La masă cu Dracula
May 1st, 2010, Alice-Claudia Gherman 2 comentarii TweetOrologiul bate miezul nopţii, vântul şi lupii urlă prelung. Un coşciug se deschide. Din el se ridică un conte cadaveric cu un sfeşnic în mână şi bântuie saloanele în căutarea unei domniţe pe care să o transforme în vampir. E Dracula însuşi, sosit la Bucureşti la Count Dracula Club.
Contele Dracula e viu şi, acum 13 ani, şi-a cumpărat o casă în vechiul Târg al Bucureştilor, pe cheiul Dâmboviţei. Nu-l găsiţi acasă decât marţea şi vinerea. Atunci vine actorul Petre Moraru de la Teatrul Mic să interpreteze rolul sângerosului conte în cadrul spectacolului Contele Dracula la Bucureşti. În nopţile cu lună plină, în solitudinea încăperilor secrete ale noii sale reşedinţe, contele bea vin roşu meditând la noi poţiuni magice pe care le prepară în Barul alchimic. Contele adoră vânatul… vânatul de la miezul nopţii, desigur! Totuşi s-a mai cizelat, nu-şi mai devorează oaspeţii ca altădată, mulţumindu-se doar cu trofeele din Salonul Vânătoresc. În Salonul Transilvănean lupii – copiii nopţii, credincioşii servitori ai contelui – privesc din spatele zidurilor oaspeţii de la mese. Salonul Medieval face saltul în urmă cu 500 de ani, în vremea lui Vlad Ţepeş, ruda apropiată a contelui. Salonul Capela reprezintă punctul de trezire din somn al sângerosului vampir. După ce trece în revistă întreaga adunare se retrage în Pivniţă, unde, printr-o uşă secretă, coboară pe sub arcade, adăpostindu-se în cuferele cu pământ, aduse din criptele Castelului Dracula din Transilvania.
Indiferent dacă îl întâlniţi pe conte sau nu, bucătarul contelui vă serveşte un meniu compus din peste 20 de preparate tradiţionale româneşti. Pentru că oaspeţii contelui sunt cu precădere anglo-saxoni, preparatele poartă nume englezeşti, amintind de personajele lui Bram Stocker. Vă recomandăm Cina lui Renfiled (şobolan pe pat de paie) – 30 lei/200 g, un preparat strict secret servit în Capelă alături de sânge proaspăt de Castel Bolovanu sau încercaţi un Platou Van Helsing (brrrr… carne de om) – 30 lei/200 g, un platou cu pastramă de vacă, brânză, busuioc, usturoi şi ulei de măsline servit eventual cu un vin de Segarcea. Muşchiuleţul de vită Contele Dracula – 50 lei/200 g şi salata Răului – 16 lei/200 g asociate cu un vin de Sâmbureşti servite în Salonul Vânătoresc vă vor pune sângele în mişcare pregătindu-vă să îl întâlniţi pe conte. S-ar putea să vă invite în Barul alchimic şi să vă servească unul dintre cocktail-urile sale preferate: Crucifixul (vodcă, lichior de cafea, frişcă şi lichior de mentă), sau, mai rău, Elixirul Dracula (rom negru, tequila, mallibu şi lichior de cafea). Preţul e acelaşi pentru orice cocktail – 15 lei.
La capitolul desert, contele dovedeşte gusturi rafinate: cupa Pasul Bârgăului e delicioasă, iar Pasiunii Contelui pur şi simplu e dificil să-i rezistaţi. În rest, reţineţi deviza Count Dracula Club: Bine aţi venit în casa mea! Intraţi liberi şi din propria voastră iniţiativă. Că de ieşit… s-ar putea să ieşiţi vampiri.
nr. 5 / mai 2010 Tweet
I agree with your La masă cu Dracula | Revista flacara, excellent post.
Great website…
Cool post, I really enjoyed reading it. I will check out your site for some more content on this subject….