502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Rhodos – distracţie în imperiul apelor

May 17th, 2012, com Comenteaza

Întreaga staţiune e gata pentru sezonul estival: de la hoteluri la taverne, toate  au  pregătit pachete speciale şi  îmbietoare pentru turişti.

Un loc minunat pentru o plimbare în familie este Petaloudes sau Valea Fluturilor. Şi nu e o metaforă, pentru că sute de fluturi împânzesc zona,  de-a  lungul unor  cursuri de apă  traversate pe alocuri  de frumoase podeţe rustice.  Potecile umbroase vă conduc spre piscine  scobite în stânci  şi spre  cascade.  Pe tot parcursul drumului, în aer persistă un miros  de vanilie  de la copacii  storax.  Cafenelele şi magazinele de suveniruri vă îmbie  la cumpărături şi nu trebuie să rataţi  moara de vânt italiană.

Ce aţi zice de o zi în împărăţia apelor? Chiar aproape de  frumoasa Plajă  Faliraki,   cu  şezlonguri, umbreluţe, fructe  şi legume la tarabe, se află Faliraki Water Park. O piscină  uriaşă cu o corabie de piraţi  este atracţia celor mici, iar fântânile  arteziene uimitoare şi cele 11 tobogane pentru toate gusturile, rapide sau mai line, simple  sau  cu mai  multe  spirale,  îi captivează pe ceilalţi.  Zona  pentru alpinism şi piscina umplută  cu  crocodili   (de  jucărie)   sunt   alte atracţii  care nu trebuie ratate.

Clădirile medievale, moscheele, fântânile tradiţionale şi bisericile  bizantine se găsesc  în tot centrul vechi al oraşului Rhodos.  Atmosfera tipic grecească, cu străzi înghesuite, restaurante în aer liber şi alei fără nume îi va încânta pe cei mici. În anumite zile, la castel  se organizează nişte  party-uri  medievale de toată  frumuseţea, care  te transportă într-o  ambianţă de  poveste.

Tinere domniţe dansează pe melodii de epocă, clovni  jucăuşi  aleargă pe picioroange, cavaleri în armuri se duelează cu săbiile,  în timp  ce o armată de bucătărese cu şorţuri şi năframe colorate învârtesc de zor în nişte tigăi imense puse direct  pe foc, având grijă să facă o bunătate de friptură cu condimente şi ceapă. Vinul curge în ulcele de lut, iar petrecerea e dedicată atât celor mici, cât şi celor mari.

Vinurile  urmează o tradiţie de 2.400 ani în Rhodos!  Astăzi,  Rhodosul este sinonim cu vinurile spumante, de calitate  superioară, care poartă denumirea Roditiko: vinul alb, cel roşu şi alb-dulceag care merg  de minune cu meniurile din  taverne. Poposiţi în curtea  pitorească a tavernei  Mavrikios, unde proprietarii Michalis  şi Dimitris vă vor  încânta simţurile cu spaghete garnisite cu homari şi câteva  licori  savuroase: limoncello (lichiorul de lămâie),  souma (băutură tradiţională făcută  din  smochine cu  şofran  şi piper),  precum şi lichiorul din 15 plante medicinale. Tare ispititoare este şi taverna Nea Saleni unde încă de la intrare ţi se face poftă de griskin (carne de porc rumenită pe grătar cu rozmarin), friptura de  viţel  cu  ierburi, fructele  de  mare proaspete şi salate.

Un  resort  mic şi cochet  este  alegerea perfectă  dacă  mergeţi cu mic cu mare  în vacanţă. Drumul spre   hotelul Evi  vă  arată   în  avanpremieră băile miraculoase de la Kallithea, iar odată ajunşi la destinaţie veţi fi întâmpinaţi de angajaţi cumsecade, mereu gata  să servească pe  toată  lumea.  Camerele sunt  curate  şi confortabile, cu terase  mari  care oferă vedere la o încântătoare livadă de măslini. Cei mici au la dispoziţie spaţii   de joacă  şi  piscine   speciale pentru ei, iar  plaja  cu nisip  fin este  aproape, numai bun pentru construit castele de nisip. În Faliraki distracţia e la ea acasă. La un bar vizavi de hotel se cântă karaoke. Dacă doriţi  un loc mai  retras   de  lume,   mergeţi  în  Pefkos, un orăşel  pitoresc dominat de  albastrul mării  şi verdele pinilor, cu  o plajă  lungă şi golfuleţe sălbatice,  pitoreşti şi stâncoase. Aici,  Hotelul Thalia are  camere   special   concepute  pentru familiile cu copii.

Dezvoltat în jurul unui spa natural, cu hoteluri cochete de-a lungul ţărmului, Kallithea este o colecţie de ingrediente ideale pentru vacanţă.

Oferte turistice

Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021/369.98.35

Faliraki, Hotel Evi 3* – de la 342 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi  cazare cu all inclusive, asistenţă turistică.

Pefkos, Hotel Thalia 3* – de la 351 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi  cazare cu all inclusive, asistenţă turistică.

text Steluţa  Năstase

www.besttourism.ro

Taguri:

Comenteaza