- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Film: Hanna, Kung Fu Panda 2 si Principii de viaţă

Hanna

Regizor: Joe Wright

Actori: Eric Bana, Cate Blanchet Durata: 111 minute Marty Adelstein Productions, SUA

Dacă ai scoate muzica din Hanna, ai rămâ­ne cu un thriller oarecare şi cu nişte imagini de acţiune ok. Câteva filtre de culoare interesante, cadre drăguţe, dar, până la urmă, nimic deose­bit. O fată este crescută până la 14 ani de tatăl ei, în pustietate. Acesta o antrenează fizic şi mental pentru momentul în care va pleca, pen­tru că viaţa lor este pusă în primejdie de agen­ţia secretă la care a lucrat el. Hanna nu a văzut niciodată televizor, lumină electrică şi nici nu a ascultat muzică. Pe această premisă mizează realizatorii filmului. Este prima oară când Hanna aude muzică, iar volumul este crescut simţitor, odată cu desfăşurarea acţiunii. Senzaţiile îţi sunt înzecite. Toate lucrurile pe care Hanna le vede sau simte sunt, mai întâi, prin intermediul sunetului: bazarul din Maroc, prima prietenă, primul sărut, parcul de distrac­ţii din Germania. Un rol important în crearea acestei stări l-au avut cei de la The Chemical Brothers, realizatorii coloanei sonore. Vă reco­mand să mergeţi la acest film şi veţi avea parte de o experienţă senzorială incredibilă. Din acest punct de vedere, Hanna arată că nu tre­buie să foloseşti tertipuri de tipul 3D sau Imax pentru a avea parte de experienţe senzoriale inedite. Nu în ultimul rând, menţionez perfor­manţele actriţelor Saoirse Ronan şi Cate Blanchet.

Recomandare: Trebuie să ascultaţi neapărat coloana sonoră făcută de „The Chemical Brothers” pentru acest film.

Kung Fu Panda 2

Po îşi trăieşte visul de Războinic Dragon, apărând Valea Păcii alături de prietenii săi, maeştrii kung fu, Cei Cinci Furioşi. Asta până când viaţa sa nemaipomenită începe să fie ameninţată de apariţia unui ticălos care plănuieşte să folosească o armă ultrasecretă pentru a cuceri China şi a distruge arta kung fu. Po trebuie să caute în trecutul său şi să scoată la iveală secretele misterioasei sale origini. Numai aşa va reuşi să descătuşeze forţele de care are nevoie. Nu veţi găsi aproape nimic nou la Kung Fu Panda, dar ăsta nu este un lucru neapărat rău. Avem aceeaşi căutare a sinelui, ca în prima producţie, iar personajele sunt, în cea mai mare parte, aceleaşi. Însă filmul este destul de potri­vit pentru această perioadă a anului, cu o condiţie: să nu căutaţi o capodoperă Pixar aici. Vă vor încânta cu vocile lor Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Gary Oldman, Jean-Claude Van Damme.

Regizor: Jennifer Yuh Actori: Jack Black, Jackie Chan Durata: 91 minute Dreamworks Animation, SUA

Recomandare: Vă sugerez să revedeţi „Kung Fu Panda 1″ [i să vă amuzaţi de primele sale aventuri.

Principii de viaţă

Filmul lui Constantin Popescu vorbeşte despre noii îmbogăţiţi din România, pentru care o casă pe pământ şi o soţie mai tânără par a fi un ideal tip. Un film despre cei care, printr-o afacere sau alta, reuşesc să se „descur­ce”. Despre cei care împing România „înainte”. Protagonistul filmului se străduie să împace şi capra, şi varza: are un fiu adolescent dintr-o căsătorie anterioară şi încearcă să rămână în relaţii bune atât cu băiatul, cât şi cu fosta lui soţie. Însă nu prea reuşeşte. El este frustrat de noua soţie, de clienţi şi atunci îi pedepseşte pe cei din vechea familie, pe care încă o întreţine. Si o face cu destulă duritate. Cea mai spectacu­loasă scenă este cea în care Vlad Ivanov apare dezbrăcat şi dansează pe o melodie rock din tinereţe. Are burtă, chelie şi se mişcă frenetic. Filmul are meritul că reuşeşte să surprindă cu destulă forţă crâmpeie de viaţă reală şi lucruri de care ne-am lovit cu toţii. Vlad Ivanov arată, din nou, că este unul dintre cei mai talentaţi actori de film pe care îi avem. Principii de viaţă este unul dintre filmele bune pe care le-am urmărit în ultima vreme.

Regizor: Constantin Popescu Actori: Vlad Ivanov Durata: 97 de minute HiFilm Production, România

Recomandare: Insist să vizionaţi acest film în momentul în care va apărea pe marele ecran. A luat premiul de regie la ultimul TIFF.