Concurs: Castiga un Filtru de cafea!
July 18th, 2011, Revista Flacara 256 comentarii Tweet[Later Edit] Am efectuat de dimineata extragerea si ne bucuram sa anuntam ca avem 2 castigatoare: ileanamanuela (comentariul numarul 15) si olteanu irina (comentariul numarul 143). Felicitari si va vom contacta pe email sa aflati cum puteti intra in posesia premiului. Mai multe detalii despre cum am efectuat extragerea gasiti pe http://www.randompicker.com/protocol.aspx?key=1393×27696
Castiga un filtru de cafea! Raspunde la una dintre intrebarile de mai jos printr-un comentariu pe aceasta pagina pana duminica (24 iulie) si poti fi unul dintre cei doi castigatori desemnati prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului randompicker.com.
Intrebarea este una potrivita sezonului si premiului oferit: Va mai aduceti aminte de prima cafea bauta? Care a fost gustul? Ce defineste o cafea buna? Cum va beti cafeaua? Care este cafeaua voastra preferata? Care este cea mai exotica cafea bauta?
Raspunde la una sau mai multe intrebari.
Toate raspunsurile primite in cele 4 saptamani de concurs intra in jurizarea pentru marele premiu constand in produse electrocasnice in valoare de 550 de lei. Juriul este format din autorii revistei Flacara: George Arion, Corina Anghel, Radu Pocovnicu, Liliana Petrus si Alice Claudia Gherman.
Alice Gherman
Editor – Revista FlacaraCel mai bun ceai e CAFEAUAPrima cafea am baut-o cand aveam sase ani. Era in seara de Revelion a anului 1981. Sufrageria era plina cu oameni mari, iar eu ma uitam la ei stingherita. Mama a venit cu tava cu cafele aburinde (cafeaua era naturala, nu nechezol, caci totdeauna de Craciun, Revelion si Paste, cineva ne facea rost de cafea naturala, la suprapret, evident) si surpriza! S-a oprit si la mine si mi-a dat intr-o canita un pic de cafea cu o mulţime de frisca deasupra. Ca m-am simtit si eu ca un adevarat om mare asta e una. Dar cel mai important a fost pentru mine faptul ca, atunci, la acel Revelion, m-am indragostit de cafea (pana atunci fusesem fan cacao cu lapte, asa-numita cafea cicoare cu lapte nu mi-a placut niciodata) si nu m-am lasat de ea nici astăzi. Si nici nu am de gand sa renunt la ea. Nu m-a convins nici un ceai de pe lumea asta, de aia cand sunt intrebata ce ceai imi place obisnuiesc sa raspund: pentru mine cel mai bun ceai e CAFEAUA!
TweetRadu Pocovnicu
Redactor – Revista FlacaraIntr-o cana se pun o lingurita de zahar – cu varf, sau rasa, in functie de cat dedulce o preferati -, si doua lingurite cu varf de cafea. Peste continut se varsa 200de ml de apa clocotita. Se amesteca cu o lingurita pentru omogenizare, iar apoicana se acopera pentru infuzie timp de 5 minute… De-a lungul timpului, nu stiu
cate retete de cafea am incercat. Cafeaua fiarta, filtrata… Probabil nu multe,sigur pe cele mai simple. Sunt un mare consumator de cafea, dar nu un findegustator. Mai bine zis, las surprizele sa vina la mine. Sa descopar variile retetesi arome, in locuri noi, impreuna cu oameni noi. Cafeaua – ca viata. Pesemne,rafinarea gustului a rasarit mult prea firav si incet din mormanul negru de zatz alamintirilor cu Nechezol, cel atoate-pastrator al starilor noastre de veghe, deseoriadormite…
Imi place cafeaua preparata tare cu aroma puternica . Prima intalnire cu cafeaua a fost cand am fost trimisa sa-i cumpar mamei cafea. Mirosul ei m-a invaluit constant pana am ajuns acasa. Apoi dupa 18 ani am inceput sa beau ca sa reusesc sa ma tin treaza la prima mea slujba care era in ture si necesita trezirea foarte devreme. Asa am pastrat obiceiul bautului de cafea care imi aduce aminte de mama mea si de munca trudnica .Mi-as fi dorit sa-mi pot bea cafeaua pe o terasa cu vedere la ocean sau la mare , dar continui sa pastrez visul!…
PRIMA MEA CAFEA: IN 1989 CAND INVATAM PENTRU BACALAUREAT! BEAM SA INVAT NOAPTEA!
CAFEAUA MEA ADORATA: “CAFEA CU FRISCA”
CAFEAUA MEA ZILNICA ESTE DINTODEAUNA: CAFEA CU FRISCA:)
[…] Participa la acest concurs! : Concursuri active, Jurizare Salveaza la favorite […]
Prima cafea bauta foat la 17 ani cand am lucrat de noapte,de tunci sunt o bautoare inraita.Cafeluta cu frisca este preferata mea 🙂
prima cafea a fost la 18 ani la majoratul meu si cea cu frisca e preferata mea
Prima cafea bauta a fost inainte de revolutie. Nu stiu ce marca era pentru ca am cumparat-o de la un marinar si era vrac dar pot spune ca vea gust bun. O cafea buna inseamna o cafea bauta atunci cand ai cu adevarat nevoie sa te relaxezi!
cafeaua mi-o beau la micul dejun si e facuta la ibric. cafeaua preferata; Elita verde!
Cea mai exotica cafea; poate un ness cola cu frisca!
Ora 6 dimineata :ceasul sa incapataneaza sa-mi dea alarma a doua oara.Cu ochii abia mijiti , sunt cu o mana pe filtrul de cafea si cu alta ma indrept spre frigider-pachetelele pentru micul dejun al familiei.Cam asa incep diminetile noastre , ale tuturor -cu o cafeluta elixir.Prima cafea : odata cu angajarea la 18 ani.La o cafea ne relaxam cu cei dragi , afacerile tot la o cafea se pun la cale si cate si mai cate …Amara, tare , cu lapte , sau frisca are o savoare aparte si ne face viata frumoasa.C se numea prima cafea -adusa din IUGOSLAVIA .Gustulsau parfumat persista dupa atatia ani.La ora actuala ma delectez cu IACOBS si experimentez cu placere noi combinatii si arome.Cea mai exotica cafea: cafea turceasca la nisip savurata pe litoral.
Nu-mi m-ai aduc aminte exact de prima cafea (adevarata!) bauta, dar trebuie sa fi fost dupa Revolutia din `89. Cafeaua mea preferata este amara, cu lapte, si imi place sa o savurez dimineata, fie singura, fie in compania prietenelor. Acesta mi se pare momentul cel mai linistit al zilei, e ca si cum mi-as face ,,plinul” pentru o zi istvitoare de munca.
Prima cafea am baut-o impreuna cu sotul meu (pe atunci pretendent…)in ziua in care m-a cerut de sotie. Gustul era extraordinar, nu stiu ce cafea era pentru ca eram la o cofetarie…expresso parca
O cafea buna este aceea care te ademeneste cu mirosul ei , gustul trebuie sa completeze mirosul…cu cat mai aromata cu atat mai bine
Acum beau 2-3 cafele pe zi: dimineata la -6:30 cafeaua este cea care imi da putere pentru o noua zi cu toate provocarile pe care le rezerva pentru mine
pe la 11 servesc inca o cafeluta cu lapte in compania sotului si eventual a prietenilor care vin in vizita
Si nici o dupa-amiaza nu este reusita fara o cafea aromata care sa ma relaxeze
Cafeaua preferata? … nu am una anume, important e ca nu pot sa beau cafeaua….singura, de aceea sunt mereu inconjurata de cei dragi atunci cand savurez o cafea si asta o face cu atat mai speciala , pentru ca ne apropie
Cea mai exotica cafea am baut-o in grecia unde ne-am petrecut “luna” de miere
este o cafea buna cu aroma placuta eu sincer o folosesc din 1995 va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel…
este o cafea buna cu aroma placuta eu o folosesc din 1995 va sfatuiesc sa o folositi si voi n-o sa va para rau…
Prima cafea bauta a fost cam pe la 14 ani ,faceam meditatie la matematica si profesoara venea acasa la mine pentru ora de meditatie.Atunci i-am facut o cafea (nechezol era pe atunci la moda)si am baut si eu una ,gustul nu prea mi-a placut de aceea ani buni nu am mai baut cafea.Am reinceput sa beau inainte de examenul de BAC,deoarece invatam noaptea,imi cumparasem un pachet de cafea mai scump ,acum beau kronnung,este cafeaua diminetilor mele ,mai multe nu beau decat daca se intampla sa fiu pe undeva invitata,si beau din respect pt gazda
imi aduc aminte forte bine de prima cafea. eram mica, 6-7 ani. mama mea venise din tura de noapte si cum o astepta o zi plina de treburile casnice isi preparase o cesca de cafea. eu, copil curios, am vazut ceasca si nu am rezistat tentatiei. o gurita, si inca o gurita pana cand am baut toata ceasca. deranj mare. un copil foarte agitat de felul lui dupa ce a baut o cesca de cafea tare. saraca mama isi aduce si acum aminte de prim mea experienta cu cafeaua.o cafea buna e cea bauta intr-o companie palcuta.imi beau cafeaua dimineata in compania bebelusului meu. el cu lapticul eu cu cafeaua.cafeaua preferata este cea infuzata cel putin 5 minute si amaruie.cea mai buna cfea am baut-o in perioada studentiei. facuta pe nisip, la ibric, si cu o discreta aroma de vanilie.
Va mai aduceti aminte de prima cafea bauta?Absolut! Doar prima experienta nu se uita niciodata..aveam 15-16 ani si stiu ca am gandit ca nu am mai baut niciodata asa cevaCare a fost gustul? Delicios de bun..o experienta gustativa, aromat, fierbinte..Ce defineste o cafea buna? Aroma.Cum va beti cafeaua? In liniste ca sa o savurez mai bine..inchid ochii ca sa ii simt mirosul mai bine, sorb putin si pastrez cat mai mult in gura si apoi ii deschid ca sa vad cat mai am in ceasca:))Care este cafeaua voastra preferata? Jacobs sau Doncafe..nu am insa o marca pe care o consum in mod frecventCare este cea mai exotica cafea bauta? In Grecia am savurat anul trecut o cafea savuroasa, foarta micuta, din 2 inghitituri am dat-o gata dar a fost delicioasa!
Prima cafeluta din viata mea mi-a ramas pe veci in minte, gustul ei aromat mi-a cucerit inima si mintea..asa ca i-am ramas fidel ca doar una poate exista in inima ta..una adica bautura:)) Imi place orice cafea arabica, nu-s foarte pretentios, fierbinte si cu putin zahar sa fie!
Am facut cunostinta cu cafeaua inca de cand eram mica. Mama mea, o consumatoare inraita de cafea, era nevoita sa ma pacaleasca punandu-mi in apa un strop de cafea,pentru ca altfel nu scapa de mine. Cand avea musafiri, eram nelipsita de la masa unde serveau cafeaua. Pe la gradinita imi amuzam doamnele educatoare, povestindu-le cum imi sorb eu cafeaua inainte de a veni la scoala. De fapt, descriam ceea ce vedeam la mama. Cand am mai crescut, mirosul de cafea ma innebunea. Atunci am inceput sa iau pe furis cate o lingurita zilnic, din punga in care se afla, fara sa o prepar.Astazi, imi servesc doar musafirii oferindu-le cafea. Ironic,nu? Cred ca mi-a ajuns cea pe care am consumat-o cand eram mica. Rar mai servesc cate una cu mult lapte pe la nunti sau cand simt o pofta nebuna:)
Cafeaua trebuie sa fie fierbinte, ca iadul, neagra, ca diavolul, pura, ca un înger…si dulce, ca iubirea (Talleyrand)
Cafeaua este un produs extrem de popularizat, fiind utilizat de foarte multe persoane adulte…; totusi, principalul motiv pentru folosirea ei este continutul de cafeina. Cafeina, o substanta cu rol psihostimulent, se gaseste, de asemenea, si in alte produse: in siropuri de ciocolata, in ciocolata, in cacao, in unele frunze de ceai, in unele medicamente destinate persoanelor, care depun un efort intelectual intens, sau celor care au nevoie sa-si mentina mult timp atentia « treaza » etc. Dar, cantitatea de cafeina, aflata in produsele enumerate, este diferita, ea fiind mai mare in boabele de cafea.
Pentru multi « bautori de cafea », aflati in cautarea unui gust ideal, acesta este furnizat de produsul final, obtinut din arborele de cafea Maragogype. Este vorba de un rezultat oferit de încrucişarea dintre speciile arabica şi liberica. Oricum, insa, pentru obtinerea unui gust foarte bun, in amestecul unei anumite marci de cafea, trebuie sa existe si sortimentul Robusta. O aromă deosebită se obţine prin combinarea a 6-8 tipuri de cafea, din diferite părţi ale lumii, fiecare cu însuşiri distincte.
Se poate spune ca povestea cafelei cuprinde povestea fructului si a boabelor, precum si povestea aromelor. Pentru a aprecia o cafea, sub aspectul calitatii gustului, trebuie sa stii sa o degusti. Cafea este ca vinul… Cafeaua, obtinuta prin uscare directa la soare, asa numita cafea naturala, este considerata a fi cea mai buna calitativ, avand continutul cel mai mare de zahar, aciditate mica si un corp excelent.
Fiecare dintre noi are câte o plăcere interzisă. Cei mai mulţi suntem dependenţi de o cafea bună… O cafea neagră şi tare, muzica în surdină, eventual, îmi cumpăr o revistă sau o carte şi o voi citi-o, timp de câteva ore.
Dar, până la urmă, de ce nu m-aş rasfăşa mereu? Merit. Cum susţine şi reclama de la L’Oréal : “pentru că meriţi”… pentru că eşti femeie sau barbat, pentru ca momentele acelea, despre care se spune că merită să le trăieşti, sunt adevarate clipe de răsfăţ.
De ce n-am fi cu toţii hedonişti? Am fi oameni fericiţi; dacă te uiţi în jur, oamenii fericiţi sunt cei care se răsfaţă.
Printre puzderia de cafenele de tot soiul, care înfloresc peste tot, imi place să frecventez, mai degrabă, “café”-urile anonime, dintre cele mai comune. Sunt cele, unde ajungi din întâmplare, altele, care se găsesc în apropiere, şi unde mergi cu asiduitate. Unele cafenele sfârşesc prin a dobândi o virtute magică, care nu este poate decât o proiecţie a unor sentimente, legată de unele amintiri, sau prin atmosfera imprimată de patron, felul în care dă mâna sau schimbă câte o vorbă cu clienţii, de cei care vin, de nu ştii ce… Un punct în care vrei să revii, în care ţi-ai creat o intimitate de neînlocuit, pe care l-ai stabilit ca pe un loc de trecere între casă şi stradă.
Locuri sau localuri, de care nu ne putem lipsi, unde nu ne ducem pentru reputaţia mitului sau a oricărei etichete. Devenite o a doua locuinţă, locuri de proximitate, recurgem la ele pentru a ne ieşi câteva clipe din piele, a ne schimba ideile şi ambianţa.
prima cafea bauta mi sa parut mult prea amara pentru gustl meu,dar am inceput sa beau cafea ca sa stau treaza si sa reusesc sa invat pentru examene.O cafea buna este cea care te revigoreaza dupa o zi obositoare.Cafeaua preferata este cea aromata si tare.
Prima cafea… a fost un ness prin clasa a sasea realizat intr-o conspiratie premeditata de mine si o colega de clasa. Obiceiul a continuat pana in clasa a opta, cand mama s-a prins ca ness-ul din cutie scade considerabil dupa fiecare vizita “de lucru” a colegei.
Nu cred ca ne placea foarte tare la gust si nici nu urmaream efectul, ci ne placea la nebunie sa-l preparam si apoi sa sorbim din cesti asa cum faceau oamenii mari.
Cafeaua am descoperit-o cu adevarat cand am primit “dezlegare” la cafeaua naturala preparata in casa la ibric.
In facultate strangeam bani pentru a cumpara cea mai scumpa cafea varsata. Imi placea la nebunie sa ajung acasa si sa raspandesc mirosul ala de cafea proaspat prajita.
In continuare cred ca cea mai buna cafea este cea preparata la ibric. Beau zilnic cafea preparata de aparate, imi place si cea la filtru, dar nimic nu se compara cu week-end-uri cand stau acasa si-mi prepar singura cafeaua.
Zaharul, frisca sau laptele, forma cestii, privelistea, momentul sunt mofturi ocazionale – o cafea buna nu are nevoie de nimic din toate acestea.
Ciudatenie??!
Imi place cafeaua rece ramasa din ziua precedenta. Intentionat imi las de cate ori am ocazia “stropul” pentru a doua zi.
Cea mai buna?
1. In Turcia. Preparata traditional la nisip.
2. In Italia. Un expresso adevarat se simte.
3. In delta, la birtul din Mila 23. Greu de uitat…
Cea mai exotica?
In Tunisia. Avea un gust special, aveam senzatia ca mai sunt si alte ingrediente acolo inafara boabelor de cafea.
Prima cafea stiu ca am savurat-o la o prietena dupa revolutie..mi-a ramas in cap ca cea mai buna datorita gustului ei..sau poate pentru ca a fost prima ca doar nu a fost o marca foarte buna!Si eu o beau la ibric, e mai delicioasa..si o savurez mai bine pe prispa casei privindu-mi nepoteii cum se joaca si spera sa ma duc cu treburi ca sa soarbe si ei o gura:))
Va mai aduceti aminte de prima cafea bauta?
Normal, sfarsit de clasa a 8-a, cand eram in pregatire pentru examenul de capacitate.
Care a fost gustul?
Foarte bun, chiar un pic dulceag.
Ce defineste o cafea buna?
Un gust aparte si o aroma ce nu se pierde daca adaugi lapte sau frisca.
Cum va beti cafeaua?
Dimineata in fata calculatorului, cu putin lapte si tot asa putin zahar, ascultand niste muzica. Deobicei dureaza cam o ora fiindca imi place sa savurez cafeaua pe-ndelete.
Care este cafeaua voastra preferata?
Caramel Macchiato
Care este cea mai exotica cafea bauta?
Irish Coffee
Prima cafea am baut-o la primul meu saervici, imediat dupa ce am inceput munca am savurat-o cu colegele, sefa noastra ne aducea cafea, pe vremea aceea se gasea foarte rar si era foarte scumpla, era un lux, dar noi beneficiam de el, la inceput mi s-a parut tare si ma luase ameteala poi a devenit obisnuinta si ritual.Prefer cafeau tare indulcita cu zahar bio!
Va mai aduceti aminte de prima cafea bauta?
Prima cafea bauta a fost in liceu, acasa la un coleg, parintii erau plecati de acasa iar noi ne faceam de cap, o cafeluta si o tigare, si asa ainceput totul!
Cum va beti cafeaua?
Imi beau cafeau in fiecare dimineata alturi de colegi la serviciu, musai amara fara pic de zahar, ma energizeaza la maxim
Eu nu sunt foarte mare amator de cafea, prima am gustat-o pe la 40 de ani cu niste colegi de munca dar nu pot sa zic ca m-a dat pe spate..tot berea e flebetea mea:))
Dar cand ai nevoie de un imbold, de un strop de revigorare, cafeaua este cea mai potrivita, imi place cu lapte si zahar, mai rece, nu am o marca anume, pentru mine cam toate seamana..
Cea mai bună cafea am băut-o într-un restaurant cu specific chinezesc din Viena, înainte de Anul Nou. A fost cea ma bună, cu un pic de frişcă ca şi capuccino vienez şi un pic de cafea presărată pe frişcă. M-a ţinut trează până pe 2 ianuarie! 🙂
Cea mai buna cafea am baut-o pe la 22 ani ,atunci am baut prima data cafea,acum consum cafea fara cofeina ,….probleme de sanatate , dar e super mie imi place 🙂
Sincer nu imi aduc aminte cand am baut prima cafea, cert este ca nu sunt o bautoare innraita de cafea, deci gustul a fost asa si asa de nu m-a incantat asa de mult. Am inceput sa beau mai multa cafea, dar tot in mod rezonabil de cand sunt cu sotul meu care ar bea cafea in loc de apa.O cafea buna eu zic ca o defineste mirosul si aroma.Cafeaua o beau cu putin zahar ca alt fel nu pot. Cafeaua preferata este Jacobs si Amaroy.Mi-as dori sa beau o cafea exotica preparata intr-un anumit fel……exotic
prima mea cafea a fost in 2004 elita avea o gust foarte bun vreau sa zic ca folosesc foarte multa cafea.
O zi buna incepe cu o cafea buna!!
O experienta de neuitat a fost intr-o dimineata de ziua mea, era o zi calduroasa de vara, savuram o cafea si deoadata suna telefonul, era cineva de la radio, apoi aud vocea sotului, era chiar acolo, sunase sa-mi faca o declaratie de dragoste in direct la radio, sa-mi ureze la multi ani si sa-mi spuna cat ma iubeste, m-a emotionat pana la lacrimi, imi tremurau picioarele de fericire!nu voi uita niciodata cea zi, acel moment si acele cuvinte unice!
Prima cafea am baut o in anii de liceu.Era la moda sa mergi la cafenea sa bei o cafea si bineinteles sa aprinzi si o tigara.Daca nu faceai asta nu erai “cool”.Cine i mai stie gustul?Nu conta ce aroma avea,important era ca licoarea sa fie cafea….
Acum cafeaua este parte din diminetile mele.Este foarte important sa fie o cafea buna,aromata si tare.Preferata noastra este Lavazza.
O cafea exotica am baut in Siria, si din cate imi aduc aminte era facuta la ibric si avea hell.