DOSAR

Mallku şamanul din Anzi

July 25th, 2008, com 17 comentarii

Ceea ce noi numim miracol, pentru el este un loc comun. Călătoreşte în lumea spiritelor şi în cea a viselor aproape mai des decât în lumea reală. Cere ajutorul naturii, îi aduce ofrande. Vorbeşte cu animalele şi cu plantele, transformate în instrumente de putere. Cel mai drag îi e Condorul din Anzi. Când îşi desface aripile, în zbor, i se întind până la trei metri. Şi fâlfâie o vibraţie energetică aproape divină. Doamnelor şi domnilor, James Arevalo! Unul dintre cei mai fascinanţi şamani! În martie 2000, de echinox, în timp ce medita pe o insulă sacră de pe lacul Titicaca, a primit o mândreţe de nume spiritual: Mallku. Înseamnă, aţi ghicit, Spiritul Condorului. Şi, în tradiţia incaşă, are rol de conductor.

La 14 ani mergea singur în deşert, ca să postească

James Arevalo s-a născut pe coasta de nord a statului Perú, într-o familie catolică tradiţională. Mama lui este indiancă Mochica, un popor preincaş. Între cei şapte fraţi alături de care a crescut, viitorul şaman a fost, întotdeauna, un ciudat. Îi plăcea să stea singur, să privească spectacolele naturii, să-şi facă jocuri printre ele: „Începând de la nouă ani, am conştiinţa lumii magice din Anzi. Îmi duceam prietenii în pelerinaj, în munţi, timp de mai multe zile, spre disperarea părinţilor. Între mine şi natură s-a creat o comunicare totală. Primul şi cel mai important maestru al meu a fost şi este Pachamama, Mama Pământ. Iar ghidul meu pe drumul şamanic este Wiraqocha, Marele Spirit”.

La 12 ani a devenit vegetarian, la 14 mergea singur în deşert, ca să postească şi să mediteze. Peste încă doi ani le-a spus părinţilor că pleacă. Ei au crezut, fireşte, că e vorba de câteva zile. Nu s-a mai întors niciodată. A călătorit prin Perú, a stat uneori în ashramuri, s-a apucat de yoga şi a învăţat cele mai dificile asane. Îşi făcea singur hainele, din materiale naturale, purta sandale şi părul lung, ca un apostol.

O vreme s-a retras în munţi, a trăit ca un pustnic. Apoi a coborât în pădurile tropicale ale Amazonului. Tot pentru meditaţie şi comuniune cu Mama Pământ. Căreia îi mulţumea pentru hrana cea de toate zilele. Spirituală şi fizică. Evident, trăia doar cu apă şi fructe.

A fost condamnat ca terorist

Mallku a fost tentat şi de filosofia estică şi de ideile de egalitate. Mergea în pieţe, cu prietenii, şi ţineau discursuri împotriva lăcomiei şi a dictaturii religioase. Mai exact, împotriva Bisericii Catolice din Perú, a Guvernului corupt şi a Căii Strălucitoare, mişcarea de gherilă de inspiraţie maoistă. De aici până la arestare, în 1980, n-a mai fost decât un pas. A fost condamnat ca terorist şi aruncat în puşcărie. Opt zile a stat într-o celulă minusculă, umedă, fără lumină, alături de alţi zece prizonieri. Au băut apă din toaletă, că despre mâncare nici vorbă. Apoi, aşa, din senin, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic, au fost eliberaţi. De atunci a rămas cu un mare „drag” de poliţiştii de orice fel. Din fericire, însă, nu-i întâlneşte prea des. Ei nu umblă prin Anzi, pe cărări şamanice. Prin lumea spiritelor, nici atât. Uneori, prin aeroporturi, se uită încremeniţi la bagajele lui: fluiere, tobe, clopoţei, scoici, pene de condor. După „vămuire”, le spune, aşa, în glumă: „Sunt instrumente de putere, domnilor, purtătoare de vrăji, n-o să mai dormiţi şi o să aveţi mari necazuri dacă aţi pus mâna pe ele!” Apoi pleacă, amuzat de faptul că, întotdeauna, poliţiştii rămân cu gura căscată şi cu ochii holbaţi.

După ce a învăţat Anzii, metodele spirituale străvechi, secretele incaşe de iluminare şi tehnicile de vindecare practicate în societăţile andine timpurii, Mallku a ajuns şi la şcoală. Nu că ar fi avut nevoie, dar asta e legea, ca să fie ghid, chiar şi spiritual, e obligatorie o patalama. În prezent, Mallku este proprietarul unei agenţii de turism care iniţiază grupuri de pelerini din toată lumea pe drumul şamanic, în Anzi.

Exerciţiu de îmbrăţişare a fiinţei

Mallku şi soţia lui, Alanna Aisha, maestră în tehnici de eliberare prin dansuri sacre şi meditaţii, au fost, de curând, oaspeţii centrului de Dezvoltare Personală Amaneser, din Bucureşti. În două săptămâni de workshop-uri, consultaţii individuale şi conferinţe, câteva zeci de români au învăţat abc-ul înţelepciunii sacre incaşe. De unde rezultă că interesul, sau fascinaţia, pentru calea şamanică este în creştere şi pe la noi. Cu atât mai mult cu cât locurile au fost limitate şi mulţi amatori au rămas pentru data viitoare.

Să nu vă imaginaţi, cumva, că Mallku predă nişte lecţii de şamanism. Nici vorbă, asta e cale lungă, e treabă de destin, e scris în stele, cum s-ar zice. El vă poate învăţa, însă, ceva mult mai important, sub aspectul vieţii de zi cu zi: cum să ajungeţi la esenţa voastră, la amplificarea conştiinţei spirituale, care trezeşte şi susţine vitalitatea. Altfel spus, cum să vă eliberaţi de spaime, vinovăţii, furii, convenţii sociale sau religioase, frustrări, încărcături de stres ori umbre de zădărnicie. Ca să puteţi trăi liberi, în armonie cu voi, cu natura şi cu semenii. Ceea ce vă face fericiţi. Sigur că povestea asta cu fericirea sună ca dracu’, cel puţin pentru unii dintre noi, dar eu, una, chiar îi dau dreptate şamanului: „Oamenii s-au îndepărtat de natură, de ritualuri, de ei înşişi, de esenţa lor divină. Nu trăiesc în prezent, ci sub povara trecutului sau în proiecţia viitorului. Nu sunt atenţi la amănunte, se bazează doar pe ceea ce cred că ştiu, nu pe ceea ce simt. Ar trebui să ne folosim inima mai mult şi mintea mai puţin. Să punem bază pe a fi, nu doar pe a avea, a face… Altfel, vedeţi, sunteţi prizonierii emoţiilor negative. Ele vă blochează dezvoltarea spirituală şi lucrează şi în plan fizic, transformându-se în boli”.

Conferinţa Pelerinaj şi Cosmoviziune Andină, susţinută de Mallku şi Alanna, la Bucureşti, şi la care am participat şi noi, a inclus şi o meditaţie. De conexiune între Pământ şi Cer, spre a crea unitatea dintre minte şi inimă. Astfel încât emoţiile noastre să convieţuiască paşnic cu părţile raţionale din noi. Să nu se mai atace, să nu se mai sfâşie reciproc. Împărţindu-ne în jumătăţi schizofrenizate. Când îngeri, când demoni, ba în Rai, ba în Iad.

Pentru meditaţie, toţi participanţii au stat cu ochii închişi. Cu instrumentele sale de putere, tobe, fluiere, scoici, plante, pene de păsări, Mallku a creat, pur şi simplu, o altă realitate, total diferită de aceea în care, practic, ne aflam. Respectiv o banală sală de conferinţe, dintr-un hotel. Sunete metalice, răgete de animale, triluri de păsări. Şi, peste toate astea, „aripile” de condor ale Alannei, bătînd aerul într-un dans sacru, eliberator. Participanţii la meditaţie mi-au spus că efectul a fost o linişte interioară de zile mari. Ca şi când s-ar fi rezolvat toate problemele din viaţa lor. Eu nu pot să vă spun impresii, am stat cu ochii foarte deschişi, fără să mă concentrez. Voiam să văd ce se întâmplă în partea şamanică şi să surprindem asta în fotografii. În schimb, mi-a plăcut exerciţiul de îmbrăţişare a fiinţei. Vi-l recomand, este chiar folositor. Când sunteţi supăraţi, agitaţi, copleşiţi de griji, vă ajută să găsiţi scurtătura către pacea interioară. Aşadar, întindeţi palma stângă spre Pământ şi dreapta spre Cer. Imaginaţi-vă că sunteţi o punte între ele. Apoi, aşezaţi-vă palma stângă în zona plexului solar şi dreapta pe inimă. Ca şi când v-aţi îmbrăţişa fiinţa. Cu toată puterea Cerului şi a Pământului. Ca să vă echilibreze şi să vă apere de rele.

„Cancerul este un efect emoţional“

– Prin ce se deosebeşte calea şamanică de celelalte căi de vindecare?

– Pe calea şamanică, omul se confruntă cu blocajele lui cele mai profunde: frica, dependenţa, prejudecata. Foarte pe scurt, toate acestea sunt transformate, pe drumul extazului, prima condiţie care face să se mişte şamanismul. Eliberarea de blocaje deschide mintea şi inima, activează puterile noastre inconştiente şi astfel accesăm o altă dimensiune a existenţei.

– Cum se ajunge la starea de extaz sau de transă, cum o numin noi?

– Este vorba de o aliniere energetică prin care individul poate să transceadă lumea comună. Armonia corpului, a minţii, a inimii şi uniunea tuturor corpurilor noastre ne permit ca, la un moment dat, să accesăm starea de extaz. De regulă, se ajunge la această stare prin meditaţie, dublată de alte tehnici şamanice.

– Am înţeles că lucraţi cu spiritul naturii. Cum intraţi în legătură cu el?

– În primul rând, trăind în natură, în armonie cu ea. Apoi prin meditaţie, dinamică corporală, contact direct cu plantele de putere şi cu elementele naturale vitale: pământ, apă, piatră.

– Se spune că în timpul călătoriei şamanice primiţi informaţii vindecătoare din alte lumi…

– În călătoria aceea sunt nişte trăiri speciale, într-un centru de putere, care te ajută să înţelegi lucrurile în înlănţuirea lor şi să ajungi la propria ta esenţă. La vindecătorul tău interior.

– Cum trataţi o boală fizică?

– Dacă pacientul are o reacţie fizică, o alergie, să zicem, ne ocupăm de ea, prin metode de medicină alternativă. Dar aşa tratăm doar efectul. Apoi mergem la cauză, la partea emoţională. Identificăm de unde vine boala şi tratăm zona respectivă, pe parte energetică. Dar nici asta nu aduce vindecarea completă, aşa că lucrăm, apoi, pe partea spirituală, ea fiind cea mai importantă. Pe blocaje, dogme, idei. Funcţie de pacient, vedem cât de departe putem merge. Dacă am o persoană creştină, în mod radical, de pildă, nu pot să-i spun că-i vine ceva din viaţa ei trecută, că nu mă crede. În fine, dacă omul este foarte deschis facem o restructurare energetică şi atunci el poate găsi, în interiorul lui, drumul de vindecare pentru orice.

– Vindecaţi şi cancerul?

– Dacă pacientul are deschiderea necesară, da. Cancerul este un efect emoţional, în cele mai multe cazuri. În loc să aibă o viaţă ordonată, liniştită, să fie împăcaţi cu ei înşişi, oamenii îşi umplu corpul cu gunoi fizic, de la alimente, şi, mai ales, cu gunoi emoţional, de la furie, teamă, ură, vinovăţie, nemulţumire… Toate acestea se aşază şi macină undeva, până apare cancerul. Dacă în momentul acela persoana bolnavă este foarte puternică şi zice da, pot să-mi schimb viaţa, se va vindeca. Şi toţi cei din jur se miră, vai, s-a întâmplat un miracol! Când, de fapt, e vorba doar de activarea puterii noastre din interior.

– Cât de importante sunt instrumentele de putere în vindecarea şamanică?

– Păi, nu se poate fără ele, n-ai cum să deschizi porţile! Uite, toba asta, de pildă, e putere! Tam-tam-ul ei rezonează cu inima şi deschide centrii vitali, drumul vindecării.

– Sunt mulţi şamani în Anzi, respectiv multe vindecări numite de noi miraculoase?

– O, nu, şamanii putem să-i numărăm pe degete! Nici vindecările nu sunt chiar un lucru comun, dacă ar fi aşa am fi liderii lumii, or nu este cazul. Şamanismul nu e o cale tocmai uşoară, impune disciplină zilnică, responsabilitate, echilibru personal şi în familie, în societate. Dintre persoanele aflate pe drumul şamanic, foarte puţine au reuşit să păstreze şi o armonie în familie. Eu şi soţia mea suntem un caz fericit, avem o convieţuire specială. Mâncăm aproape la fel, facem sport, medităm pe aceeaşi frecvenţă, ne iubim şi regăsim plăcerea în aceeaşi dimensiune, da, noi am reuşit.

– Cum vi s-au părut românii interesaţi de vindecare şi dezvoltare personală, prin comparaţie cu alte naţii?

– E prea multă durere aici, n-am văzut bucurie şi plăcere de a trăi. Şi nici prea multă toleranţă! Cred că românii trebuie să lucreze mai mult cu inima lor, că ea a rămas în urmă, undeva, pierdută!


foto Octavian Tibăr şi arhiva Amaneser


Extazul şi călătoria şamanică

Preot şi vrăjitor, vindecător şi oficiant de ceremonii, şamanul este, de departe, cel mai fascinant personaj al credinţelor primitive. Iniţial, numele de şaman a fost purtat doar de preoţii vrăjitori din Siberia. Prin extensie, însă, în timp, au fost numiţi aşa toţi vindecătorii care se folosesc de plante, animale, forţe ale naturii sau viziuni. Şamanismul se practică şi astăzi, în forme uşor modificate, în Siberia, Laponia, Africa, America şi Australia. În esenţă, este vorba despre vindecarea unor boli fizice, prin tratarea cauzelor lor spirituale.

Şamanii susţin că nu există bariere de timp şi spaţiu decât în mintea noastră. Ei pot călători în lumea spiritelor, în alte vieţi, în infern, în viitor… Pentru a porni într-o călătorie şamanică, vindecătorul trebuie să intre într-o stare de conştiinţă modificată, de extaz, de transă, cum o numim noi. Starea cu pricina se obţine prin meditaţie, instrumente de putere, autohipnoză, licori, fum sau plante halucinogene. Apropierea sacră a şamanului de anumite droguri, greu de înţeles în Occident, este, totuşi, fundamentală pentru incursiunea în lumea spiritelor, de unde se primesc informaţiile vindecătoare. În ceremoniile şamanice, cel mai adesea se folosesc ciuperci halucinogene, gen pălăria şarpelui (în Siberia), cactuşi peyote (în America de Sud şi Centrală) şi ayahuasca (în Perú şi Ecuador).


Taguri:

Comentarii

 1. Appreciate it for sharing Mallku ÅŸamanul din Anzi | Revista flacara with us keep update bro love your article about Mallku ÅŸamanul din Anzi | Revista flacara .

 2. Accident Videos…

  If you want a good to watch funny accident videos then check out my site….

 3. Khantelle says:

  Great…

  love your blog, http://perterm.sweetcircles.com/ ,Thanks again….

 4. pakistani girls names Hi there,I enjoy reading through your article post, I wanted to write a little comment to support you and wish you a good continuationAll the best for all your blogging efforts….

  Hi there,I enjoy reading through your article post, I wanted to write a little comment to support you and wish you a good continuationAll the best for all your blogging efforts….

 5. uggs on sale says:

  Unquestionably imagine that that you said. Your favourite reason seemed to be on the internet the easiest factor to remember of. I say to you, I certainly get annoyed whilst other folks think about concerns that they just do not realize about. You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the entire thing with no need side effect , other people could take a signal. Will probably be again to get more. Thanks

 6. I don’t even understand how I ended up right here, however I believed this put up used to be good. I don’t recognize who you might be however definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 7. whoah this blog is fantastic i love reading your posts. Keep up the good work! You know, a lot of people are looking around for this info, you could help them greatly.

 8. cheap uggs says:

  Hello. Great job. I did not expect this. This is a remarkable story. Thanks!

 9. My spouse and i ended up being now excited Louis could finish off his investigations via the precious recommendations he grabbed through the web page. It’s not at all simplistic to simply always be freely giving helpful hints which usually the others could have been making money from. We really already know we now have you to appreciate for this. Most of the explanations you’ve made, the easy site menu, the friendships you aid to engender – it’s got most overwhelming, and it is helping our son and the family do think that idea is awesome, which is certainly very mandatory. Thank you for all!

 10. led watch says:

  led watch Very nice post and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thanks in advance :)…

  Very nice post and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any ideea where to hire some professional writers? Thanks in advance :)…

 11. Thanks for the suggestions you are sharing on this blog site. Another thing I’d like to say is that often getting hold of duplicates of your credit history in order to check accuracy of each and every detail could be the first motion you have to carry out in repairing credit. You are looking to cleanse your credit reports from destructive details mistakes that screw up your credit score.

 12. Phen375 reviews…

  This is very attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to searching for more of your great post. Also, I have shared your website in my social networks! phen375 reviews…

 13. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog is in the exact same niche as yours and my users would certainly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Thanks a lot!

 14. uggs cheap says:

  I have read a few just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make one of these magnificent informative website.

 15. I’ve been browsing on-line greater than three hours nowadays, but I by no means discovered any interesting article like yours. It抯 lovely price sufficient for me. In my view, if all site owners and bloggers made excellent content material as you probably did, the internet shall be much more helpful than ever before.

 16. A further issue is that video games usually are serious as the name indicated with the primary focus on studying rather than enjoyment. Although, it has an entertainment part to keep the kids engaged, each game is often designed to work with a specific expertise or program, such as mathematics or scientific discipline. Thanks for your publication.

 17. Recommended websites…

  Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….

Comenteaza

 

!function(e,t){"object"==typeof exports&&"undefined"!=typeof module?t(exports):"function"==typeof define&&define.amd?define(["exports"],t):t((e="undefined"!=typeof globalThis?globalThis:e||self).version={})}(this,(function(exports){"use strict";function __awaiter(e,t,n,i){return new(n||(n=Promise))((function(s,a){function o(e){try{d(i.next(e))}catch(e){a(e)}}function r(e){try{d(i.throw(e))}catch(e){a(e)}}function d(e){var t;e.done?s(e.value):(t=e.value,t instanceof n?t:new n((function(e){e(t)}))).then(o,r)}d((i=i.apply(e,t||[])).next())}))}var Blocking;"function"==typeof SuppressedError&&SuppressedError,function(e){e.PENDING="pending",e.NONE="none",e.BLOCKED="blocked",e.ALLOWED="allowed"}(Blocking||(Blocking={}));class Adblock{constructor(e){this.state=Blocking.PENDING,this._mocked=!1,e?(this.state=e,this._mocked=!0):this.state=Blocking.ALLOWED}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){}))}get isBlocked(){return this.state===Blocking.BLOCKED}get isAllowed(){return this.state===Blocking.ALLOWED}toContext(){return{user_has_ad_blocker:null,is_ad_blocked:null}}}const OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX="UxFdVMwNFNwN0wzODEybV",encode=e=>OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX+btoa(unescape(encodeURIComponent(JSON.stringify(e))));function decode$1(e){return JSON.parse(decodeURIComponent(escape(atob(e.replace(OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX,"")))))}var version="0.3.8";const APP_ENV="production",TRACKING_DOMAIN="https://click-euw1.bodis.com/",SALES_JS_URL="https://parking.bodiscdn.com/js/inquiry.js",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS="0",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS="0",GOOGLE_MV3_URL_PARAMS="abp=1&bodis=true",APP_VERSION=version,COOKIE_CONSENT_JS_URL="",isLocal=(e=!0)=>"production"!==APP_ENV;function log(...e){}const FIND_DOMAIN_URL="_fd",getFindDomain=()=>{const e=`/${FIND_DOMAIN_URL}${window.location.search}`;return fetch(e,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>e.text())).then(decode$1)};var ZeroClickReasons;!function(e){e.CAF_TIMEDOUT="caf_timedout",e.CAF_ADLOAD_FAIL_RS="caf_adloadfail_rs",e.CAF_ADLOAD_FAIL_ADS="caf_adloadfail_ads",e.DISABLED_GB="disabled_gb",e.DISABLED_AB="disabled_ab",e.DISABLED_DS="disabled_ds",e.AD_BLOCKED="ad_blocked",e.PREFERRED="preferred"}(ZeroClickReasons||(ZeroClickReasons={}));const getZeroClick=e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){const t=Object.assign(Object.assign({},e),{type:"zc_fetch"});return fetch("/_zc",{method:"POST",body:JSON.stringify({signature:encode(t)}),headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){try{return decode$1(yield e.text())}catch(e){return{}}}))))})),waiter=(e,t)=>new Promise((n=>{t(e),e<=0&&n();let i=e;const s=()=>{i>0?(i-=1,t(i),setTimeout(s,1e3)):n()};s()})),decode=()=>JSON.parse(atob(window.park||""));var PAGE_STYLES='* {\n font-smoothing: antialiased;\n -webkit-font-smoothing: antialiased;\n -moz-osx-font-smoothing: grayscale;\n}\n\nhtml, body {\n width: 100%;\n margin: 0;\n}\n\nhtml {\n background-color: #2B2B2B;\n height: 100%;\n}\n\nbody {\n min-height: 90%;\n font-family: Arial, sans-serif;\n letter-spacing: 1.2px;\n color: #ccc;\n text-align: center;\n}\n\n/* App Target - This starts hidden until we apply a class to "activate" it */\n\n#target {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n}\n\n/* Status Messages - These are displayed when we are not rendering ad blocks or Related Search */\n\n#pk-status-message {\n height: 100vh;\n width: 100%;\n display: flex;\n flex-direction: column;\n align-items: center;\n justify-content: center;\n}\n\n/* Sales Box - Default State */\n\n#sales-box {\n display: block;\n width: 100%;\n padding: 3px;\n text-align: center;\n text-decoration: none;\n color: #8EABC0;\n}\n\n#sales-box a {\n display: block;\n width: 100%;\n text-decoration: inherit;\n color: #8EABC0;\n cursor: pointer;\n}\n\n/* Sales Box - Highlighted State */\n\n#sales-box.is-highlighted {\n position: relative;\n z-index: 1;\n background: #032438 linear-gradient(to top, #044368 0%, #000 100%);\n box-shadow: 0 0 15px 0 #000;\n border-bottom: 3px solid #262626;\n}\n\n#sales-box.is-highlighted a {\n line-height: 1.3;\n display: inline-block;\n font-size: 18px;\n color: #fff;\n text-shadow: 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5);\n background: none;\n}\n\n/* Ellipsis Loader */\n\n.pk-loader {\n display: inline-block;\n position: relative;\n width: 80px;\n height: 80px;\n}\n\n.pk-loader div {\n position: absolute;\n top: 33px;\n width: 13px;\n height: 13px;\n border-radius: 50%;\n background: #ccc;\n animation-timing-function: cubic-bezier(0, 1, 1, 0);\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(1) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(2) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(3) {\n left: 32px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(4) {\n left: 56px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n animation-direction: reverse;\n}\n\n.pk-loader-text {\n position: fixed;\n font-size: 12px;\n right: 20px;\n bottom: 20px;\n font-weight: lighter;\n}\n\n/* Utilities */\n\n.pk-message-title {\n font-size: 2em;\n font-weight: bold;\n}\n\n.pk-page-ready {\n opacity: 1 !important;\n visibility: visible !important;\n}\n\n@media only screen and (max-width: 600px) {\n .hidden-xs {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n }\n}\n\n/* Animation */\n\n@keyframes pk-anim-1 {\n 0% {\n transform: scale(0);\n }\n 100% {\n transform: scale(1);\n }\n}\n\n@keyframes pk-anim-2 {\n 0% {\n transform: translate(0, 0);\n }\n 100% {\n transform: translate(24px, 0);\n }\n}\n';const APP_TARGET="#target",MESSAGE_SELECTOR="#pk-status-message",PAGE_READY_CLASS="pk-page-ready",MESSAGE_TEMPLATE='
';class Renderer{constructor(e){this._domIsReady=!1,this.revealPage=()=>{this.domNode&&this.domNode.classList.add(PAGE_READY_CLASS)},this.injectMetaDescription=e=>{if(!e||0===e.length)return;window.document.title=e;const t=document.createElement("meta");t.setAttribute("name","description"),t.setAttribute("content",`See relevant content for ${e}`),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)},this.domNode=document.querySelector(e)}get domIsReady(){return this._domIsReady}set domIsReady(e){this._domIsReady=e,e&&this.injectStyles(PAGE_STYLES)}message(e,t=""){if(this.injectHTML(MESSAGE_TEMPLATE),this.domNode){const t=this.domNode.querySelector(MESSAGE_SELECTOR);t&&(t.innerHTML=e)}t&&this.injectMetaDescription(t)}salesBanner(e){if(!e)return;const{href:t,position:n,message:i,theme:s}=e,a=document.createElement("div"),o=n||"",r="HIGHLIGHT"===s?"is-highlighted":"";a.innerHTML=t?`\n
\n ${i}\n
\n `:`\n
\n ${i}\n
\n `,"BOTTOM"===n?(a.style.marginTop="30px",document.body.appendChild(a)):document.body.prepend(a)}loading(e){let t="a few";e>0&&(t=`${e}`),this.message(`\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n \n `)}adBlockMessage(){this.message("\n

Ad block detected

\n Please disable your ad blocker and reload the page.\n ")}errorParkingUnavailable(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ")}errorParkingServicesDisabled(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n ")}errorParkingNoSponsors(e){this.message(`\n
\n No sponsors\n
\n \n ${window.location.hostname} currently does not have any sponsors for you.\n \n `,e)}imprint(e){if(!e)return;const t=document.querySelector("#imprint-text");t&&(t.innerHTML=e.replace(/(?:\r\n|\r|\n)/g,"
"))}injectStyles(e){if(!e)return;const t=document.createElement("style");t.innerHTML=e.toString(),document.head.appendChild(t)}injectScript(e){if(!e)return;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=e,document.body.appendChild(t)}injectJS(js){js&&0!==js.length&&eval(js)}injectHTML(e){this.domNode?(e&&(this.domNode.innerHTML=e),this.domIsReady=!0):(this.domIsReady=!1,console.error("An error occurred when trying to render this page. DOM node not found."))}prerender(e){this.injectMetaDescription(e.domain),this.injectHTML(e.html)}template(e){var t;this.domIsReady||this.prerender(e),this.injectStyles(e.stylesheet),this.imprint(e.imprint),this.salesBanner(e.salesBanner),this.injectJS(e.javascript),null===(t=e.scripts)||void 0===t||t.forEach((e=>{this.injectScript(e)}))}}const Render=new Renderer(APP_TARGET);var Type;!function(e){e[e.Failed=0]="Failed",e[e.Disabled=1]="Disabled",e[e.Redirect=2]="Redirect",e[e.Parking=3]="Parking",e[e.Sales=4]="Sales"}(Type||(Type={}));let State$2=class{get trackingType(){return this._trackingType}set trackingType(e){this._trackingType=e}get track(){return!!this.trackingType}};class Disabled extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Disabled}static build(e,t){let n;switch(t===Blocking.BLOCKED&&(n="adblocker"),e.cannotPark){case"disabled_mr":case"disabled_rc":n=e.cannotPark}if(n){const t=new Disabled;return t.reason=n,t.domain=e.domainName,t}}get message(){switch(this.reason){case"adblocker":return"

Ad block detected

Please disable your ad blocker and reload the page.";case"disabled_mr":return`

Invalid URL

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.`;default:return`

No sponsors

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.`}}get trackingType(){switch(this.reason){case"adblocker":return"ad_blocked_message";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";default:return"no_sponsors_message"}}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}class Failed extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Failed}static cannotPark({cannotPark:e}){switch(e){case"disabled_b":case"prohibited_ua":case"disabled_fr":case"revenue_cap_reached":case"disabled_mr":case"disabled_rc":case"disabled_cp":case"invalid_domain":{const t=new Failed;return t.reason=e,t}}}static noSponsors({cannotLoadAds:e}){if(e){const e=new Failed;return e.reason="no_sponsors",e}}static fromError(e){const t=new Failed;return t.reason="js_error",t.error=e,t}get track(){return!!this.trackingType}get message(){switch(this.reason){case"disabled_fr":case"disabled_rc":case"no_sponsors":return`\n

No Sponsors

\n

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.

`;case"disabled_mr":return`\n

Invalid URL

\n

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.

`;case"js_error":return"\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ";default:return"\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n "}}get trackingType(){switch(this.reason){case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"adblock":return"ad_blocked_message";case"no_sponsors":return"no_sponsors_message"}}get domain(){return window.location.hostname}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}function unpackPHPArrayObject(e,t){const n=e[t];if(n&&!Array.isArray(n))return n}class Parking extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Parking}static build(e,t){const n=new Parking;n.domain=e.domainName,n.html=e.template,n.scripts=e.scripts||[],n.javascript=e.inlineJs,n.stylesheet=e.styles,n.imprint=e.imprintText;const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),s=(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status);if(s){const{status:e,location:t,message:s,link:a,type:o}=i;n.salesBanner={message:s,href:a,position:t,theme:o}}return t.wantsToServeAds?n.trackingType="ctr":s&&window.location.pathname.startsWith("/listing")?n.trackingType="sales":n.trackingType="visit",n}toContext(){return{}}}class Sales extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Sales}static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings");if(!t)return;const{status:n}=t;return["NOT_FOR_SALE","EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(n)?void 0:window.location.pathname.startsWith("/listing")?new Sales:void 0}toContext(){return{}}get trackingType(){return"sales"}init(e){window.context=e;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=SALES_JS_URL,document.head.append(t)}}class Redirect extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Redirect}static build(e,t,n){const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),{zeroClickDelay:s,skenzoRedirect:a,skenzoUrl:o,showInquiryForm:r,canZeroClick:d,cannotPark:c}=e;if(window.location.pathname.startsWith("/listing")&&["EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(null==i?void 0:i.status)){if(null==i?void 0:i.external)return Redirect.toState(i.external,"sales");if(null==i?void 0:i.link)return Redirect.toState(i.link,"sales")}if(n.cannotLoadAds&&n.wantsToServeAds)return Redirect.toState(n.noAdsRedirectUrl,"no_ads_redirect");if(d&&(null==t?void 0:t.reason)){if(null==t?void 0:t.redirect)return Redirect.toState(t.redirect,"zc_redirect",s);if(a&&o)return Redirect.toState(o,"skenzo_redirect")}return(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status)&&(n.cannotLoadAds||n.cannotLoadAds&&!d||r)?Redirect.toState(`${window.location.origin}/listing`):void 0}static toState(e,t,n=0){const i=new Redirect;return i.url=e,i.delay=n,i.trackingType=t,i}toContext(){return{}}}const browserState=()=>{var e,t,n,i,s;const{screen:{width:a,height:o},self:r,top:d,matchMedia:c,opener:l}=window,{documentElement:{clientWidth:h,clientHeight:u}}=document;let p;try{p=(new Date).getTimezoneOffset()/60*-1}catch(e){p=null}return{popup:!(!l||l===window),timezone_offset:p,user_preference:null===(e=null===Intl||void 0===Intl?void 0:Intl.DateTimeFormat())||void 0===e?void 0:e.resolvedOptions(),user_using_darkmode:Boolean(c&&c("(prefers-color-scheme: dark)").matches),user_supports_darkmode:Boolean(c),window_resolution:{width:null!=h?h:0,height:null!=u?u:0},screen_resolution:{width:null!=a?a:0,height:null!=o?o:0},frame:d===r?null:{innerWidth:null!==(t=null==r?void 0:r.innerWidth)&&void 0!==t?t:0,innerHeight:null!==(n=null==r?void 0:r.innerHeight)&&void 0!==n?n:0,outerWidth:null!==(i=null==r?void 0:r.outerWidth)&&void 0!==i?i:0,outerHeight:null!==(s=null==r?void 0:r.outerHeight)&&void 0!==s?s:0}}},TRACKING_URL="_tr",buildSignature=({callbacks:e,context:t},n)=>{var i,s,a,o;return Object.assign({ad_loaded_callback:null==e?void 0:e.adLoadedCallback,app_version:version,caf_client_id:null===(i=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===i?void 0:i.pubId,caf_timed_out:null==e?void 0:e.cafTimedOut,caf_loaded_ms:null==e?void 0:e.cafLoadedMs,channel:null===(s=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===s?void 0:s.channel,terms:null===(a=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===a?void 0:a.terms,fd_server_datetime:t.fd_server_datetime,fd_server:t.fd_server,flex_rule:t.flex_rule,host:t.host,ip:t.ip,ivt:null===(o=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===o?void 0:o.ivt,js_error:t.js_error,no_ads_redirect:t.noAdsRedirect,page_headers:t.page_headers,page_loaded_callback:null==e?void 0:e.pageLoadedCallback,page_method:t.page_method,page_request:t.page_request,page_time:t.page_time,page_url:t.page_url,reportable_channel:t.reportableChannel,reportable_style_id:t.reportableStyleId,template_id:t.templateId,type:n,user_has_ad_blocker:t.user_has_ad_blocker,uuid:t.uuid,zeroclick:t.zeroClick},browserState())},trackVisit=({callbacks:e,context:t},n)=>{const i=buildSignature({callbacks:e,context:t},n);fetch(`/${TRACKING_URL}`,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"},body:JSON.stringify({signature:encode(i)})})};var State$1;!function(){if(!window.CustomEvent){function e(e,t){t=t||{bubbles:!1,cancelable:!1,detail:void 0};const n=document.createEvent("CustomEvent");return n.initCustomEvent(e,t.bubbles,t.cancelable,t.detail),n}e.prototype=window.Event.prototype,window.CustomEvent=e}}(),function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failed=2]="Failed"}(State$1||(State$1={}));class Provider{constructor(e){this.timeoutSeconds=5,this.handlePixelEvent=e=>{switch(this.state){case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:setTimeout((()=>this.handlePixelEvent(e)),100);break;case State$1.Loaded:this.onPixelEvent(e)}},this.watch=()=>{switch(this.state){case State$1.Loaded:case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:this.isLoaded()?this.state=State$1.Loaded:this.isTimedOut()?this.state=State$1.Failed:setTimeout(this.watch,50)}},this.config=e,this.identifier&&this.identifier.length>0?(this.state=State$1.Pending,this.timeoutAt=new Date,this.timeoutAt.setSeconds(this.timeoutAt.getSeconds()+this.timeoutAfter()),this.injectPixel()):this.state=State$1.Failed}get identifier(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.key}get pixelEvents(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.pixel_events}injectPixel(){this.injectedAt||(this.injectedAt=new Date,this.inject(),this.watch())}inject(){const e=document.createElement("script");e.text=this.script,document.head.appendChild(e)}isTimedOut(){return+new Date>=+this.timeoutAt}timeoutAfter(){return this.timeoutSeconds}selectPixelEvents(e){if(Array.isArray(this.pixelEvents))return this.pixelEvents.filter((t=>"term-view"===t.trigger&&"visit"===e||(!(!["term-click","ad-view"].includes(t.trigger)||"ctr"!==e)||"ad-click"===t.trigger&&"click"===e)))}}class Facebook extends Provider{get script(){return`!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '${this.identifier}');`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&(e.custom?window.fbq("trackCustom",e.event):window.fbq("track",e.event))}))}isLoaded(){return!!window.fbq}}class Outbrain extends Provider{get script(){return`!function(_window, _document) {var OB_ADV_ID = '${this.identifier}';if (_window.obApi) {var toArray = function(object) {return Object.prototype.toString.call(object) === '[object Array]' ? object : [object];};_window.obApi.marketerId = toArray(_window.obApi.marketerId).concat(toArray(OB_ADV_ID));return;}var api = _window.obApi = function() {api.dispatch ? api.dispatch.apply(api, arguments) : api.queue.push(arguments);};api.version = '1.1';api.loaded = true;api.marketerId = OB_ADV_ID;api.queue = [];var tag = _document.createElement('script');tag.async = true;tag.src = '//amplify.outbrain.com/cp/obtp.js';tag.type = 'text/javascript';var script = _document.getElementsByTagName('script')[0];script.parentNode.insertBefore(tag, script);}(window, document);`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.obApi("track",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.obApi}}class Revcontent extends Provider{get script(){return""}inject(){const e=document.createElement("script");e.src="https://assets.revcontent.com/master/rev.js",document.head.appendChild(e)}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.rev("event",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.rev}}class Taboola extends Provider{get script(){return"window._tfa = window._tfa || [];!function (t, f, a, x) {if (!document.getElementById(x)) {t.async = 1;t.src = a;t.id=x;f.parentNode.insertBefore(t, f);}}(document.createElement('script'),document.getElementsByTagName('script')[0],'//cdn.taboola.com/libtrc/unip/1451879/tfa.js','tb_tfa_script');"}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window._tfa.push({notify:"event",name:e.event,id:e.pixel_id})}))}isLoaded(){return Array.isArray(window._tfa)}}class Tiktok extends Provider{constructor(e,t){super(e),this.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=t}get script(){return`!function (w, d, t) {w.TiktokAnalyticsObject=t;var ttq=w[t]=w[t]||[];ttq.methods=["page","track","identify","instances","debug","on","off","once","ready","alias","group","enableCookie","disableCookie"],ttq.setAndDefer=function(t,e){t[e]=function(){t.push([e].concat(Array.prototype.slice.call(arguments,0)))}};for(var i=0;i{e&&window.ttq.instance(this.identifier).track(e.event)}))}isLoaded(){return!!window.ttq}}const ADS_PARAM$1="?caf",MESSAGE_PREFIX="FSXDC,.aCS:",ALLOWED_ORIGINS=["https://www.google.com","https://www.adsensecustomsearchads.com","https://syndicatedsearch.goog","https://googleadservices.com"];class Pixels{static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"pixel_tracking_data");if(t)return t.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=e.is_ads,new Pixels(t)}constructor(e){this.onPixelEvent=e=>{const{detail:{type:t}}=e;switch(t){case"visit":case"ctr":case"click":this.providers.forEach((e=>e.handlePixelEvent(t)))}},this.providers=[new Facebook(e.facebook),new Tiktok(e.tiktok,e.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser),new Taboola(e.taboola),new Revcontent(e.revcontent),new Outbrain(e.outbrain)]}listenForEvents(){document.addEventListener("pixel",(e=>{this.onPixelEvent(e)}));window.onmessage=e=>{const{origin:t,data:n}=e;ALLOWED_ORIGINS.includes(t)&&(null==n?void 0:n.startsWith(MESSAGE_PREFIX))&&window.location.search.startsWith(ADS_PARAM$1)&&document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:{type:"click"}}))}}dispatchEvent(e){document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:e}))}}var State;!function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failure=2]="Failure",e[e.TimedOut=3]="TimedOut",e[e.Errored=4]="Errored"}(State||(State={}));const CAF_SCRIPT_SRC=`https://www.google.com/adsense/domains/caf.js?${GOOGLE_MV3_URL_PARAMS}`,TIMEOUT_SCRIPTS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS),TIMEOUT_CALLBACKS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS);class StateMachine{constructor(){this.state=State.Pending}transitionTo(e){this.state=e}transitionFromPendingTo(e){this.done||(this.state=e)}get loaded(){return this.state===State.Loaded}get timedOut(){return this.state===State.TimedOut}get done(){return this.state!==State.Pending}}class Ads{constructor(e,t){this.state={script:new StateMachine,blocks:new StateMachine},this.blocksLoaded=[],this.injectScriptTags=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=CAF_SCRIPT_SRC,t.addEventListener("load",(()=>e(!0))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.body.appendChild(t),TIMEOUT_SCRIPTS>0&&setTimeout((()=>e(!1)),TIMEOUT_SCRIPTS)}))})),this.onPageLoaded=(e,t)=>{if(this.pageLoaded={requestAccepted:e,status:t},this.state.script.done)return;const n=null==t?void 0:t.error_code;n?(this.state.script.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_pageloaderror_${n}`):this.state.script.transitionTo(State.Loaded)},this.onBlockLoaded=(e,t,n,i)=>{this.blocksLoaded.push({containerName:e,adsLoaded:t,isExperimentVariant:n,callbackOptions:i}),this.state.blocks.done||(t?this.state.blocks.transitionTo(State.Loaded):this.blocksLoaded.length>=this.blocks.length&&(this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_adloadfail_${e}`))},this.onTimeout=()=>{this.state.script.transitionFromPendingTo(State.TimedOut),this.state.blocks.transitionFromPendingTo(State.TimedOut)},this.blocks=e,this.options=t}get loaded(){return this.state.script.loaded&&!this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded)).includes(!1)}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=()=>{const n=performance.now();if(this.state.blocks.done)return this.cafLoadTime=Math.round(n-this.cafStartTime),void e();const i=this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded));i.includes(!1)||i.length>=this.blocks.length?e():setTimeout(t,50)};t()}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{const e=yield this.injectScriptTags();return this.cafStartTime=performance.now(),e&&void 0!==window.google?(new window.google.ads.domains.Caf(Object.assign(Object.assign({},this.options),{pageLoadedCallback:this.onPageLoaded,adLoadedCallback:this.onBlockLoaded}),...this.blocks),TIMEOUT_CALLBACKS>0&&setTimeout(this.onTimeout,TIMEOUT_CALLBACKS),yield new Promise((e=>{const t=()=>{this.state.script.done?e():setTimeout(t,10)};t()}))):void this.state.script.transitionTo(State.Failure)}catch(e){return void(this.error=e.toString())}}))}toCallbacks(){return{adLoadedCallback:this.blocksLoaded.slice(-1)[0],pageLoadedCallback:this.pageLoaded,cafTimedOut:this.state.script.timedOut||this.state.blocks.timedOut,cafLoadedMs:this.cafLoadTime,googleAdsFailure:!!this.failureReason}}toContext(){const e={cafScriptWasLoaded:this.state.script.loaded,cafScriptLoadTime:this.cafLoadTime,callbacks:this.toCallbacks};return this.error&&(e.js_error={message:this.error}),this.state.script.loaded||(e.zeroclick={reason:"googleAdsFailure"}),e}mockFailedState(){this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.state.script.transitionTo(State.Failure)}}class TagManager{constructor(e){this.injected=!1,this.identifier=e}inject(){if(this.injected)return;if(!this.identifier)return;if("TEST"===this.identifier)return;const e=document.createElement("script");e.setAttribute("src",`https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=${this.identifier}`),document.head.appendChild(e),this.track(),this.injected=!0}track(){this.push("js",new Date),this.push("config",this.identifier)}push(e,t){window.dataLayer||(window.dataLayer=[]),window.dataLayer.push(arguments)}}const ADS_PARAM="caf",ADS_TRACKING_URL="_tr",BLOCKS_TYPE="ads",BLOCKS_CONTAINER="rs",KNOWN_CAF_PARAMS=["caf","query","afdToken","pcsa","nb","nm","nx","ny","is","clkt"];class Google{static build({pageOptions:e,preferredLanguage:t,blocks:n,googleAnalytics:i},s,a,o){let r={};e&&(r=Object.assign({},e),r.hl||(r.hl=t));let d=null==e?void 0:e.resultsPageBaseUrl;d||(d=window.location.origin);return new Google(s.uuid,n,r,i,d,o)}constructor(e,t,n,i,s,a){this._blocks=t,this._pageOptions=n,this.uuid=e,this._baseURL=new URL(s),this._signature=a,this.ads=new Ads(this.blocks,this.pageOptions),this.tagManager=new TagManager(i)}injectTagManager(){this.tagManager.inject()}injectAds(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){yield this.ads.inject()}))}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return this.ads.waitForBlocks()}))}get blocks(){return(this._blocks||[]).filter((e=>this.wantsToServeAds?e.type===BLOCKS_TYPE:e.container===BLOCKS_CONTAINER)).map((e=>{const t=this.baseURL;new URLSearchParams(window.location.search).forEach(((e,n)=>{t.searchParams.has(n)||t.searchParams.append(n,e)}));const n=Object.assign({},e);if(n.resultsPageBaseUrl=t.toString(),this.wantsToServeAds){const e=new URLSearchParams;e.append("click","true"),e.append("session",this.uuid);const t=Object.assign({},this._signature);delete t.ad_loaded_callback,delete t.caf_loaded_ms,delete t.caf_timed_out,delete t.flex_rule,delete t.frame,delete t.js_error,delete t.no_ads_redirect,delete t.page_headers,delete t.page_request,delete t.page_loaded_callback,delete t.popup,delete t.screen_resolution,delete t.user_has_ad_blocker,delete t.user_preference,delete t.user_supports_darkmode,delete t.user_using_darkmode,delete t.zeroclick,e.append("signature",encode(t)),n.clicktrackUrl=`${TRACKING_DOMAIN}${ADS_TRACKING_URL}?${e.toString()}`}return n}))}get baseURL(){const e=new URL(this._baseURL.origin);return e.searchParams.append(ADS_PARAM,"1"),this._baseURL.searchParams.forEach(((t,n)=>{e.searchParams.append(n,t)})),e}get pageOptions(){const e=Object.assign({},this._pageOptions);return Object.keys(this._pageOptions).forEach((t=>{t.startsWith("bodis")&&delete e[t]})),e}get cannotLoadAds(){return!this.ads.loaded}get wantsToServeAds(){return new URLSearchParams(window.location.search).has(ADS_PARAM)}get adsMode(){return this.ads.loaded&&this.wantsToServeAds}get adsReady(){return this.wantsToServeAds&&!this.cannotLoadAds}get noAdsRedirectUrl(){const e=new URLSearchParams(window.location.search);return KNOWN_CAF_PARAMS.forEach((t=>e.delete(t))),`${window.location.origin}?${e.toString()}`}get callbacks(){return this.ads.toCallbacks()}toContext(){return Object.assign({blocks:this.blocks,pageOptions:this.pageOptions},this.ads.toContext())}}class CookieConsentManager{constructor(){this.injectScriptTag=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.setAttribute("src",COOKIE_CONSENT_JS_URL),t.addEventListener("load",(()=>this.awaitConsent(e))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.head.appendChild(t)}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.injected||!COOKIE_CONSENT_JS_URL||isLocal()||(this.injected=yield this.injectScriptTag())}))}awaitConsent(e){let t=0;const n=setInterval((()=>{t+=1,20===t&&(clearInterval(n),e(!0)),void 0!==window.__tcfapi&&(window.addEventListener("ConsentActivity",(t=>{const{detail:{status:n}}=t;n&&e(!0)})),clearInterval(n))}),50)}}class App{main(){var e,t;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(this.parkResponse=decode(),this.findDomainResponse=yield getFindDomain(),!this.findDomainResponse)throw new Error("Domain failed to load.");this.pixels=Pixels.build(this.findDomainResponse),null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.listenForEvents(),this.adblock=new Adblock,yield this.adblock.inject(),this.google=Google.build(this.findDomainResponse,this.parkResponse,this.adblock,buildSignature({context:this.context,callbacks:null===(t=this.google)||void 0===t?void 0:t.callbacks},"click")),this.google.injectTagManager();const n=Parking.build(this.findDomainResponse,this.google);Render.prerender(n),this.cookieConsentManager=new CookieConsentManager,yield this.cookieConsentManager.inject();let i=Failed.cannotPark(this.findDomainResponse);if(i)return void(yield this.transitionToFailed(i));yield this.google.injectAds();const s=Disabled.build(this.findDomainResponse,this.adblock.state);if(s)return void(yield this.transitionToDisabled(s));const a=Sales.build(this.findDomainResponse);if(a)return void(yield this.transitionToSales(a));this.eligibleForZeroClick&&(this.zeroClickResponse=yield getZeroClick(this.context));const o=Redirect.build(this.findDomainResponse,this.zeroClickResponse,this.google);o?yield this.transitionToRedirect(o):(i=Failed.noSponsors(this.google),i?yield this.transitionToFailed(i):yield this.transitionToParking(n))}))}transitionToParking(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.template(e),Render.revealPage(),yield this.google.waitForBlocks(),yield this.track()}))}transitionToRedirect(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e;const t=this.track();Render.revealPage(),yield waiter(e.delay,(e=>Render.loading(e))),yield t,window.location.href=e.url,log(`➡ Redirecting [${e.url}]`)}))}transitionToFailed(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}transitionToSales(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,e.init(this.context),yield this.track()}))}transitionToDisabled(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}track(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(!this.state.track)return Promise.resolve();try{const t=this.state.trackingType;return null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.dispatchEvent({type:t}),trackVisit({context:this.context,callbacks:this.google.callbacks},t)}catch(e){return}}))}get eligibleForZeroClick(){const{cannotPark:e,canZeroClick:t,zeroClick:n}=this.findDomainResponse,{cannotLoadAds:i,wantsToServeAds:s}=this.google;return!!t&&(!!e||(!(!i||s)||!!(null==n?void 0:n.reason)))}get context(){var e,t,n,i;const s=this.findDomainResponse,a=this.parkResponse,o=null===(e=this.state)||void 0===e?void 0:e.toContext(),r=null===(t=this.adblock)||void 0===t?void 0:t.toContext(),d=null===(n=this.google)||void 0===n?void 0:n.toContext(),c=browserState(),l=Object.assign(Object.assign({},null===(i=this.findDomainResponse)||void 0===i?void 0:i.zeroClick),this.zeroClickResponse);return Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign({app_version:APP_VERSION},s),a),r),d),o),c),{zeroClick:l})}init(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{window.__parkour=this,yield this.main()}catch(e){console.error("app",e);const t=Failed.fromError(e);this.state=t,Render.message(t.message),Render.revealPage()}}))}}(new App).init(),exports.App=App}));