mixing neurontin and tramadol tramadol 50mg hoe afbouwen tramadol

can you catch a buzz from tramadol buy cheap tramadol nausea after taking tramadol

ambien doesn't put me to sleep buy ambien online out of pocket cost for ambien

buy diazepam San Bernardino buy valium ciprofloxacin and valium

smoking a cigarette on xanax buy xanax overdose on celexa and xanax

can i take 300 mg of tramadol buy tramadol online tramadol morphine cross sensitivity

methods of abusing xanax buy xanax how much are xanax bars on the streets

robaxin like tramadol buy tramadol online taking tramadol before surgery

valium signs of abuse buy valium online is it legal to buy valium in thailand

hvor mye koster valium buy valium online can you take a muscle relaxer with valium

LIFESTYLE

Istria, mon amour

March 8th, 2011, com Un comentariu

În Bucureşti erau doar şase restaurante care ofereau un meniu alcătuit 100% din peşte şi fructe de mare. Al şaptelea este „Istria”. S-a deschis oficial în februarie anul acesta. Asociaţii Cornel Stănia şi Marius Iliev şi-au propus să realizeze un restau­rant pornind de la istoria celui mai vechi oraş atestat pe actualul teritoriu al României – cetatea greacă Histria.

Restaurantul „Istria are un salon imens, cu 120 de locuri şi cu un spaţiu generos între ele. Decorul este creaţia tinerei designer Alina Vâlcu, inspirat din datele şi arta vechii cetăţi Histria, încercând să redea pe pereţii salonului imagini din viaţa grecilor, romanilor şi geţilor care au trăit odată în Histria.

Aşa a început povestea restaurantului Istria, un local cu meniu declarat în stil istrian, mai exact, cu preparate după reţete mediteraneene şi autohtone bazate îndeosebi pe peşte şi fructe de mare. În acest scop, au fost consultaţi circa 20 de bucătari francezi, italieni (pentru partea de preparate mediteraneene) şi români (pentru partea de meniuri tradiţionale specifice Deltei şi Mării Negre). S-a creat astfel o direcţie pentru meniul restaurantului, meniu care, spun pro­prietarii, diferă de tot ceea ce există pe piaţă. „Am dorit să fim originali în tot ceea ce facem. Înainte de a deschide oficial restaurantul am consultat un număr mare de maeştri ai artei culinare care au lucrat asupra gustului şi designului preparatelor timp de şase luni. Adesea, am experimentat pe mine reţetele şi astfel am ajuns la ceea ce vedeţi în meniu”, povesteşte Marius Iliev, asociat al restaurantu­lui Istria. „Avem în lista de preparate atât borş de peşte ca în Deltă, crap pe varză, plachie, saramură cât şi peşte în crustă stil Istria, salată Istria cu buratta de bivoliţă (pe vremea grecilor existau zimbrii, asemănători bivolilor, care pro­duceau laptele necesar acestui tip de brânză), creveţi cu sos iute, sote de scoici cu sos de usturoi şi vin – cel mai bun sote din Bucureşti îl găsiţi aici, este mândria casei”, precizează Marius Iliev. Preparatelor în stil istrian li se alătură lista cu peste 200 de sortimente de vin pentru toate gusturile şi buzunarele: de la 60 de lei la 4.000 de lei/sticla de trei sferturi.

Taguri:

Comentarii

  1. Websites you should visit…

    I really liked your blog, appreciate the great information….

Comenteaza