Restaurant: La Boema inegalabil şi rafinat
January 1st, 2009, Alice-Claudia Gherman 21 comentarii TweetVă întrebaţi mereu Unde ieşim când oferta de restaurante din Capitală este tot mai variată? Ei bine, un posibil răspuns ar fi restaurantul La Boema. Nu Boema românească din Şoseaua Nordului ci una, mult mai sofisticată, la Rin Grand Hotel, etajul I. Trebuie doar să fiţi boemi, să vă placă să petreceţi timpul liber într-un restaurant elegant şi să fiţi deschişi în a încerca noi delicii culinare. Toate acestea şi ceva în plus – servicii ireproşabile – sunt reunite sub acelaşi nume, La Boema.
În 2007 îşi făcea intrarea în scenă Rin Grand Hotel şi, odată cu el, şi un număr de restaurante amplasate în aceeaşi clădire, printre care şi restaurantul La Boema. Încă de la început localul a atras clientela selectă a Bucureştiului – politicieni, oameni de afaceri precum Cristi Borcea, artişti români, dar şi actori străini ca Steven Seagal ori designeri vestimentari ca Michelle Adam. După sărbătorile de iarnă, La Boema a trecut printr-un scurt proces de renovare, dar acum localul s-a redeschis la Rin Grand Hotel într-un decor şi cu un meniu internaţional şi cu specific mediteraneean cu totul noi.
Designerul Mircea Schlotter a reuşit să creeze, prin elementele de mobilier şi ornamentele folosite, într-un spaţiu foarte mare – circa 214 locuri – o ambianţă deosebit de plăcută. Roşul vişină putredă din draperii, perdele, mocheta de pe jos şi tapiseria scaunelor ca şi amestecul de gri şi roşu închis din tapet sub lumina soarelui de după-amiază conferă localului o notă de eleganţă şi intimitate în acelaşi timp. Atmosferei plăcute care te întâmpină încă de la intrarea în restaurant i se adaugă servirea ireproşabilă şi amabilitatea personalului.
Ce ar fi însă toate acestea fără meniu? Maestrul bucătar Mihai Pena – un om cu experienţă în arta culinară la hoteluri mari din SUA precum Hilton sau Marriott – şi a sa echipă de circa 100 de oameni au creat un meniu unic între restaurantele bucureştene. „Am dorit să imprim preparatelor o savoare aparte care să ne diferenţieze de tot ceea ce pot găsi clienţii la alte restaurante cu specific internaţional şi mediteraneean“, ne-a explicat maestrul Pena. Bucătarul şef ne-a făcut o serie de recomandări din meniul cu denumiri apetisante. Astfel, la gustări, Mihai Pena recomandă să alegeţi fie o gustare caldă precum ciuperci Portobello la grătar cu mămăligă şi sos de arpagic fie un carpaccio de vinete cu bresada de măgar (specialitate italienească de salam din carne de măgar – n.r.) şi dressing de trufe. Ca supă, bucătarul-şef recomandă să alegeţi croque-bisque de homar (cremă de homar) sau, dacă sunteţi mai tradiţionalist, o supă cremă de ciuperci. În ceea ce priveşte preparatele din peşte, oferta este bogată şi deosebit de atrăgătoare: somon la grătar cu risotto şi ciuperci porcini, barollo cu şofran, doradă în crustă de sare sau şalău Meunier cu orez basmatti şi portocală. La paste puteţi alege: tortellini umplute cu creveţi şi spanac, ravioli făcut în casă cu sos de anghinare ori parpadele cu sos de raţă şi trufe albe. Toate pastele sunt făcute în casă, după reţete italieneşti şi idei originale ale maestrului Pena. Oaspeţii care trec pragul La Boema au posibilitatea să aleagă în fiecare zi alt tip de paste. În materie de preparate din carne, aici Mihai Pena recomandă: muşchi de vită la grătar cu risotto alla milanese şi sos de vin, specialitatea bucătarului – piept de pui marinat cu piure de lime dulce-acrişor astfel preparat încât să încânte întreaga gamă de papile gustative ale clientelei. Tot aici este bine să încercaţi un Chateau Royal cu sos de trufe în cuib de cartofi şi fenel (o rădăcină din planta numită astfel – n.r.).
O masă nu e completă dacă nu avem şi un desert, iar maestrul Pena nu se dezminte nici aici în inventivitate culinară. Tiramisu home made, panacota à la Boema (o panacota specială cu sufleu de vanilie şi piper roşu), papena dulce (specialitatea casei, un fel de prăjitură negresă cu caramel) sau „clătite de viitor“ (clătite servite într-o formă ciudată conică, umplute cu salată de fructe, cremă de zmeură etc.) sau papanaşi à la Chef (compoziţie de papanaşi, dar cu deosebirea că brânza este de capră, cu biluţe de baton de vanilie şi ananas zaharisit). Evident că un asemenea meniu cere băuturi fine. Puteţi începe cu un Hennessey sau un Martel şi să continuaţi cu un vin bun. Oferta restaurantului este şi la acest capitol extrem de bogată. Vinuri albe, roze sau roşii din România, Italia, Spania, Portugalia, Chile sau Noua Zeelandă. Doriţi un Chateau Domenii Blanc – 128 lei. Vreţi ceva mai sofisticat? Alegeţi un Chablis Premier Cru-Bovier – 255 lei sau poate un vin roşu Chateau Certand Girand 1997 A.O.C. Pomerol Bordeaux – 375 lei. La Boema este restaurantul care satisface gusturile cele mai rafinate în materie de meniu şi băuturi alcoolice.
foto Octavian Tibăr
nr. 1-2 / ianuarie - februarie 2009 Tweet
Get your online degree!…
Left you a trackback for your readers to help them get an online degree….
Best Links 2011…
Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you’re talking about! Bookmarked. Kindly also visit my website =). We could have a link exchange contract between us!…
Best Links 2011…
Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!…
Best Links 2011…
I got good info from your blog…
Best Links 2011…
Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantas…
Best Links 2011…
Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog. A fantastic read. …
Best Links 2011…
I just couldn’t depart your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts…
Best Links 2011…
I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post……
Best Links 2011…
I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful t…
Best Links 2011…
Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in the future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!…
Best Links 2011…
I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further for…
Best Links 2011…
Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your magnificent writing because of this problem….
Best Links 2011…
Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information….
OH HAI…
I was just looking for this info for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative web sites in top of the list. Normally the top…
OH HAI…
Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!…
OH HAI…
Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information….
OH HAI…
Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?…
Taking Notice…
I am extremely impressed together with your writing talents as smartly as with the format for your weblog. Is this a paid topic or did you modify it yourself? Either way stay up the nice high quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this …
trackback fever…
I’m really impressed with your writing talents as smartly as with the structure for your blog. Is that this a paid topic or did you customize it yourself? Either way stay up the excellent quality writing, it is uncommon to look a nice weblog like this…
http://www.eRealEstateSanDiego.com...
Pacific Real Estate Broker serving all of your San Diego county real estate needs. Search Ca homes for sale using our MLS search. Receive email updates of Realtor listings with prices and blog. Whether single-family houses, townhomes, luxury homes, bea…
2011…
Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful information being…