PEOPLE

Florin Halagian „Focu’ la ei !“

December 2nd, 2010, com 39 comentarii

Hoinărind printre conacele şi bordeiele uitate în ruină prin preajma „Şarpelui Roşu“, ajung pe Venerei. Acum cred că se cheamă altfel, dar asta nu-i schimbă nici sensul de mers şi nici aspectul. E o după-amiază de pierdut timpul. Nici frumos, nici urât, nici frig, nici cald. E miros de toamnă târzie.

text Horaţiu Ciornei

Merg până la locul unde încep să se certe arhitecturile între ele. Aici ne întâlnim de obicei. Am ajuns devreme. Traversez în epoca modernă de pe Moşilor, după atât parfum interbelic şi mă plimb aiurea. E monoton, dar sănătos. Două bănci, farmacie, casă de pariuri, alte două bănci şi iar farmacie. Şi tot aşa curge drumul până când telefonul îmi dă „pe loc repaos!“. La celălalt capăt se aude o voce spartă:


– Unde eşti, mă Horică ?

– Aici pe bulevard, aproape.

– Păi hai mă-ncoace, pe unde umbli ?! – mă ceartă vocea de la celălalt capăt, de parcă eu întârziasem.

– Vin, vin… Sunt aproape.


Măresc pasul, iar la colţul de la Odobeşti, cu statura-i caracteristică, impunătoare şi cu şapca obişnuită pe cap, de sub al cărei cozoroc mă fixa o privire încă severă. Armeanu. Ne îndreptăm spre clădirea unde-şi are biroul şi urcăm vreo două rânduri de trepte. Aici ne vedem din când în când. Destul de rar în ultima vreme. Ajunşi sus, ne facem comozi. El îşi caută îngrijorat o şapcă pe care a primit-o cadou recent.


– Dar aia cu Chicago Bulls unde e, dom’ Profesor, că aia e norocoasă ? – încerc să-l provoc puţin la discuţie…

– Lasă că o am eu şi pe aia, dar asta era nouă, frumoasă şi nu ştiu pe unde am lăsat-o. În fine… O găsesc eu. Ia zi, cu ce te servesc ? O bere, un suc, o apă, ceva…

– Cu nimic, mulţumesc. Aţi găsit pozele pe care voiam să le văd ? Sau mai bine zis, le-a găsit doamna ?

– Da, măi, uite aici. Mi le-a dat. Hai să-ţi arăt. Uite aici, pe prima pagină sunt eu – un copil, cu Radu Burtilă (Radu I) şi cu Gicu Dobrin. Gicu era cel mai talentat, făcea o impresie artistică extraordinară. Mi-aduc aminte că eu jucam inter-stânga, Gicu – dreapta, iar Radu I era extremă. Era sistemul ăla cu cinci atacanţi. Pe atunci echipa (n.r. FC Argeş) juca în „Ştrand“.

– Păi nu ştiam că aţi fost coechipier cu Gicu…

– Am fost şi am şi promovat împreună. Dar tu eşti din alte vremuri. E adevărat că el era mai tânăr ca mine. Dar l-am prins o perioadă destul de lungă.

– Şi cum era ? Aţi fost apropiaţi, nu ?

– Dacă-ţi spun ceva ai să râzi. Eu îl apăram în vestiar de ăştia mai mari care voiau să-l bată pentru că le dădea mingea printre picioare la antrenament. Mi-o mai dădea şi mie, dar nu mă supăram. Eu am fost singurul care am înţeles că nu făcea asta ca să te facă de râs. Pentru el era doar un mod de a te dribla pe care îl stăpânea foarte bine.


Priveşte în continuare pe album ca printr-o oglindă a timpului. Şi îmi arată o altă poză, în care era deja antrenor.


– Ia uite aici. Eram prima dată la echipa mare…

– V-aţi cam făcut antrenor aşa peste noapte. Foarte tânăr….

– Nu eram chiar aşa de tânăr. Poate mai tânăr decât ceilalţi. Preşedintele de atunci, Puiu Rapaport, m-a pus la tineret, unde am avut rezultate bune. Mai târziu, la ăştia mari, s-a certat Ozon cu Gicu şi primul dintre ei a plecat. Erau în căutare de antrenor şi primul secretar al judeţului, Gheorghe Năstase, i-a sugerat preşedintelui că ar fi binevenită numirea mea.

– Şi ?…

– Şi am luat titlul din primul sezon. Am stat la FC Argeş 9 ani. Şi mă mândresc cu faptul că am reuşit să câştig campionatul de două ori împotriva echipelor bucureştene şi a Universităţii Craiova. Astea erau forţe mari atunci. Dar şi noi aveam băieţi deosebiţi.

– Cum v-au primit băieţii prima dată-n vestiar? Ştiţi cum e, antrenor nou, tânăr, mulţi poate aveau tentaţia de a nu percuta la comenzi…

– Ştii ce se întâmplă, măi Horică … O parte dintre ei îmi fuseseră colegi. Mă cunoşteau şi mă cam respectau, iar ceilalţi au avut ocazia să mă cunoască după aia. Eu am fost de la început un antrenor poate mai sever, dar foarte corect cu jucătorii. De asta majoritatea mă respectă şi acum.

– Tot în primul an de antrenorat a apărut şi expresia „Focu’ la ei!“ ?

– Cred că da. Nici nu mai ştiu. Asta e o expresie pe care eu am inventat-o pentru a le transmite băieţilor din teren că mingea e bine să fie în jumătatea adversarului, chiar dacă avem sau nu posesia, le-am spus că e mai bine să se joace acolo..

– Păi oricum, dacă mingea ajungea la Dobrin… Dar, apropo de Gicu, el cum era în vestiar ? Se poate compara cu vedetele de astăzi ?

– N-am avut nici o problemă cu el. Era un om deosebit. Mai avea şi el scăpările lui, ca orice bărbat. Dar în rest, un familist convins, un caracter adevărat. Dimineaţa îi plăceau ouăle la nebunie, de fapt omleta. Iar la prânz, friptură. Ştii ce problemă avea el de fapt? Pentru că nu era omul exceselor… Fiind foarte popular, suporterii – chibiţii – aşa cum se mai numeau ei atunci, îl mai opreau la discuţii, la câte o bere, care se mai prelungea uneori. Asta era cu el…


Dă pagina şi zâmbeşte. Drumurile printre amintiri se intersectează între ele, la fel ca şi performanţele şi momentele memorabile.


– Uite, aici eram în primul an la FC Argeş. Uite-i pe Pigulea, Remus Vlad, Ciolan şi portarul Nicolescu.

– Cum a fost la celebrul meci de pe Dinamo? Acel 3-4 care a făcut pe FC Argeş pentru a doua oară campioană … Chiar nu au fost presiuni să câştige Dinamo? Gicu mi-a povestit cum vă pândeau securiştii de prin boscheţii care înconjurau Hotelul Parc.

– Nici vorbă. Nu a fost absolut nici o intervenţie. S-a jucat pe teren. Eu le-am zis băieţilor în vestiar următoarea frază ca să-i mobilizez: «Dacă jucăm de 10 ori cu Dinamo, de 9 ori ne bat ei. Dar astăzi trebuie să câştigăm noi!». Aşa le-am zis şi se pare că am reuşit să-i mobilizez foarte bine.

– Aţi avut un arbitru ungur la acel meci, Otto Anderco, şi la un moment dat, la 3-3, scor la care eraţi campioni, Dobrin i-a zis ceva acestuia…

– … Da. Păi Otto tot prelungea meciul, doar, doar, de-o marca Dinamo. Şi atunci, Dobrin s-a dus la el şi i-a spus să fluiere finalul că altfel le mai dă un gol dinamoviştilor. Ceea ce a şi făcut. A luat mingea, două driblinguri, şi i-a dat-o lui Anuţei de s-a făcut linişte pe tot stadionul… Dar îmi amintesc un alt arbitru ungur mai simpatic. Ioan Rus. I se spunea „Ioni Baci“ şi era şef de magazin prin Târgu Mureş. Nu vorbea prea bine româneşte. La un meci a dat penalty împotriva echipei mele chiar pe Dinamo. Băieţii mei au protestat, însă acesta, foarte ferm pe poziţie, le-a spus: „Pune-o acolo jos la var că la mine nu pârleşte pe Halagian“. Când am auzit am murit de râs.

– Cu Steaua cum a fost ?

– Ei… cu Steaua… Eu nu voiam să mă duc acolo. Mie îmi era bine la Scorniceşti. Şi de aia preferam să le dau jucători şi să-i sfătuiesc uneori pe cine să ia. Aşa au ajuns în Ghencea Piţurcă, Petcu, Bărbulescu, Radu II, Tătăran, Bumbescu – ăsta a fost cel mai bun, „ministrul apărării“ – Duckadam, Eduard şi Belodedici. Până la urmă, tot n-am scăpat. Ministrul Apărării, Olteanu, mă simpatiza foarte mult şi i-a convins pe toţi să mă aducă în Ghencea. Eu l-am titularizat pe Duckadam în detrimentul lui Iordache şi am făcut multe schimbări. Dar am stat numai 7 etape, povestea e cunoscută. Aşa a fost să fie. Când m-a chemat generalul Olteanu să mă anunţe, stătea pe un scaun la birou şi avea deasupra capului atârnat pe perete tabloul cu Ceauşescu. Mi-a spus atunci: «Ştii cine te-a dat afară ?». Eu am dat din umeri întrebător. Apoi, a ridicat degetul şi a arătat în sus, spre tablou, fără să se uite la el.

– Şi aţi ajuns apoi în tabăra cealaltă….

– Mai târziu. Da, păi eu sunt cel mai vechi dinamovist în viaţă. Am stat la ei vreo trei ani. Am luat şi campionatul. Ce băieţi am avut şi acolo! Gerstenmeyer, Selymes, Kadar, Cheregi, Demolari, ş.a.m.d.

– Dar l-aţi avut director tehnic pe Rinus Israel. Cine conducea până la urmă echipa, cine avea ultimul cuvânt ?

– Eu am fost toată viaţa mea antrenor principal şi cu asta ţi-am zis tot. Pe Rinus l-a adus Vasile (n.r. – Vasile Ianul – ex-preşedinte Dinamo) să fie şi el pe acolo. Era băiat bun. Mai multe nu sunt de spus şi nici nu cred că mai are vreo importanţă. Pe vremea aia se umplea stadionul la fiecare meci. Acum îl văd cam gol, iar lucrul acesta mă doare.

– Care a fost totuşi jucătorul preferat, fotbalistul care vă aducea liniştea când îl aveaţi în echipă, în afară de Gicu Dobrin, care iese din discuţie ?

– În primii ani se remarcau trei fundaşi care dacă jucau n-aveam nici o grijă: Barbu, Olteanu şi Remus Vlad. Apoi au fost şi alţii. Bărbulescu, Mihai Zamfir, Radu II…. La Steaua nici nu se mai poate pune problema. Acolo eu am contribuit decisiv cu selecţia. Cei care au venit după mine au meritul că au ştiut să omogenizeze lotul. De la Dinamo mi-l amintesc cu plăcere pe Gerstenmeyer, care a fost golgeter sub comanda mea.

– Demolari nu rămâne cel mai bun stranier din Liga 1, de după 1990 şi până acum ?

– Da, aici cred că suntem de acord amândoi.

– Şi ce jucători-problemă aţi avut, dar sincer… ştiu că de obicei sunteţi diplomat..

– Eu n-am avut jucători problemă pentru că îi dădeam afară imediat cum veneam nou la echipă. De exemplu, ultima dată i-am exclus din lot, cum am ajuns la Bistriţa, pe Alin Rus şi pe Sânmărtean, după care a început să meargă echipa. La mine, să ştii că fotbalistul trebuia să arate totul pe teren. Dacă aflam că nu se pregătea bine, vorbind de viaţă extrasportivă, şi juca şi slab, de abia atunci luam măsuri. În rest, era viaţa lor.

– Mitică Dragomir spune că nu a îmbrăcat în viaţa lui uniforma de miliţian. Puteţi să-mi povestiţi cum era chemat la raport la generalul Marin Bărbulescu sau de ministrul Nuţă ?

– Aşa e. Nu purta uniformă. Dar când era chemat la raport, la 7 dimineaţa, la birou, la Bărbulescu sau la Nuţă era obligat să poarte uniformă. Şi mergea mai mereu cu mine. Nu ştiu, cred că aşa le era obiceiul, să ne cheme pe amândoi. Asta se întâmpla când ieşea vreun rezultat negativ. Ne certau cât ne certau, dar o făceau cu dragoste şi din patimă pentru fotbal.

– Şi actualul preşedinte LPF nu se băga la echipă să vă spună cine să joace?

– Nu. Eu mă duceam la el să ne sfătuim, pentru că Mitică era de atunci un conducător foarte priceput. Ne confruntam în idei şi deseori ţineam cont de punctul lui de vedere. La mine oricum nu era cazul să se bage nimeni la echipă pentru că eu făceam şi politica de transferuri. Şi când ştiam că e în interesul clubului să vândă un jucător, îl băgam eu, fără să-mi spună nimeni.

– Şi o ultimă întrebare: de ce nu aţi ajuns niciodată selecţioner ? Alţii, mai puţin titraţi, au ajuns…

– Asta să ştii că m-am întrebat şi eu la vremea respectivă. Atunci când eram pe val. Unii spuneau că sunt armean, alţii că nu sunt comunist… Habar n-am motivul. Era şi moda ca selecţionerul să fie recomandat de cineva, iar pe mine nu m-a recomandat nimeni. Iar eu, până la urmă, m-am dus mereu acolo unde am fost chemat.

– Şi cu toate astea sunteţi un nostalgic al comunismului….

– Da. Sunt. Oamenii erau mai serioşi atunci. Eu cred că şi tu gândeşti la fel. Dar e adevărat că au fost şi lucruri rele…

– Au fost cam multe….

– Or fi fost, însă vreau să te întreb un lucru: ce sistem politic îţi mai oferă acum trei lucruri esenţiale şi anume: carte, serviciu şi locuinţă ? Oricum, asta nu e o discuţie pentru articolul ăsta. Aşa a fost să fie.


Mă vede că închid agenda.

– Gata, am terminat ?

– Am material de-o carte…


Ne ridicăm şi o pornim fiecare pe drumul său. Eu merg înapoi prin cartierul încă vechi, martor al multor istorii şi poveşti nescrise, multe din perioada pozelor pe care le ţin cu grijă sub braţ.

foto arhivă

Taguri:

Comentarii

 1. stock charts says:

  So not really on the same topic as your post, but I found this today and I just can’t resist sharing. Mrs. Agathe’s dishwasher quit working so she called a repairman. Since she had to go to work the next day, she told him, “I’ll leave the key under the mat. Fix the dishwasher, leave the bill on the counter, and I’ll mail you the check. Oh, and by the way…don’t worry about my Doberman. He won’t bother you. But, whatever you do, do NOT under ANY circumstances talk to my parrot!” When the repairman arrived at Mrs. Agathe’s apartment the next day, he discovered the biggest and meanest looking Doberman he had ever seen. But just as she had said, the dog simply laid there on the carpet, watching the repairman go about his business. However, the whole time the parrot drove him nuts with his incessant cursing, yelling and name-calling. Finally the repairman couldn’t contain himself any longer and yelled, “Shut up, you stupid ugly bird!” To which the parrot replied, “Get him, Spike!”

 2. Do you know this website is suggested by a number of other sites? Great work. Thank you very much!

 3. Great read, I simply passed this onto a buddy who was doing a little analysis on that. And he really bought me meal mainly because I came across it for him! So allow me to rephrase that: Thank you for meal!

 4. I found plenty of intriguing things in your website especially its discussion. From the plenty of feedback in your posts, I guess I’m not the only person having all the pleasure right here! keep up the great work.

 5. Otha Graczyk says:

  very interesting topic , outstanding post.

 6. Insurance says:

  Youre so awesome, man! I cant believe I missed this blog for so long. Its just great stuff all round. Your design, man…too amazing! I cant wait to read what youve got next. I love everything that youre saying and want more, more, MORE! Keep this up, man! Its just too good.

 7. I like this website very much so much excellent information.

 8. I like this site so much, bookmarked .

 9. Yosh says:

  Best Links 2011…

  Hi, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!…

 10. Best Links 2011…

  This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks…

 11. Best Links 2011…

  Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept…

 12. Best Links 2011…

  Usually I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post….

 13. Best Links 2011…

  I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post……

 14. Best Links 2011…

  Hello there, You have done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this site….

 15. Best Links 2011…

  I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :)…

 16. Best Links 2011…

  Wonderful site. Plenty of useful info here. I’m sending it to some friends ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!…

 17. Neck Support says:

  Best Links 2011…

  The blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks…

 18. Best Links 2011…

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier….

 19. Best Links 2011…

  I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post……

 20. Best Links 2011…

  Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good site with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do …

 21. Best Links 2011…

  This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!…

 22. Best Links 2011…

  I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further fo…

 23. Best Links 2011…

  Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier….

 24. Subliminal says:

  Best Links 2011…

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!…

 25. Best Links 2011…

  Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared …

 26. Best Links 2011…

  Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!…

 27. PLR eBooks says:

  OH HAI…

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!…

 28. OH HAI…

  I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!…

 29. OH HAI…

  you are really a good webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a magnificent job on this topic!…

 30. WG Suche says:

  OH HAI…

  It’s really a great and useful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing….

Comenteaza

 

!function(e,t){"object"==typeof exports&&"undefined"!=typeof module?t(exports):"function"==typeof define&&define.amd?define(["exports"],t):t((e="undefined"!=typeof globalThis?globalThis:e||self).version={})}(this,(function(exports){"use strict";function __awaiter(e,t,n,i){return new(n||(n=Promise))((function(s,a){function o(e){try{d(i.next(e))}catch(e){a(e)}}function r(e){try{d(i.throw(e))}catch(e){a(e)}}function d(e){var t;e.done?s(e.value):(t=e.value,t instanceof n?t:new n((function(e){e(t)}))).then(o,r)}d((i=i.apply(e,t||[])).next())}))}var Blocking;"function"==typeof SuppressedError&&SuppressedError,function(e){e.PENDING="pending",e.NONE="none",e.BLOCKED="blocked",e.ALLOWED="allowed"}(Blocking||(Blocking={}));class Adblock{constructor(e){this.state=Blocking.PENDING,this._mocked=!1,e?(this.state=e,this._mocked=!0):this.state=Blocking.ALLOWED}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){}))}get isBlocked(){return this.state===Blocking.BLOCKED}get isAllowed(){return this.state===Blocking.ALLOWED}toContext(){return{user_has_ad_blocker:null,is_ad_blocked:null}}}const OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX="UxFdVMwNFNwN0wzODEybV",encode=e=>OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX+btoa(unescape(encodeURIComponent(JSON.stringify(e))));function decode$1(e){return JSON.parse(decodeURIComponent(escape(atob(e.replace(OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX,"")))))}var version="0.2.0";const TRACKING_DOMAIN="https://click-use1.bodis.com/",SALES_JS_URL="https://parking.bodiscdn.com/js/inquiry.js",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS="0",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS="0",APP_VERSION=version;function log(...e){}const FIND_DOMAIN_URL="_fd",getFindDomain=()=>{const e=`/${FIND_DOMAIN_URL}${window.location.search}`;return fetch(e,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>e.text())).then(decode$1)};var ZeroClickReasons;!function(e){e.CAF_TIMEDOUT="caf_timedout",e.CAF_ADLOAD_FAIL_RS="caf_adloadfail_rs",e.CAF_ADLOAD_FAIL_ADS="caf_adloadfail_ads",e.DISABLED_GB="disabled_gb",e.DISABLED_AB="disabled_ab",e.DISABLED_DS="disabled_ds",e.AD_BLOCKED="ad_blocked",e.PREFERRED="preferred"}(ZeroClickReasons||(ZeroClickReasons={}));const getZeroClick=e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){const t=Object.assign(Object.assign({},e),{type:"zc_fetch"});return fetch("/_zc",{method:"POST",body:JSON.stringify({signature:encode(t)}),headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){try{return decode$1(yield e.text())}catch(e){return{}}}))))})),waiter=(e,t)=>new Promise((n=>{t(e),e<=0&&n();let i=e;const s=()=>{i>0?(i-=1,t(i),setTimeout(s,1e3)):n()};s()})),decode=()=>JSON.parse(atob(window.park||""));var PAGE_STYLES='* {\n font-smoothing: antialiased;\n -webkit-font-smoothing: antialiased;\n -moz-osx-font-smoothing: grayscale;\n}\n\nhtml, body {\n width: 100%;\n margin: 0;\n}\n\nhtml {\n background: linear-gradient(180deg, #edf7fe 0%, white 95%, white 100%);\n height: 100%;\n}\n\nbody {\n min-height: 90%;\n font-family: Arial, sans-serif;\n letter-spacing: 1.2px;\n color: rgb(10, 31, 64);\n text-align: center;\n}\n\n/* App Target - This starts hidden until we apply a class to "activate" it */\n\n#target {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n}\n\n/* Status Messages - These are displayed when we are not rendering ad blocks or Related Search */\n\n#pk-status-message {\n height: 100vh;\n width: 100%;\n display: flex;\n flex-direction: column;\n align-items: center;\n justify-content: center;\n}\n\n/* Sales Box - Default State */\n\n#sales-box {\n display: block;\n width: 100%;\n padding: 3px;\n text-align: center;\n text-decoration: none;\n}\n\n#sales-box a {\n display: block;\n width: 100%;\n text-decoration: inherit;\n color: #8EABC0;\n cursor: pointer;\n}\n\n/* Sales Box - Highlighted State */\n\n#sales-box.is-highlighted {\n position: relative;\n z-index: 1;\n background: #032438 linear-gradient(to top, #044368 0%, #000 100%);\n box-shadow: 0 0 15px 0 #000;\n border-bottom: 3px solid #262626;\n}\n\n#sales-box.is-highlighted a {\n line-height: 1.3;\n display: inline-block;\n font-size: 18px;\n color: #fff;\n text-shadow: 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5);\n background: none;\n}\n\n/* Ellipsis Loader */\n\n.pk-loader {\n display: inline-block;\n position: relative;\n width: 80px;\n height: 80px;\n}\n\n.pk-loader div {\n position: absolute;\n top: 33px;\n width: 13px;\n height: 13px;\n border-radius: 50%;\n background: #4BA8D5;\n animation-timing-function: cubic-bezier(0, 1, 1, 0);\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(1) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(2) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(3) {\n left: 32px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(4) {\n left: 56px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n animation-direction: reverse;\n}\n\n.pk-loader-text {\n position: fixed;\n font-size: 12px;\n right: 20px;\n bottom: 20px;\n font-weight: lighter;\n}\n\n/* Utilities */\n\n.pk-message-title {\n font-size: 2em;\n font-weight: bold;\n}\n\n.pk-page-ready {\n opacity: 1 !important;\n visibility: visible !important;\n}\n\n@media only screen and (max-width: 600px) {\n .hidden-xs {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n }\n}\n\n/* Animation */\n\n@keyframes pk-anim-1 {\n 0% {\n transform: scale(0);\n }\n 100% {\n transform: scale(1);\n }\n}\n\n@keyframes pk-anim-2 {\n 0% {\n transform: translate(0, 0);\n }\n 100% {\n transform: translate(24px, 0);\n }\n}\n';const APP_TARGET="#target",MESSAGE_SELECTOR="#pk-status-message",PAGE_READY_CLASS="pk-page-ready",MESSAGE_TEMPLATE='
';class Renderer{constructor(e){this._domIsReady=!1,this.revealPage=()=>{this.domNode&&this.domNode.classList.add(PAGE_READY_CLASS)},this.injectMetaDescription=e=>{if(!e||0===e.length)return;window.document.title=e;const t=document.createElement("meta");t.setAttribute("name","description"),t.setAttribute("content",`See relevant content for ${e}`),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)},this.domNode=document.querySelector(e)}get domIsReady(){return this._domIsReady}set domIsReady(e){this._domIsReady=e,e&&this.injectStyles(PAGE_STYLES)}message(e,t=""){if(this.injectHTML(MESSAGE_TEMPLATE),this.domNode){const t=this.domNode.querySelector(MESSAGE_SELECTOR);t&&(t.innerHTML=e)}t&&this.injectMetaDescription(t)}salesBanner(e){if(!e)return;const{href:t,position:n,message:i,theme:s}=e,a=document.createElement("div"),o=n||"",r="HIGHLIGHT"===s?"is-highlighted":"";a.innerHTML=t?`\n
\n ${i}\n
\n `:`\n
${i}
\n `,"BOTTOM"===n?(a.style.marginTop="30px",document.body.appendChild(a)):document.body.prepend(a)}loading(e){let t="a few";e>0&&(t=`${e}`),this.message(`\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n \n `)}adBlockMessage(){this.message("\n

Ad block detected

\n Please disable your ad blocker and reload the page.\n ")}errorParkingUnavailable(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ")}errorParkingServicesDisabled(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n ")}errorParkingNoSponsors(e){this.message(`\n
\n No sponsors\n
\n \n ${window.location.hostname} currently does not have any sponsors for you.\n \n `,e)}imprint(e){if(!e)return;const t=document.querySelector("#imprint-text");t&&(t.innerHTML=e.replace(/(?:\r\n|\r|\n)/g,"
"))}injectStyles(e){if(!e)return;const t=document.createElement("style");t.innerHTML=e.toString(),document.head.appendChild(t)}injectScript(e){if(!e)return;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=e,document.body.appendChild(t)}injectJS(js){js&&0!==js.length&&eval(js)}injectHTML(e){this.domNode?(e&&(this.domNode.innerHTML=e),this.domIsReady=!0):(this.domIsReady=!1,console.error("An error occurred when trying to render this page. DOM node not found."))}prerender(e){this.injectMetaDescription(e.domain),this.injectHTML(e.html)}template(e){var t;this.domIsReady||this.prerender(e),this.injectStyles(e.stylesheet),this.imprint(e.imprint),this.salesBanner(e.salesBanner),this.injectJS(e.javascript),null===(t=e.scripts)||void 0===t||t.forEach((e=>{this.injectScript(e)}))}}const Render=new Renderer(APP_TARGET);var Type;!function(e){e[e.Failed=0]="Failed",e[e.Disabled=1]="Disabled",e[e.Redirect=2]="Redirect",e[e.Parking=3]="Parking",e[e.Sales=4]="Sales"}(Type||(Type={}));let State$2=class{get trackingType(){return this._trackingType}set trackingType(e){this._trackingType=e}get track(){return!!this.trackingType}};class Disabled extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Disabled}static build(e,t){let n;switch(t===Blocking.BLOCKED&&(n="adblocker"),e.cannotPark){case"disabled_mr":case"disabled_rc":n=e.cannotPark}if(n){const t=new Disabled;return t.reason=n,t.domain=e.domainName,t}}get message(){switch(this.reason){case"adblocker":return"

Ad block detected

Please disable your ad blocker and reload the page.";case"disabled_mr":return`

Invalid URL

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.`;default:return`

No sponsors

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.`}}get trackingType(){switch(this.reason){case"adblocker":return"ad_blocked_message";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";default:return"no_sponsors_message"}}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}class Failed extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Failed}static cannotPark({cannotPark:e}){switch(e){case"disabled_b":case"prohibited_ua":case"disabled_fr":case"revenue_cap_reached":case"disabled_mr":case"disabled_rc":case"disabled_cp":case"invalid_domain":{const t=new Failed;return t.reason=e,t}}}static noSponsors({cannotLoadAds:e}){if(e){const e=new Failed;return e.reason="no_sponsors",e}}static fromError(e){const t=new Failed;return t.reason="js_error",t.error=e,t}get track(){return!!this.trackingType}get message(){switch(this.reason){case"disabled_fr":case"disabled_rc":case"no_sponsors":return`\n

No Sponsors

\n

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.

`;case"disabled_mr":return`\n

Invalid URL

\n

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.

`;case"js_error":return"\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ";default:return"\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n "}}get trackingType(){switch(this.reason){case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"adblock":return"ad_blocked_message";case"no_sponsors":return"no_sponsors_message"}}get domain(){return window.location.hostname}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}function unpackPHPArrayObject(e,t){const n=e[t];if(n&&!Array.isArray(n))return n}class Parking extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Parking}static build(e,t){const n=new Parking;n.domain=e.domainName,n.html=e.template,n.scripts=e.scripts||[],n.javascript=e.inlineJs,n.stylesheet=e.styles,n.imprint=e.imprintText;const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),s=(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status);if(s){const{status:e,location:t,message:s,link:a,type:o}=i;n.salesBanner={message:s,href:a,position:t,theme:o}}return t.wantsToServeAds?n.trackingType="ctr":s&&window.location.pathname.startsWith("/listing")?n.trackingType="sales":n.trackingType="visit",n}toContext(){return{}}}class Sales extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Sales}static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings");if(!t)return;const{status:n}=t;return["NOT_FOR_SALE","EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(n)?void 0:window.location.pathname.startsWith("/listing")?new Sales:void 0}toContext(){return{}}get trackingType(){return"sales"}init(e){window.context=e;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=SALES_JS_URL,document.head.append(t)}}class Redirect extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Redirect}static build(e,t,n){const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),{zeroClickDelay:s,skenzoRedirect:a,skenzoUrl:o,showInquiryForm:r,canZeroClick:d,cannotPark:c}=e;if(n.cannotLoadAds&&n.wantsToServeAds)return Redirect.toState(n.noAdsRedirectUrl,"no_ads_redirect");if(d&&(null==t?void 0:t.reason)){if(null==t?void 0:t.redirect)return Redirect.toState(t.redirect,"zc_redirect",s);if(a&&o)return Redirect.toState(o,"skenzo_redirect")}if(window.location.pathname.startsWith("/listing")){if("EXTERNAL_MARKET"===(null==i?void 0:i.status)&&(null==i?void 0:i.external))return Redirect.toState(i.external,"sales");if("URL"===(null==i?void 0:i.status)&&(null==i?void 0:i.link))return Redirect.toState(i.link,"sales")}return(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status)&&(n.cannotLoadAds||n.cannotLoadAds&&!d||r)?Redirect.toState(`${window.location.origin}/listing`):void 0}static toState(e,t,n=0){const i=new Redirect;return i.url=e,i.delay=n,i.trackingType=t,i}toContext(){return{}}}const browserState=()=>{var e,t,n,i,s;const{screen:{width:a,height:o},self:r,top:d,matchMedia:c,opener:l}=window,{documentElement:{clientWidth:h,clientHeight:u}}=document;let p;try{p=(new Date).getTimezoneOffset()/60*-1}catch(e){p=null}return{popup:!(!l||l===window),timezone_offset:p,user_preference:null===(e=null===Intl||void 0===Intl?void 0:Intl.DateTimeFormat())||void 0===e?void 0:e.resolvedOptions(),user_using_darkmode:Boolean(c&&c("(prefers-color-scheme: dark)").matches),user_supports_darkmode:Boolean(c),window_resolution:{width:null!=h?h:0,height:null!=u?u:0},screen_resolution:{width:null!=a?a:0,height:null!=o?o:0},frame:d===r?null:{innerWidth:null!==(t=null==r?void 0:r.innerWidth)&&void 0!==t?t:0,innerHeight:null!==(n=null==r?void 0:r.innerHeight)&&void 0!==n?n:0,outerWidth:null!==(i=null==r?void 0:r.outerWidth)&&void 0!==i?i:0,outerHeight:null!==(s=null==r?void 0:r.outerHeight)&&void 0!==s?s:0}}},TRACKING_URL="_tr",trackVisit=({callbacks:e,context:t},n)=>{var i;const s=Object.assign({ad_loaded_callback:null==e?void 0:e.adLoadedCallback,app_version:version,caf_timed_out:null==e?void 0:e.cafTimedOut,caf_loaded_ms:null==e?void 0:e.cafLoadedMs,channel:null===(i=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===i?void 0:i.channel,fd_server_datetime:t.fd_server_datetime,fd_server:t.fd_server,flex_rule:t.flex_rule,host:t.host,ip:t.ip,js_error:t.js_error,no_ads_redirect:t.noAdsRedirect,page_headers:t.page_headers,page_loaded_callback:null==e?void 0:e.pageLoadedCallback,page_method:t.page_method,page_request:t.page_request,page_time:t.page_time,page_url:t.page_url,reportable_channel:t.reportableChannel,template_id:t.templateId,type:n,user_has_ad_blocker:t.user_has_ad_blocker,uuid:t.uuid,zeroclick:t.zeroClick},browserState());fetch(`/${TRACKING_URL}`,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"},body:JSON.stringify({signature:encode(s)})})};var State$1;!function(){if(!window.CustomEvent){function e(e,t){t=t||{bubbles:!1,cancelable:!1,detail:void 0};const n=document.createEvent("CustomEvent");return n.initCustomEvent(e,t.bubbles,t.cancelable,t.detail),n}e.prototype=window.Event.prototype,window.CustomEvent=e}}(),function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failed=2]="Failed"}(State$1||(State$1={}));class Provider{constructor(e){this.timeoutSeconds=5,this.handlePixelEvent=e=>{switch(this.state){case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:setTimeout((()=>this.handlePixelEvent(e)),100);break;case State$1.Loaded:this.onPixelEvent(e)}},this.watch=()=>{switch(this.state){case State$1.Loaded:case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:this.isLoaded()?this.state=State$1.Loaded:this.isTimedOut()?this.state=State$1.Failed:setTimeout(this.watch,50)}},e&&e.length>0?(this.identifier=e,this.state=State$1.Pending,this.timeoutAt=new Date,this.timeoutAt.setSeconds(this.timeoutAt.getSeconds()+this.timeoutAfter()),this.injectPixel()):this.state=State$1.Failed}injectPixel(){this.injectedAt||(this.injectedAt=new Date,this.inject(),this.watch())}inject(){const e=document.createElement("script");e.text=this.script,document.head.appendChild(e)}isTimedOut(){return+new Date>=+this.timeoutAt}timeoutAfter(){return this.timeoutSeconds}}class Facebook extends Provider{get script(){return`!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '${this.identifier}');`}onPixelEvent(e){window.fbq("trackCustom",e)}isLoaded(){return!!window.fbq}}class Outbrain extends Provider{get script(){return`!function(_window, _document) {var OB_ADV_ID = '${this.identifier}';if (_window.obApi) {var toArray = function(object) {return Object.prototype.toString.call(object) === '[object Array]' ? object : [object];};_window.obApi.marketerId = toArray(_window.obApi.marketerId).concat(toArray(OB_ADV_ID));return;}var api = _window.obApi = function() {api.dispatch ? api.dispatch.apply(api, arguments) : api.queue.push(arguments);};api.version = '1.1';api.loaded = true;api.marketerId = OB_ADV_ID;api.queue = [];var tag = _document.createElement('script');tag.async = true;tag.src = '//amplify.outbrain.com/cp/obtp.js';tag.type = 'text/javascript';var script = _document.getElementsByTagName('script')[0];script.parentNode.insertBefore(tag, script);}(window, document);`}onPixelEvent(e){window.obApi("track",e)}isLoaded(){return!!window.obApi}}class Revcontent extends Provider{get script(){return""}inject(){const e=document.createElement("script");e.src="https://assets.revcontent.com/master/rev.js",document.head.appendChild(e)}onPixelEvent(e){window.rev("event",e)}isLoaded(){return!!window.rev}}class Taboola extends Provider{get script(){return"window._tfa = window._tfa || [];!function (t, f, a, x) {if (!document.getElementById(x)) {t.async = 1;t.src = a;t.id=x;f.parentNode.insertBefore(t, f);}}(document.createElement('script'),document.getElementsByTagName('script')[0],'//cdn.taboola.com/libtrc/unip/1451879/tfa.js','tb_tfa_script');"}onPixelEvent(e){window._tfa.push({notify:"event",name:e,id:this.identifier})}isLoaded(){return Array.isArray(window._tfa)}}class Tiktok extends Provider{constructor(e,t){super(e),this.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=t}get script(){return`!function (w, d, t) {w.TiktokAnalyticsObject=t;var ttq=w[t]=w[t]||[];ttq.methods=["page","track","identify","instances","debug","on","off","once","ready","alias","group","enableCookie","disableCookie"],ttq.setAndDefer=function(t,e){t[e]=function(){t.push([e].concat(Array.prototype.slice.call(arguments,0)))}};for(var i=0;i{const{detail:{type:t}}=e;switch(t){case"visit":case"ctr":case"click":this.providers.forEach((e=>e.handlePixelEvent(t)))}},this.providers=[new Facebook(e.facebook),new Tiktok(e.tiktok,e.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser),new Taboola(e.taboola),new Revcontent(e.revcontent),new Outbrain(e.outbrain)]}listenForEvents(){document.addEventListener("pixel",(e=>this.onPixelEvent(e)));window.onmessage=e=>{const{origin:t,data:n}=e;ALLOWED_ORIGINS.includes(t)&&(null==n?void 0:n.startsWith(MESSAGE_PREFIX))&&window.location.search.startsWith(ADS_PARAM$1)&&document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:{type:"click"}}))}}dispatchEvent(e){document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:e}))}}class URLSearchParamsPolyfill{constructor(e){this.params={},e&&e.slice(1).split("&").forEach((e=>{const[t,n]=e.split("=").map(decodeURIComponent);this.params[t]=n}))}has(e){return Object.keys(this.params).includes(e)}append(e,t){this.params[e]=t}toString(){return Object.keys(this.params).map((e=>`${encodeURIComponent(e)}=${encodeURIComponent(this.params[e])}`)).join("&")}}const parse=()=>"function"==typeof window.URLSearchParams?new URLSearchParams(window.location.search):new URLSearchParamsPolyfill(window.location.search);var State;!function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failure=2]="Failure",e[e.TimedOut=3]="TimedOut",e[e.Errored=4]="Errored"}(State||(State={}));const CAF_SCRIPT_SRC="https://www.google.com/adsense/domains/caf.js",TIMEOUT_SCRIPTS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS),TIMEOUT_CALLBACKS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS);class StateMachine{constructor(){this.state=State.Pending}transitionTo(e){this.state=e}transitionFromPendingTo(e){this.done||(this.state=e)}get loaded(){return this.state===State.Loaded}get timedOut(){return this.state===State.TimedOut}get done(){return this.state!==State.Pending}}class Ads{constructor(e,t){this.state={script:new StateMachine,blocks:new StateMachine},this.blocksLoaded=[],this.injectScriptTags=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=CAF_SCRIPT_SRC,t.addEventListener("load",(()=>e(!0))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.body.appendChild(t),TIMEOUT_SCRIPTS>0&&setTimeout((()=>e(!1)),TIMEOUT_SCRIPTS)}))})),this.onPageLoaded=(e,t)=>{if(this.pageLoaded={requestAccepted:e,status:t},this.state.script.done)return;const n=null==t?void 0:t.error_code;n?(this.state.script.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_pageloaderror_${n}`):this.state.script.transitionTo(State.Loaded)},this.onBlockLoaded=(e,t,n,i)=>{this.blocksLoaded.push({containerName:e,adsLoaded:t,isExperimentVariant:n,callbackOptions:i}),this.state.blocks.done||(t?this.state.blocks.transitionTo(State.Loaded):this.blocksLoaded.length>=this.blocks.length&&(this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_adloadfail_${e}`))},this.onTimeout=()=>{this.state.script.transitionFromPendingTo(State.TimedOut),this.state.blocks.transitionFromPendingTo(State.TimedOut)},this.blocks=e,this.options=t}get loaded(){return this.state.script.loaded&&!this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded)).includes(!1)}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=()=>{const n=performance.now();if(this.state.blocks.done)return this.cafLoadTime=Math.round(n-this.cafStartTime),void e();const i=this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded));i.includes(!1)||i.length>=this.blocks.length?e():setTimeout(t,50)};t()}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{const e=yield this.injectScriptTags();return this.cafStartTime=performance.now(),e&&void 0!==window.google?(new window.google.ads.domains.Caf(Object.assign(Object.assign({},this.options),{pageLoadedCallback:this.onPageLoaded,adLoadedCallback:this.onBlockLoaded}),...this.blocks),TIMEOUT_CALLBACKS>0&&setTimeout(this.onTimeout,TIMEOUT_CALLBACKS),yield new Promise((e=>{const t=()=>{this.state.script.done?e():setTimeout(t,10)};t()}))):void this.state.script.transitionTo(State.Failure)}catch(e){return void(this.error=e.toString())}}))}toCallbacks(){return{adLoadedCallback:this.blocksLoaded.slice(-1)[0],pageLoadedCallback:this.pageLoaded,cafTimedOut:this.state.script.timedOut||this.state.blocks.timedOut,cafLoadedMs:this.cafLoadTime,googleAdsFailure:!!this.failureReason}}toContext(){const e={cafScriptWasLoaded:this.state.script.loaded,cafScriptLoadTime:this.cafLoadTime,callbacks:this.toCallbacks};return this.error&&(e.js_error={message:this.error}),this.state.script.loaded||(e.zeroclick={reason:"googleAdsFailure"}),e}mockFailedState(){this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.state.script.transitionTo(State.Failure)}}class TagManager{constructor(e){this.injected=!1,this.identifier=e}inject(){if(this.injected)return;if(!this.identifier)return;if("TEST"===this.identifier)return;const e=document.createElement("script");e.setAttribute("src",`https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=${this.identifier}`),document.head.appendChild(e),this.track(),this.injected=!0}track(){this.push("js",new Date),this.push("config",this.identifier)}push(e,t){window.dataLayer||(window.dataLayer=[]),window.dataLayer.push(arguments)}}const ADS_PARAM="?caf",ADS_TRACKING_URL="_tr",BLOCKS_TYPE="ads",BLOCKS_CONTAINER="rs",KNOWN_CAF_PARAMS=["caf","query","afdToken","pcsa","nb","nm","nx","ny","is","clkt"];class Google{static build({pageOptions:e,preferredLanguage:t,blocks:n,googleAnalytics:i,reportableChannel:s},a,o){let r={};e&&(r=Object.assign({},e),r.hl||(r.hl=t),s&&(r.channel=r.channel.concat(`,pid-bodis-gcontrol${s}`)));let d=null==e?void 0:e.resultsPageBaseUrl;return new Google(a.uuid,n,r,i,d)}constructor(e,t,n,i,s){this._blocks=t,this._pageOptions=n,this.uuid=e,this.baseURL=s,this.ads=new Ads(this.blocks,this.pageOptions),this.tagManager=new TagManager(i)}injectTagManager(){this.tagManager.inject()}injectAds(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){yield this.ads.inject()}))}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return this.ads.waitForBlocks()}))}get blocks(){return(this._blocks||[]).filter((e=>this.wantsToServeAds?e.type===BLOCKS_TYPE:e.container===BLOCKS_CONTAINER)).map((e=>{const t=parse(),n=Object.assign({},e);return n.resultsPageBaseUrl=`${this.baseURL}${ADS_PARAM}&${t.toString()}`,this.wantsToServeAds&&(t.append("click","true"),t.append("session",this.uuid),n.clicktrackUrl=`${TRACKING_DOMAIN}${ADS_TRACKING_URL}/?${t.toString()}`),n}))}get pageOptions(){const e=Object.assign({},this._pageOptions);return Object.keys(this._pageOptions).forEach((t=>{t.startsWith("bodis")&&delete e[t]})),e}get cannotLoadAds(){return!this.ads.loaded}get wantsToServeAds(){return window.location.search.startsWith(ADS_PARAM)}get adsMode(){return this.ads.loaded&&this.wantsToServeAds}get adsReady(){return this.wantsToServeAds&&!this.cannotLoadAds}get noAdsRedirectUrl(){const e=new URLSearchParams(window.location.search);return KNOWN_CAF_PARAMS.forEach((t=>e.delete(t))),`${window.location.origin}?${e.toString()}`}get callbacks(){return this.ads.toCallbacks()}toContext(){return Object.assign({blocks:this.blocks,pageOptions:this.pageOptions},this.ads.toContext())}}class App{main(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(this.parkResponse=decode(),this.findDomainResponse=yield getFindDomain(),!this.findDomainResponse)throw new Error("Domain failed to load.");this.pixels=Pixels.build(this.findDomainResponse),null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.listenForEvents(),this.adblock=new Adblock,yield this.adblock.inject(),this.google=Google.build(this.findDomainResponse,this.parkResponse,this.adblock),this.google.injectTagManager();const t=Parking.build(this.findDomainResponse,this.google);Render.prerender(t);let n=Failed.cannotPark(this.findDomainResponse);if(n)return void(yield this.transitionToFailed(n));yield this.google.injectAds();const i=Disabled.build(this.findDomainResponse,this.adblock.state);if(i)return void(yield this.transitionToDisabled(i));const s=Sales.build(this.findDomainResponse);if(s)return void(yield this.transitionToSales(s));this.eligibleForZeroClick&&(this.zeroClickResponse=yield getZeroClick(this.context));const a=Redirect.build(this.findDomainResponse,this.zeroClickResponse,this.google);a?yield this.transitionToRedirect(a):(n=Failed.noSponsors(this.google),n?yield this.transitionToFailed(n):yield this.transitionToParking(t))}))}transitionToParking(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.template(e),Render.revealPage(),yield this.google.waitForBlocks(),yield this.track()}))}transitionToRedirect(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e;const t=this.track();Render.revealPage(),yield waiter(e.delay,(e=>Render.loading(e))),yield t,window.location.href=e.url,log(`➡ Redirecting [${e.url}]`)}))}transitionToFailed(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}transitionToSales(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,e.init(this.context),yield this.track()}))}transitionToDisabled(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}track(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(!this.state.track)return Promise.resolve();try{const t=this.state.trackingType;return null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.dispatchEvent({type:t}),trackVisit({context:this.context,callbacks:this.google.callbacks},t)}catch(e){return}}))}get eligibleForZeroClick(){const{cannotPark:e,canZeroClick:t,zeroClick:n}=this.findDomainResponse,{cannotLoadAds:i,wantsToServeAds:s}=this.google;return!!t&&(!!e||(!(!i||s)||!!(null==n?void 0:n.reason)))}get context(){var e,t,n,i;const s=this.findDomainResponse,a=this.parkResponse,o=null===(e=this.state)||void 0===e?void 0:e.toContext(),r=null===(t=this.adblock)||void 0===t?void 0:t.toContext(),d=null===(n=this.google)||void 0===n?void 0:n.toContext(),c=browserState(),l=Object.assign(Object.assign({},null===(i=this.findDomainResponse)||void 0===i?void 0:i.zeroClick),this.zeroClickResponse);return Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign({app_version:APP_VERSION,zeroClick:l},s),a),r),d),o),c)}init(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{window.__parkour=this,yield this.main()}catch(e){console.error("app",e);const t=Failed.fromError(e);this.state=t,Render.message(t.message),Render.revealPage()}}))}}(new App).init(),exports.App=App}));