soma belediyesi başkan yardımcısı buy soma online soma de potencias de base x

inscricoes soma soma pills soma na tabela access

ambien stays in your system for how long buy ambien online ambien addiction treatment centers

sleeping medication better than ambien buy ambien what better lunesta or ambien cr

cost of ambien vs. ambien cr buy zolpidem get zolpidem Rockford

phentermine articles phentermine 37.5mg phentermine and sensitive teeth

buy xanax in hong kong generic xanax xanax alkohol halál

taking ambien by mistake buy ambien online what happens when you drink alcohol while taking ambien

soma tradesman cargo frameset buy soma produtora soma curitiba

how long for soma to work buy soma soma de séries divergentes

PEOPLE

Călătoria iniţiatică a Madonnei! Catolicism – yoga – kabbalah

April 15th, 2007, com 2 comentarii

încă din 1997, Madonna este membră a unei secte evreieşti ale cărei practici stârnesc oprobiul comunităţii ebraice orto­doxe, surprinderea sau chiar dezaprobarea şi teama publicului larg. Este vorba de aşa-numitul Kabbalah Centre, sub condu­cerea Rabinului Philip Berg, pseudonimul lui Feivel Gruberger. învăţăturile şi doctri­nele cultului sunt denumite bergism, căci se pare că secta este adânc centrată pe cultul personalităţii. Rabinul şi cea de-a doua soţie a sa, Karen, sunt idolatrizaţi de către membri drept „cuplul regal”. Rabinul este mai degrabă un guru şi, conform rela­tărilor unor foşti sectanţi, abuzează cu lar­gheţe de misticism şi spălarea creierului. Pentru cei interesaţi, sunt 14 Centre Kab­balah, dintre care şase în SUA, trei în Israel şi câte unul în Canada, Mexic, Chile, Brazilia şi Franţa. Madonna s-a îndreptat spre sectă când era gravidă şi extenuată după filmările de la Evita. Ea căuta „o ancoră”, în asemănare cu Liz Taylor, o altă adeptă care încearcă să gă­sească „lumina Kabbalei”. Dacă aţi avut ocazia să le vedeţi pe cele două star-uri în public sau pe Madonna într-un concert măcar sau fie şi pe coperta ultimului ei album ori în videoclipul de la Get Toge- ther, aţi remarcat probabil că ele poartă la încheietura mâinii stângi o brăţară-şnur de un roşu aprins, totem al bergismului. Mai rău e că secta este acuzată de foşti mem­bri de abuzuri fizice şi morale atroce, inclu­siv împotriva copiilor. Nu se ştie cu exacti­tate de ce, dar acestora din urmă secta pare să le acorde o mare importanţă, Madonna participând cu sume uriaşe la proiectul de caritate al Kabbalah Centre: Spiritualitate pentru copii. Madonna a mai donat de asemenea 21 de milioane de dolari pentru o şcoală de kabbalah pentru copii. O altă donaţie a divei este o luxoasă casă pentru instructorul ei personal de kabbalah, Rabinul Eitan Yardeni. Este de asemenea demn de reţinut că Madonna a primit un nume biblic, Esther, a vizitat Isaelul în repetate rânduri pentru a partici­pa la diverse sărbători evreieşti în sânul poporului ales şi că nu mai ţine concerte vinerea, căci aceasta este ziua în care Sabbathul începe.

Kabbalah pare să i se potrivească la fix Madonnei, căci ea este mai inspirată ca oricând. în 1998 lansează albumul Ray of Light – Rază de lumină – o foarte reuşită şi inedită combinaţie de melodii cu iz oriental şi techno rave. Frozen – îngheţat – are vădite inflexiuni arabo- ebraice, videoclipul prezentând-o pe Madonna în deşert, într-o vestimentaţie neagră care-i acoperă întregul trup şi cu tatuaje yemenite pe mâini. Al doilea cân­tec al albumului se mută în Asia, Madonna incantând rugăciunea yoghină Om shante- un fel de „O, Doamnei”, iar în technotronicul clip de la Ray of Light, ceea ce pare o adolescentă anorexică – nu altcineva decât star-ul – dansează în ritmul îndrăcit pe care-l vizează toţi puştii care îngurgitează pilule de ecstasy la ultra- gioasele rave party. Atenţie la discordanţă: Madonna tocmai a împlinit 40 de ani şi ştie ce face. Sora Estera este într-adevăr „mai rapidă decât o rază de lumină” şi neobosită. în 1999, ea participă la coloana sonoră a filmului Austin Powers: Spionul care mi-a tras-o, iar melodia şi clipul de la Beautiful Stranger, în care comandantul MI5 alias Michael York îl informează pe agentul său Austin Powers că bela demnă de Matahari este „o maestră a deghizărilor”, este o capodoperă a genului. Chiar aşa: câte look-uri nu a schimbat Madonna de-a lungul carierei sale?

2000 este anul albumului Music, care reprezintă o explorare artistică a spiritu­alităţii şi a faimei în melodii precum Don’t Tell Me sau Music, în care star-ul elu­cidează problema într-un mod atât de inspirat: Music makes the bourgeoisie and the rebel – Eşti burghez şi rebel datorită muzicii. 2000 este totodată anul în care diva se mărită cu regizorul britanic de film (vezi celebrul Jocuri, poturi şi focuri de arme) Guy Ritchie, cu care are, imediat, un băiat, Rocco John Ritchie. Cuplul a adoptat ulterior alţi doi băieţi, unul dintre ei, bebeluşul din Malawi, anul acesta, cu binecunoscutul tam-tam.

Madonna nu mai plecase în turneu de opt ani şi este timpul s-o facă în 2001: Drowned World Tour. în 2002 a compus şi a interpretat cântecul pentru filmul James Bond: Die Another Day (Mori într-o altă zi), care a primit atât o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun cântec original, cât şi la Zmeura de Aur pentru cel mai prost cântec.

Albumul American Life din anul 2003 are calitatea moscului: unii îl adoră, iar alţii îl urăsc. Extrem de îndrăzneaţă, colecţia prezintă faţa mai întunecată a muzicienei. Astfel, videoclipul de la American Life ilustrează războaie, explozii, sânge. Madonna însăşi s-a răzgândit şi, cu o zi înainte de a fi transmis în Europa, l-a refăcut în imagini care o arată evoluând în faţa steagurilor multor ţări. Versiunea originală exprima în orice caz opiniile politice ale star-ului. Căci, da, Madonna face, printre altele, politică. Ea i se opune deschis şi constant preşedintelui George W. Bush declarând că, din cauza lui, „viitorul copiilor mei este supus riscului”. Ea continuă: „Din păcate, guvernul nostru nu poate vedea marele plan. Ei gândesc la o scară îngustă. Suferă de sindromul Cu ce mă aleg eu din asta? Simplul adevăr este că administraţia actuală a compromis incredibile şanse de a reuni Lumea, de a promova pacea în regiuni care nu au cunoscut decât războiul, de a încuraja sănătatea în locuri care sunt de­vastate de boală, să ne facă să ne simţim mai în siguranţă prin a se ridica la nivelul principiilor noastre pe plan intern şi inter­naţional. Simplul adevăr este că politica administraţiei noastre actuale nu reflectă ceea ce este măreţ la America”.

Un alt hit important al albumului este Hollywood, o extrem de inspirată intro­specţie asupra vieţii de star. Cu toate noile sale atracţii la bord, în 2004 Madonna se îmbarcă pentru turneul inter­naţional Reinvention, poate nu cel mai reuşit din cariera sa. Vezi, spre exemplu, cum relativ proaspăta mămică britanică evoluează într-o fustă scoţiană. Snifl Unde au dispărut sutienul şi portjartierul de dea­supra costumului business?

Taguri:

Comentarii

  1. […] Bother with Revenge Posted on September 17, 2010 by yourex191 How To Get Your Ex Girlfriend Back How To Get Your Ex Boyfriend Back How To Win Your Ex Back How To Get An Ex Back How To Get Back […]

  2. I agree with your ălătoria iailiatică a Madonnei Catolicism – yoga – kabbalah | Revista flacara, fantastic post.

Comenteaza