- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

GADGETS

Fie că aveţi nevoie de cel mai performant computer, sau de cel mai tare player, noi vă oferim ultimele noutăţi din domeniul tehnologiei civile. Fiţi pregătiţi şi uşuraţi-vă viaţa cu aceste găselniţe!

Procesoare şi grafică rapide

Iată care sunt ultimele informaţii despre noua generaţie de procesoare Intel quad-core şi dual-core. Modelul MacBook Pro de 13 inchi are acum un procesor Intel Core i5 la 2,3 GHz sau cel mai rapid procesor dual- core disponibil – Intel Core i7 la 2,7 GHz. Cu viteze Turbo Boost de până la 3,4 GHz, aceste procesoare dau note- book-ului 13-inch MacBook Pro performanţe de până la de două ori mai rapide decât generaţia anterioară. Proce­sorul grafic integrat Intel HD Graphics 3000 – acum inclus în toată gama MacBook Pro – gestionează lucrurile pe care le faci zilnic. Codează rapid ma­teriale video, făcând apelurile video HD prin FaceTime o realitate. Şi decodează atât de efi­cient, încât poţi reda DVD-uri şi filme iTunes un timp mai îndelungat.

Youtube la TV

Noul Blu-ray player Philips BDP3200 a devenit una dintre cele mai facile conectări la internet, inclusiv la cele mai recente inovaţii Youtube pentru TV. Standardul Blu-ray este cea mai bună alegere pentru a obţine calitatea Full HD a conţinutului video. Noile Blu- ray playere sunt dotate cu o suită de tehnologii pentru cali­tatea imaginii, bazate pe zeci de ani de experienţă şi cu­noştinţe tehnice acumulate de Philips, inventatorul casetei au­dio şi a numeroase sisteme op­tice de discuri pe bază de laser, şi anume CD-ul audio, CD- ROM-ul, CD-R/RW, SACD şi diverse formate de DVD-uri.

Anul acesta, Philips a fost premiat, alături de partenerii săi, în cadrul CES (Consumers Electronics Show), cu premiul Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie, de către „National Academy of Television Arts & Sciences”, pentru participarea la dezvoltarea standardului Blu-ray.

Trackpad-ul Multi-Touch

Trackpad-ul Multi-Touch este modul cel mai natural de a interacţiona cu ceea ce e pe ecran, iar suprafaţa sa fină din sticlă îţi oferă suficient spaţiu pentru gesturi. Apropie şi depărtează degetele pentru a mări şi micşora, atinge şi alunecă pentru a naviga prin fotografii, roteşte cu vârfurile degetelor pen­tru a ajusta o imagine şi multe altele. Designul fără butoane îţi permite să faci clic oriunde. Iar dacă eşti obişnuit cu funcţia de clic dreap­ta, o poţi folosi cu ajutorul a două degete sau poţi configura o zonă a trackpad-ului pentru clic dreapta. Cu cât vei utiliza mai mult track- pad-ul Multi-Touch, cu atât vei realiza cât este de indispensabil.