LIFESTYLE

Kahlua, un amestec mexian exotic

October 1st, 2007, com Comenteaza

Dacă aveţi poftă să vă îndulciţi la aperitiv, o soluţie ideală este un liqueur de cafea simplu cu gheaţă sau în combinaţie într-un cocktail. Kahlua este produs din cea mai bună cafea Arabica cultivată în provincia Veracruz din Mexic care îi dă o aromă aparte. A câştigat numeroase premii pe plan internaţional, iar la ora actuală este una dintre cele mai bine vândute băuturi din lume. Consumatorii de Kahlua sunt mai ales tineri, interesaţi de noi experienţe în materie de arome. Cunoscătorii ştiu despre ce e vorba!

Prima dată a fost produs în Mexic în 1936 şi poate fi considerat singurul liqueur original de cafea din lume. în prezent, Kahlua este una dintre cele mai bine vândute băuturi din lume. A fost primul liqueur ajuns în topul 20 al băuturilor comercializate în întreaga lume. Amestecul delicios din care este produs şi istoria sa exotică stau la baza conceptului de marketing Everyday Exotic prin care este prezentat pe piaţă. Energia unică adusă de Kahlua de fiecare dată când este consumată provine de la cafeina din cafea şi de la zahărul extras din trestia de zahăr cultivată cu cea mai mare grijă. Gustul exotic al acestei băuturi o recomandă ca fiind cea mai bună alegere atunci când aveţi poftă de ceva bun. Cele mai cunoscute cocktail-uri la care este folosită sunt: Kahlua White Russian sau Kahlua Black Russian la care se adaugă gheaţă, lapte ori frişcă, şi Kahlua Sparkling Water. Lansată în 2002, Kahlua Especial are un gust puternic datorită faptului că are cu 30% mai puţină cafea decât prima variantă. Faptul că are cu 35% mai mult alcool o face să aibă un gust pronunţat de rom. Cel mai bine este să o beţi cu gheaţă sau combinat cu Martini. Kahlua Drinks To Go, cu 5% alcool, oferă un gust excelent de Kahlua fie că sunt servite reci sau la temperatu­ra camerei. Kahlua Drinks To Go poate fi folosită la prepararea unui mare număr de cocktail-uri delicioase: White Russian, Kahlua & Milk, B-52, Toasted Almond, Mudslide, Vanilia White Russian şi, mai nou, Chocolate Latte, lansat de curând.

Un amestec delicios de calea, caramel şi rom

Prezentat la mai multe com­petiţii de specialitate, acest liqueur a fost mereu recompensat pentru gustul şi cali­tatea sa. în 2006, Kahlua şi Kahlua Especial au luat medalia de argint la San Francisco World Spirits Competition. La fel s-a întâmplat şi în 2007, la acelaşi con­curs.

Gustul delicios şi plăcut al Kahlua este cunoscut în întreaga lume. La prepararea sa sunt folosite boabe de cafea Arabica cultivată în statul Veracruz din Mexic. ln această regiune este întâlnit un climat tropical per­fect. Aici, la o altitu­dine între 900 şi 1.400 de metri peste nivelul mării, se obţine o recoltă de cafea cu boabe de dimensiuni potriv­ite şi cu o aromă deosebită. Boabele sunt culese manual când sunt încă verzi, sunt prăjite şi măcinate, iar din ele se extrage cafeaua, apoi se adaugă zahărul. Aceştia sunt primii paşi pentru obţinerea gustului extraordinar al acestei băuturi care poate fi servită şi ca un aperitiv. Dacă ar fi să îi dăm o definiţie, am putea spune că este un amestec de boabe de cafea Arabica 100% pură cu un gust dulce dat de caramel şi de rom.

Kahlua Especial este produsă ase­meni variantei de bază, doar că ultimul pas, atunci când se adaugă zahărul, este un pic diferit. Diferenţa constă în faptul că este mai puţin dulce şi are mai mult alcool. Acest lucru o face să aibă un gust apropiat de espresso. Kahlua Especial se bea în combinaţie cu gheaţă sau cu Martini. Kahlua Readyto-Drink este o variantă specială pentru party-uri ce poate fi oricând amestecată cu gheaţă.

Cele mai bune reţete de cocktail-uri

Consumatorul de Kahlua este tânăr, cu vârste între 25 şi 35 de ani, dornic să experimenteze tot ceea ce este nou. Iar pentru a fi mereu la curent cu noutăţile legate de acest brand, puteţi accesa site- ul www.malibu-kahlua.net. Foarte bine or­ganizat, mereu actualizat, plin de lucruri interesante şi cu o prezentare grafică de excepţie, va fi cu siguranţă o plăcere să îl vizitaţi şi să vă informaţi despre tot ceea ce este legat de această băutură. Tot aici veţi găsi şi câteva reţete de cocktail-uri pe care le puteţi experimenta acasă. Dar cum cel mai plăcut este să serveşti un cocktail care arată bine la o terasă, vă oferim câteva repere pentru a şti ce să comandaţi atunci când vreţi să beţi ceva bun şi să vă simţiţi bine.

Taguri:

Comenteaza