502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
BUSINESS

Claudiu Bogdan: „Nu s-a perfectat încă acordul OTV cu Realitatea TV“

January 5th, 2008, com Comenteaza

Se vinde OTV. Nu se vinde! Presa a scris vrute şi nevrute. Şi cum până nu faci foc, fum nu iese, e clar că s-a arătat cineva interesat de acest post tv. Cine o preia? Aceasta e întrebarea! Claudiu Bogdan, unul dintre realizatorii emisiunii Zori de zi de la OTV, a încercat să ridice un pic vălul şi să ne prezinte lucrurile aşa cum sunt ele din interior.

Ce înseamnă preluarea OTV de către S.O.V. şi deci preluarea postului la marele grup Realitatea TV, Money Channel etc.?

– Sunt mai multe zvonuri care au circulat în presă, pe noi nu ne-a interesat chestiunea asta de preluare sau de nepreluare, de vânzare a 20% sau a mai mult de 20% din pachetul de acţiuni. Sunt vreo trei tipuri de zvonuri pe această temă. Sunt mai mulţi oameni care au investit în OTV. Nu am avut niciodată o problemă cu cine a investit şi cine nu, am discutat întotdeauna cu Dan Diaconescu – directorul general al OTV – sau cu Diana Voiculescu – administratorul televiziunii şi atât. Nu mi s-a întâmplat niciodată să vorbesc ceva cu Dan şi apoi să-mi spună: Ştii, Claudiu, nu mai stă în picioare chestiunea respectivă pentru că am vorbit cu altcineva, mi-a zis că nu e bine aşa etc. Aşadar, ceea ce pot eu să vă spun la momentul actual este că au fost purtate nişte negocieri cu mai mulţi oameni importanţi din presă. De asemenea, este valabil şi zvonul că Loteria Română s-a arătat interesată să cumpere, dar nu s-a concretizat nimic. Dan Diaconescu, ştiu foarte bine, nu va dori niciodată să vândă mai mult de 40% din televiziune, OTV-ul e produsul lui, la care ţine foarte mult. DDTV-ul este şi el un proiect foarte interesant, care a apărut ca un soi de back-up pentru Dan Diaconescu în momentul în care s-a închis OTV-ul. Nu cred că Dan va fi interesat să vândă mai mult de 49% din totalul acţiunilor pe care le deţine.

– Se vorbeşte despre o tranzacţie de 20 de milioane de dolari.

– Da, au fost foarte multe zvonuri, printre numele vehiculate au fost Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, ştiu că la un moment dat a fost o discuţie şi cu şeful PRO TV, Adrian Sârbu, dar asta cu mult timp în urmă. Încă nu s-a semnat contractul, suma nu pot să o ştiu din moment ce contractul nu a fost semnat. Nu am cunoştinţă că ar exista cineva, persoană fizică ori juridică şi care să fi preluat OTV. Au existat negocieri, dar nu s-a finalizat nimic.

– Ce perspective noi se deschid în ipoteza că totuşi OTV va fi achiziţionat de trustul Realitatea TV?

– Ar fi un lucru excepţional. Acolo unde Sorin Ovidiu Vântu a preluat ceva, a mers bine după aceea. Vezi Realitatea TV, care stă foarte bine din punct de vedere tehnic. Evident că preluarea noastră ar reprezenta un lucru bun prin investiţiile pe care le-ar face, prin experienţa pe care o au şi prin tehnica respectivă. Dacă vânzarea va fi într-adevăr parafată, vor fi perspective foarte bune în dezvoltarea OTV. Noi nu am putut investi foarte, foarte mulţi bani, lucru care se şi vede. Probabil că e un fel de pariu pe care Dan l-a făcut cu sine însuşi: să demonstrezi că se pot crea programe foarte bune comparativ cu o televiziune în care s-au investit foarte mulţi bani, zeci de milioane de casino online euro.

– DBV Media House este cea care se ocupă acum la OTV de publicitate?

– Din câte ştiu, există un departament propriu de marketing al OTV-ului şi, într-adevăr, mai există şi o firmă care se ocupă de aceste aspecte. Emisiunea noastră nu lucrează în mod direct cu DBV Media. Probabil că, dacă DBV Media doreşte să vândă publicitate în mod direct la noi în emisiune, vom discuta cu ei. Din câte ştiu eu, în emisiunea noastră nu e nici un client adus de DBV Media. În cadrul OTV-ului este posibil să existe nişte clienţi noi veniţi prin această firmă sau e foarte posibil să fie aduşi direct prin intermediul departamentului de marketing al OTV.

– Ce planuri aveţi pentru 2008? Am înţeles că vă veţi muta.

– Există un sediu nou, la care se lucrează de foarte mult timp. La capitolul zvonuri se spune că, dacă se va face tranzacţia cu trustul Realitatea TV, ne vom muta în aceeaşi clădire cu ei. Ar fi interesant. Deocamdată, există un sediu, lângă Cercul Naţional Militar, în care se speră să ne mutăm. Au fost duse acolo o parte din decoruri crezându-se că lucrurile vor merge mai repede, dar nu au mers. Se aproximează că în prima jumătate a anului 2008 ne vom muta în acel spaţiu.

– Alăturarea de un trust prestigios comportă schimbări în grila de programe şi nu numai, ce s-ar putea modifica pentru o nouă faţă a OTV?

– Mi-aduc aminte de o perioadă în care Realitatea începuse să emită după ce am deschis noi OTV-ul şi, atunci, mai degrabă cei de la Realitatea au avut foarte multe de învăţat de la noi, decât invers. Au fost chiar programe care semănau extrem de tare cu cele din grila OTV. Prin urmare, am avea de învăţat şi noi de la ei, dar şi ei de la noi. Ce ar putea să se schimbe? Probabil s-ar adăuga mai multe ştiri în programe, având în vedere specificul trustului Realitatea TV cu Money Channel şi cu celelalte publicaţii. Eu sunt acum un pic mai conservator, dar mă gândesc că, din moment ce un lucru merge foarte bine, şi OTV-ul merge foarte bine, mai ales pe anumite tronsoane orare – emisiunea lui Dan Diaconescu, ba am înţeles că şi ştirile încep să aibă din ce în ce mai multă audienţă – nu văd de ce am schimba ceva. OTV-ul este pe o nişă – o nişă pe care nu a mai avut nimeni curajul să intre până acum, nu ştiu de ce. Dacă apropii OTV-ul prea mult de Realitatea TV, înseamnă să îl introduci direct în luptă cu Realitatea TV, Antena 3 şi cu celelalte televiziuni care există pe această piaţă. Dacă îl schimbi şi îl muţi pe alt tronson, s-ar putea să te baţi cu alte televiziuni şi nu cred că e bine, nu aş schimba mare lucru în OTV. Repet, eu aş investi mult mai mult în tehnică, în personal, dar nu neapărat în grila de programe ca formate. Sigur, ar putea apărea două-trei emisiuni noi care ar fi pe specificul Realităţii, însă nu aş schimba în profunzime.

– Care au fost rezultatele audienţei emisiunii Zori de zi pe anul care s-a încheiat?

– Noi, ca audienţă la Zori de zi, stăm foarte bine. E OK pentru nivelul televiziunii, suntem pe media televiziunii, comparând cu Naţional TV, cu B1 TV etc. Suntem chiar uşor peste ei. Evident, TVR-ul, Antena 1, PRO TV, cu ei e altă poveste… Dar suntem OK, evident nu la nivelul lor.

foto Octavian Tibăr

Taguri:

Comenteaza