tramadol dosis en infusion buy cheap tramadol tramadol for depression treatment

can i take canine tramadol tramadol 50 mg about tramadol hydrochloride

quadrado da soma youtube buy soma online royal robbins soma fleece vest

soma de varias planilhas no excel carisoprodol soma review soma juice

teb soma şubesi adres buy soma online where to buy soma game

soma jeffersonville ohio buy cheap soma 25 lusk soma san francisco

soma dos numeros da roleta buy soma online qué pigmento se localiza frecuentemente en el soma neuronal

tramadol interactions with pristiq tramadol overnight shipping is tramadol used for arthritis pain

aura-soma und feng shui hanni reichlin-meldegg soma pills restoran dva soma

organic growing soma style buy soma soma fm illstreet

ZOOM

Diva virtuală

January 31st, 2011, com 2 comentarii

Întreaga audienţă este în picioare şi se leagănă de pe un picior pe altul, aclamând-o. Ea este pe scenă, cu rochiţa ei albă bordată cu albastru-verde, cu pantofiorii albaştri-verzi; îşi flutură codiţele albastre-verzi până la genunchi şi cântă de zor „Sunt cea mai faină prinţesă din lume”. Doamnelor şi domnilor, Hatsune Miku!

V-aţi dat seama probabil că, asa de albas­tră si verde, Hatsune Miku nu este tocmai reală. Vorbim despre o cântăreaţă virtuală, o hologramă, mai precis un vocaloid proiectat în 3-D. Ultima modă în showbiz-ul japonez si nu numai. Invenţia aparţine firmei Crypton Future Media, care a folosit tehnologia sinte­tizării vocale a firmei Yamaha. Numele Hatsune Miku vine de la japonezul hatsu = primul, ne = sunet si miku = viitor. Primul sunet al viitorului, asadar. Vocea ei este sin­tetizată după cea a actriţei Saki Fujita.

Diva virtuală a susţinut primul ei spectacol în 22 august 2009, la Saitama Super Arena din suburbia tokyotă. De atunci, Hatsune Miku a concertat în toată Japonia, dar şi în străinătate.

Până la Hatsune Miku, au existat alţi vocaloizi, dar ea este primul proiectat în 3-D. Imaginea ei a fost pusă la punct de artistul manga Kei. Este creaţia lui în întregime, în afară de culoarea albastru-verde care i-a fost comandată astfel încât să se potrivească culorii firmei Yamaha. Altfel, Hatsune Miku are 16 ani, 1 metru 58 de cm si 42 de kilo­grame. O minionă, asadar.

Desi are deja 16 ani, Hatsune Miku s-a născut relativ recent, anume la 31 august 2007. Vocaloidului nu i s-a adăugat de la început holograma. Videoclipurile cu Hatsune Miku erau desene animate sau com­puter graphics. Începând cu 2009, însă, ea apare pe scenă si este aproape carnală. Ceea ce era mai ieri SF devine realitate.

Cei de la Crypton se pregătiseră cu vreo mie de exemplare video software Hatsune Miku, în 2007. Numai că cererea a fost atât de mare încât, în nici 12 zile de la începutul vânzărilor, au trebuit să mărească producţia cu trei mii. Într-un an vânzările ajunseseră la 40.000. Amazonco.jp. declara în septembrie 2007 că vânzările de videoclipuri Hatsune Miku atinseseră 570.000 de euro. Hatsune Miku era cel mai bine vândut software la acea dată.

În 2010, la trei ani de la lansare, Hatsune Miku a iesit din computere. În data de 31 mai, cu albumul Exit Tunes Presents Vocalogenesis feat, Hatsune Miku debuta în topul japonez pe prima poziţie. Este, asadar, primul album vocaloid care să fi intrat vreo­dată într-un top din lumea asta.

Fie că se zbenguie în rochiţa verde- albastră din ima­ginea standard, sau îmbrăcată în poliţistă, pentru un cântec mai venal, sau în soldat britanic, dacă e războinică, apariţia lui Hatsune Miku este surprinzătoare şi parcă ai vrea să o atingi.

Tehnologia vocaloizilor cu hologramă este foarte scumpă, dar Hatsune Miku rentează. Crypton si Yamaha deja pun la cale o nouă serie de cântăreţi virtuali, în ideea că ei ar fi artiştii viitorului. Or fi costisitori, dar sunt pur şi simplu perfecţi. Nu întârzie niciodată, nu au căderi de voce si nici depresii.

Sunt vedetele virtuale prostioare sau sunt chiar artiştii viitorului? Desi are mii de fani în rândurile tineretului, mulţi japonezi nu au auzit de Hatsune Miku. Dacă au văzut vreo imagine la televizor, li s-a părut o prostioară, un alt si alt personaj manga. Insă, dacă o vezi pe Hatsune Miku pe scenă, nu se poate să nu ţi se pară măcar drăguţă. Si aproape reală. Drept dovadă, concertele ei se ţin „cu casa închisă”, iar spectatorii aplaudă si ţipă „bis”, ca si când ar fi vorba de un star adevărat. Diva androidă are, evident, un fan-club, pagină de Facebook, dar si propria casă de dis­curi. Mai mult, imaginea ei a fost trimisă si în spaţiu, după ce 14.000 de japonezi au semnat o petiţie si au cerut acest lucru.

Taguri:

Comenteaza