ALMANAH FLACARA

Marius Urzica are colectie de bauturi

August 24th, 2011, com Un comentariu

Atunci când vorbeşti de Marius Urzică, îţi vine imediat în minte faptul că te referi la primul campion olimpic din istoria gimnasticii mascu­line româneşti. O sumedenie de medalii de aur îi fac să strălucească CV-ul impresionant al celui care a fost considerat regele calului cu mânere.

I Cum ai reuşit să faci o asemenea colecţie de bău­turi?

 • A fost o pasiune a mea de când eram sportiv şi la fie­care competiţie încercam şi de cele mai multe ori reuşeam să iau o sticluţă sau două din locurile pe care le-am vizitat.

I Care este sticla la care ţii cel mai mult, există aşa ceva?

 • Nu aş putea să spun că există un tip de băutură anume la care ţin, dar vă pot mărturisi că sunt cam 300 de sticluţe adunate din toate colţurile lumii. Am şi o sticlă de vin care îmi poartă numele. Nici nu mai ştiu de unde am primit-o.

I Cel mai îndepărtat loc al lumii care ar fi?

 • Cred că am adus băutură şi din Japonia.

I Ţie ce-ţi place să bei?

 • Nu sunt un băutor înrăit. Mai servesc de multe ori câte un pahar de vin sau altceva, dar nu în exces. Există şi o dovadă că sunt cumpătat. Toate sticluţele sau sticlele sunt intacte. Dacă am o colecţie de băuturi nu înseam­nă că am făcut şi o pasiune din a bea alcool.

I Dacă cineva ţi-ar face o ofertă să-ţi cumpere această colecţie, ai ac­cepta?

 • Nu cred că e cineva inte­resat să cumpere o asemenea colecţie. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, însă, ţinând cont că am pus atâta pasiune în a strânge aceste sticle de la fie­care competiţie unde am parti­cipat, nu cred că aş vinde colecţia. Nici nu cred că ar valora foarte mulţi bani.

I Să vorbim, totuşi, şi des­pre gimnastică. Ce în­seamnă pentru tine să fii singurul campion olimpic la băieţi?

 • Este o mare bucurie, mai ales că am reprezentat România cu cinste în lume. Sper, însă, ca să doboare cine­va această barieră şi să nu rămân eu singurul campion olimpic din istorie.

I Care este cea mai impor­tantă medalie pe care ai obţinut-o?

 • Cred că este vorba aici despre medaliile pe care le-am obţinut împreună cu echipa României, ca grup, la com­petiţiile unde eu şi colegii mei am luptat din răsputeri să fim cât mai sus.

Puţini ştiu că, în vila sa din Pipera, Marius are şi o cu totul altă colecţie decât cea de medalii. O puzderie de sticle de băuturi sunt puse la loc de cinste în casa campionului mondial.

I Vezi acum vreun gimnast care îţi calcă pe urme?

 • Nici când am făcut gim­nastică nu am urmat un model anume şi nu cred că există acum cineva care încearcă să mă copieze. Dar vreau să îţi zic că sunt foarte mulţi sportivi tineri, talentaţi, care pot să facă înaltă perfor­manţă. Îmi doresc foarte mult ca ei să ridice steagul României pe cel mai înalt catarg.

I Ai pierdut lupta cu Adri­an Stoica la alegerile pen­tru pre[edin]ia FRG acum [ase ani. Ai mai candida?

 • Deocamdată nu m-am gândit şi nici nu mă grăbesc să o fac.

I Se mai investeşte acum la nivel de copii şi juniori?

 • Câte ceva se încearcă, să ştii, chiar dacă e criză peste tot. Pe vremea mea, condiţiile erau vitrege, era mult mai greu să faci performanţă. Nu exista căldură, nu exista apa­ratură…

I Crezi că Marian Drăgu- lescu are vreo şansă la titlul mondial în toamna acestui an?

 • Bineînţeles că eu cred în valoarea lui Marian. Acum sunt şi eu antrenor la lotul naţional şi îl văd pe Dră- gulescu, dar şi pe colegii lui, cât de intens se antrenează. Marian pregăteşte unele ele­mente surpriză în exerciţiile pe care le face şi cred că va reuşi să obţină medalia de aur nu doar la Mondiale ci şi la Olimpiadă.

E mai greu atunci când faci curăţenie, pentru că sunt multe sticle şi se pot sparge uşor. Eu am fost strângător şi nu vreau ca dintr-o neatenţie să pierd aceste valori”, glumeşte intervievatul nostru.

I Îţi mai aduci aminte ce ai făcut cu primii bani pe care i-ai cîştigat ca spor­tiv?

 • Cum bine se ştie, din gimnastică nu se câştigă foar­te mulţi bani. Fiind copil, pri­mul lucru pe care l-am cum­părat a fost o bicicletă, un lucru firesc la acea vârstă.

I Soţia ta e însărcinată şi vei avea un băieţel. Tot gimnast?

 • Important este ca ea şi copilul să fie sănătoşi. Deocamdată nici nu ne-am hotărât cum o să-l cheme, deşi avem mai multe nume în minte. Nu ştiu dacă va face gimnastică, dar dacă va fi cazul, m-aş bucura, chiar dacă nu va face performanţă.

I Dacă nu ai fi făcut gim­nastică, ce alt sport ţi s-ar fi potrivit?

 • De mic, fiind născut la Gheorghieni, am avut posibili­tatea de a alege între hochei şi gimnastică.

I Şi de ce nu ai ales ho­cheiul, nu ţi-a plăcut?

 • Ba mi-a plăcut foarte mult, drept dovadă că patinez foarte bine şi acum, am patine­le chiar în garaj. Dar pentru că eram mai mic de statură, am preferat să nu fiu confundat cu pucul, aşa că am ales să-i calc eu pe alţii în picioare în gimnastică!
Taguri:

Comentarii

 1. nicu says:

  Vand bautura vechie SCHWARZ- GERANNTER DIN ANU 1832 SI schladerer williams-
  birne 1844 MA PUTETI GASI PE ID NICU_ NICU92
  SAU LA TEL. 0741913883 0768994818 daca sunteti interesant

Comenteaza