- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

George Arion: „Hei! Suntem şi noi pe planetă!

L-am cunoscut pe George la o lansare. Evident, lansarea unei cărţi poliţiste. Ne-am revăzut. Des. Nu pot fi ipocrit: bem şi cafeaua împreună. Aşadar, un interviu era inevitabil. Mai ales cu ocazia apari]iei noului său roman.

I Numele lui Andrei Mladin a apărut pentru prima dată într-un roman în 1983. E vor­ba de volumul Atac în bibliotecă, editat de Editura Eminescu. După 1990 intră într-un con de umbră. Doar reeditări – integrala Mladin sub numele Detectiv fără voie în 1998 la All şi, din nou, în 2009, la Crime Scene. De ce o pauză atât de lungă? De-abia anul acesta Andrei Mladin revine într-un nou roman – Fortăreaţa nebunilor. Scriitorul a fost copleşit de munca de jur­nalist?

I Atunci?

Fortăreaţa nebunilor”, noul roman cu Andrei Mladin, aşteaptă să fie asediată de către cititori.

I Anul acesta Flacăra aniversează 100 de ani de la primul număr. Ce a însemnat pentru George Arion munca de jurnalist înainte de ’89? Dar după?

I Andrei Mladin este şi el jurnalist. De ce oare?

I Cum şi de ce ai fost convins să îl aduci din nou în prim-plan pe Mladin?

I Ce a asigurat succesul acestui personaj?

I Multe alte romane nu l-au avut pe Andrei Mladin ca personaj central. Te-aigândit si la o serie cu un alt erou?

I Şi ce te împiedică să-l scrii?

I Fortăreaţa nebunilor va fi urmată, sperăm cu toţii, de multe alte romane. Cât de curând să ne aşteptăm la următorul? Şi cu ce subiect? La ce lucrezi acum?

Aflăm pe surse: „Romanian Crime Writers Club” ne pregăteşte o surpriză în iunie

I Să revenim la acest nou roman care a apărut; de ce Fortăreaţa nebunilor? Titlul pare extrem de sugestiv, incitant, comercial; care este bătălia pe care Mladin o va pur­ta de această dată, într-un roman cu mai multe pagini decât cele de până acum?

I Care este visul secret al scriitorului George Arion?

I Dar al jurnalistului George Arion?

I Ce ar trebui să-şi dorească un scriitor şi un om de cultură, în general, în România mile­niului III?

I Nu se putea să nu ajung şi la subiectul care ne doare cel mai mult. Care crezi că este destinul literaturii mystery and thriller într-o Românie săracă şi dezinteresată, poate chiar incultă? Să nu uităm că trăim şi sub ameninţarea cărţii electronice…

I Ce mai face Romanian Crime Writers Club?

I George Arion, eşti un maestru al intervi­urilor, aşa încât îţi cer ajutorul. Aşadar, o ultimă rugăminte: ce întrebare ar fi trebuit să-ţi pun şi nu am făcut-o?