define tramadol hydrochloride buy tramadol online no prescription tramadol es bueno para el dolor de muela

valium appetite stimulant cats diazepam 5mg valium buy Orlando

how to shoot ambien buy ambien dark ambient music radio

is valium a pain medicine valium online no prescription ativan valium same

soma vem antes da multiplicação buy soma will soma show up drug test

how do i pass a drug test for xanax xanax 1mg what is the maximum amount of xanax you can take

why do i still get hungry on phentermine phentermine 37.5mg which is stronger phentermine or adderall

will xanax help me to calm down buy xanax xanax help angina

valium grapefruit interaction valium drug pink valium 10mg

soma tulsa buy soma purchase soma Milwaukee

LIFESTYLE

Scoici simple cu sos de vin si usturoi

March 8th, 2011, com Comenteaza

reţetă Viorel Copolovici www.pranzuldincaserola.ro recomandare vin Cosmin Zidurean

Pasul 1. Pui la fiert o oală cu apă si, când a clo­cotit, opăreşti scoicile si le laşi să se răcorească în timp ce te ocupi de sos. Pe cochilii vei găsi sedi­mente calcaroase. Nu te chinui să le scoţi de-aco- lo pentru că: de principiu, nu vei reuşi şi mai rişti şi să spargi scoicile. De curăţat ar fi eventualele urme de alge şi alte ierburi care ar putea să le sca­pe celor de la care le-ai cumpărat. Important: scoi­cile care sunt în continuare închise după opărire trebuie aruncate pentru că e posibil să-şi fi dat obştescul sfârşit cu multă vreme în urmă. Deci si­gur sunt stricate.

Pasul 2. Pui la încins câteva linguri de ulei. Cureţi usturoiul, beţişoarele de lemon grass (fo­loseşti doar partea de jos, bombată). Le toci îm­preună cu frunzele de busuioc şi pui totul la călit pentru câteva minute. Stingi cu vinul, amesteci şi aduci din nou la fierbere.


Pasul 3. Când a clocotit, adaugi supa de pasăre şi laşi să fiarbă vreo cinci-zece minute. Pui un strop de sare. Scurgi apoi scoicile din zeama în care le-ai opărit, le pui într-o oală încăpătoa­re, torni sosul peste ele şi pui oala pe foc, cu ca­pac, pentru alte cinci minute. Cantitatea de sos nu trebuie să fie foarte mare. Scoicile trebuie, mai degrabă, să se scalde în sos. Le fierbi înăbuşit ca să prindă gustul sosului. Aromele de usturoi, le- mon grass, busuioc şi vin trebuie să se combine şi să devină, împreună, un singur gust final.

Reţetele lui Viorel Copolovici le puteţi degusta la restaurantul Kopel’s -str. Sirenelor 87, rezervări la 021.410.61.02.

Lipovenii de la noi, cei mai în măsură să inventeze reţete de scoici, îşi aruncă oala în care te-a pus necuratul să fierbi respectivele moluşte. Aşa că, dacă am învăţat să mâncăm scoici de la francezi, musai tot de la ei trebuie să vină vinul şi pentru găteală şi pentru asortat la masă. La reţeta aceasta, agresivă şi aro­mată nu pot gândi decât un Sauvignon Blanc. Şi nu m-aş duce pe unul chilian sau franţuzesc cu celebra aromă de pipi de chat, ci pe un excelent vin din Vrancea. Sauvignon Blanc Bacanta, produs de Crama Girboiu are aroma tipică de flori de soc, combinată cu citrice, ardei verde, fructe exotice. Aciditatea bună, tăria alcoolică moderată şi mineralitatea puternică îl fac un vin echilibrat, cu multă personalitate, capabil să însoţească gusturile puternice ale mâncării. Secretul unei bune asocieri este ca nici vinul să nu acopere aromele mâncării, nici invers, iar armonizarea să dea plusvaloare: unu plus unu să facă trei.

Taguri:

Comenteaza