xanax et peur de l'avion buy xanax alprazolam 0.5 mg vs xanax

immediate side effects of ambien buy ambien online zolpidem San Antonio

tramadol dosis ev order tramadol online cod ultram online South Dakota

can you mix xanax and lean buy alprazolam online mixing valium and xanax effects

itchy all over from tramadol tramadol online pharmacy can i take soma and tramadol together

what is tramadol street value buy tramadol online tramadol gastric ulcer

phentermine 37.5 san antonio how does phentermine work stop taking phentermine if

purchase soma Richardson buy soma online formula soma de uma pg infinita

phentermine 37.5 weight loss pills buy phentermine online phentermine and insulin resistance

zithromax z-pak generic name azithromycin 500mg zithromax dosage 1000 mg

CULTURA MASS-MEDIA

Biblioteca „Gheorghe Arion“

April 10th, 2009, com 2 comentarii

În comuna Vinderei, judeţul Vaslui, a fost inaugurată o bibliotecă într-un sediu nou, cu mobilier modern,  cu un spaţiu generos pentru depozitarea şi prezentarea cărţilor, precum şi pentru consultarea lor chiar în această ambianţă. Meritul aparţine primarului din comună, domnul Viorel Neagu, consilierilor locali, ei beneficiind de sprijinul autorităţilor judeţene, care au venit în întâmpinarea interesului pentru carte manifestat aici şi de către elevi, dar şi de către cei care au părăsit de mulţi ani băncile şcolii.

La inaugurarea în prezenţa multora dintre locuitorii din această parte a ţării, a fost sfinţit de către un sobor de preoţi noul lăcaş de cultură.

Bibliotecii i s-a dat numele profesorului Gheorghe Arion, veteran de război, locotenent-colonel (r),  scriitor, autor al unor monografii dedicate meleagurilor natale: Vinderei, o veche aşezare de răzeşi, Mânăstirea Grăjdeni – Legendă şi adevăr istoric. Cu aceeaşi ocazie a fost dezvelită o placă în amintirea acestui fiu de seamă al comunei.

Au luat cuvântul domnul Viorel Neagu, doamna Nicoleta Ilie – fosta bibliotecară a comunei, Constantin Dobromir, directorul şcolii din localitate. Publicaţiile Flacăra au fost reprezentate de către jurnaliştii Anca Arion, Alexandru Arion şi George Arion. S-au citit pagini datorate profesorului Gheorghe Arion, în care acesta semnala importanţa cărţii în viaţa unui sat: „Existenţa unei biblioteci în viaţa satului este foarte importantă. Prin varietatea problemelor pe care le tratează, cărţile sunt folositoare oricui. Să nu uităm că o carte este cel mai bun prieten al omului. Un prieten, oricât s-ar strădui să pară dezinteresat, până la urmă te trădează, pe când cartea nu-ţi cere nimic, din contra, îţi dă, te sfătuieşte, te bine dispune, te ajută să înţelegi multe evenimente şi fenomene din natură şi societate, contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor din profesia pe care ţi-ai ales-o. Nu întâmplător se afirmă: cine n-a iubit cartea, cine n-a sădit un pom, cine n-a săpat o fântână, cine n-a crescut un copil, degeaba a făcut umbră pământului.“; „Cu ani în urmă, venind la Vinderei, mi-am întâlnit un fost coleg de şcoală. Am rămas foarte impresionat de faptul că avea în mână un fierăstrău, iar sub braţ nişte cărţi  pe care spunea că le-a luat de la bibliotecă pentru a le citi seara. Iată, cui îi place cartea, îşi găseşte timp şi pentru lectură, indiferent dacă trăieşte la oraş sau la sat.“

Publicaţiile Flacăra şi Editura Humanitas au contribuit la sporirea fondului de carte al bibliotecii printr-o generoasă donaţie de lucrări din diverse domenii.

Manifestarea a continuat la Mânăstirea Grăjdeni din apropiere, Părintele Ciprian ţinând o slujbă de pomenire a profesorului Gheorghe Arion, trecut la cele veşnice în urmă cu trei ani.

Taguri:

Comenteaza