LIFESTYLE

Restaurant: Il Corso pentru capricii culinare

March 1st, 2010, com 2 comentarii

Terasă cu vedere spre Arcul de Triumf. Verdeaţă peste tot în jur, în anotimpul cald. Arhitectură şi design moderne. Nu suntem la Paris, ci la Bucureşti, în restaurantul Il Corso.

Dacă există în Capitală un restaurant care să satisfacă fanteziile culinare ale oaspeţilor săi în materie de bucătărie italiană atunci acela este Il Corso. Aici găseşti, de pildă, reţete originale de supă de peşte – zuppa di pesce – şi vestitul risotto con nerro di sepia (orez cu cerneală de sepie). Alte câteva preparate pe care le găsiţi la Il Corso fac diferenţa faţă de celelalte restaurante cu specific italian din Bucureşti – de la o banală salată caprese, la care bucătarul-şef foloseşte mozarella di bufala, adusă din Italia o dată pe săptămână, până la pastele făcute de casă cu făină de seimola (granno duro), la un veritabil Acetto balsamico di Modena stagionat.

Povestea localului a început în 2005, când în apropierea Arcului de Triumf s-a amenajat o terasă cu şase mese. Servirea ireproşabilă şi meniul cu specific italian au atras bucureştenii dornici să savureze un preparat italian, după o plimbare în Herăstrău, având vedere spre Arcul de Triumf şi forfota din jurul său. Astăzi restaurantul se compune dintr-un salon de 65 de locuri şi o terasă cu o capacitate de 120 de locuri, deschisă doar în anotimpul cald.

În salonul intim arhitectul Radu Rotaru a creat un decor modern în nuanţe de alb şi crem, în ton cu culoarea Arcului de Triumf, cu tavan fals şi scafe cu modele de corpuri de iluminat suspendate, mese negre din lemn masiv şi scaune din piele, de asemenea, crem. Meniul exclusiv italian este compus din peste 120 de preparate, la care se adaugă vinuri româneşti sau italieneşti (gama Barollo, Gavi). Specia­lităţile bucătarului sunt: ciolan de berbecuţ la cuptor – 39 lei/porţia respectiv viţel la cuptor cu sos brun – 31 lei/porţia. Mândria casei Il Corso este reprezentată de burrata (mozzarella de bivoliţă foarte proaspătă cu miez lichid de smântână) – 40 lei/porţia pentru două persoane. Pe lângă acestea, la fel de îmbietoare sunt rasolul de vită cu legume şi sos de roşii la cuptor – 33 lei/porţia, pizza Il Corso cu mozzarella şi sos ragu – 24 lei, antricotul de vită cu os, la grătar (Bisteca Fiorentina) – 6 lei/100 g sau bibanul de mare la sare – 40 lei/porţia.

În materie de paste, la Il Corso găseşti de la cele mai simple paste cu usturoi, ulei de măsline şi ardei iute – 17 lei/porţia la taglliatele con frutti di mare – 29 lei/porţia. Antipasti caldi – reţetă specială cu dovlecei, mozzarella şi sos bolognese – 18 lei/porţia. Ca desert puteţi alege panna cotta – 10,5 lei, crespelle Il Corso (clătite cu ricotta, miere, stafide, fructe de pădure) – 15 lei/porţia sau  chocolatte soufle – 15 lei/porţia. Din bucătăria Il Corso nu lipsesc renumitele brânzeturi italiene folosite în diverse sosuri: gorgonzolla, provolone, parmigiano reggiano, taleggio, caciocavallo.

Taguri:

Comenteaza