tramadol and tylenol 4 buy tramadol purchase tramadol Savannah

side effects withdrawal from tramadol tramadol 50mg tramadol experiences drugs forum

which metro station is close to ambience mall gurgaon ambien pill botox and ambien

tramadol dose for elderly tramadol 100mg is it safe to take ibuprofen and tramadol together

soma imobiliarias associadas buy soma bikram yoga soma sf

soma is in what drug class buy soma online calcule a soma dos vintes primeiros termos da pa

clonazepam and valium together valium pills valium pulmonary hypertension

how long does it take for tramadol to relieve pain buy tramadol tramadol 200mg high

mixing methadone and ambien buy ambien online best way to get high off ambien

will doctors prescribe adderall and xanax buy xanax can you take xanax and gabapentin

LIFESTYLE

Restaurant: Yakimono rafinamentul bucătăriei japoneze

October 1st, 2009, com 2 comentarii

Unde ieşim? Mereu apare întrebarea asta printre prieteni şi cunoscuţi. Un prânz de afaceri, o cină în doi, o masă cu prietenii, dar unde?  Ce ar fi să încercăm şi ceva mai exotic, mai ieşit din tipare? Care să ră­mână o amintire plăcută pentru pa­pilele gustative, un loc unde să îţi placă să revii. Şi neapărat ceva să­nă­tos, fără prăjeli inutile, fără sosuri greoaie sau grăsimi! O opţiune ar fi mâncarea japoneză. Sau cea thailandeză? Sunt cel puţin şapte restaurante cu  specific japonez în Bucureşti. Adică oarece ofertă ar exista. Dar dacă vreţi să aflaţi ce gust au Japonia şi Thailanda la un loc, restaurantul Yakimono este alegerea perfectă.

Pentru că Japonia e prea departe ca să mergeţi până acolo şi să testaţi rafinamentul ei culinar, aflaţi că o părticică din ea s-a mutat la Bucu­reşti, chiar la JW Marriott Grand Hotel, în aripa dreaptă, sub numele Yakimono. Restaurantul s-a deschis în ianuarie 2008 sub brandul internaţional Yakimono, brand care a fost cotat la nivel internaţional de către The American Academy of Hospitality Sciences cu Five Diamond Stars şi are „rude“ în Israel şi Rusia. Rafinamentul, bunul gust, luxul şi eleganţa sunt cuvintele care descriu această locaţie de cinci stele. De altfel Yakimono este frecventat de politicieni, reprezentanţi ai ambasadelor, oameni de afaceri şi VIP străine ori autohtone.

Deschis de la orele 12.00 la 23.30 când se ia ultima comandă, restaurantul este ideal pentru întâlnirile de afaceri sau petrecerile de firmă, întâlnirile corporate, dar şi pentru un prânz ori o cină în doi. La dispoziţia clienţilor sunt: două saloane VIP cu 8 şi 12 locuri, un salon mare de 60 de locuri şi unul pentru teppanyaki de 19 locuri, plus o terasă în stil japonez, afară. Mai mult decât atât, Yakimono nu are doar specific japonez ci şi thailandez. Sub bagheta maestrului bucătar Amirut Poosung se pregătesc alături de preparatele tradiţionale japoneze – sushi, teppanyaki şi hot kitchen – şi numeroase preparate thai.Yakimono este, de altfel, singurul restaurant bucureştean care are meniu thailandez.

Că japonezii au un mod de viaţă simplu se reflectă în designul interior al restaurantului Yakimono. Nu veţi găsi o beţie de culori, aşa cum multe restaurante sunt decorate, nu veţi găsi mobilier sofisticat şi mult prea bogat ornamentat, ci veţi descoperi un restaurant în stil minimalist, sobru, cu mobilier din lemn masiv, decorat ici şi colo cu elemente de simbolistică japoneză, în alb, negru sau tonuri de gri. Decorul este creat de Josh Hefetz, un arhitect israelian care semnează decorurile la toate restaurantele brandului. Personalul locaţiei este amabil, dar nu agasant, oferind servicii de înaltă calitate.

Dar, ca în orice restaurant, la Yakimono mergi în primul rând să serveşti masa, iar la acest capitol atracţia principală o constituie salonul teppanyaki unde bucătarii pregătesc în faţa ta meniul pe care l-ai cerut. Dar ce spun îl pregătesc, e un adevărat show care merită urmărit cu atenţie şi de care trebuie să te bucuri ca un copil. Nu că ai avea vreo şansă să încerci şi tu acasă, dar măcar să ştii câte ceva despre ceea ce mănânci. Bucătăria japoneză foloseşte mult sos de soia, oţet de orez, ginger murat, wasabi powder şi thashimoto (bază specială pentru supe), homari sau languste. Bucătăria thailandeză utilizează mult curry roşu sau verde, pasta tamarin, coriandrul, tăieţeii de fasole sau orez şi aşa-numiţii raiseflackes (pătrăţele de orez). Şi dacă tot am pomenit de mâncare, atunci e bine să vă spun că meniul la Yakimono este unul foarte bogat şi variat, la preţuri de cinci stele, dar… delicios! Încercaţi Sakana Usuzuki (peşte crud: ton, somon şi peşte alb feliate potrivit – e o adevărată artă să tai peştele în bucătăria japoneză – servite cu sos specific, pe gheaţă), costă 78 de lei. Gustaţi din Salmon Wasabi Special (rulouri de peşte învelite în somon proaspăt cu creveţi tempura şi sos wasabi) – 80 de lei. La aperitive calde puteţi servi Maguro Pepper (ton roşu trecut prin tigaie, servit cu felii de lămâie şi sos de piper). Şi nu rataţi Black Cod! Este specialitatea casei, un cod negru marinat în sos miso şi gătit la cuptor, delicios de fraged, costă 124 lei porţia. Dacă sunteţi unul dintre clienţii fideli ai restaurantului s-ar putea să aveţi parte de surprize plăcute, bucătarii fac diverse propuneri delicioase clienţilor.

foto Alice Claudia Gherman


Taguri:

Comenteaza