- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Restaurant: Rem’s îţi redescoperă natura

Pentru cei care iubesc muntele şi pentru cei care adoră liniştea în mijlocul naturii, pentru cei care vor să schieze sau doresc, pur şi simplu, să se relaxeze în saună, departe de orice agitaţie, pentru cei care doresc să viziteze situri arheologice şi pentru cei care vor să pescuiască, pentru toţi aceştia există pensiunea de trei stele Rem’s, din Râşnov. Restul distracţiei vine de la sine.

Amplasată pe drumul care duce către Poiana Braşov (aflată la numai 9 kilometri distanţă), la poalele masivului Postăvaru, pensiunea Rem’s este locul ideal pentru petrecerea unui week-end sau, de ce nu, a unei vacanţe în tihnă. Deasupra ei străjuieşte Cetatea Râşnovului, în depărtare se văd masivele Codlea şi Piatra Craiului, Castelul Bran se află la doar 12 km depărtare, Braşovul la 13 km, iar Cheile Râşnoavei la numai 5 km.

Pensiunea Rem’s s-a născut din dorinţa proprietarilor de a fugi de zgomotosul Bucureşti şi a se stabili într-un loc mai retras, în armonie cu natura. Familia Bonta şi-a transformat, cu timpul, casa în pensiune, odată cu revelionul din 2002, când a organizat petrecerea de sfârşit de an pentru colegii unor prieteni de familie. „A fost un Revelion atât de reuşit, încât am decis să deschidem o pensiune care, iniţial, a funcţionat cu numai şase camere. Numele Rem’s i l-am dat după numele fiului nostru, Remus. Din 2006, după reamenajarea celor două corpuri de clădire, am extins pensiunea la 13 camere”, povesteşte Daniela Bonta, proprietara Rem’s. În întreaga pensiune predomină piatra de râu şi lemnul, ceea ce imprimă camerelor o notă caldă şi prietenoasă de cabană, dar de cabană de lux. Fiecare cameră are grup sanitar propriu, cu cabină de duş şi dotările aferente. Preţul unei camere cu pat dublu pleacă de la 70 de lei/noapte.

Turiştii vin şi revin la Rem’s nu numai pentru condiţiile excelente de cazare, ci şi pentru ospitalitatea cu care îşi întâmpină gazdele musafirii. Cât despre bucătăria pensiunii, oaspeţii au numai cuvinte de laudă. Preparatele sunt, în general, tradiţional româneşti, asezonate cu vinuri autohtone de foarte bună calitate, servite în salonul de 28 de locuri, decorat în stil românesc. Se preferă pe preparatele făcute în casă şi mâncarea bio. Nu lipsesc din meniu: sarmalele, tochitura, saramura, brânzeturile autohtone (caş afumat, brânză de burduf), slana ardelenească. Pe scurt, un prânz – alcătuit din ciorbă, felul doi, salată şi desert – poate costa la Rem’s 30 de lei/persoană, în timp ce o masă festivă costă 60 de lei/persoană.

Turiştii beneficiază la Rem’s de saună, inclusă în preţul camerei, iar la cerere, Ioana Bâţă poate oferi şi şedinţe de masaj. Mai mult, la Rem’s poţi beneficia şi de consiliere psihologică din partea psihoterapeutului Dănuţ Negru care se ocupă de două programe: „Relaţia de cuplu – Redescoperire sau Rutină“ respectiv „Gestionarea crizei economice a fiecăruia“.

foto Alice Gherman şi arhiva Rem’s