- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Cocktail-uri pentru SUMMER PARTY

Soare, mare, bucurie, plăcere, fete frumoase, muzică deosebită, băuturi foarte bune. Cam acestea sunt ingredientele folosite pentru petrecerile din această vară de pe litoral. Şi distracţia a fost în toi… pentru toată lumea! E vorba de bucuria vacanţei şi de momente minunate petrecute cu prietenii. De la începutul lui iulie şi până la finalul lui august, toată lumea s-a simţit bine şi, cu siguranţă, nu va uita party-urile la care au luat parte în aceste două luni.

Pe întreg litoralul a răsunat muzica şi toată lumea a dansat, s-a bucurat de atmosferă şi a degustat din băuturile extraordinare servite. Fie că a fost vorba de Beefeater, Ballantines sau Havana Club, toate aceste extraordinare licori au fost nişte adevărate elixiruri care au deschis tuturor apetitul pentru distracţie. Gheaţa din cocktail-uri a stins căldura verii şi a creat bună dispoziţie de seara şi până dimineaţa şi de dimineaţa până seara, căci petrecerile aşa ţineau. Era ca în poveşti şi, pur şi simplu nu puteai rezista ispitei de a intra la aceste petreceri. Până la urmă, ce îţi poţi dori când e vorba de vacanţa de vară! Am mai explicat cât de importantă este gheaţa în cocktail-urile de vară. În urmă cu doi ani, un cercetător de la Universitatea din Washington a efectuat o serie de studii cu scopul de a evidenţia calităţile pe care oamenii le apreciază la băuturile reci. Ei bine, rezultatele au fost clare: cu cât erau mai reci băuturile, cu atât ele erau mai răcoritoare. La fel de importante par a fi şi plantele folosite ca ingrediente la reţetele de cocktail-uri. De exemplu, menta este cel mai vechi, iar acesteia i s-au alăturat busuiocul, tarhonul, lavanda sau isopul. Totuşi, gheaţa rămâne cea mai folosită şi am putea spune că este un lucru bun, mai ales vara atunci când avem nevoie să ne răcorim. Este un lucru luat în serios de toţi barmanii, care îşi folosesc toate abilităţile pentru a crea băuturi pe placul clienţilor. Chiar creatorul primului cocktail a recomandat folosirea gheţii fie că este vorba de bucăţi mari sau mici, fie că este pisată sau doar fulgi. Pe măsură ce aceasta se topeşte, două lucruri se întâmplă. Ingredientele îngheaţă şi apoi, ca şi în cazul apei, diluează concentraţia de alcool. De asemenea, apa ajută la combinarea unor arome care, de obicei, nu se amestecă. După o zi călduroasă petrecută pe marginea piscinei, un party într-un club sau un restaurant asezonat cu băuturi fine care plac oricui.

Party-uri animate de muzică bună

Aşadar, dacă în această vară de la începutul lui iulie şi până la sfârşitul lui august ajungeţi pe litoralul românesc e bine să ştiţi că puteţi participa la aceste petreceri organizate de Ballantines, Beefeater şi Havana Club. La terasele Balansoare, Motor, D’Amico, CMC, Bueno, Fabaria şi Bourbon şi la cluburile: Amnesia, Cafe del Mar, Megalos şi Gossip petrecerile sunt în toi şi îi aşteaptă pe cei care vor să se simtă bine. Fiecare consumator „surprins“ cu un pahar sau sticlă cu aceste băuturi primeşte un cadou „asortat“ cu ajutorul unui joc pe laptop. Această bucurie este acordată de o echipă de frumoase hostese ce coboară din maşini elegante Jaguar. Până la urmă ce altceva îţi mai poţi dori?! Doar e vară şi trebuie să ne bucurăm de fiecare moment al vacanţei. Aroma, prospeţimea, tăria, răcoarea, distracţia, plăcerea, toate laolaltă ne fac să ne simţim bine şi să ne bucurăm de atmosfera de vară. Nu e doar un vis frumos, ci o realitate pe care o puteţi întâlni la malul Mării Negre. Treceţi peste inconvenientul traficului aglomerat de pe drumul către mare şi, odată ajunşi acolo, veţi vedea că este foarte uşor să vă simţiţi bine şi să aveţi o seară de neuitat la aceste petreceri. Muzica este şi ea una de mare calitate. DJ Rynno, Sylvia şi Johannes au animat aceste petreceri şi au încântat spectatorii. Iar la crearea unei atmosfere deosebite au mai contribuit jocurile de lumini, show-ul de flăcări, dansatorii şi dorinţa de bună dispoziţie a petrecăreţilor.


Esenţialul despre cocktail-uri

Nu trebuie să alegeţi o astfel de băutură doar pentru că arată bine sau vă impresionează prin felul în care arată, ci trebuie să vorbiţi cu barmanul să vedeţi exact ce conţine, dacă vă plac ingredientele şi, abia apoi, să comandaţi. Aceasta este recomandarea specialistului pentru toţi amatorii. Este important de ştiut că doamnele le preferă pe cele exotice, slab alcoolizate, în timp ce domnii vor opusul. Dacă vă este foame, dar nu vreţi să mâncaţi pe plajă, puteţi comanda unul pe bază de frişcă sau lapte care vă va da senzaţia de saţietate. Înainte de masă aţi putea servi un cocktail aperitiv, mai uşor şi slab alcoolizat, iar după unul digestiv, mai tare. Un alt secret care trebuie ştiut este că vara putem servi şi cocktail-uri pe bază de vodcă, chiar dacă alcoolul său ni se pare că nu stinge căldura soarelui. Şi pentru că acestea, orice ingrediente ar avea, ne răcoresc verile, vă invităm la un Cosmopolitan, Negroni sau Mojito.

Cosmopolitan

50 ml Wyborowa Lemon

12,5 ml Cointreau

12,5 ml suc de lămâie verde

23 ml suc de merişoare


Negroni

10 ml gin Beefeater

10 ml vermut dulce

10 ml bitter

Amestecaţi toate ingredientele într-un pahar pe care l-aţi umplut deja cu gheaţă. Adăugaţi un pic de apă carbogazoasă şi decoraţi-l cu o lămâie.



Mojito

Într-un pahar înalt pisaţi câteva frunze de mentă peste care turnaţi sucul de la o jumătate de lămâie verde şi o linguriţă de zahăr. Mai puneţi 50 ml de Havana Club Añejo şi câteva cuburi de gheaţă.

Peste toate acestea puneţi apă minerală şi amestecaţi. Puteţi orna paharul cu o frunză de mentă.