- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Energiile Elenei Truta scanează ca un ecograf si taie ca un laser

Aţi văzut vreodată un „ecograf” cu ochii albaştri? Dar un „laser” care zâmbeşte? blând şi încurajator, în timp ce taie în tumori? Ferească Dumnezeu să aveţi nevoie, dar e bine de ştiut că există.într-un cabinet de pe Calea Victoriei. Unde mii de oameni spun că şi-au recăpătat sănătatea. Chiar dacă unii dintre ei erau, deja, cu un picior în groapă. „Aparatul” de diagnostic, tratament şi vindecare se numeşte Elena Truţă. Maestru internaţional în bioenergie. Şi maestru reiki, karuna reiki, shambala, ascension. Apoi maestru în preoţia lui Melchisedec. Un fel de doctor în terapii complementare, mai pe înţelesul nostru. Sau, şi mai simplu, un vindecător cu har.

Operaţie energetică pentru sudarea oaselor

Harul meu s-a activat prin suferinţă”

Elena Truţă susţine ca reglarea sistemului endocrin este „marea cheie” a sănătăţii noastre: „Acolo se află tinereţea, capaci­tatea de regenerare, starea de bine. Când sistemul endocrin îmbătrâneşte sau este foarte agresat, nu mai avem hormoni, încărunţim, ne ridăm, ne umplem de boli”.

Cabinetul Elenei Truţă nu are nimic spectaculos. Un birou, două paturi, câteva scaune. Nişte reprezentări grafice ale meridianelor energetice şi, evident, cărţi, multe cărţi de specialitate. La ora 17,30, când intră pacienţii, atmosfera se aglomerează automat. Cu bune şi rele. Fiecare îşi aduce înăuntru suferinţa, boala, rugăciunea, nădejdea în vindecare, bucuria că astăzi se simte mai bine. Şi, mai ales, încrederea în puterile tămăduitoare ale bioenergoterapeutului. Care tocmai începe terapia. Cu aşa-zisele pase energetice. Şi fondul sonor este important. Aşa că în încăpere curge, în acorduri fine, muzică de relaxare. Pacienţii, în număr de şase, stau în poziţii diferite. Unii pe scaune, cu palmele deschise, alţii întinşi pe paturi sau în picioare. Maestrul are capacitatea de a stabili o relaţie specială cu fiecare persoană în parte. Pentru că se vede de la o poştă că sunt nedumerită, Elena Truţă îmi explică: „Lucrez cu privirea, de aproape, de la cinci centimetri, dar şi de la distanţă. Intru în fiecare organ, pe canale, pe meridianele energetice, curăţ, desfund, repar dezechilibrele”. Par cam grea de cap, aşa că pacienţii acceptă să se coboare la mintea mea. Adică să-şi spună povestea, concret. îi ascult pe cei din stânga, spre a nu mă suprapune cu terapia, ajunsă, acum, în partea cealaltă. Nu m-ar ierta nimeni pentru asta!

Carmen Coman se declară un caz fericit. Este vindecată şi vine la tratament doar pentru întreţinere. în toamna trecută, era plină de noduli tiroidieni. Se simţea foarte rău, nu o mai ţineau picioarele, avea tulburări grave de echilibru şi vedere. Chirurgul endocrinolog Codruţ Munteanu i-a recomandat un tratament hormonal. Nu părea deloc optimist: „De disperare, am venit aici. Ecografia arăta jalnic. Am făcut tratament din septembrie până în martie, dar mergeam şi la clinică, periodic, pentru analize. Situaţia se îmbunătăţea de la o lună la alta. în mai, doctorul Munteanu s-a crucit, pur şi simplu. Nu mai aveam nici un nodul. M-a întrebat ce-am făcut, că sunt perfect sănătoasă? Am povestit. I-a transmis complimente doamnei Truţă şi mi-a recomandat să merg în continuare la ea, că sunt pe mâini bune. Ceea ce şi fac. între timp, a devenit medicul nostru de familie. Soţului i-a scos pietrele de la vezica biliară şi i-a ridicat stomacul, pentru că avea mari probleme, era căzut. Băiatului i-a făcut o operaţie energetică, pentru o mână ruptă. Medicii susţineau că trebuie să-i pună tijă, pentru sudarea osului, dar, după tratamentul de aici, n-a mai fost cazul”.

Ioana Lupaşcu aproape că îşi încheiase socotelile cu viaţa. Umbla din spital în spital şi medicii nu prea ştiau de unde „s-o apuce”. Avea prea multe boli şi toate grave: ciroză hepatică, varice esofagiene, splina mărită la 19 centimetri. începuse să se consoleze, asta e, oamenii mai mor şi la 51 de ani. Salvarea a venit din faptul că Elena Truţă avea o emisiune la televizor şi au văzut-o copiii. S-au legat de ea ca de ultima speranţă. Acum, după 30 de şedinţe, se simte sănătoasă tun. Dacă ar fi după ea, nici nu şi-ar mai reface analizele: „Dar n-am încotro, asta a fost înţelegerea cu doamna Truţă, analize la început şi la sfârşit. Aşa că, pentru liniştea dumneaei, le-oi face. Dar mie mi-e clar că sunt bine!”

In baza special­izărilor pe care le-a dobândit, Elena Truţă organizează cursuri de bioen­ergie şi reiki. Participanţii, în mare parte foşti pacienţi, nu devin vindecători, dar învaţă să-şi menţină starea lor de sănătate, să lucreze cu ei înşişi, să-şi fie „doctori”, pentru tot restul vieţii.

In preajma unor asemenea experienţe, chiar şi „începătorii” sunt foarte optimişti. Mariana Andrei vine la tratament, pentru noduli mamari, doar de trei săptămâni. Şi, totuşi, starea ei este mult mai bună: „Simt, pur şi simplu, cum energia din timpul şedinţelor lucrează în mine. Sub formă de valuri de căldură, înţepături sau arsuri. Sunt programată şi pentru operaţie, dar nu cred că mă mai duc. După cum merg lucrurile, chirurgii n-o să mai aibă ce tăia”.

<

Chiar dacă par miraculoase, trata­mentele şi vindecările de acest fel sunt normalitatea însăşi. Dacă o înţelegi. Cel puţin aşa susţine Elena Truţă: „Mă con­sider o persoană absolut normală. Toţi avem capacităţi energetice, ne naştem cu ele, doar că nu le conştientizăm, nu le cultivăm. Până la şapte ani, fiecare copil are această deschidere. Ea se risipeşte, în general, dar, în unele cazuri, se transformă în har şi devine menirea omului respectiv pe pământ. îmi aduc aminte, din copilărie, că vedeam conturul fiinţelor şi obiectelor. Ca un fel de abur. Apoi, dacă apărea o problemă, nu ştiu cum, îi vedeam rezolvarea. Sigur că nu înţelegeam şi nu puteam explica asta, activarea harului s-a produs mult mai târziu”.

Chiar dacă a visat să facă medicina, terapeutul nostru are şi o diplomă de ASE, finanţe-contabilitate. Că aşa a fost, să-i fie drumul „pe ocolite”. Spre 30 de ani, a avut un moment de răscruce. O boală practic incurabilă i-a aşezat în faţă un munte de suferinţă. „Şi cum suferinţa nu e niciodată întâmplătoare, pe acest fond s-a activat harul meu. Prin rugăciune. Am apelat la bioenergie, dar mă consider vindecată de Dumnezeu. Noi suntem doar nişte unelte prin care lucrează El. Aveam nevoie de această suferinţă ca să fiu adusă pe calea mea, pe care, la un moment dat, am cotit-o”.

De atunci, Elena Truţă s-a dedicat terapiilor complementare. Şi-a cultivat harul, a făcut cursuri de bioenergie, este doctor în medicină tradiţională chineză, a învăţat şi a „furat” învăţătură de la maeştri. Şi chiar dacă are, deja, o experienţă de cabinet de 15 ani, pare hotărâtă să studieze şi să se perfecţioneze în continuare. în ideea că omul, cât trăieşte, învaţă. Poate de aici şi complexitatea abordării pacienţilor: „Tratamentul meu este holistic, se adresează întregului, nu doar unui organ sau altul. Foarte importante sunt interconexiunile energetice dintre ele. Apoi, nu mă ocup doar de trup, de partea materială, ci şi de spirit, de suflet, pentru că suferinţele şi traumele emoţionale sunt tot atâtea pricini de boală. Depistez, în primul rând, cauza, fiindcă numai dacă intervin acolo dispare efectul”. Elena Truţă susţine că terapiile alternative sunt veriga lipsă a medicinei alopate. Aceasta din urmă nu este exclusă, ci doar completată, pentru că bolile nu ţin exclusiv de partea noastră materială, de ceea ce este „demonstrat ştiinţific”. Mai mult, orice tratament în cabinetul din Calea Victoriei începe şi se termină cu un set de analize medicale clasice, spre a se vedea clar diferenţa, respectiv rezultatele terapiei.

Energia din timpul şedinţelor lucrează (n mine, sul) tormă de valuri de căldură, înţepături sau arsuri”

După ce îşi face o idee despre caz, în baza diagnosticului de medicină alopată, Elena Truţă trece la evaluarea energetică a pacientului: „Toţi avem un câmp energetic, care înconjoară trupul şi în care sunt păstrate toate informaţiile despre sănătatea noastră. Aici pot vedea proiecţia tuturor organelor, starea lor, rămăşiţele bolilor trecute sau semnele afecţiunilor viitoare. Le citesc ca un ecograf, văd chiar şi lucruri care uneori scapă analizelor clasice. Această abilitate ţine de har, de intuiţie, de clarviziune şi, mai ales, de bagajul de cunoştinţe medicale”. Deschisă tot timpul spre nou, spre alte modalităţi de decodificare a stării de sănătate, vindecătoarea noastră nu ezită să folosească, uneori, şi aparate sofisticate, cum ar fi cel de diagnosticare eiectropuncturaiă sau cel de MIL-terapie (magneto-infraroşu- laserterapia). în acest caz, investigaţia este totală iar precizia diagnosticului medical alopat se apropie de 100%. Odată stabilit diagnosticul, începe tratamentul, respectiv curăţarea energetică: „Este ca un fel de curăţenie generală, intru, practic, în toate organele pacientului, insistând pe afecţiunile de bază. Stimulez organismul să-şi recapete capacitatea de deblocare a meridianelor energetice şi de reechilibrare a energiilor. Scot energiile negative şi pun în loc energie curată, astfel încât omul se purifică, renaşte, pur şi simplu. Sigur că asta nu se întâmplă de azi pe mâine, nu fac minuni. Aşa cum o boală nu apare peste noapte, nici nu dispare cât ai bate din palme. E nevoie de răbdare, de dorinţa de a trăi, de credinţa că te vei vindeca. Nu-i pot ajuta pe pacienţii care spun: Eu am venit, dar ştiu că n-o să mă fac bine! Subconştientul nostru e un fel de copil, face tot ce-i spui. Dacă tot timpul îi transmiţi credinţa că eşti vindecat, chiar aşa se va întâmpla!”

Tratamentele Elenei Truţă durează între câteva săptămâni şi câteva luni, funcţie de gravitatea bolii. în acest timp, pacientul trebuie să vină zilnic la cabinet, pentru o şedinţă de o oră şi jumătate, care costă 50 de lei. Din întâmplare, adică datorită numărului foarte mare de pacienţi, Elena Truţă este asociată cu un adevărat expert în litiaze biliare. Peste 650 de bolnavi au scăpat de operaţie după ce au trecut prin „laserul energetic”: „Nu am ajuns să practic chirurgia propriu-zisă aşa cum mi-am dorit în copilărie, dar tratamentul meu acţionează cam la fel. Dilat canalul cistic, de la patru milimetri, cât e în mod normal, la patru centimetri, iar pacienţii elimină pietrele pe cale naturală. Şi asta e confirmat la ecograf! în plus, schimb compoziţia chimică a calculilor, astfel încât ei au consistenţa unor jeleuri, nu mai sunt duri, pietrificaţi, ceea ce, în mod normal, face foarte dificilă eliminarea”.

Simt miros de tămâie in preajma unui om care va muri curand“

Poate şi mai spectaculoase sunt rezultatele obţinute în cazuri de fibrom uterin: „Unele s-au dizolvat, pur şi simplu, altele au fost eliminate, ca printr-o naştere. Am avut o pacientă care a eliminat o tumoră cât un cap de copil”. Pentru că tot este la modă şi a devenit chiar o problemă de sănătate mondială, nici obezitatea nu scapă de „laserul” energetic al terapeutului. Grăsimile se topesc, pur şi simplu, sub energiile Elenei Truţă. Şi, culmea, fără o dietă specială sau exerciţii fizice istovitoare: „La astfel de tratamente, în cabinet miroase a grăsime topită, de parcă ar sfârâi o friptură într-o tigaie. Am avut o pacientă de 24 de ani, din Azuga, care avea 94 de kilograme, la o înălţime de 1,65. După terapie, s-a stabilizat la 64 de kilograme. Şi nu se mai îngraşă, aşa cum se întâmplă după diverse regimuri, pentru că i-am reglat metabolismul, acolo era cauza”.

Lista afecţiunilor pentru care o puteţi contacta pe Elena Truţă, la numărul de telefon 0722-492233, este foarte lungă. Ea începe cu boli ale aparatului renal, respirator, cardiovascular, digestiv şi se termină cu dezechilibre psihice, endocrime sau intoxicaţii cu metale grele. Acestea din urmă, în sine, sunt cauze, greu de depistat, pentru foarte multe boli. Un exemplu, în acest sens, ar fi cazul unei fetiţe de 12 ani, din Bucureşti. începând de la patru ani, i-a căzut părul, progresiv, şi i s-au striat unghiile. Medicii nu i-au dat de capăt, nici un tratament nu-şi făcea efectul. La investigaţiile energetice de rigoare, terapeutul nostru a constatat că fetiţa era „plină” de metale grele, arsenic, în special, care i-au răvăşit organismul. După şedinţele de curăţare şi reechilibrare, fetiţei a început să-i crească părul la loc. Acum are codiţă împletită şi unghii frumoase, de domnişoară.

Chiar dacă a rezolvat câteva cazuri, în fază primară, Elena Truţă se declară neputincioasă în faţa cancerului: „în metastaze, primul câmp energetic, care are, în general, rol de reconstrucţie, e ros, mâncat, e ceea ce s-ar numi praf şi pulbere. Aşa că organismul pacientului nu mai are puterea să se refacă, nu-l mai pot ajuta. Dar pot să-i fac suferinţa mai uşoară, să-i alin durerile, să nu fie nevoie de morfină”.

„Se vede şi moartea în câmpurile noastre energetice?” Elena Truţă îmi zâmbeşte îngăduitor şi văd, în ochii ei frumoşi şi albaştri, o umbră de mustrare: „O citesc. Simt miros de tămâie în preajma unui om care va muri curând”.