502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Club Piranha pentru devoratorii cu gusturi

October 14th, 2011, com Comenteaza

Când vine vorba despre preparatele culinare servite în mijlocul naturii și muzică bună cu toții suntem niște piranha în căutarea unei  prăzi cât mai savuroase, la preț convenabil. În  Capitală, „Clubul Piranha“ hrănește, la propriu și la figurat, această foame a fiecăruia dintre noi sub privirile unor piranha adevărați (cum altfel?) amplasați într-un acvariu.

text Alice-Claudia Gherman foto Alice-Claudia Gherman și arhiva „Piranha“

Ai putea crede că te afli pe aleile unei grădini japoneze sau ale uneia botanice, dacă  te uiţi la cum arată vegetaţia  din jur (arţari japonezi, tufe  de  bambus  ş.a.), la  foişoarele  şi umbrarele presărate ici-colo, la râuleţul artificial care se varsă în heleşteu şi la peştii crap koi din el. Ar putea fi, de asemenea, o minigrădină zoologică fiindcă aici se iţesc de sub arbuşti sau de prin  copaci iguane, papagali amazonieni, găini de mătase,  fazani şi păuni,  răţuşte mandarin, iar  dintr-un acvariu  peştii  piranha. Mesele  cu  băncuţe  de  lemn  de  pe  terasă  şi saloanele  care  înconjoară   această   minunată grădină îţi amintesc că de fapt te afli în Bucureşti, în Regie, la Club Piranha – un restaurant cu  terasă  generoasă, meniu tradiţional românesc şi internaţional şi preţuri omenoase. Numele  Piranha  l-au dat, prin  concurs, chiar clienţii localului, care, fascinaţi de celebrii prădători adăpostiţi  în acvariul clubului, au hotărât că acesta îi va fi numele – Club Piranha.

Dacă  exteriorul, fascinant mai ales primăvara, vara şi toamna, constituie principala carte de vizită a localului, fiind cea mai mare terasă verde din Bucureşti  (o capacitate  de  800 de locuri), interiorul nu este mai puţin interesant. Stilul vintage este cel care caracterizează saloanele restaurantului (cu o capacitate  totală  de 150 de locuri), din decor fac parte maşini de cusut vechi, ceasuri cu pendulă, samovare din alamă, iar din când în când câte un mic acvariu.

Oamenii vin la Piranha nu doar pentru verdeaţa  luxuriantă şi animăluţele din grădină, ci mai ales pentru meniul delicios pe care-l pregăteşte nea Gigi, bucătarul la grătarul pe cărbuni din  grădină  sau  în  bucătăria  restaurantului. Printre minunile sale culinare se numără batalul la proţap, purceluşul de lapte cu sos à la nea Gigi, grătarul Piranha (pastramă, jumări, cârnaţi ardeleneşti şi mămăliguţă), tochitură românească, dar şi ruladă  de pui cu legume mexicane. Preparatele sunt eco, se găteşte cu sare de mare, iar materia primă este adusă de la Baia Mare.

Foișorul elegant din mijlocul grădinii este ideal pentru o cină festivă.

Piranha sunt, alături de ceilalți locatari ai minigrădinii zoologice, atracția principală a clubului.

Taguri:

Comenteaza