DOSAR

Cupluri celebre

March 7th, 2012, com Comenteaza

A fi, sau a nu fi căsătorit – aceasta-i întrebarea. Unii preferă concubinajul, alţii se iau cu acte, divorţează şi iar se… împreunează; cu sau fără acte. Spaţiul mioritic e plin de legături matrimoniale sucite, dar în majoritatea cazurilor e clar: chiar şi iubirea are un sfârşit. Restul e statistică şi, cel mult, o ciorbă reîncălzită.

 

ON television!

Cel mai suculent cuplu monden este format din Silviu Prigoană şi Adriana Bahmuţeanu. Cei doi au divorţat de trei ori, ultima oară dintr-un motiv aparent banal: Adriana a continuat să se prezinte drept Bahmuţeanu şi nu Prigoană. În prezent, ei s-au recăsătorit pentru a patra oară şi au împreună doi băieţei. Cu umorile la dânşii, dragostea năbădăioasă filtrată de canalele tv a căpătat o certă plus-valoare media. De entertainment, evident. Cine să le mai ia în serios divorţurile?

Oana Zăvoranu creşte ratingul televiziunilor cu orice ocazie, aşa că n-a scăpat prilejul nici la despărţirea de Pepe. Cât priveşte motivele despărţirii, s-a spus ba că procesele Oanei cu mama sa au îndepărtat-o de Pepe, ba că Oana şi-a înşelat bărbatul cu Tudy, ba că Pepe are o amantă… Cei doi şi-au pus semnătura finală pe actul de divorţ de ziua de naştere a Oanei. Pepe i-a adus fostei soţii un buchet de flori şi un tort, însă aceasta nu a primit decât florile. Cu toate astea, când schimbul post-matrimonial era pe cale să se producă, relaţia Oana-Pepe a intrat într-o fundătură: cei doi au susţinut că nu vor mai fi nici măcar amici!

Un alt divorţ de prime-time a fost cel dintre Monica şi Irinel Columbeanu. „Când Monica Columbeanu a depus actele de divorţ, ea a „aprins televizorul“ pentru a urmări ceea ce se anunţa a fi ultimul episod – grand finale – al propriei vieţi televizate ală turi de soţul Irinel… Viaţa cuplului Columbeanu s-a desfăşurat integral în presă.

„Ce nu a văzut publicul larg, nu a existat“ – descria frumos un jurnalist pe site-ul Hotnews, portretul acestui cuplu aberant şi exhibiţionist. Când vraja s-a rupt, divorţul soţilor Columbeanu a devenit o luptă acerbă între Irinel şi Monica, a cărei miză a fost micuţa Irina, fiica lor.

 

Dragostea-i cu cash la gură

După 23 de ani de căsnicie, Mihaela şi Cristi Borcea au decis să divorţeze pe cale amiabilă, anunţând acest fapt printr-un… comunicat de presă. Apoi, Borcea a putut să îşi oficializeze legătura cu Alina Vidican, un fotomodel mai tânăr decât el cu 14 ani, cu care avea o relaţie de şapte ani. Animat de bune intenţii, Cristi Borcea a spus că va ajuta la creşterea copiilor săi, în timp ce Mihaela se va ocupa de „diamantele sale“ (aşa le spune copiilor) şi de afaceri. Cei doi au avut de împărţit o avere estimată la 120 de milioane de euro, iar potrivit zvonurilor de la acea vreme, Cristi Borcea i-ar fi dat soţiei sale tot ce aceasta a cerut. O vilă și o pensie lunară de 50.000 de euro pentru întreţinerea copiilor.

Despărţirea dintre Dan Şucu, patronul Mobexpert, şi Camelia Şucu a reprezentat cel mai scump divorţ din România. Cei doi au pus împreună bazele unui imperiu, care a ajuns să valoreze peste 100 de milioane de euro. Camelia Şucu a primit 40% din acţiunile grupului Mobexpert şi controlul asupra companiei Class. Ulterior Dan Şucu a răscumpărat această participaţie de la fosta soţie pentru 40 milioane de euro. Camelia Şucu conduce în continuare compania de mobilier de lux Class Living. Cam sec, nu? Dar aşa-i când din dragoste nu mai rămâne decât o afacere.

Divorţul de soţul ei, Elan Schwartzenberg, s-a desfăşurat în condiţii amiabile, după cum a spus Mihaela Rădulescu, care a apărut de mână cu Elan la judecătorie. Condiţiile s-au dovedit a nu fi atât de amiabile, iar la scurt timp, s-a aflat şi despre relaţia Mihaelei cu prezentatorul matinalului de la Antena 1, Dani Oţil. Nu se ştie ce avere a împărţit Mihaela Rădulescu cu fostul soţ, sigur e că, în urma mariajului cu Schwartzenberg, ea a păstrat custodia băieţelului lor, Ayan. Cât o fi avut de câştigat nu se ştie, mai ales că s-a bârfit la un moment dat că Elan nu îi plăteşte nici pensia alimentară copilului…

 

Old boys

Când femeile de la APACA formulau celebrul slogan în anii ’90, Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Petre să ne f…! potenţialul prim-ministrului de atunci Petre Roman era dublat, dar şi întrecut de sex-appeal-ul său. Roman a eşuat în politică, dar şi-a găsit elixirul tinereţii, în mod ironic, chiar în predicţia acestor ursitoare de Dâmboviţa. În 2007, Roman şi-a părăsit soţia, pe Mioara, pentru

Silvia Chifiriuc, o femeie cu 27 de ani mai tânără. Foştii soţi aveau 32 de ani de căsnicie şi au crescut împreună două fete. Între timp, Petre Roman s-a recăsătorit şi a luat-o de la capăt cu creşterea copiilor.

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost însurat de mai multe ori. Ultima dată cu Amalia Teodorescu, o femeie cu 29 de ani mai tânără, fapt care i-a făcut pe mulţi dintre cunoscuţii lor să nu le dea multe şanse. Şanse au avut, au fost şi copii, însă până la urmă cei doi s-au despărţit. După divorţul de Ilie, Amalia şi-a refăcut viaţa alături de un bărbat mai tânăr.

„Sunt de părere că viaţa este prea scurtă ca să regretăm deciziile anterioare și trebuie să ne petrecem viaţa uitându-ne în viitor, nu în trecut“, spunea recent Amalia, care la divorţul de Ilie se bârfea că îşi doreşte jumătate din averea acestuia.

După 20 de ani de căsnicie, actorul Ion Dichiseanu a divorţat în 2008 de Simona, cu mulţi ani mai tânără decât el. N-a durat mult, iar cei doi s-au împăcat. „Suntem din nou împreună. Dragostea pe care i-o port lui Dichi e mult prea puternică“, spunea atunci Simona, care a adăugat că formează din nou un întreg. Ei, întregul s-a dezintegrat, iar ulterior, Simona Florescu s-a măritat cu Dimitris Tombros. Se zice că Dichi ar fi avut un mare şoc.

 

Eliberatorul Laszlo Tokes

A fost porta-vocea eliberării României în ’89, iar de curând s-a eliberat pe el însuşi. De familie. Un proces de divorţ cu scandal îi are în vedere pe pastorul reformat Laszlo Tokes, actual vicepreşedinte al Parlamentului European, şi fosta soţie, Edith. Cei doi au fost căsătoriţi 25 de ani şi au împreună trei copii, doi băieţi şi o fată. Când a cerut divorţul, femeia l-a acuzat pe pastor că a avut „nenumărate aventuri“ şi că şi-a „terorizat şi traumatizat psihic“ familia. Păi despre ce relaţii amiabile mai putem vorbi aici?

 

Bang! Zbang!

Mici la stat, dar mare la sfat au fost şi Larisa şi Marian Drăgulescu, care s-au făcut cu ou şi cu oţet pe la emisiunile tv. Cei doi nu s-au potolit nici după ce au semnat actul de divorţ, şi nu e vorba doar de ocări aruncate unul altuia. La uşa lor a ajuns şi poliţia, deoarece gimnastul şi-ar fi maltratat soţia, lăsând-o aproape surdă de-o ureche. Cine?! – ar putea reacţiona acum Larisa la numele Marian Drăgulescu. Că nu mai aude, sau că nu vrea să mai audă de el…

 

Adio, dar rămân cu tine!

Liviu Vârciu s-a despărţit de soţia lui la un an după căsătorie. Dacă au rămas prieteni? Păi, se pare că mai mult de atât. Cei doi au fost surprinşi recent de paparazzi, petrecând la munte chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Pus în faţa faptului împlinit – că, în sfârşit, are parte de o relaţie fericită după ce s-a separat oficial de consoarta sa –, Vârciu s-a atacat, spunând că nu-şi bagă degetul în c.. sau în nas ca să-şi facă presa un subiect. Întortocheată e dragostea în drumul desfundat al patriei mondene…

 

Hârtii de prisos

Deşi nu este căsătorit oficial, Dan Bittman spune că relaţia sa cu Liliana este foarte asemănătoare cu o căsătorie. „Am avut cereri în căsătorie, dar n-a fost să fie. Persoanele pe care le-am cerut eu în căsătorie au fugit de mine cât au putut. Chiar şi cu Liliana am avut discuţii să ne căsătorim, dar ne înţelegem foarte bine aşa. Facem 20 de ani de când ne cunoaştem, avem trei copii, e ca o căsnicie. Dacă nu ne iubeam şi nu doream să facem copii, lucrul ăsta nu ducea nicăieri“, declara Dan Bittman.

 

Punct, şi de la capăt

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani şi s-au îndrăgostit nebuneşte unul de celălalt. S-au căsătorit după 12 ani de la prima întâlnire, iar relaţia lor a avut şi suişuri şi coborâşuri. La un moment dat au divorţat. Dar s-au reîmpăcat după o lună şi, în scurt timp, s-au recăsătorit. Actorul George Ivaşcu şi regizoarea Alice Barb se pare că au găsit echilibrul vieţii de cuplu, relaţia lor fiind închegată mai mult ca niciodată. „Suntem mai înţelepţi“, spuneau ei. „Ne acordăm unul altuia mai mult timp şi mai multă atenţie ca niciodată“.

 

Taguri:

Comenteaza