- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Piept de pui şi roşii cu pesto coapte în cuptor

Pasul 1. Speli pieptul de pui, îl scurgi şi-l tai pe  lung,   în  două. Speli  roşiile   şi  le  tai  în jumătăţi. Despici ardeiul iute pe lung şi îi scoţi seminţele. Speli frunzele de rucola  şi le laşi să se scurgă bine.

Pasul 2. Pui sosul pesto într-un castron şi-l amesteci cu oţetul şi cu uleiul.

Pasul 3. Aprinzi focul.  Cu  o pensulă de bucătărie ungi cu pesto cele două bucăţi de piept de pui. La fel faci şi cu „emisferele” de roşii, apoi cu ardeiul iute.

Pasul 4. Pui o coală de hârtie de copt pe fundul  unei  tăvi  pentru aragaz nu prea  adânci şi aşezi  puiul, roşiile  şi  ardeiul iute  destul de răsfirate. Pui tava în cuptor la foc puternic zece minute, apoi micşorezi focul şi mai laşi un sfert de oră.

Pasul 5. Când  totul  a fost copt, pieptul de pui pătruns fără a se usca, roşiile  înmuiate cât să rămână întregi, ardeiul moale cât să-l culegi cu linguriţa de pe coajă, purcezi la aşezarea lor pe farfurie.

Pasul 6. Laşi totul să se răcorească cinci minute după ce scoţi tava din cuptor. Tai pieptul de pui în fâşii groase, roşiile în sferturi şi ardeiul iute în fâşii lungi. Pui întâi o parte  din frunzele de rucola pe farfurie, apoi câteva fâşii de pui combinate cu sferturile de roşie. Bucăţelele de ardei iute deasupra. Mai amesteci puţin în restul de pesto  din castron şi-l pui din loc în loc, în farfurie. Amesteci uşor,  ca să nu  distrugi roşiile.

INGREDIENTE

● piept de pui – o bucată întreagă;

● roşii – 4 bucăţi, nu prea mari;

● un ardei iute;

● sos pesto – două linguriţe;

● frunze tinere de rucola – două mâini;

● oţet aromat – două linguri;

● ulei de măsline – două linguri.

 

La această reţetă s-ar cuveni asortat un rosé, proaspăt, fructos, rece, şi mă gândesc la rosé-ul din Domeniile Vânju Mare 2011, care a şi fost confirmat de o medalie de aur, la Rose du Monde de la Cannes. E un asamblaj de Merlot cu puţină Fetească neagră şi o picătură de Pinot noir, care îi dau caracter crocant şi condimentat.

 

reţetă Viorel Copolovici

www.pranzuldincaserola.ro [1]

recomandare vin

Cosmin Zidurean

 

 

● roşii – 4 bucăţi, nu prea mari;

● un ardei iute;

● sos pesto – două linguriţe;

● frunze tinere de rucola – două mâini;

● oţet aromat – două linguri;

● ulei de măsline – două linguri.