Bistro Pastis un vis mediteraneean
March 11th, 2012, Alice-Claudia Gherman Comenteaza TweetÎn centrul oraşului, în mijlocul atmosferei mereu încărcate, se leagănă pe valurile unui trafic infernal o „navă“ cu bunătăţi culinare care ne invită să facem o călătorie aromată pe coastele Greciei şi Italiei, Franţei şi Spaniei, ale Tunisiei, Algeriei sau Marocului. Numele ei? „Bistro Pastis Mediteranean“.
Bistro Pastis Mediteranean s-a deschis de curând şi reprezintă noua locaţie a Brandului unic în România pentru lichiorul Ambassador, de anason marca Ricard.
Istoria lichidului magic a început în Marsilia anului 1932, când Paul Ricard a creat reţeta originală de pastis, care avea să devină cel mai apreciat aperitiv franţuzesc. Calitatea şi prospeţimea băuturii sunt rezultatul unui amestec de anason, lemn dulce şi o selecţie de ierburi de Provence, dar reţeta a rămas şi astăzi secretă. În noul bistrou din apropiere de Şoseaua Ştefan cel Mare, preparatele bucătăriei mediteraneene au fost astfel concepute încât să se combine neapărat cu un pahar de pastis Ricard.
„Am adaptat alimentaţia sănătoasă şi gustoasă specifică zonei mediteraneene şi am oferit-o într-un meniu alături de o gamă de vinuri din ţări precum Grecia, Spania, Italia şi Franţa sau alături de cocktail-uri pe bază de pastis Ricard. Pentru meniu, afară de bucătari beneficiem de colaborarea unui medic nutriţionist, dna Silvie Ifrim, care şi-a dat şi îşi va da în continuare acordul la realizarea preparatelor“, ne-a explicat Ionuţ Şerban, patronul restaurantului.
„Avem 22 de propuneri în meniu, vom mai diversifica meniul pe parcurs, fără a ne întinde foarte mult, deoarece dorim să avem preparate cât mai proaspete. De pildă, avem un colţ în bucătărie dedicat meniului crud vegetarian Raw Vegan, clienţii cunoscători ştiu despre ceea ce vorbesc. Se găteşte numai cu ulei de măsline presat la rece, sare de mare, sare din spuma mării, mâncarea nu se coace, nu se fierbe.“
În meniul casei Bistro Pastis Mediteranean vor intra salatele, în rândul cărora se evidenţiază salata Bon Bout (salată pe bază de legume la cuptor recomandată seara pentru menţinerea siluetei), preparatele din peşte de captură, nu de crescătorie (lup de mare, doradă, sardine proaspete), muşchiul de vită la cuptor Bon Bout, preparatele din fructe de mare, scoici, midii, stridii, creveţi şi baby caracatiţă. La desert, para la cuptor şi tortul de ciocolată vor reprezenta mândria bistroului.
nr. 3 / martie 2012 Tweet