- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Dubai – exotic, provocator, luxos

Odată ce ai pus piciorul în paradisul shopperilor, o să vezi că Dubaiul are două feţe: una futuristă, cu building-uri de sticlă, mall-uri cu muuultă gheaţă şi insule pe care le ştii din filmele cu James Bond, cealaltă tradiţională, cu savuroase moschei bătrâne şi souk-uri (pieţele arăbeşti) parfumate şi colorate.

De pe acoperişul „World Trade Center” poţi admira marile proiecte futuriste ale oraşului, precum Palm Islands, Burj al Arab, Burj Dubai, The World

Patria shopping-ului extrem, a nisipului strălucitor şi a soarelui torid iubeşte inovaţia şi ascensiunea rapidă: în doar câţiva ani a con­struit insuliţe artificiale cu peste 120 de kilo­metri de plaje, iar în 15 ani a dezvoltat o reţea aeriană foarte bine pusă la punct.

La capitolul atracţii turistice, principalul reper îl constituie Muzeul din Dubai (cea mai veche clădire existentă în Dubai, cu obiecte arheologice din Epoca Bronzului), precum şi World Trade Center, de pe acoperişul căruia ai o panoramă care îţi taie respiraţia. De aici poţi admira marile proiecte futuriste ale oraşului, precum Palm Islands, Burj al Arab, Burj Dubai, The World (un grup de insule care reproduc cele cinci continente).

O altă atracţie este bazarul şi Piaţa de Aur, dar şi tentaţia de a schia pe zăpada artificială a pârtiei de la Emirates Mall. Dubaiul te îmbie la scufundări, la distracţie în cluburile de noapte şi te atrage cu deliciile bucătăriei internaţionale (merită să guşti deserturile pe bază de lapte de cămilă).

Dacă nu îţi permiţi să te cazezi la celebrul hotel Burj Al Arab, poţi măcar să faci o vizită, un tur al holului central costă 60 de euro/persoană şi să iei cina aici. O să ai parte de experienţe inedite. La restaurantul Al Iwan poţi gusta din specialităţi arabe, iar la Bab Al Yam ai parte de o cină informală, pe marginea oceanului. Dacă vrei o cină la înălţime, poţi merge la Al Muntaha, unde vei lua masa la 200 m, după ce ai călătorit cu un lift panoramic. Şi itinerariul nu se opreşte aici: nu vei rezista să nu intri în restaurantul Al Mahara, te va atrage imensul acvariu cilindic din mijlocul sălii de mese şi aroma bunătăţilor cu specific marin.

Dacă vrei o atmosferă tipic veneţiană, poţi lua bărcuţele numite abras (tradiţionalele taxiuri pe apă) care circulă de-a lungul canalelor veneţiene artificiale. Astfel ajungi la restauran­tele aşezate de-a lungul canalelor şi poţi savura o cafea la soare, într-un loc drăguţ şi romantic. La apus, luminile se aprind, arhitectura este incredibilă şi totul străluceşte sub camuflajul nopţii.

În faţa Muzeului interactiv din Dubai este expus un exemplu de barca dhow, folosita în trecut de negustori si de catre scufundatorii- cautatori de perle. Muzeul portretizează diferite aspecte ale vieţii din Dubai.

În mijlocul Parcului Aquaventure se află Ziggurat, un monument imens, înalt de 30 de metri, cu un tobogan care te va arunca într-un tunel din sticlă, transparent, care trece prin mijlocul unei lagune cu rechini. În Dolphine Bay, într-un decor tropical luxuriant, întins pe patru hectare şi jumătate, se află delfini prietenoşi, cu care poţi interacţiona în cele trei lagune special amenajate. O altă atracţie este The Lost Chambers – un labirint de camere şi tunele, o poartă către lumea minunilor oceanului, care evidenţiază importanţa conservării speciilor: 65.000 de ani­male marine pot fi observate înotând în apele lagunei.

Petrece noaptea dintre ani pe plaja, vei avea parte de cele mai impresionante focuri de artificii lânga Burj Al Arab! În aceste locuri, Noul An se sarbatoreşte cu parade si mult zgomot.

O Lume – O familie – un Festival este tema Festivalului de Shopping din Dubai care va începe pe 20 ianuarie 2011 şi se va încheia pe 20 februarie 2011, după ce toată lumea va socializa ca într-o mare familie. Cele 32 de zile de cum­părături vor atrage milioane de vânători de chi­lipiruri din întreaga lume care se vor bucura şi de premiile de la tombole şi de cadouri gratui­te. Este momentul să profiţi din plin de haine şi produse electronice scutite de impozit, precum şi de reduceri de până la 70% la bijuterii, parfu- muri, textile, obiecte de artizanat. În plus, poţi chiar să negociezi preţurile. Mall-urile se întrec în a-ţi oferi cel mai bun preţ! Pe lângă shopping la superofertă, poţi asista şi la evenimente pline de culoare la Global Village, locul unde se vor reuni expozanţii din lumea întreagă. Nu vor lipsi muzica de jazz, spectacolele de desene ani­mate, circul, spectacolele de dans, numai bune pentru toată familia. Cei mici vor fi fascinaţi să-i vadă pe Casper, Pokemon, Tarzan, să par­ticipe la Olimpiada Mondială a Copiilor. Mesele sunt o atracţie majoră a festivalului, gurmanzii îşi pot încânta papilele gustative cu delicatese din toate colţurile lumii.

Oferte turistice

Christian Tour, www.christiantour.ro [1], tel. 021.369.98.35 Revelion Dubai, Hotel Moscow 4* – de la 841 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun. Taxa de aeroport: 129 de euro/pers.

Sejur Dubai, Hotel Excelsior Creek 3* – de la 686 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune. Taxa de aeroport: 129 de euro / pers., tarife valabile pentru plecările din 6, 13, 20, 27 ia­nuarie şi 3, 10, 17 februarie.