- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Prokofiev, o legendă cântată ruseşte

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” ni-l aduce pe Prokofiev, în interpretarea soţilor Ghenadi Rojdestvenski şi Victoria Postnikova, dăruiţi lumii tot de generosul spaţiu muzical rusesc.

Ghenadi Rojdestvenski este un dirijor cele­bru. Victoria Postnikova, o pianistă cunoscută. De zeci de ani îşi împart viaţa şi scenele lumii, cu abordări de neuitat ale marilor clasici ruşi. Printre ei, Prokofiev, cu al său concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în re bemol major op. 10, concert pe care îl vor oferi melomanilor în septembrie, la Sala Palatului, în cadrul festiva­lului Enescu. Rojdestvenski se va afla la pupi­trul Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, care, alături de corul Filarmonicii, dirijat de Iosif Prunner, va mai interpreta poemul simfo­nic „Vox Maris”, de Enescu, şi tot un Prokofiev, aranjamentul muzical din filmul Ivan cel Groaznic. Dirijorul a serbat recent împlinirea a 80 de ani, printr-un concert la Teatrul Balşoi din Moscova, pe aceeaşi scenă pe care, cu 60 de ani în urmă, şi-a făcut debutul.

Orchestra Filarmonicii „George Enescu”va concerta la festival, sâmbătă, 10 septembrie, în seria Mari Orchestre ale Lumii.

Nu-mi plac petrecerile aniversare, prefer concertele aniversare” – Rojdestvenski, la 80 de ani.