soma na radiciação buy soma online calcule a soma e a diferença

diclofenac sodium and tramadol buy tramadol online tramadol spasms

tramadol schedule ii drug purchase tramadol purchase tramadol Hialeah

tramadol dosage toothache tramadol 50mg canadian pharmacy for tramadol

buy tramadol Rhode Island buy tramadol online tramadol konsumieren

tramadol and micardis tramadol 50mg tramadol hcl compared to vicodin

soma e produto equaçao segundo grau buy soma soma brea ca

can i give my dog tramadol and xanax tramadol 50 mg dose for tramadol in humans

soma suites tripadvisor soma online soma computers

aura soma padova soma for sale soma schedule florida

DOSAR

Claudiu Simion: „Multinaţionalele nu sunt bune? Fie, şi ce punem în loc?”

March 8th, 2011, com 30 comentarii

 • Ok, dar cum ştii când trebuie să te opreşti? Uite, cei mici s-au născut în China, voi v-aţi căsătorit tot acolo?

 • Nu, în România. Dar eram în concediu. Şi am plecat amândoi spre Copenhaga chiar a doua zi după nuntă.

 • Claudiu avea o serie de conferinţe la Copenhaga imediat după aceea, intervine Janina.

 • Dar voi aţi lucrat în aceeaşi companie. Nu era regula ca soţii să nu lucreze amândoi în ace­laşi loc? Aşa se zice în România.

 • Aşa era. Dar s-a schimbat acum cinci-şase ani.

 • Dacă sunt amândoi la job, parcă stau cu mai mult drag, râde Janina.

 • Cred că sunt chestiuni ciclice, în funcţie de specialişti. Vin unii care zic că nu e bine, apoi alţii care zic că e bine.
 • Şi totuşi, care e problema cea mare? Există o explicaţie, după părerea ta, pentru imaginea atât de neprietenoasă pe care o au corporaţiile în România?

 • Cred că noi nu avem o cultură şi o istorie a multinaţionalelor. Anii de comunism au împiedicat formarea unei culturi locale în acest sens. Ne-am trezit direct în capitalismul glo­bal.

 • Dar oare nu există un model european şi unul american? Şi cel european e mai permi- siv?.

 • Nu am date, dar mi se pare că modelul american e mai rigid decât cel european.

 • Din experienţa ta de atâţia ani, cei pe care i-ai cunoscut reuşeau să găsească un echilibru între job şi familie? Sunt ei familişti? Pentru că astăzi, în România, corporatismul înseamnă singurătate. Nu ai timp de iubită, de copii.

 • Da, dar nu ştiu cât de legată e ideea asta de corporaţii. În fine. Am o teorie. Cred că nu degeaba sunt firme de consultanţă care fac averi, că sunt sute, mii de filme sau cărţi care te învaţă cum să găseşti echilibrul între viaţa pro­fesională şi personală, să nu înnebuneşti. Oamenii fac averi din asta pentru că este o problemă, şi nu e o problemă în România, e o problemă majoră şi în America. Omul nu ştie cum să-şi echilibreze viaţa. Eu am citit foarte mult despre dezvoltare profesională, apoi am găsit aceleaşi idei, altfel formulate, evident, în filosofie sau în religie. E greu, majoritatea oamenilor nu reuşesc, dar nu sunt convins că e vina corporaţiilor. Sau poate doar pentru că te simţi obligat să fii foarte competitiv. Iar în România? Cred că la noi, pe vremuri, se punea problema supravieţuirii, nicidecum a competi­tivităţii.

 • Şi crezi că obsesia supravieţuirii s-a trans- latat într-o demenţă consumeristă. pentru care ai nevoie de bani.

 • Da, corect. În plus, la noi sistemul de pro­tecţie socială e la pământ. Şi atunci, evident că, dacă pierzi jobul bine plătit, eşti terminat. Aici am cunoscut şi eu mulţi, care în condiţiile crizei, au fost rugaţi să plece; mă uitam la danezi, erau foarte relaxaţi, nu bucuroşi, dar nu făceau din asta o chestiune de viaţă şi de moarte. Şi asta pentru că au un sistem social foarte bine pus la punct.

 • Deci tu vrei să spui că în România corpo­raţia e ca un vapor, dar care nu are bărci de sal­vare? Dacă vaporul se scufundă eşti pierdut.

 • Exact. Şi barca de salvare nu trebuie să o dea corporaţia, ci România.

 • Şi mai e ceva, intervine Janina, după ’89 orice patron era diavolul pe pământ. Apoi a urmat lozinca aia celebră cu Nu ne vindem ţara! şi tot aşa.

 • Oftez adânc.

  • Nu mă lăsaţi deloc să-mi fac articolul. Or să zică şefii mei de la Bucureşti că am fost îndoctrinat.

  Râdem cu toţii. Claudiu insistă:

  • Noi nu avem istorie. Poate din acest motiv nu sunt selectaţi de multe ori manageri români în poziţii cheie. Nu din lipsă de pregătire sau competenţă, ci din teama că nu cunosc regulile jocului.

  • Şi atunci aceasta să fie cauza unor posi­bile tensiuni între managementul străin şi angajatul mediu român?

  • Posibil, foarte posibil.

  • În plus, majoritatea informaţiilor despre România care ajung în străinătate ne sunt defa­vorabile, nu se lasă Janina. Cum să ai încredere în nişte oameni despre care nu ai decât infor­maţii neplăcute, îţi asumi acest risc? Nu.

  • Şi atunci ce faci?

  • Atunci aleg pe cineva în care am încredere. Adică un străin de-al meu.

  • Şi atunci acel şef străin va fi mai rău, toc­mai pentru că bănuieşte că românii vor fi nişte angajaţi răi? Astfel îşi va lua mai multe măsuri de precauţie cu angajaţii lui români decât ar fi făcut-o cu conaţionalii săi.

  • La Maersk această etapă a fost depăşită, pentru că acum managerul din România este român, revine Claudiu în discuţie, după o nouă repriză de lupte cu micul dragon. Probabil că această evoluţie se va petrece peste tot. Încet, încet.

  • Bine, să ne apropiem de sfârşit – dacă eşti corporatist, rămâi pe viaţă?

  • Fiecare îşi doreşte o schimbare la un moment dat.

  • Visul tău de a deveni scriitor nu este o evadare?

  • Există acest mit că trebuie să fim proprii noştri stăpâni. Îl simt şi eu. Vreau să fiu stăpânul meu. Dacă aş putea să devin propriul meu stăpân şi să fac ceea ce-mi place nu aş ezita.

  • Deci nu este o evadare?

  • Este o alternativă, dacă aş avea posibili­tatea de a alege asta aş face. Sincer, eu nu prea înţeleg ura asta împotriva corporaţiei. Eu o văd ca pe o şansă. O şansă să te dezvolţi, să călătoreşti. Ai şansa, dacă îţi doreşti, să lucrezi în străinătate.

  • Ne oprim?

  • Ne oprim. Poate că mai sunt multe de spus. Nu ştiu dacă am răspuns exact la ce m-ai întrebat tu.

  • Vom vedea când va apărea revista.

  Vorbim deja de vreo două ore şi eu sunt cam ostenit. Şi ei, şi copiii. Nefiind corporatist şi pentru că este sâmbătă seara, mă opresc din întrebări şi con­tinuăm cu bere… evident daneză şi foarte multi­naţională! Asta-i viaţa, nu poţi scăpa!

  Taguri:

  Comentarii

  1. Alessia Leda says:

   Claudiu Simion are insa si niste alte amintiri de pe vremea cand mai era in Romania! Era insurat si ca urmare a 20 de ani de casatorie a rezultat un copil. Razvan! Nu isi mai aminteste de el? Se pare ca “da” caci in acest articol nu spune nimic. Acest copil care isi intreaba mama in fiecare zi cine este tatal lui este copie fidela tatalui sau. Nu il suna de ziua lui, nu ii trimite la tinmp pensia alimentara! Desi maritul parinte are un salariu corespunzator functiei din multinationala! Ah! Da! I-a scris un mesaj in cartea pe care i-a oferito la lansarea din Romania! “Cum sa iubesti un inger?”. Cred ca domnul Claudiu Simion ar trebui sa mai invete niste lucruri, teorii si cuvinte caci cele care suna din coada…suntem cam satui! A ajuns acolo unde este pentru ca l-a ajutat fosta nevasta iar actuala este fosta secretara! Eu nu sunt “fosta nevasta”! Sunt o prietena care este plina de dezamagire cand vede ca un copil de 9 ani isi cere dreptul la o viata normala!Mama lui incearca sa-i ofere tot ce poate! Insa nu ii poate oferi acea viata pe care, tatal sau, o trece atat de usor in nefiinta! A fugit de mama copilului spunandu-i ca va veni sa o i-a cu el in China! Si a figit cu secretara! Si aceasta era casatorita cu un preot! Acum se autointituleaza cu percepte religioase furate de la acesta? RUSINOS! Nici macar nu vrea sa raspunda! RAZVAN este primul sau nascut! Este strigator la cer! L-a uitat? Razvan exista! Macar de i-ar trimite pensia alimentara la timp! Mama lui Razvan a ramas stigmatizata pe viata in asteptarea marii iubiri care nu s-a mai intors niciodata! Rusine sa-ti fie, Claudiu! Eu sunt Alessia Leda, scriitor ca si tine! Adica…Alexandra Palade! Si pe mine ma intreaba Razvan cine este tatal lui. Ce sa-i spun? Ca a aparut un articol in care tatal sau nu il recunoaste de fiu? Prefer sa tac dar…ma doare! Pe tine nu te doare? Rusine sa-ti fie!

   • Florin says:

    Cred ca dintr-o pura intamplare am citit acest articol de propaganda al multinationalelor. Am multe studii personale despre multinationale dar mai ales despre oamenii care fac parte din stafful lor. Insa povestea dumneavoastra chiar m-a impresionat. Comportamentul acestui Claudiu Simion, pe care personal nu-l cunosc, este un comportament tipic al persoanei parvenite si dornice de ridicare pe niste trepte fictive ale ierarhiei corporatiste. Aceste persoane sunt ramase doar la stadiul de fiinte vii cu cele trei functii de baza adica: nutritie, reproducere si relatie. Tocmai de aceea ele incerca sa se manifeste prin scris, desi nu sunt scriitori si nici nu au cum sa fie, neavand un suflet si o morala dupa care sa se conduca.
    Crearea unei noi famii, nu este decat un “cache” pentru un caracter deficitar ca sa nu spun prost, iar interviurile la asemenea publicatii, nu sunt decat niste interviuri platite sau chiar oferite pe gratis de catre publicatia respectiva din motive de foame publicistica. Isi creeaza povesti interesante in mare parte romantate, in final de cvasi-succes garnisite de momente cu copii si noua nevasta care il iubesc de numai pot si se catara pe el, dar totul este o fatada frumoasa pentru un interior mucegait.

  2. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers! Swiat Ubezpieczen.

   • Alessia Leda says:

    Nu inteleg ce scrieti dar… de ce nu raspunde tatal? Mai nou am aflat ca tatal nu isi mai recunoaste copilul deloc!

    Frankly- doing my best to understand I cannot find out why the response is not coming from the FATHER????
    Especially now that I am fully puzzled to hear that he is not recognizing his Son ANYMORE?????? I refrain from adding any further comments, just keep in mind what Claudiu wrote to this child in the book recently published…Was this part of SF literature as well?????? If in some SF movies we could see a child dissapearing as part of magic, in real life IS NOT APLICABLE!!!! He is Razvan good people, not Harry Potter!!!I will take anyhow the role of SF Magician to keep my promise to promote the image of a REAL child. Claudiu- please stop this SF game, you know very well that you are Razvan’s father… All the REAL best!

  3. Alessia Leda says:

   Un joc intelectual? nuuuuu… Noi suntem aici! Frumosii nebuni ai acelor vremuri,,, dar pensia alimentara? cui o plateste? Sa va fie rusine! Sau rusinica…! Cum poti sa transferi pacatul tau Ei, Mirelei? Lumea ta nu ar fi fost a ta daca ea nu ar fi existat? Intreba-te! Se pare ca sintagma “noi” nu a existat niciodata!
   Dar actuala ta sotie stie? Cheia succesului o am si eu pe tabla:
   -Atitudinea adica succesele incep in mintea DVS! Aveti multe aptitudini si abilitati .
   -Teluri
   -Entuziasmul
   -Competenta
   -perseverenta
   -managementul personal
   -constructia echipei
   -ingrijirea
   -informatia
   -controlul
   -spiritul de echipa
   -exemplul
   Iata!
   Nu suntem niciodata singuri! Atentie! Exista intotdeauna cineva care stie unde este piatra aruncata!

  4. I’d should test with you here. Which isn’t something I often do! I get pleasure from reading a submit that can make folks think. Also, thanks for allowing me to remark!

  5. Yosh says:

   Best Links 2011…

   Greetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!”…

  6. Best Links 2011…

   Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun….

  7. PLR eBooks says:

   Best Links 2011…

   Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such fantastic info being sh…

  8. Best Links 2011…

   Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept…

  9. Best Links 2011…

   Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is excellent blog. An excellent read. …

  10. Best Links 2011…

   Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some m…

  11. Best Links 2011…

   hi!,I like your writing very much! share we communicate more about your article on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you….

  12. Best Links 2011…

   I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays…..

  13. Best Links 2011…

   Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!…

  14. Best Links 2011…

   I’ll right away grab your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know in order that I could subscribe. Thanks….

  15. Best Links 2011…

   Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!…

  16. Best Links 2011…

   Great line up. We will be linking to this great article on our site. Keep up the good writing….

  17. Best Links 2011…

   I am not sure where you’re getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission….

  18. Best Links 2011…

   Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care…

  19. Best Links 2011…

   Good site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!…

  20. Best Links 2011…

   Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return….

  21. Best Links 2011…

   you’re really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you have done a wonderful job on this topic!…

  22. OH HAI…

   Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback….

  23. OH HAI…

   I appreciate, cause I found just what I was looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye…

  24. Yosho says:

   OH HAI…

   Greetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!”…

  25. http://www.eRealEstateSanDiego.com...

   Pacific Real Estate Broker serving all of your San Diego county real estate needs. Search Ca homes for sale using our MLS search. Receive email updates of Realtor listings with prices and blog. Whether single-family houses, townhomes, luxury homes, bea…

  26. 2011…

   certainly like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will surely come back again….

  27. 2011…

   Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun….

  Comenteaza