502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Ce vor femeile? Un regal de arome şi gusturi

March 1st, 2008, com Comenteaza

Căldură, mare, soare, plăcere, bucurie, exotism, voie bună, acestea sunt sentimentele la care ne duc cu gândul băuturile pe care le experimentăm în luna martie. Fie că sărbătorim Mărţişorul sau Ziua Femeii, de la aceste petreceri nu pot lipsi licorile care ne fac să ne simţim bine. Sunt momente de bucurie pe care trebuie să le trăim la maximum, căci sunt unele dintre cele mai frumoase.

Chiar dacă în conştiinţa colectivă există credinţa că a bea este apanajul bărbaţilor, mai nou şi femeile se bucură de această plăcere care altădată le era refuzată. Cultura modernă ne-a obişnuit cu imaginea doamnelor care beau vin alb, şampanie, liqueur, chiar şi băuturi mai alcoolizate şi mai ales cocktail-uri. Miguel de Cervantes spunea: „Beau pentru că am ocazia, dar uneori beau tocmai pentru că nu am nici o ocazie“. Ei bine, probabil după acest dicton se ghidează omul din cele mai vechi timpuri. Şi atunci de ce ar face excepţie urmaşele Evei? La urma urmei, este dreptul lor, pe care şi l-au câştigat mai ales după mişcarea de emancipare a femeii. Şi apoi, de ce să nu profităm de ceea ce ne oferă viaţa!

Martie, Luna Femeii, aşa cum este numită, ni s-a părut un prilej potrivit pentru a prezenta câteva băuturi dintre cele mai bune, mai alese şi pe care vă recomandăm cu încredere să le consumaţi. Mărţişorul şi ziua de 8 Martie sunt două ocazii speciale şi potrivite pentru a experimenta ceva nou şi de a vă lăsa răsfăţate de aceste arome îmbietoare.


Şampania G.H. Mumm este produsul unei podgorii care datează din secolul al Xll-lea. Georges Hermann Mumm a preluat controlul companiei din 1852, iar afacerea s-a extins rapid mai ales datorită atenţiei speciale acordate segmentului de distribuţie la nivel internaţional. Din momentul în care sunt culeşi strugurii până la îmbutelierea băuturii, compania G.H. Mumm menţine totul la cele mai înalte standarde, o tradiţie care are la bază motto-ul lui G. H. Mumm Numai ceea ce e mai bun! Brandul a devenit sinonim cu rafinamentul şi marile evenimente. Mumm a fost imortalizat de Herge în celebrele Aventuri ale lui Tintin şi mai poate fi văzut şi în picturile lui Utrillo şi Foujita.


Apusurile de soare de pe o insulă tropicală, plajele însorite, palmierii, apa oceanului, căldura soarelui care îţi mângâie corpul… Toate acestea sunt sursa de inspiraţie pentru crearea deliciosului Malibu Rum. Mango, nuca de cocos, fructul pasiunii şi bananele sunt ingrediente folosite pentru acest brand. Datorită succesului său internaţional, Malibu a devenit sinonim cu romul cu aromă de cocos şi asta pe bună dreptate, căci este originalul rom cu aromă de cocos. Brandul a apărut prima dată pe piaţă în 1980, fiind produs de West Indies Rum Distillery, o distilerie renumită fondată în 1893. Aromele exotice ale celor cinci feluri de băutură fac ca fiecare cocktail să fie mai bun şi să vă facă şi mai multă plăcere să îl beţi.


Kahlua este un amestec mexican exotic apreciat de femei. Kahlua este un liqueur de cafea original produs pentru prima dată în Mexic în 1936. La începutul anilor ’60 a fost introdus în SUA de către Jules Berman, un colecţionar de artă şi un antreprenor. Pentru producerea acestei băuturi sunt folosite doar cele mai bune boabe de cafea Arabica. Energia unică pe care o veţi simţi atunci când consumaţi Kahlua este dată de cafea şi de zahărul pur extras din sfecla de zahăr. Gustul său exotic o recomandă pentru a fi folosită ca ingredient principal în compoziţia a numeroase cocktail-uri. Fie că este vorba de Kahlua Especial, Kahlua Drinks To Go sau Kahlua Ready To Drink veţi simţi plăcerea de a gusta ceva special şi vă veţi simţi răsfăţată de aroma sa.


Cu numele său distinct, istoria şi gustul sofisticat, Tia Maria este o esenţă legendară. Prima dată a fost produsă acum 300 de ani în Jamaica. Povestea spune că la mijlocul secolului al XVII-lea, când insula era sfâşiată de războaiele coloniale, o frumoasă nobilă spaniolă a fost nevoită să îşi abandoneze căminul. Înainte de a pleca, una dintre menajerele sale a avut timp să pună în bagaje o cutie ce conţinea una dintre bogăţiile familiei: un manuscris cu reţeta secretă a unei băuturi şi o pereche de cercei cu perle negre. Nobila doamnă a numit reţeta Tia Maria, după numele servitoarei, şi i-a dat cadou de nuntă fiicei sale cutia. Între timp, manuscrisul s-a pierdut, însă a fost descoperit de Dr. Kenneth Leigh Evans care s-a hotărât să aducă la viaţă ?descoperirea sa. În ziua de astăzi, din ce în ce mai mulţi consumatori sunt atraşi de Tia Maria captivaţi de amestecul de zahăr, cafea jamaicană, vanilie şi alcool.


Ramazzotti este un liqueur dulce, cu o aromă puternică de portocală. Nu este doar un digestiv, ci poate fi băut şi ca o băutură răcoritoare. Poate fi servit în mai multe feluri, în orice ocazie. Îl puteţi cere simplu, cu gheaţă, cu apă minerală sau îl puteţi amesteca cu alte licori. În 1815, Ausano Ramazzotti a creat în laboratorul său din Milano un liqueur din mai multe plante, astăzi creaţia sa este apreciată peste tot în lume înregistrând vânzări de peste un milion de sticle anual.

text Raluca Şeinoiu

Taguri:

Comenteaza