tauchschule abu soma buy soma soma dijital kontrol kalemi

ambien skelaxin buy ambien order ambien Allentown

get zolpidem Topeka buy ambien side effects from ambien 10mg

aura soma products aeos buy soma online soma balıkesir otobüsleri

tramadol and herbal interactions buy tramadol online tramadol and diclofenac side effects

dental dosage for valium valium without prescriptions valium for mri sedation

valium trip reports valium online can valium cause hearing loss

soma juice 2011 order soma soma architects waterloo

ambien alcohol overdose buy ambien how is ambien absorbed

xanax függőség jelei generic xanax zaleplon vs xanax

LIFESTYLE

Excalibur, restaurantul cavalerilor

January 1st, 2010, com 2 comentarii

Întoarceţi-vă în timp. Luaţi masa precum regele Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde. Nu trebuie să mergeţi în Camelot ci doar în str. Academiei, la Excalibur.

Legenda regelui Arthur şi a sabiei sale magice – Excalibur – au inspirat patronul a două restaurante bucureştene al căror nume este Excalibur – Taverna respectiv Excalibur – Castelul. Ambele localuri au meniu cu specific medieval. Cel mai impresionant dintre ele este Excalibur – Castelul. Intrând pe poarta sa te trezeşti deodată în vremea cavalerilor în zale de oţel. Faimoasa sabie Excalibur stă înfiptă în piatră chiar la intrarea în restaurant, steaguri, blazoane medievale, săbii, halebarde, mese şi scaune din bârne, ospătari îmbrăcaţi în stil medieval, pelerine medievale pentru oaspeţi, muzică şi dansuri medievale te ajută să faci saltul în timp. La Excalibur se serveşte masa cu mâna, dar se poate plăti consumaţia cu cardul. Se utilizează babeţici şi un bol cu apă cu lămâie pentru ca domniţele şi cavalerii să-şi poată clăti mâinile după ce au mâncat. Vasele sunt de lut şi, doar la cerere, se dau tacâmuri.

Meniul este unul internaţional medieval, adică inspirat din reţetele folosite în acea epocă în ţările Europei. Cea mai cerută este o specialitate cu mac denumită Din partea bucătarului regatului, costă 29 de lei/porţia şi conţine: aripi de pui picante, ficat de pui, cartofi regali auriţi cu brânză, mix de legume, măsline, portocale, varză şi mac. De asemenea, puteţi afla ce gust au Cina Regelui Arthur (cârnaţi subţiri, ciolan afumat fiert, cartofi regali auriţi cu brânză, mix de legume, măsline, portocale, cocktail de fructe) – 28 lei sau Cina lui Sir Lancelot (ceafă prăjită, cotlet de porc, caşcaval, cartofi auriţi, măsline, roşii, castraveţi, porumb, mazăre, salată verde) – 29,5 lei. Cina pentru Milady costă 22 de lei şi este compusă din cartofi regali auriţi cu brânză, broccoli, conopidă, morcovi, varză, mix de legume, măsline, ananas, roşii, castraveţi şi portocale, în timp ce Ospăţul din ajunul bătăliei are aripi picante, pulpe de pui, mix de legume, mere, roşii şi castraveţi şi costă 47 de lei/2 persoane.

Tot la Excalibur – Castelul  puteţi descoperi cum arată şi ce gust au: Salata vrăjitorului Merlin – 19 lei/1 persoană, Sabia Excalibur – 36 de lei/1 persoană, Tava pentru regi – 49 lei/2 persoane, iar dacă sunteţi un grup de prieteni de şase persoane atunci e clar! Sunteţi invitaţi La masa regelui contra sumei de 197 lei, adică mâncaţi pe săturate: doi pui grill, ficat de pui în bacon, cotlet, ceafă, cârnaţi, ciolan afumat, coaste prăjite, aripi de pui, cartofi regali auriţi, mix de legume şi alte bunătăţi. Stropiţi totul cu vin la carafă sau cu Vinul Cavalerului – 39 de lei/sticla. Nu uitaţi, înainte, musai, degustaţi din Otrava lui Merlin (palincă 5 lei/50 ml)! Restul rămâne să descoperiţi. Noi vă urăm de pe acum: Bun venit la Excalibur, Bun venit în regatul Camelot!

foto Octavian Tibăr


Taguri:

Comentarii

  1. Congratulations on possessing certainly one in every of one of the most subtle blogs Ive arrive across in some time! Its simply superb how much you’ll be capable to take into account away from a factor basically simply because of how visually gorgeous it is. Youve place collectively a terrific blog site house –great graphics, movies, layout. That is certainly a should-see website!

  2. Recommended websites…

    Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….

Comenteaza