LIFESTYLE

Kefalonia te îmbie pe Insula lui Ulysse

May 6th, 2011, com Comenteaza

Kefalonia, cea mai mare insulă ionică din vestul Greciei, este un tărâm de vis. Un peisaj minunat, o arhitectură plină de istorie, situri arheologice şi multe plaje cu nisip fin. Este locul unde a poposit eroul Odiseei, unde se află Peştera Nimfelor şi legendarul izvor Perapigadi. Ce modalitate mai frumoasă de a-ţi aduce aminte de o poveste? Doar o vacanţă…

Într-un istm, mărginit de chiparoşi si de pini, vei găsi o vari­etate de plaje, de la unele mai puţin întinse, cu o atmos­feră familială, la plaje pline de cafenele. Iar nisipul are culori variate: alb, roşu, ocru.

Deoarece insula a fost devastată de cutremurul din 1953, cele mai multe clădiri sunt destul de noi. Este una dintre părţile cele mai prospere şi cosmopolite ale Greciei, datorită spiritului comercial al locuitorilor ei, care navighează în astfel de scopuri în jurul lumii. În 2001, filmările producţiei Căpitanul Corelli Mandolin au avut loc aici.

Plaja Sami este cunoscută pentru particu­larităţile sale deosebite: marea turcoaz, pietrele albe, munţii aşezaţi în formă de cerc în jurul unui mic golf.

Plaja Myrtos este preferata turiştilor care vin aici pentru băi de soare. Trebuie să ai la tine o cremă cu un grad mare de protecţie, pentru că pietrele albe devin în plină vară fierbinţi.

Dacă preferi plajele mai liniştite, poţi alege Xi, aflată la sud de Peninsula Lixouri, întinsă şi deloc aglomerată.

O altă atracţie este excursia cu barca pe insula Ithaca din apropiere (costă numai 35 de euro de persoană). Odată ce ai ajuns aici poţi vizita Vathy, principalul oraş, un mic port asemănător marilor porturi greceşti, cu toate facilităţile destinate turiştilor. În piaţa principală te poţi bucura de o băutură rece sau de o cafea şi po]i să admiri golful care se întinde în faţa ta. Vei descoperi locurile descrise în Odiseea, iar imaginaţia ta se va îndrepta spre lumea homerică.

Golful Ayios Andreas se pretinde a fi locul unde Ulysse a debarcat pentru a-i alun­ga pe curtezanii Penelopei. Fântâna Arethusa, unde păstorul Eumaios îşi adăpa animalele, se află la aproximativ 7 km sud de Vathy şi este cunoscută sub numele de izvorul Perapigadi. În Peştera Louizou vei descoperi ciobul de ceramică purtând inscripţia „promisiunea mea lui Odysseus (Ulysse)”.

După toate aceste plimbări, trebuie să-ţi încarci bateriile cu deliciile culinare locale, cea mai bună alegere fiind plăcinta cu carne, disponibilă în toate restaurantele. Dacă ajungi în capitala Argostoli, nu rata magazin­ul cu produse de panificaţie de pe strada principală, de unde poţi cumpăra plăcinte mici, rotunde, umplute cu brânză. Sau cafe­neaua de la intrarea în fortăreaţa veneţiană din Kastro, umbrită de copaci, unde proprie­tarii, foarte prietenoşi, vând prăjituri de casă delicioase. Taverna Dionysos din satul Poros oferă o vedere spectaculoasă asupra Insulei Ithaca şi asupra portului. Plăcintele merg de minune cu frappe, ieftin şi revigorant, cu ouzo (rachiul grecesc cu aromă de anason) sau cu berea Mythos.

Lacul subteran Melissani e o minune a naturii – te poţi plimba cu barca pe apele tur­coaz, limpezi, pe sub o stâncă, în timp ce razele soarelui se joacă pe toată întinderea acvatică.

 

Oferte turistice Europa Travel,

www.europatravel.ro,

tel. 021.311.55.20

Vila Eleni – de la 69 de euro

299 RON/pers., transport cu autocar, 6 nopţi cazare, asistenţă turistică.

Hotel Ocean View 2* – de la 99

de euro + 299 RON/pers., trans­port cu autocar, 6 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

 

Taguri:

Comenteaza