- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Destinaţii exclusiviste: Sardinia şi Nisa

Vrei să te bucuri de o vacanţă la înălţime şi de peisaje superbe? Sardinia şi Nisa concurează pentru a obţine primul loc în topul preferinţelor tale în materie de lux, confort şi locuri pitoreşti.

Sardinia reprezintă o destinaţie pură, 100% naturală, tradiţională, în care luxul şi confortul hotelurilor cu multe stele nu afectează cu nimic viaţa simplă şi natura de o frumuseţe copleşitoare.

Satele sunt pline de privelişti surprinzătoare. Străduţe incredibil de înguste suie în pante atât de abrupte încât îţi iese sufletul urcându-le, dar nu te laşi până nu descoperi detaliile arhitectonice bizare, de pildă un pod de lemn care se întinde din balconul unei case până la o potecă povârnită, ce şerpuieşte paralel cu strada.

Sadali e plin de vuietul, clipocitul şi şopotul apelor ce curg prin tot satul, din cascada aflată în piaţă, din cişmele şi din două râuleţe care trec vijelios printr-o grotă aflată în mijlocul aşezării. La Isili, se află un mic şi fermecător Muzeu al aramei şi al ţesăturilor, unde, în încăperea în care a fost reconstituit atelierul unui meşter în aramă, răsună (dintr-un difuzor ascuns) zgomotul produs de uneltele şi de vasele lucrate.

Te vor cuceri mirosurile şi gusturile specifice locului: de la aroma rozmarinului şi a lavandei sălbatice, la mirosul şi gustul înţepător al brânzeturilor. În Porto Cervo, situat pe Costa Smeralda, asişti la parada celor mai bogaţi proprietari de iahturi. În timpul verii, orăşelul-port este vizitat şi de vedete precum Kate Moss, Tara Reid, Christian Slater şi Denzel Washington.

Plaja Phi este renumită în Costa Smeralda pentru că aici au loc spectacole susţinute de DJ internaţionali, petreceri tematice, ai parte de fotolii pentru plajă, piscine amplasate lângă mare şi numeroase baruri.

Nu lipsesc magazinele de lux ale celor mai renumite case de modă. Hotelurile au preţuri destul de piperate, bani în schimbul cărora te bucuri de plajă proprie, porturi private în care ancorează ambarcaţiunile luxoase ale celor cazaţi la hotel, spaţii verzi transformate în veritabile grădini botanice.

Nu-ţi mai rămâne decât să te laşi pradă farmecului locului şi să doreşti să afli mai multe despre insula pe care tocmai ai descoperit-o.


Nisa în sine este o atracţie: marea de un albastru-verde, shopping pe alese, mâncăruri splendide şi faţade art-deco. Ai multe de văzut: Piaţa de Flori Cours Saleya, Muzeul Matisse, ruinele antice romane, Catedrala rusă.

Dimineaţa, în Piaţa Cours Saleya, ai parte de flori colorate precum curcubeul, proaspăt culese în zori. În zilele de luni găseşti aici o piaţă de antichităţi şi suveniruri.

Centrul atracţiei este Promenade des Anglais, celebrul bulevard ornat cu palmieri, întotdeauna plin de viaţă, de unde poţi admira Hotelul Negresco, ridicat de românul Henri Negresco. Aici turiştii se relaxează pe scaunele albastre regale care împânzesc ţărmul, iar localnicii se plimbă cu rolele, cu bicicletele sau fac jogging pe malul mării. Vânzătorii te îmbie cu răcoritoare şi clătite şi nu poţi rezista restaurantelor încântătoare (chiar dacă au super preţuri). Relaxează-te pe un şezlong în timp ce chelnerii îţi aduc cele mai apetisante cocktailuri şi aperitive.

Muzeul Matisse este găzduit într-o clădire maiestoasă de culoare roşie, aflată pe Dealul Cimiez, aproape de amfiteatrul vechi al oraşului, Arènes. Aici vei găsi o impresionantă colecţie de lucrări tradiţionale, sculpturi şi obiecte personale ale pictorului. De la fereastra muzeului domină Riviera Franceză şi te izbeşte asemănarea cu tablourile lui Matisse.

Plajele Nisei sunt pline cu pietre, mai ales cea publică, aşa că ai neapărat nevoie de papuci speciali de plajă. Poţi alege o plajă privată şi poţi cere un loc în prima linie, aproape de Mediterana şi de briza răcoritoare.

www.besttourism.ro