javascript),null===(t=e.scripts)||void 0===t||t.forEach((e=>{this.injectScript(e)}))}}const Render=new Renderer(APP_TARGET);var Type;!function(e){e[e.Failed=0]="Failed",e[e.Disabled=1]="Disabled",e[e.Redirect=2]="Redirect",e[e.Parking=3]="Parking",e[e.Sales=4]="Sales"}(Type||(Type={}));let State$2=class{get trackingType(){return this._trackingType}set trackingType(e){this._trackingType=e}get track(){return!!this.trackingType}};class Disabled extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Disabled}static build(e,t){let n;switch(t===Blocking.BLOCKED&&(n="adblocker"),e.cannotPark){case"disabled_mr":case"disabled_rc":n=e.cannotPark}if(n){const t=new Disabled;return t.reason=n,t.domain=e.domainName,t}}get message(){switch(this.reason){case"adblocker":return"

Ad block detected

Please disable your ad blocker and reload the page.";case"disabled_mr":return`

Invalid URL

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.`;default:return`

No sponsors

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.`}}get trackingType(){switch(this.reason){case"adblocker":return"ad_blocked_message";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";default:return"no_sponsors_message"}}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}class Failed extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Failed}static cannotPark({cannotPark:e}){switch(e){case"disabled_b":case"prohibited_ua":case"disabled_fr":case"revenue_cap_reached":case"disabled_mr":case"disabled_rc":case"disabled_cp":case"invalid_domain":{const t=new Failed;return t.reason=e,t}}}static noSponsors({cannotLoadAds:e}){if(e){const e=new Failed;return e.reason="no_sponsors",e}}static fromError(e){const t=new Failed;return t.reason="js_error",t.error=e,t}get track(){return!!this.trackingType}get message(){switch(this.reason){case"disabled_fr":case"disabled_rc":case"no_sponsors":return`\n

No Sponsors

\n

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.

`;case"disabled_mr":return`\n

Invalid URL

\n

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.

`;case"js_error":return"\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ";default:return"\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n "}}get trackingType(){switch(this.reason){case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"adblock":return"ad_blocked_message";case"no_sponsors":return"no_sponsors_message"}}get domain(){return window.location.hostname}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}function unpackPHPArrayObject(e,t){const n=e[t];if(n&&!Array.isArray(n))return n}class Parking extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Parking}static build(e,t){const n=new Parking;n.domain=e.domainName,n.html=e.template,n.scripts=e.scripts||[],n.javascript=e.inlineJs,n.stylesheet=e.styles,n.imprint=e.imprintText;const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),s=(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status);if(s){const{status:e,location:t,message:s,link:a,type:o}=i;n.salesBanner={message:s,href:a,position:t,theme:o}}return t.wantsToServeAds?n.trackingType="ctr":s&&window.location.pathname.startsWith("/listing")?n.trackingType="sales":n.trackingType="visit",n}toContext(){return{}}}class Sales extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Sales}static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings");if(!t)return;const{status:n}=t;return["NOT_FOR_SALE","EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(n)?void 0:window.location.pathname.startsWith("/listing")?new Sales:void 0}toContext(){return{}}get trackingType(){return"sales"}init(e){window.context=e;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=SALES_JS_URL,document.head.append(t)}}class Redirect extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Redirect}static build(e,t,n){const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),{zeroClickDelay:s,skenzoRedirect:a,skenzoUrl:o,showInquiryForm:r,canZeroClick:d,cannotPark:c}=e;if(window.location.pathname.startsWith("/listing")&&["EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(null==i?void 0:i.status)){if(null==i?void 0:i.external)return Redirect.toState(i.external,"sales");if(null==i?void 0:i.link)return Redirect.toState(i.link,"sales")}if(n.cannotLoadAds&&n.wantsToServeAds)return Redirect.toState(n.noAdsRedirectUrl,"no_ads_redirect");if(d&&(null==t?void 0:t.reason)){if(null==t?void 0:t.redirect)return Redirect.toState(t.redirect,"zc_redirect",s);if(a&&o)return Redirect.toState(o,"skenzo_redirect")}return(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status)&&(n.cannotLoadAds||n.cannotLoadAds&&!d||r)?Redirect.toState(`${window.location.origin}/listing`):void 0}static toState(e,t,n=0){const i=new Redirect;return i.url=e,i.delay=n,i.trackingType=t,i}toContext(){return{}}}const browserState=()=>{var e,t,n,i,s;const{screen:{width:a,height:o},self:r,top:d,matchMedia:c,opener:l}=window,{documentElement:{clientWidth:h,clientHeight:u}}=document;let p;try{p=(new Date).getTimezoneOffset()/60*-1}catch(e){p=null}return{popup:!(!l||l===window),timezone_offset:p,user_preference:null===(e=null===Intl||void 0===Intl?void 0:Intl.DateTimeFormat())||void 0===e?void 0:e.resolvedOptions(),user_using_darkmode:Boolean(c&&c("(prefers-color-scheme: dark)").matches),user_supports_darkmode:Boolean(c),window_resolution:{width:null!=h?h:0,height:null!=u?u:0},screen_resolution:{width:null!=a?a:0,height:null!=o?o:0},frame:d===r?null:{innerWidth:null!==(t=null==r?void 0:r.innerWidth)&&void 0!==t?t:0,innerHeight:null!==(n=null==r?void 0:r.innerHeight)&&void 0!==n?n:0,outerWidth:null!==(i=null==r?void 0:r.outerWidth)&&void 0!==i?i:0,outerHeight:null!==(s=null==r?void 0:r.outerHeight)&&void 0!==s?s:0}}},TRACKING_URL="_tr",buildSignature=({callbacks:e,context:t},n)=>{var i,s,a,o;return Object.assign({ad_loaded_callback:null==e?void 0:e.adLoadedCallback,app_version:version,caf_client_id:null===(i=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===i?void 0:i.pubId,caf_timed_out:null==e?void 0:e.cafTimedOut,caf_loaded_ms:null==e?void 0:e.cafLoadedMs,channel:null===(s=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===s?void 0:s.channel,terms:null===(a=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===a?void 0:a.terms,fd_server_datetime:t.fd_server_datetime,fd_server:t.fd_server,flex_rule:t.flex_rule,host:t.host,ip:t.ip,ivt:null===(o=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===o?void 0:o.ivt,js_error:t.js_error,no_ads_redirect:t.noAdsRedirect,page_headers:t.page_headers,page_loaded_callback:null==e?void 0:e.pageLoadedCallback,page_method:t.page_method,page_request:t.page_request,page_time:t.page_time,page_url:t.page_url,reportable_channel:t.reportableChannel,reportable_style_id:t.reportableStyleId,template_id:t.templateId,type:n,user_has_ad_blocker:t.user_has_ad_blocker,uuid:t.uuid,zeroclick:t.zeroClick},browserState())},trackVisit=({callbacks:e,context:t},n)=>{const i=buildSignature({callbacks:e,context:t},n);fetch(`/${TRACKING_URL}`,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"},body:JSON.stringify({signature:encode(i)})})};var State$1;!function(){if(!window.CustomEvent){function e(e,t){t=t||{bubbles:!1,cancelable:!1,detail:void 0};const n=document.createEvent("CustomEvent");return n.initCustomEvent(e,t.bubbles,t.cancelable,t.detail),n}e.prototype=window.Event.prototype,window.CustomEvent=e}}(),function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failed=2]="Failed"}(State$1||(State$1={}));class Provider{constructor(e){this.timeoutSeconds=5,this.handlePixelEvent=e=>{switch(this.state){case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:setTimeout((()=>this.handlePixelEvent(e)),100);break;case State$1.Loaded:this.onPixelEvent(e)}},this.watch=()=>{switch(this.state){case State$1.Loaded:case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:this.isLoaded()?this.state=State$1.Loaded:this.isTimedOut()?this.state=State$1.Failed:setTimeout(this.watch,50)}},this.config=e,this.identifier&&this.identifier.length>0?(this.state=State$1.Pending,this.timeoutAt=new Date,this.timeoutAt.setSeconds(this.timeoutAt.getSeconds()+this.timeoutAfter()),this.injectPixel()):this.state=State$1.Failed}get identifier(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.key}get pixelEvents(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.pixel_events}injectPixel(){this.injectedAt||(this.injectedAt=new Date,this.inject(),this.watch())}inject(){const e=document.createElement("script");e.text=this.script,document.head.appendChild(e)}isTimedOut(){return+new Date>=+this.timeoutAt}timeoutAfter(){return this.timeoutSeconds}selectPixelEvents(e){if(Array.isArray(this.pixelEvents))return this.pixelEvents.filter((t=>"term-view"===t.trigger&&"visit"===e||(!(!["term-click","ad-view"].includes(t.trigger)||"ctr"!==e)||"ad-click"===t.trigger&&"click"===e)))}}class Facebook extends Provider{get script(){return`!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '${this.identifier}');`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&(e.custom?window.fbq("trackCustom",e.event):window.fbq("track",e.event))}))}isLoaded(){return!!window.fbq}}class Outbrain extends Provider{get script(){return`!function(_window, _document) {var OB_ADV_ID = '${this.identifier}';if (_window.obApi) {var toArray = function(object) {return Object.prototype.toString.call(object) === '[object Array]' ? object : [object];};_window.obApi.marketerId = toArray(_window.obApi.marketerId).concat(toArray(OB_ADV_ID));return;}var api = _window.obApi = function() {api.dispatch ? api.dispatch.apply(api, arguments) : api.queue.push(arguments);};api.version = '1.1';api.loaded = true;api.marketerId = OB_ADV_ID;api.queue = [];var tag = _document.createElement('script');tag.async = true;tag.src = '//amplify.outbrain.com/cp/obtp.js';tag.type = 'text/javascript';var script = _document.getElementsByTagName('script')[0];script.parentNode.insertBefore(tag, script);}(window, document);`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.obApi("track",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.obApi}}class Revcontent extends Provider{get script(){return""}inject(){const e=document.createElement("script");e.src="https://assets.revcontent.com/master/rev.js",document.head.appendChild(e)}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.rev("event",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.rev}}class Taboola extends Provider{get script(){return"window._tfa = window._tfa || [];!function (t, f, a, x) {if (!document.getElementById(x)) {t.async = 1;t.src = a;t.id=x;f.parentNode.insertBefore(t, f);}}(document.createElement('script'),document.getElementsByTagName('script')[0],'//cdn.taboola.com/libtrc/unip/1451879/tfa.js','tb_tfa_script');"}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window._tfa.push({notify:"event",name:e.event,id:e.pixel_id})}))}isLoaded(){return Array.isArray(window._tfa)}}class Tiktok extends Provider{constructor(e,t){super(e),this.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=t}get script(){return`!function (w, d, t) {w.TiktokAnalyticsObject=t;var ttq=w[t]=w[t]||[];ttq.methods=["page","track","identify","instances","debug","on","off","once","ready","alias","group","enableCookie","disableCookie"],ttq.setAndDefer=function(t,e){t[e]=function(){t.push([e].concat(Array.prototype.slice.call(arguments,0)))}};for(var i=0;i{e&&window.ttq.instance(this.identifier).track(e.event)}))}isLoaded(){return!!window.ttq}}const ADS_PARAM$1="?caf",MESSAGE_PREFIX="FSXDC,.aCS:",ALLOWED_ORIGINS=["https://www.google.com","https://www.adsensecustomsearchads.com","https://syndicatedsearch.goog","https://googleadservices.com"];class Pixels{static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"pixel_tracking_data");if(t)return t.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=e.is_ads,new Pixels(t)}constructor(e){this.onPixelEvent=e=>{const{detail:{type:t}}=e;switch(t){case"visit":case"ctr":case"click":this.providers.forEach((e=>e.handlePixelEvent(t)))}},this.providers=[new Facebook(e.facebook),new Tiktok(e.tiktok,e.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser),new Taboola(e.taboola),new Revcontent(e.revcontent),new Outbrain(e.outbrain)]}listenForEvents(){document.addEventListener("pixel",(e=>{this.onPixelEvent(e)}));window.onmessage=e=>{const{origin:t,data:n}=e;ALLOWED_ORIGINS.includes(t)&&(null==n?void 0:n.startsWith(MESSAGE_PREFIX))&&window.location.search.startsWith(ADS_PARAM$1)&&document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:{type:"click"}}))}}dispatchEvent(e){document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:e}))}}var State;!function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failure=2]="Failure",e[e.TimedOut=3]="TimedOut",e[e.Errored=4]="Errored"}(State||(State={}));const CAF_SCRIPT_SRC=`https://www.google.com/adsense/domains/caf.js?${GOOGLE_MV3_URL_PARAMS}`,TIMEOUT_SCRIPTS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS),TIMEOUT_CALLBACKS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS);class StateMachine{constructor(){this.state=State.Pending}transitionTo(e){this.state=e}transitionFromPendingTo(e){this.done||(this.state=e)}get loaded(){return this.state===State.Loaded}get timedOut(){return this.state===State.TimedOut}get done(){return this.state!==State.Pending}}class Ads{constructor(e,t){this.state={script:new StateMachine,blocks:new StateMachine},this.blocksLoaded=[],this.injectScriptTags=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=CAF_SCRIPT_SRC,t.addEventListener("load",(()=>e(!0))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.body.appendChild(t),TIMEOUT_SCRIPTS>0&&setTimeout((()=>e(!1)),TIMEOUT_SCRIPTS)}))})),this.onPageLoaded=(e,t)=>{if(this.pageLoaded={requestAccepted:e,status:t},this.state.script.done)return;const n=null==t?void 0:t.error_code;n?(this.state.script.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_pageloaderror_${n}`):this.state.script.transitionTo(State.Loaded)},this.onBlockLoaded=(e,t,n,i)=>{this.blocksLoaded.push({containerName:e,adsLoaded:t,isExperimentVariant:n,callbackOptions:i}),this.state.blocks.done||(t?this.state.blocks.transitionTo(State.Loaded):this.blocksLoaded.length>=this.blocks.length&&(this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_adloadfail_${e}`))},this.onTimeout=()=>{this.state.script.transitionFromPendingTo(State.TimedOut),this.state.blocks.transitionFromPendingTo(State.TimedOut)},this.blocks=e,this.options=t}get loaded(){return this.state.script.loaded&&!this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded)).includes(!1)}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=()=>{const n=performance.now();if(this.state.blocks.done)return this.cafLoadTime=Math.round(n-this.cafStartTime),void e();const i=this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded));i.includes(!1)||i.length>=this.blocks.length?e():setTimeout(t,50)};t()}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{const e=yield this.injectScriptTags();return this.cafStartTime=performance.now(),e&&void 0!==window.google?(new window.google.ads.domains.Caf(Object.assign(Object.assign({},this.options),{pageLoadedCallback:this.onPageLoaded,adLoadedCallback:this.onBlockLoaded}),...this.blocks),TIMEOUT_CALLBACKS>0&&setTimeout(this.onTimeout,TIMEOUT_CALLBACKS),yield new Promise((e=>{const t=()=>{this.state.script.done?e():setTimeout(t,10)};t()}))):void this.state.script.transitionTo(State.Failure)}catch(e){return void(this.error=e.toString())}}))}toCallbacks(){return{adLoadedCallback:this.blocksLoaded.slice(-1)[0],pageLoadedCallback:this.pageLoaded,cafTimedOut:this.state.script.timedOut||this.state.blocks.timedOut,cafLoadedMs:this.cafLoadTime,googleAdsFailure:!!this.failureReason}}toContext(){const e={cafScriptWasLoaded:this.state.script.loaded,cafScriptLoadTime:this.cafLoadTime,callbacks:this.toCallbacks};return this.error&&(e.js_error={message:this.error}),this.state.script.loaded||(e.zeroclick={reason:"googleAdsFailure"}),e}mockFailedState(){this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.state.script.transitionTo(State.Failure)}}class TagManager{constructor(e){this.injected=!1,this.identifier=e}inject(){if(this.injected)return;if(!this.identifier)return;if("TEST"===this.identifier)return;const e=document.createElement("script");e.setAttribute("src",`https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=${this.identifier}`),document.head.appendChild(e),this.track(),this.injected=!0}track(){this.push("js",new Date),this.push("config",this.identifier)}push(e,t){window.dataLayer||(window.dataLayer=[]),window.dataLayer.push(arguments)}}const ADS_PARAM="caf",ADS_TRACKING_URL="_tr",BLOCKS_TYPE="ads",BLOCKS_CONTAINER="rs",KNOWN_CAF_PARAMS=["caf","query","afdToken","pcsa","nb","nm","nx","ny","is","clkt"];class Google{static build({pageOptions:e,preferredLanguage:t,blocks:n,googleAnalytics:i},s,a,o){let r={};e&&(r=Object.assign({},e),r.hl||(r.hl=t));let d=null==e?void 0:e.resultsPageBaseUrl;d||(d=window.location.origin);return new Google(s.uuid,n,r,i,d,o)}constructor(e,t,n,i,s,a){this._blocks=t,this._pageOptions=n,this.uuid=e,this._baseURL=new URL(s),this._signature=a,this.ads=new Ads(this.blocks,this.pageOptions),this.tagManager=new TagManager(i)}injectTagManager(){this.tagManager.inject()}injectAds(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){yield this.ads.inject()}))}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return this.ads.waitForBlocks()}))}get blocks(){return(this._blocks||[]).filter((e=>this.wantsToServeAds?e.type===BLOCKS_TYPE:e.container===BLOCKS_CONTAINER)).map((e=>{const t=this.baseURL;new URLSearchParams(window.location.search).forEach(((e,n)=>{t.searchParams.has(n)||t.searchParams.append(n,e)}));const n=Object.assign({},e);if(n.resultsPageBaseUrl=t.toString(),this.wantsToServeAds){const e=new URLSearchParams;e.append("click","true"),e.append("session",this.uuid);const t=Object.assign({},this._signature);delete t.ad_loaded_callback,delete t.caf_loaded_ms,delete t.caf_timed_out,delete t.flex_rule,delete t.frame,delete t.js_error,delete t.no_ads_redirect,delete t.page_headers,delete t.page_request,delete t.page_loaded_callback,delete t.popup,delete t.screen_resolution,delete t.user_has_ad_blocker,delete t.user_preference,delete t.user_supports_darkmode,delete t.user_using_darkmode,delete t.zeroclick,e.append("signature",encode(t)),n.clicktrackUrl=`${TRACKING_DOMAIN}${ADS_TRACKING_URL}?${e.toString()}`}return n}))}get baseURL(){const e=new URL(this._baseURL.origin);return e.searchParams.append(ADS_PARAM,"1"),this._baseURL.searchParams.forEach(((t,n)=>{e.searchParams.append(n,t)})),e}get pageOptions(){const e=Object.assign({},this._pageOptions);return Object.keys(this._pageOptions).forEach((t=>{t.startsWith("bodis")&&delete e[t]})),e}get cannotLoadAds(){return!this.ads.loaded}get wantsToServeAds(){return new URLSearchParams(window.location.search).has(ADS_PARAM)}get adsMode(){return this.ads.loaded&&this.wantsToServeAds}get adsReady(){return this.wantsToServeAds&&!this.cannotLoadAds}get noAdsRedirectUrl(){const e=new URLSearchParams(window.location.search);return KNOWN_CAF_PARAMS.forEach((t=>e.delete(t))),`${window.location.origin}?${e.toString()}`}get callbacks(){return this.ads.toCallbacks()}toContext(){return Object.assign({blocks:this.blocks,pageOptions:this.pageOptions},this.ads.toContext())}}class CookieConsentManager{constructor(){this.injectScriptTag=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.setAttribute("src",COOKIE_CONSENT_JS_URL),t.addEventListener("load",(()=>this.awaitConsent(e))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.head.appendChild(t)}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.injected||!COOKIE_CONSENT_JS_URL||isLocal()||(this.injected=yield this.injectScriptTag())}))}awaitConsent(e){let t=0;const n=setInterval((()=>{t+=1,20===t&&(clearInterval(n),e(!0)),void 0!==window.__tcfapi&&(window.addEventListener("ConsentActivity",(t=>{const{detail:{status:n}}=t;n&&e(!0)})),clearInterval(n))}),50)}}class App{main(){var e,t;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(this.parkResponse=decode(),this.findDomainResponse=yield getFindDomain(),!this.findDomainResponse)throw new Error("Domain failed to load.");this.pixels=Pixels.build(this.findDomainResponse),null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.listenForEvents(),this.adblock=new Adblock,yield this.adblock.inject(),this.google=Google.build(this.findDomainResponse,this.parkResponse,this.adblock,buildSignature({context:this.context,callbacks:null===(t=this.google)||void 0===t?void 0:t.callbacks},"click")),this.google.injectTagManager();const n=Parking.build(this.findDomainResponse,this.google);Render.prerender(n),this.cookieConsentManager=new CookieConsentManager,yield this.cookieConsentManager.inject();let i=Failed.cannotPark(this.findDomainResponse);if(i)return void(yield this.transitionToFailed(i));yield this.google.injectAds();const s=Disabled.build(this.findDomainResponse,this.adblock.state);if(s)return void(yield this.transitionToDisabled(s));const a=Sales.build(this.findDomainResponse);if(a)return void(yield this.transitionToSales(a));this.eligibleForZeroClick&&(this.zeroClickResponse=yield getZeroClick(this.context));const o=Redirect.build(this.findDomainResponse,this.zeroClickResponse,this.google);o?yield this.transitionToRedirect(o):(i=Failed.noSponsors(this.google),i?yield this.transitionToFailed(i):yield this.transitionToParking(n))}))}transitionToParking(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.template(e),Render.revealPage(),yield this.google.waitForBlocks(),yield this.track()}))}transitionToRedirect(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e;const t=this.track();Render.revealPage(),yield waiter(e.delay,(e=>Render.loading(e))),yield t,window.location.href=e.url,log(`➡ Redirecting [${e.url}]`)}))}transitionToFailed(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}transitionToSales(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,e.init(this.context),yield this.track()}))}transitionToDisabled(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}track(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(!this.state.track)return Promise.resolve();try{const t=this.state.trackingType;return null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.dispatchEvent({type:t}),trackVisit({context:this.context,callbacks:this.google.callbacks},t)}catch(e){return}}))}get eligibleForZeroClick(){const{cannotPark:e,canZeroClick:t,zeroClick:n}=this.findDomainResponse,{cannotLoadAds:i,wantsToServeAds:s}=this.google;return!!t&&(!!e||(!(!i||s)||!!(null==n?void 0:n.reason)))}get context(){var e,t,n,i;const s=this.findDomainResponse,a=this.parkResponse,o=null===(e=this.state)||void 0===e?void 0:e.toContext(),r=null===(t=this.adblock)||void 0===t?void 0:t.toContext(),d=null===(n=this.google)||void 0===n?void 0:n.toContext(),c=browserState(),l=Object.assign(Object.assign({},null===(i=this.findDomainResponse)||void 0===i?void 0:i.zeroClick),this.zeroClickResponse);return Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign({app_version:APP_VERSION},s),a),r),d),o),c),{zeroClick:l})}init(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{window.__parkour=this,yield this.main()}catch(e){console.error("app",e);const t=Failed.fromError(e);this.state=t,Render.message(t.message),Render.revealPage()}}))}}(new App).init(),exports.App=App}));