502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Fashion? Nu! Schi… la Saint Moritz

January 1st, 2010, com Un comentariu

Ziua eşti la înălţime pe pârtii, iar seara te relaxezi la spa-uri cu arome îmbietoare. Spectacolele de pe pârtie şi savoarea ciocolatei definesc un magic tărâm elveţian – Saint Moritz! Restaurantele îţi oferă privelişti montane, muzica este mereu în surdină, parcă ruptă din poveşti şi în tonuri relaxante. Te delectezi cu: Bündner – Platte, platou cu carne afumată, specific elveţian şi savuros, muşchiuleţ de căprioară pe piatră fierbinte şi fondue de ciocolată.

St. Moritz este cea mai veche şi una dintre cele mai faimoase staţiuni de schi din lume. Elegantă, şic şi exclusivistă, staţiunea este situată la altitudinea de 1.856 m şi se bucură de 322 zile însorite pe an, acesta fiind un record în Elveţia. Te vor încânta priveliştile din staţiune, pitorescul clădirilor, contrastul dintre cerul albastru şi zăpada albă. Acest oraş fermecător este un loc perfect pentru cumpărături (achiziţionează echipamente de schi, create de ­designeri celebri), sporturi de iarnă, peisaje montane şi relaxare.

St. Moritz oferă 80 km de piste de schi pentru toate nivelurile, 40 de pârtii fiind amenajate special pentru avansaţi. În plus, poţi avea acces şi la cei 270 km de pârtii de schi din două zone care sunt legate de staţiunea St. Moritz. Pârtiile cu grade diferite de dificultate sunt conectate prin 56 schi lifturi şi, în plus, la baza pârtiei este amenajată o zonă de agrement. Traseele eco şi parcul de snowboard fac parte din atracţiile acestei zone pline de farmec.

După fiecare zi de schi savurează o ciocolată caldă şi o bucată de prăjitură, ornată cu multă frişcă, la Café Hanselmann.

Dacă ţi-ai rezervat şi câteva zile pentru plimbare, Saint Moritz te va cuceri cu alte frumuseţi. Pentru câteva ore, poţi explora sta­ţiunea în căutare de locuri şi evenimente inedite:


Pârtia de bob L’Olympia Bob Run de la St. Moritz-Celerina – o pârtie naturală de bob, în gheaţă naturală, unică în lume; inaugurată oficial în 1904, este cea mai veche pârtie din lume.

Dacă mergi în februarie, trebuie neapărat să vezi magia spectacolului pe gheaţă, urmată de celebra cină în cortul uriaş amenajat lângă patinoar, numit Art-on-ice. Tot în februarie, pentru pofticioşi, gurmanzi şi curioşi ai bucătăriei, se desfăşoară St. Moritz Gourmet Festival, o încântare culinară la care merită să participi.

Muzeul Segantini – construit în 1908 în memoria lui Giovanni Segantini, pictor ce şi-a petrecut ultimii cinci ani din viaţă în această regiune. Atracţia principală este trilogia Viaţă, Natură şi Moarte, care înfăţişează cele trei cicluri ale vieţii.

Gheţarul Morteratsch – În primăvară, în funcţie de condiţiile climatice, o pistă de schi cu lungimea de 10 km este marcată pe gheţar, fiind recomandată schiorilor experimentaţi.

Nu rata spectacolul White Turf – Curse de cai pe zăpadă!  Încă din 1907 exclusivista staţiune montană St. Moritz găzduieşte celebrele curse de cai pe zăpadă. Rasele cele mai nobile de cai, cei mai buni jockey din lume, decorul magnific, personalităţile şi jetsetterii prezenţi, spectacolele muzicale precum şi proverbialul champagne climate al St. Moritz- ului îţi vor oferi o experienţă unică!

Alege o călătorie cu Glacier Express – cel mai încet tren expres din lume, dar şi cel care oferă cea mai spectaculoasă privelişte. Trenul leagă două staţiuni importante din Alpii elveţieni, St. Moritz şi Zermatt. Călătoria durează 7 ore şi jumătate, trenul trece  peste 291 de poduri, 91 de tuneluri şi prin trecătoarea Oberalp, punctul cel mai înalt fiind la 2.033 m altitudine.

Spa-ul Kempinski Grand Hotel Des Bains îţi va capta tot timpul şi toată atenţia. Aici e locul răsfăţului absolut: saună umedă sau uscată, tratamente prin ultraviolete, ultrasunete sau ape termale, masaje şi o mulţime de proceduri fie exotice, fie tradiţionale.

Poţi alege atmosfera glam din resort. Oamenii vin aici ca să fie văzuţi şi totul e o combinaţie între şic şi vibrant. La restaurantele Jöhri’s Talvo şi Bumanns Chesa Pirani savurezi specialităţi culinare rafinate într-un decor elegant şi stilat. Cele mai vizitate cluburi de noapte sunt  Vivai şi King’s, care îţi cer să îmbraci sacou şi cravată.

www.besttourism.ro

Taguri:

Comentarii

  1. Give him single-minded attention, flirt with him, prod him on to talk about his
    day and work, make appropriately appreciative sounds at the right places and soon you will have him eating out
    of your hands. Since Capricorn men are such unique individuals,
    it’s not always that easy to get one to notice you, but there are a
    few secrets to getting a Capricorn guy to like you. Mask Surf Pro ( is powered by Tor, which is a complex open source project designed to increase surfer security.

Comenteaza