zithromax pfizer efectos secundarios zithromax online no prescription zithromax trockensaft 1200 mg

hotel sheraton soma bay resort hurghada/safaga cheap soma a soma de dois algarismos de um número é 6

is xanax an antidepressant drug buy alprazolam online how much does 1mg of xanax go for

zithromax and flagyl together azithromycin 500mg zithromax storage requirements

zithromax dosage uri azithromycin 500mg zithromax 1 time dose

remedio tramadol 100mg tramadol 50 mg how much tramadol to give to a dog

is it ok to take xanax with methadone alprazolam xanax what happens if you suddenly stop taking xanax

ribolov soma mamci buy soma castlevania harmony of despair soma glitch

diazepam ratioph 2mg buy diazepam online cheap diazepam pakistan

is it safe to take prozac and ambien buy ambien online buy zolpidem online Fairfield

LIFESTYLE

Blind Restaurant sau cina pe întuneric!

February 8th, 2012, com Comenteaza

Ne-am obişnuit să „mâncăm din ochi alimentele“ şi apoi să le consumăm propriu-zis. Ce aţi zice dacă nu am vedea nimic din ceea ce mâncăm şi ne-am baza numai pe auz, simţul tactil, miros şi pe gust atunci când apreciem preparatele culinare? La „Blind Restaurant“ experimentul este posibil.

Un chelner care poartă pe ochiul stâng un soi de aparat care aduce mult cu cea a unui borg din Star Trek – de fapt sunt ochelari pentru vedere în infraroşu – ne conduce cu grijă, încet, prin bezna din salon, la masa noastră. Ne indică pe pipăite scaunele şi ne aşezăm cu atenţie pe ele, apoi tacâmurile de pe masă – linguri mari, medii şi mici, farfurii, pahare şi şerveţele. Nu există furculiţe şi cuţite, pentru a proteja clienţii de orice accident care ar putea avea loc, pe întunericul din restaurant. Noi nu vedem nimic, doar chelnerul vede datorită ochelarilor speciali pe care-i poartă. De la o masă din salon, alţi oaspeţi ne încurajează să avem poftă. Nu-i vedem, dar îi auzim. De altfel, tot ceea ce poţi face aici, la Blind Restaurant, în aşteptarea bucatelor, după ce ai ales din meniu preparatele dorite, în lumina clar-obscură din lobby-bar-ul care precede salonul restaurantului, este să te concentrezi pe auz şi apoi pe pipăit. Mai tragi cu urechea la ceea ce discută vecinii sau la muzica ambientală care gâdilă urechea în surdină, mai pipăi „să vezi“ ce se găseşte pe masă, cum arată pereţii, scaunele etc., mai glumeşti, te mai uiţi asemenea unui orb prin salon în căutarea măcar a unei gene de lumină, dar numai bezna adâncă te înconjoară. După ce vin preparatele, te concentrezi pe mâncat, care presupune, evident: pipăit prin farfurie, deoarece la început e mai dificil cu lingura să găseşti mâncarea, apreciat aromele şi gustul, fiindcă de văzut: No way! Cei cărora le-a plăcut filmul american When in Rome (Amor la Roma – 2010) ştiu despre ce vorbesc. De altfel, acest film şi mai ales experienţa patronilor la un restaurant din Zürich – Elveţia au inspirat naşterea Blind Restaurant şi în Bucureşti.

„Mi-am zis, de ce nu? Ia să încerc şi pentru bucureşteni, şi pe 8 noiembrie 2011 am deschis Blind Restaurant, în ideea că nu mai judeci partenerul după aparenţe. Vorbeşti mai liber, eşti mai spontan. Meniul îl descoperi pe parcursul mesei şi-l apreciezi pentru gust şi aromă, nu doar pentru imagine“, ne-a explicat Diana, administratorul restaurantului. So get the experience, go to dinner in the dark!

Clienţii pot opta pentru: tartar de avocado, creveţi cu ghimbir şi orez sălbatic, prăjitură Pavlova sau somon în crustă de mac şi susan cu sos alb şi capere, mere caramel şi multe alte bunătăţi.

 

 

Taguri:

Comenteaza