- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Concurs: Castiga un Filtru de cafea!

[Later Edit] Am efectuat de dimineata extragerea si ne bucuram sa anuntam ca avem 2 castigatoare: ileanamanuela (comentariul numarul 15) si olteanu irina (comentariul numarul 143). Felicitari si va vom contacta pe email sa aflati cum puteti intra in posesia premiului. Mai multe detalii despre cum am efectuat extragerea gasiti pe http://www.randompicker.com/protocol.aspx?key=1393×27696 [1]

 

Castiga un filtru de cafea! Raspunde la una dintre intrebarile de mai jos printr-un comentariu pe aceasta pagina pana duminica (24 iulie) si poti fi unul dintre cei doi castigatori desemnati prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului randompicker.com [2].

Intrebarea este una potrivita sezonului si premiului oferit: Va mai aduceti aminte de prima cafea bauta? Care a fost gustul? Ce defineste o cafea buna? Cum va beti cafeaua? Care este cafeaua voastra preferata? Care este cea mai exotica cafea bauta?

Raspunde la una sau mai multe intrebari.

Toate raspunsurile primite in cele 4 saptamani de concurs intra in jurizarea pentru marele premiu constand in produse electrocasnice in valoare de 550 de lei. Juriul este format din autorii revistei Flacara: George Arion, Corina Anghel, Radu Pocovnicu, Liliana Petrus si Alice Claudia Gherman.

 

Alice Gherman
Editor – Revista Flacara

Cel mai bun ceai e CAFEAUA
Prima cafea am baut-o cand aveam sase ani. Era in seara de Revelion a anului 1981. Sufrageria era plina cu oameni mari, iar eu ma uitam la ei stingherita. Mama a venit cu tava cu cafele aburinde (cafeaua era naturala, nu nechezol, caci totdeauna de Craciun, Revelion si Paste, cineva ne facea rost de cafea naturala, la suprapret, evident) si surpriza! S-a oprit si la mine si mi-a dat intr-o canita un pic de cafea cu o mulţime de frisca deasupra. Ca m-am simtit si eu ca un adevarat om mare asta e una. Dar cel mai important a fost pentru mine faptul ca, atunci, la acel Revelion, m-am indragostit de cafea (pana atunci fusesem  fan cacao cu lapte, asa-numita cafea cicoare cu lapte nu mi-a placut niciodata) si nu m-am lasat de ea nici astăzi. Si nici nu am de gand sa renunt la ea. Nu m-a convins nici un ceai de pe lumea asta, de aia cand sunt intrebata ce ceai imi place obisnuiesc sa raspund: pentru mine cel mai bun ceai e CAFEAUA!

 

Radu Pocovnicu
Redactor – Revista Flacara

Intr-o cana se pun o lingurita de zahar – cu varf, sau rasa, in functie de cat dedulce o preferati -, si doua lingurite cu varf de cafea. Peste continut se varsa 200de ml de apa clocotita. Se amesteca cu o lingurita pentru omogenizare, iar apoicana se acopera pentru infuzie timp de 5 minute… De-a lungul timpului, nu stiu
cate retete de cafea am incercat. Cafeaua fiarta, filtrata… Probabil nu multe,sigur pe cele mai simple. Sunt un mare consumator de cafea, dar nu un findegustator. Mai bine zis, las surprizele sa vina la mine. Sa descopar variile retetesi arome, in locuri noi, impreuna cu oameni noi. Cafeaua – ca viata. Pesemne,rafinarea gustului a rasarit mult prea firav si incet din mormanul negru de zatz alamintirilor cu Nechezol, cel atoate-pastrator al starilor noastre de veghe, deseoriadormite…