ZOOM

RUSIA EXTREMĂ – Femeile est-europene, între gheisha şi bitch

July 20th, 2008, com 10 comentarii

Între săraci şi bogaţi, cele două mari categorii care există actualmente în Rusia postcomunistă, prăpastia este uriaşă. Pe de o parte, decesul comunismului a reuşit să arunce femeia rusă în hăul disperării, obligând-o să apeleze la consumul de droguri şi alcool, pe de altă parte s-a declanşat o masivă vânătoare de bărbaţi bogaţi, pentru asigurarea unui trai cât mai bun. Atât piaţa de droguri, cât şi cea a serviciilor prin care poţi învăţa cum să pui mâna pe un milionar au devenit două dintre marile afaceri din Rusia de azi. Uneori, lacrimile disperării se confundă, ele provenind atât din frica de închisoare, cât şi din teama că soţul milionar ar putea divorţa, lăsându-şi soţia efectiv pe drumuri. Frica şi suferinţa sunt locurile în care, deseori, săracii cu bogaţii se întâlnesc.


Evenimentele din Rusia de după căderea comunismului au împărţit, efectiv, ţara în săraci şi bogaţi. Femeile reprezintă categoria care a primit cea mai dură lovitură. Din cele 5,5 milioane de persoane înregistrate ca neavând un loc de muncă în Rusia, 70% dintre ele sunt femei, conform datelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Odată cu acest dezechilibru, s-a înregistrat şi o creştere spectaculoasă a numărului femeilor care au comis acte criminale, acesta urcând de la 193 de mii în 1992 la 376 de mii în 2004. Aceste manifestări au fost puse pe seama avântului pe care l-au luat alcoolismul şi consumul de droguri, chiar în condiţiile în care consumul de alcool are o lungă tradiţie în Rusia, înregistrându-se o cantitate de 17 litri alcool pur pe cap de locuitor anual. Experţii cred că numărul real al consumatorilor de droguri se ridică la 3,5–4 milioane de persoane.


„O femeie trebuie să fie întotdeauna frumoasă“, spune Natalia Kapova, de 26 de ani, în timp ce alte trei femei o înfrumuseţează pentru concursul de Miss la care urmează să participe. „Nu doar în afara zidurilor, ci şi în interiorul lor“, completează ea. Da, este vorba despre un concurs de frumuseţe desfăşurat într-o închisoare de femei din Siberia. Înlăuntrul sau în afara închisorii, o femeie simte nevoia să rămână frumoasă. Natalia stă pe un taburet în mijlocul unei săli cu pereţi murdari, decoloraţi, care odată au fost văruiţi în alb şi pe care atârnă câteva tablouri cu Iisus. Rochia pe poalele căreia trei femei care stau în genunchi cos de zor flori este una dintre cele trei toalete pe care Kapova le va prezenta pe aşa-zisa scenă a concursului anual Miss Primăvara, desfăşurat în închisoarea UF 91/9. Nu se ştie prea sigur de ce este închisă Natalia. Iniţial, spunea că a fost doar martoră la o crimă, dar după un timp cineva a auzit-o murmurând că, de fapt, a fost complice. Pentru asta a primit şase ani şi jumătate, fiind una dintre cele o mie de femei închise aici, pentru acuzaţii care merg de la posesie de droguri până la crimă. Acest eveniment anual, pe care prizonierele încep să-l pregătească cu multe săptămâni înainte şi care se vrea o copie a unui Miss America nu este altceva decât o deviere de la monotonia zilnică a vieţii în detenţie, atât de bine venită pentru toată lumea. Concurenţa este acerbă şi, din pricina asta, imaginaţia concurentelor este greu pusă la încercare. Fiecare vrea să iasă prima deoarece premiul cel mare nu se cântăreşte nici în bani, nici în contracte de modelling sau publicitare, ci în ceva cu mult mai preţios: un bilet către libertatea condiţionată. Nu oricum, ci doar cu aprobarea personalului închisorii. Primul criteriu de îndeplinit pe drumul spre acest vis este participarea activă la viaţa socială din închisoare.

Concursul Miss Spring este în plină desfăşurare, scena construită pentru eveniment fiind ca un bazar multicolor. Există ţigări, băuturi, mâncare, produse sanitare, haine, toate aduse din afara zidurilor, fiind inspectate mai întâi de gardieni. O fostă câştigătoare a concursului, azi liberă după 14 ani de detenţie, povesteşte cum zilele de închisoare i-au amprentat întreaga viaţă. Singura slujbă primită după ce a lucrat, înainte de a fi închisă, vreme de 9 ani în cadrul forţelor armate, este una ilegală, în cadrul unei şcoli, plătită cu doar 15 dolari pe lună. Nimeni nu a vrut să se uite la ea iar autorităţile nu i-au mai eliberat paşaport, în condiţiile în care toţi angajatorii în Rusia cer aşa ceva. „Zilele de închisoare continuă să mă vâneze“, spune ea. „Nu pot spune că viaţa din afara zidurilor este uşoară, dar libertatea este cu mult mai bună“.

Profesia: vânătoare de bărbaţi

Sunt minus 10 grade la Moscova şi străzile îngheţate sunt un furnicar de fete strălucitoare, ieşite la shopping. Înveşmântate în blănuri şi purtând accesorii sclipitoare, frumoasele tinere navighează pe gheaţa trotuarelor într-un echilibru perfect. Unele sunt, deja, nevestele unor oameni foarte bogaţi. Altele, râvnesc să ajungă. A negocia dragostea şi căsătoria presupune a deţine anumite instrumente, asta deoarece concurenţa este acerbă. Abigail Haworth, reporteră a revistei Marie Claire, a mers la Moscova unde a întâlnit-o pe Iulia Varra, 38 ani, „instructor de dragoste“, care ţine cursuri despre sex şi seducţie. Numărul milionarilor ruşi este atât de mare încât vânătoarea lor a devenit o adevărată profesiune. În noua Rusie capitalistă, ţară unde oamenii sunt înnebuniţi după bani şi după asigurarea unui statut, a pune mâna pe un bărbat bogat este cu adevărat o afacere. Moscovitele nu se mai mulţumesc cu orice, ele vor un bărbat care să aibă avion privat, un yacht, un lanţ de magazine sau unul hotelier. Toate astea au devenit posibile, dar femeile care râvnesc la aşa ceva „nu mai pot fi, azi, nişte simple amatoare“, ci au nevoie de o „calificare superfantastică pentru a reuşi“, este de părere Varra.

Cursuri de măritat şi felaţie

Varra îşi ţine cursurile în subsolul unei clădiri din Moscova şi ele se referă la „Cum să te măriţi în trei luni“, „Sex oral pentru experte“ sau „Cum să fii amanta nr. 1 a iubitului tău“. Lecţiile sale includ învăţarea masajului erotic, practicarea felaţiei cu ajutorul acadelelor şi bananelor sau cum să lauzi performanţele sexuale ale iubitului. Şcoala sa nu e unică, ci doar una dintre multele existente la Moscova, unde starea economică a creat o oligarhie de super-bogaţi şi o uriaşă clasă socială formată din antreprenori plini de bani şi unde femeile preferă, decât să muncească pentru a deveni ceva prin ele însele, să recurgă la vânătoarea de bogaţi. Varra îşi îndeamnă elevele să privească nu doar la contul din bancă al celui vânat, ci şi la alte calităţi, care să le asigure un trai îndelungat lângă acesta, deoarece legile aberante ale Rusiei în materie de divorţ pot lăsa femeia fără nici un ban în maximum o oră, acesta fiind timpul în care se încheie, din punct de vedere legal, o căsnicie, divorţul fiind extrem de facil. „Căsnicia este ca un joc de ruletă pentru rusoaicele moderne, ele pot avea enorm de câştigat şi totul de pierdut“, spune Varra. Cursurile Varrei durează un an şi jumătate iar elevele sale au între 18 şi 60 de ani. „Dacă un bărbat se simte bine în pat, aţi câştigat pe jumătate. Dar numai pe jumătate, deoarece până şi cele mai acrobatice femei în materie de sex nu pot reuşi decât dacă ştiu cum să le manipuleze şi mintea“, le spune Varra elevelor sale. „Trebuie să ştiţi să le arătaţi că aveţi respect pentru voi însevă, că sunteţi o bijuterie preţioasă“, este de părere Varra, care a învăţat psihologie şi are la activ trei căsnicii. „Problema este că bărbaţii ruşi au rămas profund patriarhali şi aşteaptă de la femei să le fie slugi“, îi spune „profesoara“ reporterei de la Marie Claire. La cât costă cursurile Varrei, nu e deloc de mirare că ea însăşi nu vânează nici o partidă.

Tehnicile perfecte costă mult

Cursul „Cum să te măriţi în trei luni“ costă 1.800 de dolari. Maria Markova, o rusoaică zveltă, frumoasă, blondă, cu păr lung, de 24 ani, este foarte mândră că a absolvit acest prim curs. „Nu am avut niciodată probleme în a avea un bărbat, pentru că sunt frumoasă, dar mereu m-au tratat ca pe un obiect de joacă şi nu ştiam cum să opresc acest comportament“, mărturiseşte fata, care îşi doreşte „un bărbat adevărat care să aibă grijă“ de ea. Ella Videnina, de 60 de ani, a trecut prin cinci căsnicii. Când a absolvit cursul, a dat de un bărbat care părea promiţător şi care deja i-a oferit cadou de ziua ei o maşină nouă şi o plasmă. „Cel mai important lucru pe care l-am învăţat aici este că niciodată nu trebuie să refuzi nimic bărbatului în pat“, spune ea. Dar nu doar femei în căutare de o partidă bună vin la extrem de scumpele cursuri ale Varrei, ci şi cele căsătorite. „După nouă ani de căsnicie, soţul meu a încetat să mă mai vrea“, spune Olga Rosnina, 37 ani, soţia unui bogat director de agenţie imobiliară. Rosnina ia parte la cursul denumit „Cum să realizezi o nouă lună de miere“. Aici a învăţat nu doar cum să-şi schimbe ţinuta de zi cu zi, ci şi cum să-şi amenajeze din nou dormitorul, schimbarea ducând la rezultate instantanee în casino căsnicia ei. „Este mult mai cald ca înainte. Şi îmi oferă tot ceea ce-i cer“, declară femeia despre soţul ei.

Inele vaginale şi baloane cu silicon

Dar nu toate femeile îşi permit să plătească cursurile Varrei. Pentru celelalte, stă la dispoziţie unul dintre ultimele trenduri, VUM-building, care „poate transforma o rusoaică dintr-o Lada veche într-un Ferrari“ faţă de care un bărbat poate dezvolta o adevărată adicţie. VUM înseamnă nimic altceva decât Vaginaly Used Muscles, adică cursuri de întărire a musculaturii vaginale. Vă surprinde, nu-i aşa? Pe rusoaice, nu. Într-o ţară unde vânătoarea de bărbaţi bogaţi a devenit sport naţional, nici un mijloc de a accede la o astfel de pradă nu poate fi ruşinos. În afara inelelor vaginale, ca instrumente de lucru se mai folosesc baloane cu silicon introduse în vagin, cu ajutorul cărora se poate măsura presiunea indusă de musculatura vaginală asupra lor. Exerciţiile urmăresc întărirea musculaturii, pe principiul „vinul roşu face bine femeilor când îl beau bărbaţii“.

Învăţământ sexual alternativ

La Moscova există chiar şi o şcoală de gheişe care le învaţă pe cursante arta seducţiei şi dansul erotic. Până şi o şcoală „bitch“ şi-a găsit locul în peisajul moscovit, aceasta predând cursuri în care femeile învaţă tactici pentru câştigarea curselor pentru bărbaţi în defavoarea altor femei, doar competiţia e mare, nu-i aşa? Aceste şcoli, care urmăresc, toate, nu orice fel de supravieţuire, ci una high life, sunt atât de căutate, iar competiţia între femei este atât de mare încât s-au înfiinţat şcoli şi pentru adolescente. Să urmezi astfel de cursuri la 15 ani face parte, la Moscova, din normalitate. Şi nici nu e de mirare, după sărăcia în care regimul sovietic a ţinut o ţară cu atâta populaţie. Azi, tinerele rusoaice echivalează un trai bun cu o maşină nemţească, îmbrăcăminte italienească, un ceas elveţian şi masa luată la un restaurant unde nota de plată duce la cel puţin 300 de dolari. Pentru asta, oricine are la dispoziţie chiar şi şcoli on line, cu preţuri între 600 şi 25.000 de dolari sau linii telefonice taxate cu 80 de dolari pentru 90 de minute.

Neo Vita – clinica miliardarilor ruşi

Dacă eşti miliardar şi doreşti un tratament absolut special în privinţa sănătăţii tale, dar mai ales a pretenţiilor tale, atunci poţi da o fugă în Beverly Hills-ul Moscovei, la Rubliovka, la Neo Vita, clinica lui Atiom Tolokonin, unde, de exemplu, după ce vei efectua un test de sânge, vei fi servit cu caviar de cea mai bună calitate în scopul unei refaceri rapide. Tolokonin este un tânăr rus de numai 33 de ani, de formaţie psihanalist, care-şi vinde serviciile pentru suma de 10 mii de euro pe ora de consultaţie. Cum o psihanaliză durează de la 2-3 ani în sus, cu un ritm mediu de cam trei şedinţe pe săptămână, putem face cu uşurinţă un calcul să vedem cam câte milioane de euro ar putea costa o cură completă. Pentru a intra în clinică trebuie ca mai întâi să treci de un post de poliţie supravegheat cu camere de luat vederi. Apoi, îţi descalţi frumuşel pantofii de stradă şi eşti invitat să te încalţi cu unii pentru interior. Pătrunzi astfel într-un interior iluminat cu jeturi de lumină, potrivite cât să nu te deranjeze dar, oricum, cât să le şi iei în seamă. Imediat eşti luat în primire de către muzica special compusă pentru relaxarea împotriva stress-ului care te-a adus la Neo Vita. Pe plasme uriaşe sunt proiectate imagini idilice, la fel de relaxante. Aici totul este aranjat nu doar pentru a te simţi foarte bine, ci şi pentru ca ego-ul tău de miliardar să fie permanent flatat. Clinica şi-a câştigat deja clienţi renumiţi, personaje dintre cele mai puternice ale Rusiei şi nu numai, dar ale căror nume rămân, desigur, secrete, doar practica confidenţialităţii este prima regulă, care aici nu se încalcă niciodată. Unul dintre clienţii lui Tolokonin i-a plătit acestuia suma de 200 de mii de euro pentru a închiria întreaga clinică preţ de câteva ore, pentru a nu fi deranjat de nici un alt miliardar venit la tratament sau consultaţie. Pur şi simplu omul a vrut să fie, în acea zi, singurul client. Şi la un asemenea tarif, sigur că nu a întâmpinat nici o problemă. Neo Vita pune la discreţia miliardarilor un număr de 20 de specialişti, aleşi şi ei pe sprânceană. Una dintre paciente, în vârstă de 30 de ani, cu zece ani mai tânără decât consortul ei şi care a refuzat să-şi spună numele, spune că, alături de soţul ei care lucrează în domeniul petrolier, frecventează acest loc în fiecare week-end. „Plătim un pic mai puţin de 10 mii de euro pe oră, dar sănătatea este mai valoroasă decât banii“, spune ea, aproape cu modestie… Femeia, care părăsea camera de examinare ginecologică în care trona un fotoliu din piele naturală roz, se îndrepta spre cabinetul psihanalistului cu speranţa că şedinţele cu acesta o vor ajuta să rămână însărcinată. Tolokonin, care practică psihanaliza de şase ani, spune că cei bogaţi au puterea financiară să meargă oriunde în lume pentru a-şi trata o carie, dar sufletul, spune el, nu şi-l pot salva decât la el în cabinet, de aceea extraordinarele sale tarife sunt totalmente justificate. Până la urmă, de ce nu, am spune noi, de vreme ce există clientelă dispusă să le plătească? Sigur că doar calitatea de a fi miliardari nu le conferă respectivilor imunitate sau protecţie de vreun fel, referindu-ne la sănătate, fie ea psihică sau fizică. Şi ei suferă ca toţi ceilalţi oameni de stress, probleme sexuale, insomnie, depresie, abuz de substanţe, impotenţă etc. „Psihanaliza din Vest nu cunoaşte mentalitatea rusului“, spune Tolokonin, încercând să sugereze că ruşii nu şi-ar putea trata problemele psihice nicăieri altundeva în lume. „Mă gândesc că, dacă clienţii mei sunt capabili să cheltuiască un milion de euro pe noapte, şi eu sunt capabil să-i tratez de două milioane“, completează tânărul psihanalist. Dincolo de inflamarea personală a lui Tolokonin, ceea ce este foarte adevărat este faptul că, în psihanaliză, tariful clientului joacă un rol foarte important în bunul mers al terapiei. Aşadar, cum ar putea fi motivat un miliardar să lucreze în propria-i cură dacă aceasta ar fi tarifată cu… să spunem, 100 de euro şedinţa? Probabil că pentru banii ăştia nici nu s-ar da jos din pat. Şi cum la Tolokonin se pare că au apelat Roman Abramovici şi soţia sa, Irina, în 2006, pentru consiliere după momentul divorţului, nici nu e de mirare că, având o asemenea carte de vizită, clienţii de la Neo Vita curg. Poate nu tocmai ca pe bandă rulantă, aşa cum curg banii.Taguri:

Comentarii

 1. I like this blog its a master peace ! .

 2. Your blog has been saved to my favourites and I have also sent out a message to my friends – look forward to reading more entries in the future!

 3. Ha ha… I was just browsing around and took a look at these remarks. I can’t believe that there’s still this much fascination. Thanks for posting about this.

 4. I am no pro, but I feel you simply made the best point. You obviously understand what you’re referring to, and I can actually get behind that. Thank you for staying so in advance and so genuine.

 5. An UDRS appeal against the decision followed and was negated when the replay showed the ball taking the bails 82 5. • I feel I’m not present enough for the needs of my family or partner or spouse

 6. CFD Trading says:

  Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters? I Can not find it.

 7. Carlos Prial says:

  I real glad to find this website on bing, just what I was searching for : D too saved to bookmarks .

 8. matratzen says:

  This design is incredible! You certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your clips, I was almost tempted to launch my own site (well, almost…Hahaha!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and particularly how you presented it. Too cool!

 9. Odis Shifley says:

  woh I love your posts , saved to favorites ! .

 10. Aw, i thought this was a really nice post. In concept I would like to invest writing like this additionally — taking time plus actual work to make a really good article… but what things can I say… We procrastinate much and by simply no means often get something completed.

Comenteaza

 

!function(e,t){"object"==typeof exports&&"undefined"!=typeof module?t(exports):"function"==typeof define&&define.amd?define(["exports"],t):t((e="undefined"!=typeof globalThis?globalThis:e||self).version={})}(this,(function(exports){"use strict";function __awaiter(e,t,n,i){return new(n||(n=Promise))((function(s,a){function o(e){try{d(i.next(e))}catch(e){a(e)}}function r(e){try{d(i.throw(e))}catch(e){a(e)}}function d(e){var t;e.done?s(e.value):(t=e.value,t instanceof n?t:new n((function(e){e(t)}))).then(o,r)}d((i=i.apply(e,t||[])).next())}))}var Blocking;"function"==typeof SuppressedError&&SuppressedError,function(e){e.PENDING="pending",e.NONE="none",e.BLOCKED="blocked",e.ALLOWED="allowed"}(Blocking||(Blocking={}));class Adblock{constructor(e){this.state=Blocking.PENDING,this._mocked=!1,e?(this.state=e,this._mocked=!0):this.state=Blocking.ALLOWED}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){}))}get isBlocked(){return this.state===Blocking.BLOCKED}get isAllowed(){return this.state===Blocking.ALLOWED}toContext(){return{user_has_ad_blocker:null,is_ad_blocked:null}}}const OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX="UxFdVMwNFNwN0wzODEybV",encode=e=>OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX+btoa(unescape(encodeURIComponent(JSON.stringify(e))));function decode$1(e){return JSON.parse(decodeURIComponent(escape(atob(e.replace(OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX,"")))))}var version="0.3.6";const APP_ENV="production",TRACKING_DOMAIN="https://click-euw1.bodis.com/",SALES_JS_URL="https://parking.bodiscdn.com/js/inquiry.js",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS="0",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS="0",GOOGLE_MV3_URL_PARAMS="abp=1&bodis=true",APP_VERSION=version,COOKIE_CONSENT_JS_URL="",isLocal=(e=!0)=>"production"!==APP_ENV;function log(...e){}const FIND_DOMAIN_URL="_fd",getFindDomain=()=>{const e=`/${FIND_DOMAIN_URL}${window.location.search}`;return fetch(e,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>e.text())).then(decode$1)};var ZeroClickReasons;!function(e){e.CAF_TIMEDOUT="caf_timedout",e.CAF_ADLOAD_FAIL_RS="caf_adloadfail_rs",e.CAF_ADLOAD_FAIL_ADS="caf_adloadfail_ads",e.DISABLED_GB="disabled_gb",e.DISABLED_AB="disabled_ab",e.DISABLED_DS="disabled_ds",e.AD_BLOCKED="ad_blocked",e.PREFERRED="preferred"}(ZeroClickReasons||(ZeroClickReasons={}));const getZeroClick=e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){const t=Object.assign(Object.assign({},e),{type:"zc_fetch"});return fetch("/_zc",{method:"POST",body:JSON.stringify({signature:encode(t)}),headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){try{return decode$1(yield e.text())}catch(e){return{}}}))))})),waiter=(e,t)=>new Promise((n=>{t(e),e<=0&&n();let i=e;const s=()=>{i>0?(i-=1,t(i),setTimeout(s,1e3)):n()};s()})),decode=()=>JSON.parse(atob(window.park||""));var PAGE_STYLES='* {\n font-smoothing: antialiased;\n -webkit-font-smoothing: antialiased;\n -moz-osx-font-smoothing: grayscale;\n}\n\nhtml, body {\n width: 100%;\n margin: 0;\n}\n\nhtml {\n background-color: #2B2B2B;\n height: 100%;\n}\n\nbody {\n min-height: 90%;\n font-family: Arial, sans-serif;\n letter-spacing: 1.2px;\n color: #ccc;\n text-align: center;\n}\n\n/* App Target - This starts hidden until we apply a class to "activate" it */\n\n#target {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n}\n\n/* Status Messages - These are displayed when we are not rendering ad blocks or Related Search */\n\n#pk-status-message {\n height: 100vh;\n width: 100%;\n display: flex;\n flex-direction: column;\n align-items: center;\n justify-content: center;\n}\n\n/* Sales Box - Default State */\n\n#sales-box {\n display: block;\n width: 100%;\n padding: 3px;\n text-align: center;\n text-decoration: none;\n color: #8EABC0;\n}\n\n#sales-box a {\n display: block;\n width: 100%;\n text-decoration: inherit;\n color: #8EABC0;\n cursor: pointer;\n}\n\n/* Sales Box - Highlighted State */\n\n#sales-box.is-highlighted {\n position: relative;\n z-index: 1;\n background: #032438 linear-gradient(to top, #044368 0%, #000 100%);\n box-shadow: 0 0 15px 0 #000;\n border-bottom: 3px solid #262626;\n}\n\n#sales-box.is-highlighted a {\n line-height: 1.3;\n display: inline-block;\n font-size: 18px;\n color: #fff;\n text-shadow: 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5);\n background: none;\n}\n\n/* Ellipsis Loader */\n\n.pk-loader {\n display: inline-block;\n position: relative;\n width: 80px;\n height: 80px;\n}\n\n.pk-loader div {\n position: absolute;\n top: 33px;\n width: 13px;\n height: 13px;\n border-radius: 50%;\n background: #ccc;\n animation-timing-function: cubic-bezier(0, 1, 1, 0);\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(1) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(2) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(3) {\n left: 32px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(4) {\n left: 56px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n animation-direction: reverse;\n}\n\n.pk-loader-text {\n position: fixed;\n font-size: 12px;\n right: 20px;\n bottom: 20px;\n font-weight: lighter;\n}\n\n/* Utilities */\n\n.pk-message-title {\n font-size: 2em;\n font-weight: bold;\n}\n\n.pk-page-ready {\n opacity: 1 !important;\n visibility: visible !important;\n}\n\n@media only screen and (max-width: 600px) {\n .hidden-xs {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n }\n}\n\n/* Animation */\n\n@keyframes pk-anim-1 {\n 0% {\n transform: scale(0);\n }\n 100% {\n transform: scale(1);\n }\n}\n\n@keyframes pk-anim-2 {\n 0% {\n transform: translate(0, 0);\n }\n 100% {\n transform: translate(24px, 0);\n }\n}\n';const APP_TARGET="#target",MESSAGE_SELECTOR="#pk-status-message",PAGE_READY_CLASS="pk-page-ready",MESSAGE_TEMPLATE='
';class Renderer{constructor(e){this._domIsReady=!1,this.revealPage=()=>{this.domNode&&this.domNode.classList.add(PAGE_READY_CLASS)},this.injectMetaDescription=e=>{if(!e||0===e.length)return;window.document.title=e;const t=document.createElement("meta");t.setAttribute("name","description"),t.setAttribute("content",`See relevant content for ${e}`),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)},this.domNode=document.querySelector(e)}get domIsReady(){return this._domIsReady}set domIsReady(e){this._domIsReady=e,e&&this.injectStyles(PAGE_STYLES)}message(e,t=""){if(this.injectHTML(MESSAGE_TEMPLATE),this.domNode){const t=this.domNode.querySelector(MESSAGE_SELECTOR);t&&(t.innerHTML=e)}t&&this.injectMetaDescription(t)}salesBanner(e){if(!e)return;const{href:t,position:n,message:i,theme:s}=e,a=document.createElement("div"),o=n||"",r="HIGHLIGHT"===s?"is-highlighted":"";a.innerHTML=t?`\n
\n ${i}\n
\n `:`\n
\n ${i}\n
\n `,"BOTTOM"===n?(a.style.marginTop="30px",document.body.appendChild(a)):document.body.prepend(a)}loading(e){let t="a few";e>0&&(t=`${e}`),this.message(`\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n \n `)}adBlockMessage(){this.message("\n

Ad block detected

\n Please disable your ad blocker and reload the page.\n ")}errorParkingUnavailable(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ")}errorParkingServicesDisabled(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n ")}errorParkingNoSponsors(e){this.message(`\n
\n No sponsors\n
\n \n ${window.location.hostname} currently does not have any sponsors for you.\n \n `,e)}imprint(e){if(!e)return;const t=document.querySelector("#imprint-text");t&&(t.innerHTML=e.replace(/(?:\r\n|\r|\n)/g,"
"))}injectStyles(e){if(!e)return;const t=document.createElement("style");t.innerHTML=e.toString(),document.head.appendChild(t)}injectScript(e){if(!e)return;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=e,document.body.appendChild(t)}injectJS(js){js&&0!==js.length&&eval(js)}injectHTML(e){this.domNode?(e&&(this.domNode.innerHTML=e),this.domIsReady=!0):(this.domIsReady=!1,console.error("An error occurred when trying to render this page. DOM node not found."))}prerender(e){this.injectMetaDescription(e.domain),this.injectHTML(e.html)}template(e){var t;this.domIsReady||this.prerender(e),this.injectStyles(e.stylesheet),this.imprint(e.imprint),this.salesBanner(e.salesBanner),this.injectJS(e.javascript),null===(t=e.scripts)||void 0===t||t.forEach((e=>{this.injectScript(e)}))}}const Render=new Renderer(APP_TARGET);var Type;!function(e){e[e.Failed=0]="Failed",e[e.Disabled=1]="Disabled",e[e.Redirect=2]="Redirect",e[e.Parking=3]="Parking",e[e.Sales=4]="Sales"}(Type||(Type={}));let State$2=class{get trackingType(){return this._trackingType}set trackingType(e){this._trackingType=e}get track(){return!!this.trackingType}};class Disabled extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Disabled}static build(e,t){let n;switch(t===Blocking.BLOCKED&&(n="adblocker"),e.cannotPark){case"disabled_mr":case"disabled_rc":n=e.cannotPark}if(n){const t=new Disabled;return t.reason=n,t.domain=e.domainName,t}}get message(){switch(this.reason){case"adblocker":return"

Ad block detected

Please disable your ad blocker and reload the page.";case"disabled_mr":return`

Invalid URL

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.`;default:return`

No sponsors

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.`}}get trackingType(){switch(this.reason){case"adblocker":return"ad_blocked_message";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";default:return"no_sponsors_message"}}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}class Failed extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Failed}static cannotPark({cannotPark:e}){switch(e){case"disabled_b":case"prohibited_ua":case"disabled_fr":case"revenue_cap_reached":case"disabled_mr":case"disabled_rc":case"disabled_cp":case"invalid_domain":{const t=new Failed;return t.reason=e,t}}}static noSponsors({cannotLoadAds:e}){if(e){const e=new Failed;return e.reason="no_sponsors",e}}static fromError(e){const t=new Failed;return t.reason="js_error",t.error=e,t}get track(){return!!this.trackingType}get message(){switch(this.reason){case"disabled_fr":case"disabled_rc":case"no_sponsors":return`\n

No Sponsors

\n

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.

`;case"disabled_mr":return`\n

Invalid URL

\n

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.

`;case"js_error":return"\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ";default:return"\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n "}}get trackingType(){switch(this.reason){case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"adblock":return"ad_blocked_message";case"no_sponsors":return"no_sponsors_message"}}get domain(){return window.location.hostname}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}function unpackPHPArrayObject(e,t){const n=e[t];if(n&&!Array.isArray(n))return n}class Parking extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Parking}static build(e,t){const n=new Parking;n.domain=e.domainName,n.html=e.template,n.scripts=e.scripts||[],n.javascript=e.inlineJs,n.stylesheet=e.styles,n.imprint=e.imprintText;const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),s=(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status);if(s){const{status:e,location:t,message:s,link:a,type:o}=i;n.salesBanner={message:s,href:a,position:t,theme:o}}return t.wantsToServeAds?n.trackingType="ctr":s&&window.location.pathname.startsWith("/listing")?n.trackingType="sales":n.trackingType="visit",n}toContext(){return{}}}class Sales extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Sales}static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings");if(!t)return;const{status:n}=t;return["NOT_FOR_SALE","EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(n)?void 0:window.location.pathname.startsWith("/listing")?new Sales:void 0}toContext(){return{}}get trackingType(){return"sales"}init(e){window.context=e;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=SALES_JS_URL,document.head.append(t)}}class Redirect extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Redirect}static build(e,t,n){const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),{zeroClickDelay:s,skenzoRedirect:a,skenzoUrl:o,showInquiryForm:r,canZeroClick:d,cannotPark:c}=e;if(window.location.pathname.startsWith("/listing")&&["EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(null==i?void 0:i.status)){if(null==i?void 0:i.external)return Redirect.toState(i.external,"sales");if(null==i?void 0:i.link)return Redirect.toState(i.link,"sales")}if(n.cannotLoadAds&&n.wantsToServeAds)return Redirect.toState(n.noAdsRedirectUrl,"no_ads_redirect");if(d&&(null==t?void 0:t.reason)){if(null==t?void 0:t.redirect)return Redirect.toState(t.redirect,"zc_redirect",s);if(a&&o)return Redirect.toState(o,"skenzo_redirect")}return(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status)&&(n.cannotLoadAds||n.cannotLoadAds&&!d||r)?Redirect.toState(`${window.location.origin}/listing`):void 0}static toState(e,t,n=0){const i=new Redirect;return i.url=e,i.delay=n,i.trackingType=t,i}toContext(){return{}}}const browserState=()=>{var e,t,n,i,s;const{screen:{width:a,height:o},self:r,top:d,matchMedia:c,opener:l}=window,{documentElement:{clientWidth:h,clientHeight:u}}=document;let p;try{p=(new Date).getTimezoneOffset()/60*-1}catch(e){p=null}return{popup:!(!l||l===window),timezone_offset:p,user_preference:null===(e=null===Intl||void 0===Intl?void 0:Intl.DateTimeFormat())||void 0===e?void 0:e.resolvedOptions(),user_using_darkmode:Boolean(c&&c("(prefers-color-scheme: dark)").matches),user_supports_darkmode:Boolean(c),window_resolution:{width:null!=h?h:0,height:null!=u?u:0},screen_resolution:{width:null!=a?a:0,height:null!=o?o:0},frame:d===r?null:{innerWidth:null!==(t=null==r?void 0:r.innerWidth)&&void 0!==t?t:0,innerHeight:null!==(n=null==r?void 0:r.innerHeight)&&void 0!==n?n:0,outerWidth:null!==(i=null==r?void 0:r.outerWidth)&&void 0!==i?i:0,outerHeight:null!==(s=null==r?void 0:r.outerHeight)&&void 0!==s?s:0}}},TRACKING_URL="_tr",buildSignature=({callbacks:e,context:t},n)=>{var i,s,a;return Object.assign({ad_loaded_callback:null==e?void 0:e.adLoadedCallback,app_version:version,caf_client_id:null===(i=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===i?void 0:i.pubId,caf_timed_out:null==e?void 0:e.cafTimedOut,caf_loaded_ms:null==e?void 0:e.cafLoadedMs,channel:null===(s=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===s?void 0:s.channel,fd_server_datetime:t.fd_server_datetime,fd_server:t.fd_server,flex_rule:t.flex_rule,host:t.host,ip:t.ip,ivt:null===(a=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===a?void 0:a.ivt,js_error:t.js_error,no_ads_redirect:t.noAdsRedirect,page_headers:t.page_headers,page_loaded_callback:null==e?void 0:e.pageLoadedCallback,page_method:t.page_method,page_request:t.page_request,page_time:t.page_time,page_url:t.page_url,reportable_channel:t.reportableChannel,reportable_style_id:t.reportableStyleId,template_id:t.templateId,type:n,user_has_ad_blocker:t.user_has_ad_blocker,uuid:t.uuid,zeroclick:t.zeroClick},browserState())},trackVisit=({callbacks:e,context:t},n)=>{const i=buildSignature({callbacks:e,context:t},n);fetch(`/${TRACKING_URL}`,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"},body:JSON.stringify({signature:encode(i)})})};var State$1;!function(){if(!window.CustomEvent){function e(e,t){t=t||{bubbles:!1,cancelable:!1,detail:void 0};const n=document.createEvent("CustomEvent");return n.initCustomEvent(e,t.bubbles,t.cancelable,t.detail),n}e.prototype=window.Event.prototype,window.CustomEvent=e}}(),function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failed=2]="Failed"}(State$1||(State$1={}));class Provider{constructor(e){this.timeoutSeconds=5,this.handlePixelEvent=e=>{switch(this.state){case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:setTimeout((()=>this.handlePixelEvent(e)),100);break;case State$1.Loaded:this.onPixelEvent(e)}},this.watch=()=>{switch(this.state){case State$1.Loaded:case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:this.isLoaded()?this.state=State$1.Loaded:this.isTimedOut()?this.state=State$1.Failed:setTimeout(this.watch,50)}},this.config=e,this.identifier&&this.identifier.length>0?(this.state=State$1.Pending,this.timeoutAt=new Date,this.timeoutAt.setSeconds(this.timeoutAt.getSeconds()+this.timeoutAfter()),this.injectPixel()):this.state=State$1.Failed}get identifier(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.key}get pixelEvents(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.pixel_events}injectPixel(){this.injectedAt||(this.injectedAt=new Date,this.inject(),this.watch())}inject(){const e=document.createElement("script");e.text=this.script,document.head.appendChild(e)}isTimedOut(){return+new Date>=+this.timeoutAt}timeoutAfter(){return this.timeoutSeconds}selectPixelEvents(e){if(Array.isArray(this.pixelEvents))return this.pixelEvents.filter((t=>"term-view"===t.trigger&&"visit"===e||(!(!["term-click","ad-view"].includes(t.trigger)||"ctr"!==e)||"ad-click"===t.trigger&&"click"===e)))}}class Facebook extends Provider{get script(){return`!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '${this.identifier}');`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&(e.custom?window.fbq("trackCustom",e.event):window.fbq("track",e.event))}))}isLoaded(){return!!window.fbq}}class Outbrain extends Provider{get script(){return`!function(_window, _document) {var OB_ADV_ID = '${this.identifier}';if (_window.obApi) {var toArray = function(object) {return Object.prototype.toString.call(object) === '[object Array]' ? object : [object];};_window.obApi.marketerId = toArray(_window.obApi.marketerId).concat(toArray(OB_ADV_ID));return;}var api = _window.obApi = function() {api.dispatch ? api.dispatch.apply(api, arguments) : api.queue.push(arguments);};api.version = '1.1';api.loaded = true;api.marketerId = OB_ADV_ID;api.queue = [];var tag = _document.createElement('script');tag.async = true;tag.src = '//amplify.outbrain.com/cp/obtp.js';tag.type = 'text/javascript';var script = _document.getElementsByTagName('script')[0];script.parentNode.insertBefore(tag, script);}(window, document);`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.obApi("track",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.obApi}}class Revcontent extends Provider{get script(){return""}inject(){const e=document.createElement("script");e.src="https://assets.revcontent.com/master/rev.js",document.head.appendChild(e)}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.rev("event",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.rev}}class Taboola extends Provider{get script(){return"window._tfa = window._tfa || [];!function (t, f, a, x) {if (!document.getElementById(x)) {t.async = 1;t.src = a;t.id=x;f.parentNode.insertBefore(t, f);}}(document.createElement('script'),document.getElementsByTagName('script')[0],'//cdn.taboola.com/libtrc/unip/1451879/tfa.js','tb_tfa_script');"}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window._tfa.push({notify:"event",name:e.event,id:e.pixel_id})}))}isLoaded(){return Array.isArray(window._tfa)}}class Tiktok extends Provider{constructor(e,t){super(e),this.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=t}get script(){return`!function (w, d, t) {w.TiktokAnalyticsObject=t;var ttq=w[t]=w[t]||[];ttq.methods=["page","track","identify","instances","debug","on","off","once","ready","alias","group","enableCookie","disableCookie"],ttq.setAndDefer=function(t,e){t[e]=function(){t.push([e].concat(Array.prototype.slice.call(arguments,0)))}};for(var i=0;i{e&&window.ttq.instance(this.identifier).track(e.event)}))}isLoaded(){return!!window.ttq}}const ADS_PARAM$1="?caf",MESSAGE_PREFIX="FSXDC,.aCS:",ALLOWED_ORIGINS=["https://www.google.com","https://www.adsensecustomsearchads.com"];class Pixels{static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"pixel_tracking_data");if(t)return t.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=e.is_ads,new Pixels(t)}constructor(e){this.onPixelEvent=e=>{const{detail:{type:t}}=e;switch(t){case"visit":case"ctr":case"click":this.providers.forEach((e=>e.handlePixelEvent(t)))}},this.providers=[new Facebook(e.facebook),new Tiktok(e.tiktok,e.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser),new Taboola(e.taboola),new Revcontent(e.revcontent),new Outbrain(e.outbrain)]}listenForEvents(){document.addEventListener("pixel",(e=>{this.onPixelEvent(e)}));window.onmessage=e=>{const{origin:t,data:n}=e;ALLOWED_ORIGINS.includes(t)&&(null==n?void 0:n.startsWith(MESSAGE_PREFIX))&&window.location.search.startsWith(ADS_PARAM$1)&&document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:{type:"click"}}))}}dispatchEvent(e){document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:e}))}}var State;!function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failure=2]="Failure",e[e.TimedOut=3]="TimedOut",e[e.Errored=4]="Errored"}(State||(State={}));const CAF_SCRIPT_SRC=`https://www.google.com/adsense/domains/caf.js?${GOOGLE_MV3_URL_PARAMS}`,TIMEOUT_SCRIPTS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS),TIMEOUT_CALLBACKS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS);class StateMachine{constructor(){this.state=State.Pending}transitionTo(e){this.state=e}transitionFromPendingTo(e){this.done||(this.state=e)}get loaded(){return this.state===State.Loaded}get timedOut(){return this.state===State.TimedOut}get done(){return this.state!==State.Pending}}class Ads{constructor(e,t){this.state={script:new StateMachine,blocks:new StateMachine},this.blocksLoaded=[],this.injectScriptTags=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=CAF_SCRIPT_SRC,t.addEventListener("load",(()=>e(!0))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.body.appendChild(t),TIMEOUT_SCRIPTS>0&&setTimeout((()=>e(!1)),TIMEOUT_SCRIPTS)}))})),this.onPageLoaded=(e,t)=>{if(this.pageLoaded={requestAccepted:e,status:t},this.state.script.done)return;const n=null==t?void 0:t.error_code;n?(this.state.script.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_pageloaderror_${n}`):this.state.script.transitionTo(State.Loaded)},this.onBlockLoaded=(e,t,n,i)=>{this.blocksLoaded.push({containerName:e,adsLoaded:t,isExperimentVariant:n,callbackOptions:i}),this.state.blocks.done||(t?this.state.blocks.transitionTo(State.Loaded):this.blocksLoaded.length>=this.blocks.length&&(this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_adloadfail_${e}`))},this.onTimeout=()=>{this.state.script.transitionFromPendingTo(State.TimedOut),this.state.blocks.transitionFromPendingTo(State.TimedOut)},this.blocks=e,this.options=t}get loaded(){return this.state.script.loaded&&!this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded)).includes(!1)}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=()=>{const n=performance.now();if(this.state.blocks.done)return this.cafLoadTime=Math.round(n-this.cafStartTime),void e();const i=this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded));i.includes(!1)||i.length>=this.blocks.length?e():setTimeout(t,50)};t()}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{const e=yield this.injectScriptTags();return this.cafStartTime=performance.now(),e&&void 0!==window.google?(new window.google.ads.domains.Caf(Object.assign(Object.assign({},this.options),{pageLoadedCallback:this.onPageLoaded,adLoadedCallback:this.onBlockLoaded}),...this.blocks),TIMEOUT_CALLBACKS>0&&setTimeout(this.onTimeout,TIMEOUT_CALLBACKS),yield new Promise((e=>{const t=()=>{this.state.script.done?e():setTimeout(t,10)};t()}))):void this.state.script.transitionTo(State.Failure)}catch(e){return void(this.error=e.toString())}}))}toCallbacks(){return{adLoadedCallback:this.blocksLoaded.slice(-1)[0],pageLoadedCallback:this.pageLoaded,cafTimedOut:this.state.script.timedOut||this.state.blocks.timedOut,cafLoadedMs:this.cafLoadTime,googleAdsFailure:!!this.failureReason}}toContext(){const e={cafScriptWasLoaded:this.state.script.loaded,cafScriptLoadTime:this.cafLoadTime,callbacks:this.toCallbacks};return this.error&&(e.js_error={message:this.error}),this.state.script.loaded||(e.zeroclick={reason:"googleAdsFailure"}),e}mockFailedState(){this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.state.script.transitionTo(State.Failure)}}class TagManager{constructor(e){this.injected=!1,this.identifier=e}inject(){if(this.injected)return;if(!this.identifier)return;if("TEST"===this.identifier)return;const e=document.createElement("script");e.setAttribute("src",`https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=${this.identifier}`),document.head.appendChild(e),this.track(),this.injected=!0}track(){this.push("js",new Date),this.push("config",this.identifier)}push(e,t){window.dataLayer||(window.dataLayer=[]),window.dataLayer.push(arguments)}}const ADS_PARAM="caf",ADS_TRACKING_URL="_tr",BLOCKS_TYPE="ads",BLOCKS_CONTAINER="rs",KNOWN_CAF_PARAMS=["caf","query","afdToken","pcsa","nb","nm","nx","ny","is","clkt"];class Google{static build({pageOptions:e,preferredLanguage:t,blocks:n,googleAnalytics:i},s,a,o){let r={};e&&(r=Object.assign({},e),r.hl||(r.hl=t));let d=null==e?void 0:e.resultsPageBaseUrl;d||(d=window.location.origin);return new Google(s.uuid,n,r,i,d,o)}constructor(e,t,n,i,s,a){this._blocks=t,this._pageOptions=n,this.uuid=e,this._baseURL=new URL(s),this._signature=a,this.ads=new Ads(this.blocks,this.pageOptions),this.tagManager=new TagManager(i)}injectTagManager(){this.tagManager.inject()}injectAds(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){yield this.ads.inject()}))}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return this.ads.waitForBlocks()}))}get blocks(){return(this._blocks||[]).filter((e=>this.wantsToServeAds?e.type===BLOCKS_TYPE:e.container===BLOCKS_CONTAINER)).map((e=>{const t=this.baseURL;new URLSearchParams(window.location.search).forEach(((e,n)=>{t.searchParams.has(n)||t.searchParams.append(n,e)}));const n=Object.assign({},e);if(n.resultsPageBaseUrl=t.toString(),this.wantsToServeAds){const e=new URLSearchParams;e.append("click","true"),e.append("session",this.uuid);const t=Object.assign({},this._signature);delete t.ad_loaded_callback,delete t.caf_loaded_ms,delete t.caf_timed_out,delete t.flex_rule,delete t.frame,delete t.js_error,delete t.no_ads_redirect,delete t.page_headers,delete t.page_request,delete t.page_loaded_callback,delete t.popup,delete t.screen_resolution,delete t.user_has_ad_blocker,delete t.user_preference,delete t.user_supports_darkmode,delete t.user_using_darkmode,delete t.zeroclick,e.append("signature",encode(t)),n.clicktrackUrl=`${TRACKING_DOMAIN}${ADS_TRACKING_URL}?${e.toString()}`}return n}))}get baseURL(){const e=new URL(this._baseURL.origin);return e.searchParams.append(ADS_PARAM,"1"),this._baseURL.searchParams.forEach(((t,n)=>{e.searchParams.append(n,t)})),e}get pageOptions(){const e=Object.assign({},this._pageOptions);return Object.keys(this._pageOptions).forEach((t=>{t.startsWith("bodis")&&delete e[t]})),e}get cannotLoadAds(){return!this.ads.loaded}get wantsToServeAds(){return new URLSearchParams(window.location.search).has(ADS_PARAM)}get adsMode(){return this.ads.loaded&&this.wantsToServeAds}get adsReady(){return this.wantsToServeAds&&!this.cannotLoadAds}get noAdsRedirectUrl(){const e=new URLSearchParams(window.location.search);return KNOWN_CAF_PARAMS.forEach((t=>e.delete(t))),`${window.location.origin}?${e.toString()}`}get callbacks(){return this.ads.toCallbacks()}toContext(){return Object.assign({blocks:this.blocks,pageOptions:this.pageOptions},this.ads.toContext())}}class CookieConsentManager{constructor(){this.injectScriptTag=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.setAttribute("src",COOKIE_CONSENT_JS_URL),t.addEventListener("load",(()=>this.awaitConsent(e))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.head.appendChild(t)}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.injected||!COOKIE_CONSENT_JS_URL||isLocal()||(this.injected=yield this.injectScriptTag())}))}awaitConsent(e){let t=0;const n=setInterval((()=>{t+=1,20===t&&(clearInterval(n),e(!0)),void 0!==window.__tcfapi&&(window.addEventListener("ConsentActivity",(t=>{const{detail:{status:n}}=t;n&&e(!0)})),clearInterval(n))}),50)}}class App{main(){var e,t;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(this.parkResponse=decode(),this.findDomainResponse=yield getFindDomain(),!this.findDomainResponse)throw new Error("Domain failed to load.");this.pixels=Pixels.build(this.findDomainResponse),null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.listenForEvents(),this.adblock=new Adblock,yield this.adblock.inject(),this.google=Google.build(this.findDomainResponse,this.parkResponse,this.adblock,buildSignature({context:this.context,callbacks:null===(t=this.google)||void 0===t?void 0:t.callbacks},"click")),this.google.injectTagManager();const n=Parking.build(this.findDomainResponse,this.google);Render.prerender(n),this.cookieConsentManager=new CookieConsentManager,yield this.cookieConsentManager.inject();let i=Failed.cannotPark(this.findDomainResponse);if(i)return void(yield this.transitionToFailed(i));yield this.google.injectAds();const s=Disabled.build(this.findDomainResponse,this.adblock.state);if(s)return void(yield this.transitionToDisabled(s));const a=Sales.build(this.findDomainResponse);if(a)return void(yield this.transitionToSales(a));this.eligibleForZeroClick&&(this.zeroClickResponse=yield getZeroClick(this.context));const o=Redirect.build(this.findDomainResponse,this.zeroClickResponse,this.google);o?yield this.transitionToRedirect(o):(i=Failed.noSponsors(this.google),i?yield this.transitionToFailed(i):yield this.transitionToParking(n))}))}transitionToParking(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.template(e),Render.revealPage(),yield this.google.waitForBlocks(),yield this.track()}))}transitionToRedirect(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e;const t=this.track();Render.revealPage(),yield waiter(e.delay,(e=>Render.loading(e))),yield t,window.location.href=e.url,log(`➡ Redirecting [${e.url}]`)}))}transitionToFailed(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}transitionToSales(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,e.init(this.context),yield this.track()}))}transitionToDisabled(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}track(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(!this.state.track)return Promise.resolve();try{const t=this.state.trackingType;return null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.dispatchEvent({type:t}),trackVisit({context:this.context,callbacks:this.google.callbacks},t)}catch(e){return}}))}get eligibleForZeroClick(){const{cannotPark:e,canZeroClick:t,zeroClick:n}=this.findDomainResponse,{cannotLoadAds:i,wantsToServeAds:s}=this.google;return!!t&&(!!e||(!(!i||s)||!!(null==n?void 0:n.reason)))}get context(){var e,t,n,i;const s=this.findDomainResponse,a=this.parkResponse,o=null===(e=this.state)||void 0===e?void 0:e.toContext(),r=null===(t=this.adblock)||void 0===t?void 0:t.toContext(),d=null===(n=this.google)||void 0===n?void 0:n.toContext(),c=browserState(),l=Object.assign(Object.assign({},null===(i=this.findDomainResponse)||void 0===i?void 0:i.zeroClick),this.zeroClickResponse);return Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign({app_version:APP_VERSION},s),a),r),d),o),c),{zeroClick:l})}init(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{window.__parkour=this,yield this.main()}catch(e){console.error("app",e);const t=Failed.fromError(e);this.state=t,Render.message(t.message),Render.revealPage()}}))}}(new App).init(),exports.App=App}));