que es el soma de las neuronas buy soma soma da olan depremler

tramadol wieviel tropfen buy tramadol online without a prescription duracion efecto tramadol

ambien and alcohol lethal ambien without prescription can i take an ambien with percocet

stomach issues with tramadol tramadol 50mg tramadol for cats liquid

asking your doctor for ambien buy ambien zolpidem online California

how does tramadol 50 mg make you feel tramadol 50 mg indicaciones del tramadol clorhidrato

new york magazine listening to xanax buy xanax what happens if your dog eats xanax

what does tramadol nights mean buy tramadol online tramadol 319 pill high

cheap soma canada generic soma ultraestructura del soma neuronal

get ultram Stamford buy tramadol order tramadol online

LIFESTYLE

Cocktail-uri cu un ingredient special

July 1st, 2008, com 2 comentarii

Vară, căldură, mare, soare, piscină, exotism, dulceaţă, răcoare, plăcere, acestea ar fi cuvintele care ne vin în minte când ne pregătim să bem un cocktail. Gheaţă, alcool, frig, la asta ne gândim când bem vodcă. Poate că visul multora este de a bea un pahar de vodcă într-un ice hotel. Ei bine, cele două noţiuni se pot combina chiar dacă afară termometrul arată peste 30 de grade. Nu trebuie să mergeţi în Finlanda sau Suedia pentru a savura aşa ceva, îi puteţi comanda chiar şi barmanului de la Mamaia o astfel de băutură. Veţi vedea care este efectul acestui ingredient special.

Cocktail-urile cu vodcă pot fi la fel de răcoritoare ca şi celelalte şi aici e cazul ca imaginaţia dumneavoastră să îşi dea frâu liber. Pot fi savurate pe marginea piscinei, dar în acelaşi timp sunt excelente la începutul unei petreceri. E vacanţă şi vă puteţi permite orice. Gândiţi-vă că mergeţi la o petrecere ce se desfăşoară pe o terasă în apropierea mării. Ce vă poate stimula mai bine pentru a vă dezlănţui pe ringul de dans decât un cocktail care să arate foarte bine şi care să aibă acel je ne sais quoi care să vă placă şi să vă incite? Alcoolul din vodcă ar putea avea acest efect minunat care să vă binedispună şi să vă transforme această ieşire într-una de neuitat. M-am gândit că e bine să ştiţi asta înainte de a pleca în vacanţă sau înainte de a merge la un party. Sau dacă nu aţi încercat până acum, aţi putea să vedeţi cum este şi dacă vă place. Sigur, nu trebuie omis faptul că, şi în acest caz, cel mai important ingredient este gheaţa, cu cât va fi mai multă, cu atât mai puternică va fi senzaţia de prospeţime şi de răcorire. Şi femeile au dezlegare la astfel de băuturi chiar dacă în zilele noastre ne-am obişnuit cu imaginea urmaşelor Evei care beau vin alb, şampanie sau liqueur. Să nu credeţi că doar Mărţişorul, ziua aniversară sau Ziua femeii sunt momente potrivite pentru a încerca ceva mai îndrăzneţ. Chiar şi vara, într-o zi fierbinte, este potrivit să faceţi o astfel de alegere.

De la Bloody Mary la cocktail-urile ce păstrează silueta

În oricare alt sezon, menirea cocktail-ului este foarte simplă: să placă. Însă vara sarcina acestuia este ceva mai grea: el trebuie să şi răcorească. Este un lucru luat în serios de toţi barmanii care îşi folosesc toate abilităţile pentru a crea băuturi pe placul clienţilor.

Revista americană Forbes a făcut un top ten al cocktail-urilor de vară din care nu lipsesc cele ce conţin vodcă. Recomandarea jurnaliştilor americani a fost La Chique Martinique, care are în combinaţie acest ingredient la care se adaugă rom, zahăr brun şi suc de lămâie verde. Ziariştii de la Newsweek s-au preocupat de cocktail-urile care îngraşă cel mai mult. Vestea cea bună este că nici unul dintre cele pe bază de vodcă nu este pe această listă. Din contră, nutriţioniştii vă recomandă chiar un vodca mojito tocmai pentru că are puţine calorii.

Dacă doriţi să beţi un cocktail bun, cel mai bine este să începeţi cu o vodcă de calitate. Cel mai cunoscut este Bloody Mary făcut din vodcă, suc de roşii, suc de lămâie, piper negru, sos Tobasco, sos Worcestershire şi sare. Acesta a fost inventat de un barman american, Fernand Petiot, în 1920, la Harry’s New Bar din Paris. Reţeta originală prevedea amestecul unor cantităţi egale de băutură şi suc ce roşii, însă tot Petiot a adăugat în 1934 celelalte ingrediente cu scopul de a-l face mai condimentat. Astăzi, Bloody Mary este unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri de pe mapamond. Imaginaţia fără limite a barmanilor a creat şi alte cocktail-uri pe bază de vodcă, cu nume la fel de ingenioase.

Exquisite, un atribut Wyborowa

„Cele mai fantastice trei lucruri din ultima jumătate de secol sunt blues-ul, cubismul şi vodka poloneză”, spunea Pablo Picasso. Şi se pare că avea perfectă dreptate, mai ales în ceea ce priveşte Wyborowa. Vodca a fost produsă pentru prima dată în Europa de Est şi tot aici în 1823 Hartwig Kantorowicz a înfiinţat o distilerie nouă la Poznan. În acelaşi an, un ziar polonez a dat startul unei competiţii pentru găsirea celui mai bun sortiment de vodcă poloneză. Când Hartwig şi-a prezentat produsul, preşedintele juriului a exclamat: Exquisite! Unicitatea produsului este dată de folosirea secarei, de cele mai moderne metode de distilare şi de experienţa aşa-numitului Master Distiller. În 1927, Wyborowa a fost primul brand de vodcă înregistrat internaţional. A continuat să fie o marcă apreciată atât în ţara sa de origine, cât şi în străinătate, şi se poate mândri cu 22 de medalii de aur şi mai multe trofee obţinute la competiţii de specialitate. Aşadar, adăugaţi acest ingredient exquisite în cocktailuri şi stingeţi-vă setea în zilele de vară!

Baltic Breeze

50 ml Wyborowa Lemon

100 ml suc de mere

100 ml suc de merişoare

Amestecaţi totul şi ornaţi paharul cu coajă de lămâie şi frunze de mentă.


Cosmopolitan

50 ml Wyborowa Lemon

12.5 ml Cointreau

12.5 ml suc de lămâie verde

23 ml suc de merişoare

După ce aţi amestecat totul în shaker, puteţi să puneţi deasupra un pic de sare de lămâie pe care să o flambaţi.


Berry me under roses

40 ml Wyborowa

5 ml Wyborowa Rose

5 ml suc proaspăt de lămâie

o căpşună, 2 mure, 2 zmeure, 5 frunze de mentă, o frunză de ghimbir, o linguriţă de zahăr

Amestecaţi căpşuna, murele, zmeura şi ghimbirul separat. În pahar turnaţi Wyborowa, Wyborowa Rose şi sucul de lămâie peste care puneţi zahărul şi gheaţa. Pe deasupra puneţi amestecul de fructe.


Strawberry Caipiroska

40 ml Wyborowa, 6 căpşuni şi sucul de la 7 lămâi

Puneţi în pahar căpşunile, sucul de lămâie şi un pic de zahăr, amestecaţi, apoi turnaţi Wyborowa.


Montmorency

50 ml Wyborowa Exquisite

25 ml suc proaspăt de lămâie

10 ml Cherry Heering

15 ml sirop

Puneţi primele trei ingrediente în shaker şi amestecaţi cu bucăţi de gheaţă. Puneţi în pahar şi adăugaţi pe deasupra liqueur de cireşe, puteţi orna cu bucăţi de lămâie.

Taguri:

Comenteaza