como fazer uma planilha com soma no excel buy soma como inserir formula de soma e subtração no excel

order tramadol cash on delivery cheap tramadol tramadol tylenol content

isla soma jurassic park buy soma can i take tramadol and soma

trött dagen efter tramadol tramadol 50 mg what does tramadol do for dogs

can i take xanax and soma soma medication manisa soma videoları

difference between tramadol and methadone tramadol help migraines can you take suboxone and tramadol on the same day

fast dissolving tablet of tramadol tramadol 50 mg tramadol takes effect

a soma dos protons eletrons e neutrons do atomo 2x 2 buy soma soma astiasto

can i take fluoxetine and tramadol tramadol reviews can i take tramadol after a colonoscopy

tramadol high compared to tramadol 50 mg buy ultram Miramar

CULTURA MASS-MEDIA

FILM: Eroi de sacrificiu 2; Din dragoste pentru Roma

October 5th, 2012, com Comenteaza

Eroi de sacrificiu 2

 

Silvester Stallone şi Chuck Norris

Regizor: Simon West

Actori: Silvester Stallone, Jet Li…

Durată: 102 minute

SUA, Millennium Films

Recomandare: Vorbind de anii ’80, parcă tot „Rambo 3” este mai bun. Era o vreme  când afganii şi americanii (interpuşii lor) luptau împotriva  sovieticilor.

 

Eroi de sacrificiu 2 reușește să facă exact ceea ce și-a propus: să recreeze  atmosfera filmelor de acţiune din anii ’80 și începutul anilor  ’90.

Filmul  este violent și brutal și are parte  de efecte speciale  convenţionale, cum  ar fi cascadoriile sau exploziile. Pelicula îi adună aproape pe toţi actorii  de film de acţiune din  America sau de aiurea: Silvester Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Chuck  Norris, Bruce Willis, Jason Statham ș.a.m.d.  Chiar ţi se pare că urmărești un Rambo sau un Sport sângeros. Mi s-a părut bună  alegerea lui Van Damme în rolul personajului negativ. În rest, povestea este destul de predictibilă. Mercenarii primesc o misiune în Albania, care, din  păcate,  duce  la uciderea unuia dintre ei. Este chiar tânărul militar  care luptase in Afganistan. Cum  am mai spus,  filmul  recuperează  atmosfera din  Rambo, ceea ce îl face un pic  patriotic și  imperialist. Așa,  deci,  nu  se schimbă aproape nimic din mentalitatea de tip Ronald Reagan. Cum există și o serie de glumiţe pentru fanii acestor  filme, aproape inevitabil apare  şi  poanta  despre  invincibilitatea lui Chuck  Norris. Se fac glume  și pe  seama  lui Dolph  Lundgren, vizavi  de pregătirea lui academică (se spune că are un doctorat în chimie). Chiar și loviturile date cu piciorul de către Van Damme sunt  aproape la fel de bune  ca acelea din tinereţe. Când mă uitam la film simţeam că mă întorc în timp. Aproape nimic nu s-a schimbat. O fi bine oare?

 

 

Din dragoste pentru Roma

 Simpatica natură umană

Regizor: Woody Allen

Actori: Alec Baldwin, Ellen Page…

Durată: 112 minute

Spania, SUA, Italia Medusa Film

Recomandare: „Vacanţă  la Roma”, un film clasic  cu Audrey Hepburn şi Gregory Peck.

Cele  patru povești de  la  Roma  care  l-au inspirat pe Woody  Allen  par  să ne spună același lucru:  natura umană este iremediabil alterată, doar  că această  situaţie nu ar trebui să ne sperie,  din contră.  Greșelile ne umanizează.

Cu vestigiile și frumuseţea lui, dar mai ales cu traficul  infernal și cu străduţele întortocheate, Roma  este  un  decor  adecvat pentru o asemenea cădere în păcat. Chiar și melodiile italienești  te împing spre  greșeală. Cele mai reușite sunt,   cel  puţin din  punctul meu  de  vedere, poveștile legate  de  arhitectul matur și un  pic melancolic, interpretat de Alec Baldwin, și de tinerii   îndrăgostiţi, care  ajung  la  Roma  să-și facă un rost în viaţă.  Woody  Allen  reușește să arate  tot mecanismul seducţiei în detaliu, micile minciuni și frivolităţi, ceea ce face filmul interesant și  palpitant. Tinerii  italieni   veniţi  din provincie trebuie să  se  pregătească pentru  o întâlnire importantă cu familia, care ar putea să le schimbe  situaţia financiară în bine. Amândoi sunt  drăguţi și aproape feciorelnici.  Din cauza anumitor încurcături ajung în ipostaze delicate din punct de vedere moral. Se rătăcesc, dar reușesc să se regăsească. Chiar  și când  greșesc,  ei par  destul de stângaci și de asta nu-i poţi condamna prea  tare. Versiunea cineastului american asupra păcatului este extrem de laxă și are părţile ei interesante. Una dintre calităţile  peliculei este că reușește să creeze un univers destul de bine conturat, în ciuda  poveștilor relativ diferite.

Taguri:

Comenteaza