- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Restaurant: La Gondola, o plimbare culinară alla Italia

Un ponton suspendat deasupra apei. O gondolă amplasată printre mesele de pe ponton. Arbori stufoşi, verdeaţă şi ciripit de păsărele, într-o zi fierbinte de vară. În salonul ca un clopot de sticlă te poţi refugia la răcoare beneficiind de o privelişte minunată de jur-împrejur. Un decor romantic desprins nu dintr-un film, ci din realitatea unui restaurant bucureştean: La Gondola.

Nu te poţi plimba cu o gondolă pe malul lacului Floreasca, dar poţi savura preparate italieneşti pregătite după reţete tradiţionale în restaurantul La Gondola. În lumina asfinţitului, pe taburetele din răchită de pe terasă sau în salonul din sticlă, la un pahar de vin italienesc Brunello di Montalcino – cum altfel? – ai toate şansele să uiţi de vara tropicală şi zbuciumul străzii de dincolo de perdeaua de verdeaţă. Peisajul splendid îndeamnă la visare, poţi admira lacul şi gondola de pe ponton, pusă acolo cât să-ţi amintească de Veneţia sau măcar să călătoreşti cu gândul spre ea. Şi dacă mai ai în faţă un platou Porto Cervo cu dorada, somon şi caracatiţă la grătar şi persoana potrivită alături s-ar putea ca timpul să ţi se pară că s-a oprit în loc, într-un colţ de paradis. Locaţia este ideală atât pentru o cină romantică, o primă întâlnire sau aniversarea căsătoriei, cât şi pentru o masă în oraş alături de partenerii de afaceri sau o petrecere pentru angajaţii firmei.

Meniul de inspiraţie italienească este un adevărat regal din peşte şi fructe de mare. La capitolul antipasti ai de ales între 17 feluri de preparate la preţuri începând de la 22 de lei până la 90 de lei. Vrei Scoici alla Marinara Focossa – 22 de lei, vrei tartar de somon – 29 lei. Dacă preferinţele oaspeţilor tind către high class, atunci alegerea trebuie făcută între surimi royal alla marinara, tartare imperiale di tonno sau – pentru patru persoane – piatto imperiale con gamberetti, cozze, calamari marinati, tartare di tonno e salmone, carpacio di tonno e di salmone, polipo Gran Mare – 400 de lei. Dintre numeroasele feluri de peşte, Gondola Premium Pesce poate fi opţiunea potrivită, aceasta înseamnă că ai de ales între: tonno con salsa aglio olio e peperoncino – 90 de lei, gamberi reali con salsa di burro e aglio – 200 de lei şi Gran Piatto Mussolini – 400 de lei (homari, creveţi imperiali, langustine, calamari, sepie, gamberetti, moscardini, doradă, somon, ton, spadă, condimente tipice cu sos de lămâie şi cartofi dulci) – 990 de lei.

foto Octavian Tibăr