- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Mona Nicolici „Nu am calitătile unui corporatist desi am învătat multe”

Deşi au trecut ani, şi acum este percepută uneori ca „Mona Nicolici de la televiziune”. După ce a devenit cunoscută publicului român ca jur­nalist de televiziune, doamna Nicolici a făcut o schimbare importantă în cariera sa, devenind unul dintre managerii companiei „Petrom”.

Dacă atunci când tragi linie, îţi dă cu plus, rămâi! Şi asta este ceea ce mi se întâmplă în această companie.”

Ca Manager Comunicare la Petrom în­cercaţi să transmiteţi un mesaj legat de res­ponsabilitatea socială. Mai mult, proiec­tele CSR ale companiei au rezultate con­crete. Care sunt dificultăţile în a convin­ge oamenii că lucrurile pe care le faceţi sunt dezirabile?

Sunt câţiva ani de când aţi hotărât să fa­ceţi trecerea de la televiziune la mediul cor­poratist. Care a fost motivul şi cât de mulţumită sunteţi că aţi luat această de­cizie?

Vă regăsiţi mai bine în acest mediu profe­sional? Care sunt calităţile care vă avan­tajează în această poziţie?

Am fost obişnuiţi prea mulţi ani să credem că anumite lucruri ni se cuvin, că e mai simplu să te plângi decât să construieşti ceva şi să stai să priveşti, în loc să te implici.

I Care este marele avantaj de a lucra într-o corporaţie? Există şi dezavantaje?

A contat capitalul de imagine pe care l-aţi avut când aţi ajuns la Petrom?

Există şi o schimbare în ceea ce priveşte sti­lul de viaţă? O vedetă de televiziune e mai tot timpul în centrul atenţiei, e atentă la imagine, se fereşte de paparazzi… Cum e pentru un manager Petrom?

Vă mai asociază cineva cu vedeta TVde al­tădată?

S-a schimbat cu ceva zona valorilor dv. de când activaţi în acest domeniu? Apreciaţi mai mult unele lucruri, în dauna altora?

Politica? Mai e de actualitate pentru Mona Nicolici?

Mai sus de atât se poate ajunge? Aveţi vreun ideal în privinţa carierei?