- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Revelion pe toate gusturile

2010 ţi-a pregătit un cocktail de provocări pentru petrecere: focuri de artificii, destinaţii însorite, relaxare în ape termale şi incursiuni pe mare. Bugetul de vacanţă este prietenos şi distracţia – pe cinste!

Artificii şi relaxare în Malta

Dacă te-ai hotărât ca anul acesta să nu mai admiri spectacolele de artificii la televizor, alege sejurul în Malta, unde artificiile sunt demne de Cartea Recordurilor. Maltezii se pricep la artificii, produse chiar în fabrica de pe insulă şi testate şi îmbunătăţite continuu, în timpul festelor săptămânale. Waterfront-ul din Valletta, capitala insulei Malta, devine la miezul nopţii cel mai animat şi colorat loc din oraş. Dacă te cazezi la InterContinental pentru petrecerea dintre ani, atunci te poţi relaxa înainte de party în piscina interioară, lungă de 17 metri, „piesa“ centrală a Centrului de Fitness Cynergi al hotelului, cel mai mare spa de pe insulă. Dacă vrei distracţie la maximum la cumpăna dintre ani, alege Paceville, din St Julian’s, cea mai cosmopolită staţiune malteză. Atmosfera e incendiară, mai cu seamă pe străduţa din dreapta InterContinentalului, unde găseşti puburi, cluburi cu muzică house şi discoteci.

Revelion însorit în Sharm el-Sheikh

Anul Nou la mare? Ce ai zice de o incursiune acvatică în Parcul Ras Mohammed, primul parc naţional din Egipt cu nenumărate specii de coral şi peşti? Atmosfera în Sharm el-Sheikh este magică. Aer curat, de cristal, soare strălucitor, vreme numai bună de plajă şi apa mării de un albastru intens sunt ingredientele unei vacanţe de vis. Oraşul este într-o permanentă fiesta culturală. Beduinii cântă şi dansează pe străzi încă de la apus. Dintre excursiile opţionale, alege vizita la Mânăstirea Sf. Ecaterina, pentru a vedea colecţia impresionantă de artă arabă. Hotelurile organizează adevărate party-uri de Anul Nou, aşa că poţi avea surpriza de a trece de la temperaturi cu plus la minus şi de a petrece noaptea dintre ani într-un iglu, cu o alee plină de specialităţi culinare şi cu sculpturi de gheaţă. Vei întâlni urşi polari şi pinguini de gheaţă. Dansezi pe ritmuri spaniole pe o pardoseală acoperită cu zăpadă, iar hainele de gală nu sunt obligatorii.


2010 pe valuri

Singapore, Thailanda, Malaezia, Kuala Lumpur… Asia îţi va răsfăţa toate simţurile într-o croazieră bogată în privelişti şi arome exotice, o experienţă unică, de la modern, distracţie, shopping până la întoarcerea în timp pentru a descoperi templele antice, tradiţiile, cultura şi istoria. Programul este de-a dreptul provocator: plimbare cu elefantul în Phuket, vizitarea unor peşteri misterioase în Malaezia şi un popas la Turnurile Gemene Petronas – cele mai înalte din lume până în anul 2003.

Iar în Singapore ai parte de experienţe unice la Grădina Botanică, cea mai matinală grădină: se deschide la ora 5 dimineaţa şi se mândreşte cu peste 600.000 de specii de plante. Prânzul îl savurezi în mijlocul arenei cu lei (arenă cu pereţi de sticlă) de la Grădina Zoologică. Este cea mai faimoasă grădină din lume, unde animalele nu au cuşti, ci se bucură de habitatul lor natural. Te poţi distra în timpul plimbării cu poneiul sau elefantul şi râzi pe cinste la spectacolele live în care actori sunt animale simpatice.

Legends of the Seas este „vasul luminii“ care îţi oferă o privelişte încântătoare; poţi admira marea prin acoperişurile de sticlă şi ferestrele largi. Bucură-te de cocktail-urile servite înaintea cinei şi relaxează-te în compania muzicii de pian. După o cină savuroasă, vei renunţa la tocuri pentru un show în stilul Broadway!


Petreceri pariziene

Petrecerile cele mai animate sunt chiar pe Champs Élysées! Trebuie să te înarmezi cu şampanie şi fluier din plastic pentru a nu face notă discordantă printre miile de francezi şi turişti. De aici poţi admira şi spectacolul luminilor de la Turnul Eiffel şi focurile de artificii care invadează Parisul, iar dacă nu ţi-ai găsit încă local unde să petreci, bulevardul francez este împânzit de locuri tentante care te invită să dansezi şi să bei înainte sau după miezul nopţii. Atmosfera este, cum ar zice francezii, bon enfant sau plăcută. Te poţi îmbrăca după preferinţe, nu există reguli de vestimentaţie, vei vedea atât „fashionişti“, dar şi petrecăreţi în blue jeans şi jachete. În Franţa vei auzi urări de Bonne Année de pe 1 ianuarie până pe 1 februarie şi toată lumea se va îngrămădi să-ţi dea bises (pupici pe fiecare obraz).

www.besttourism.ro