Barca te invită la preparate Raw Vegan
April 8th, 2012, Alice-Claudia Gherman Comenteaza TweetÎntr-o lume plină de arome, gusturi şi preparate sintetice, în care chimia, genetica şi biochimia au un cuvânt greu de spus în alimentaţie, salvarea poate veni de la „Barca“. Restaurantul „Barca“, din Bucureşti, un local cu meniu 100% Raw Vegan, adică 100% crud, vegetarian şi natural.
Căutam un nou restaurant care să aibă ceva de spus în piaţa HoReCa din Bucureşti. Ceva care să ofere un meniu inedit, preţuri rezonabile şi să se fi deschis relativ recent. Am găsit un restaurant cochet, nu foarte pretenţios ca preţuri, cu un nume ciudat: Barca. Nu vă închipuiţi că numele ar avea vreo legătură cu preparate culinare pescăreşti, ci mai degrabă sugerează ideea de barcă salvatoare din apele învolburate ale miilor de meniuri de tip fast-food, şi nu numai, unde la mare apreciere sunt aditivii, potenţiatorii de gust şi aromele asemănător naturale, unde domneşte carnea cu hormoni de creştere şi antibiotice preparată la temperaturi înalte. Barca oferă mâncare de tip Raw Vegan, adică mâncare vegetariană crudă, hrană vie, mai pe înţeles fructe, legume, seminţe, nuci, alune, cereale, alge marine, uleiuri obţinute natural, toate acestea pregătite pe baza unor reţete care multor gurmanzi, mari iubitori de carne şi produse procesate în foc, li s-ar părea desprinse dintr-un film SF.
E greu de crezut că poţi mânca un fel de supe, ciorbe, torturi, clătite, tarte sau fursecuri fără preparare termică. Dar se poate şi încă poate fi chiar deosebit de gustoasă. Am încercat „ciorba de burtă“. Nu vă închipuiţi că era de burtă! Dar puteai să juri că e, aşa de mult seamănă. În loc de burtă avea fâşii de ciuperci pleurotus, în loc de smântână, crema de nuci de caju a dat ciorbiţei o consistenţă aparte. La Barca poţi savura, de asemenea, o gustoasă supă de linte roşie, orez cu legume şi ciuperci, sushi, taboule, pateuri de măsline, brânză de floarea-soarelui, un frumos platou Barca – beţişoare de legume alături de trei tipuri de pateuri vegetale, neprocesate termic, fără aditivi precum cele din comerţ sau poţi cere Abundenţa verde – salată verde, rucola, avocado, castraveţi şi ţelină. Bucătarul găteşte cu ulei procesat la rece, sare de mare, numeroase seminţe şi condimente sosite din India, China, Thailanda, alge marine, totul fără foc, la o temperatură nu mai mare de 48 de grade Celsius, în recipiente speciale de gătit Raw Vegan. În bucătăria restaurantului se prepară tort de cocos şi mentă, tort de mac şi lămâie, tartă cu mere, bomboane Barca şi multe alte bunătăţi servite alături de sucuri naturale de fructe şi legume.
Dieta Raw Vegan presupune mâncare 100% vegetariană, preparată fără foc, din seminţe, legume şi fructe. Admite multe sucuri naturale de legume şi fructe, ceaiuri naturale, iar vitamina B12 este preluată din algele marine.
nr. 4 / aprilie 2012 Tweet