DOSAR

Si extraterestrii sunt copiii lui Dumnezeu

May 5th, 2011, com 29 comentarii

În sec. XV, cardinalul Nicolaus Cusanus afirma: „Deşi a devenit o erezie a nega faptul că Dumnezeu ar putea crea alte lumi, este periculos să pretinzi că El a creat aceste lumi”.

28 ianuarie 2011, în jurul orei unu după miezul nopţii: Muntele Templului din Ierusalim, un OZN coboară încet deasupra sanctuarului islamic Cupola Stâncii, planează pentru câteva secunde, apoi dispare. Locul are ample conotaţii religioase, atât în lumea arabă, cât şi în cea creştină sau iudaică. Conform istoricilor, moscheea Cupola Stâncii, situată pe Muntele Templului, în vechiul Ierusalim, a fost construită pe locul în care se înălţa altă dată Templul lui Solomon. Este un punct central al tuturor religiilor avraamice, locul spre care se orientează, în timpul rugăciunilor, credincioşii musulmani. Locul în care evreii cred că se va ridica din nou Templul lui Solomon, eveniment ce va vesti sosirea Mesiei. Creştinii leagă acest loc de puter­nică încărcătură emoţională de revelaţia făcută nouă despre Casa Tatălui Ceresc.

Fenomenul OZN nu este caracteristic doar celei de a doua jumătăţi a secolului XX, ci ne-a însoţit de la începutul omenirii. Atâta doar că ceea ce noi considerăm inexplicabil intra, pentru oamenii de demult, în rânduiala obişnuită a lumii. La unele populaţii, lucrurile stau la fel si acum. Pentru reprezentanţii „culturii primitive” sau, altfel spus, religiilor animiste, „fenomenul OZN” nu există, pur şi simplu, deoarece evenimentele pe care noi le încadrăm în această categorie pentru ei fac parte din rânduiala dintotdeauna a lumii:

Învăţaţii numesc asta OZN… deoarece ei n-au exerciţiu, au pierdut contactul cu Înţelepciunea, Cunoaşterea, Puterea şi Harul… ei au pierdut contactul cu poporul din stele”, spune Wallace Elan Negru, indian nord-american.

După cultura şi religia africană sunt douăzeci şi patru lumi-mamă în ceruri, iar Pământul nostru este a douăzeci şi cincea… O lume-mamă este o planetă special făcută cu scopul de a da naştere vieţii”, afirmă si Vusumazulu Credo Mutwa, vraci de nivel superior din Africa.

Icoanele creştine prezintă uneori viziuni extraterestre. Oare extra­terestrii sunt creaţi si ei după chipul si asemănarea Lui Dumnezeu?

Acele făpturi mi-au spus că «vin de nicăieri… deoarece ei sunt peste tot». Marele Spirit i-a trimis ca mesageri, «deoarece noi n-am putea sta faţă în faţă cu acea imensă energie»”, se aude dinspre Bernardo Peixoto, şaman din jungla braziliană.

Dificultăţile teologice ridicate de posibilitatea existenţei fiinţelor extraterestre avansate sunt mai puţin acute pentru iudaism şi islamism. Coranul afirmă, în mod explicit: „Şi printre semnele Lui este crearea cerurilor şi pământului, şi a creaturilor vii pe care El le-a risipit prin ele.” Cu toate acestea, ambele religii subliniază în mod special rolul fiinţei umane, care a fost primită în universul divinităţii, prin credinţă. Un extraterestru ar putea deveni evreu sau musulman? Dintre principalele comunităţi religioase, budiştii şi hinduşii ar părea să fie cel mai puţin ameninţaţi de perspectiva străinilor avansaţi, datorită conceptului lor pluralist despre Dumnezeu şi a viziunii lor tradiţionale mult mai măreţe des­pre cosmos. Dalai Lama a declarat, în 15 aprilie 1992: Vizitatorii sunt «fiinţe simţitoare» din Univers, aparent tulburate de cele ce se petrec pe Pământ.

Mentalitatea neopăgână află pe acest teren misterios un mediu de dezvoltare propice: ghizi spirituali, progres, puteri paranormale… În multe dintre studiile specialiştilor în ufologie observăm ecourile credinţelor religioase ale acestora. Cei care nu cred într-un Dumnezeu personal (de la atei şi până la cei care au credinţe panteiste) găsesc în contactele OZN argumente în favoarea teoriei evoluţioniste; consideră că a venit timpul ca civilizaţia umană să treacă într-un nou stadiu de dezvoltare, avându-i ca mentori pe cei care vin la noi de pe alte planete, din alte galaxii.

Ce se întâmplă, însă, în lumea crestină ?

Sinteza medievală a doctrinei creştine şi cosmologia aristoteliană a lui Toma de Aquino a stabilit locul central al Pământului şi special al omului într-un univers finit, descurajând ideea altor lumi. A apărut însă un curent care contesta ideile lui Aristotel, pentru că ar putea limita atotputernicia lui Dumnezeu. În 1277, episcopul de Paris, Etienne Tempier, a emis o condamnare a 219 afirmaţii pe care le considera prea restrictive, raportate la omnipotenţa divină, inclusiv faptul că Dumnezeu nu ar putea face mai multe lumi.

William de Ockham declară, în secolul XIV, că Dumnezeu poate crea o lume mai bună decât a noastră şi este sigur că El ar putea crea un număr infinit de lumi identice cu a noastră. În sec. XV, cardinalul Nicolae de Cusa nu numai că a recunoscut că universul poate să nu aibă un centru, dar a sugerat, de asemenea, posibilitatea existenţei unor planete asemănătoare Pământului, inclusiv a vieţii extraterestre, mai aproape de Soare şi pe Lună.

Nicolaus Copernic a strămutat viaţa umană din centrul universului si, de asemenea, a sugerat faptul că stelele pot fi sori ca al nostru. Această credinţă l-a făcut pe călugărul dominican Giordano Bruno să sugereze că ar putea exista un număr infinit de sori cu planete locuite. Bruno credea că atotputernicia lui Dumnezeu şi infinitul ar putea fi exprimate numai prin crearea unui număr infinit de lumi, real, nu doar ca o posibilitate. Din păcate, el a fost arestat în 1592 şi lucrările sale au fost denunţate de Inchiziţie, care îl va condamna la moarte, în 1600, când a fost ars pe rug.

Protestanţii, de asemenea, au reacţionat la pluralitatea lumilor, punând accentul pe Reformă si apelând la autoritatea Scripturii. În 1578, Danaeus a declarat că ideea de viaţă pe alte planete nu ar fi acceptabilă, deoarece nu a fost revelată de Scriptură. Acest argument este contestat prin faptul că planetele, de asemenea, nu sunt menţionate în Scriptură. Philip Melanchthon argumentează împotriva pluralităţii lumilor, deoarece extraterestrii ar putea fi lăsaţi fără o cunoaştere a lui Hristos sau prin horrorul ideii că moartea şi învierea Lui ar fi fost necesare mai mult de o dată. Geneza afirmă că Dumnezeu s-a odihnit în ziua a şaptea şi, astfel, nu a început activitatea pe alte Planete.

În secolul al XVII-lea, Kepler a sugerat că Luna ar putea fi locuită de fiinţe uriase, adap­tate la zilele lungi si calde ale astrului. El credea, de asemenea, că cei patru sateliţi ai lui Jupiter, descoperiţi de Galilei, au fost făcuţi de către Dumnezeu pentru beneficiul locuitorilor planetei, afirmând că si alte planete sunt locuite.

Taguri:

Comentarii

 1. Sandu Stan says:

  • SandustanBrasov
  Oricat de trista si grea este viata trupeasca, ea este necesara evolutiei spiritului. Viata este pretutindeni iar spiritul are o origine divina si o existenta vesnica. In omul trupesc pe langa materia vizibila exista alte forte si alte materii. In spatele paravanului de carne si oase se afla si un alt om, care vede, aude, simte de la distante mari, iar acest om se nunmeste om spatial, duh, spirit sau entitate spirituala, locul firesc al existentei sale fiind spatiile ceresti.
  Divinitatea in marea ei intelepciune, a dorit ca pe Pamant studiile sa se faca pe doua cai: 1).-prin simturile psihice- capabile sa aprecieze materia psihica; 2).-prin simturile trupesti – prin care sa examineze materia fizica si fenomenele din sanul ei. Traind doar o viata spirituala duhul nu ar avea posibilitatea sa examineze materia fizica a Pamantului. De aceea alternativ, duhul trebuie sa fie odata liber in spatiu, iar alta data intrupat in sanul materiei terestre.
  • • SandustanBrasov
  In 1905, Einstein conchide ca etherul nu corespunde realitatii si nu constituie un mediu care sa poata servi ca sistem de referinta. Astfel Einstein, renunta la notiunea de ether si de spatiu absolut, pune bazele mecanicii relativiste si emite cele doua principii ale relativitatii restranse. Al doilea principiu exclude etherul, impune ca limita a miscarii corpurilor – viteza luminii si denatureaza in totalitate realitatea dinamicii clasice.
  SandustanBrasov
  Totusi, materia invizibila abandonata=ETHERUL este o realitate fizica constituita dintr-o materie foarte marunta, invizibila ochiului omenesc si este format din atomi mai marunti cu 7…8 ordine de marime decat atomii elementelor chimice. Materia etherului patrunde toate corpurile vizibile si este materia fizica care umple atat spatiul interplanetar cat si spatiul interatomic. Etherul este o materie cu masa si greutate fiind supusa si ea actiunii legii atractiei universale.
  • SandustanBrasov
  MATERIA FIZICO-CHIMICA este materia vizibila cu ochiul liber si este constituita din atomii elementelor chimice.MATERIA FIZICO-ETHERICA este materia cu atomi mai mici cu 7…8 ordine de marime decat atomii elementelor chimice,iar corpurile formate din aceasta materie sunt invizibile ochiului omenesc. FIZICA ETHERICA se ocupa cu studiul materiei fizico-etherice,dar care a fost abandonata in secolul XX, penteru ca in 1905 A.Einstein fiind intr-o stare de confuzie exclude etherul.
  • • SandustanBrasov
  Fiecare dintre noi umblam si prin materie care nu se vede. De exemplu- prin noi trec permanent cel putin doua campuri magnetice si anume: 1).-pe verticala ne traverseaza campul magnetic gravitational dintre Soare si Pamant, plus campul gravitational dintre noi si Pamant, camp care ne da greutatea fiecaruia si ne tine cu picioarele pe Pamant; si 2).-pe orizontala ne traverseaza campul geomagnetic ce imbraca planeta de la un pol la altul si il sesizam cu ajutorul unei busole.
  • • SandustanBrasov
  Din 1939, cu ajutorul aparatului Kirlian a fost filmata materia biomagnetica care inconjoara conturul plantelor si animalelor, si tasneste ca niste cascade de matetrie viu colorata, ca o aureola in jurul lor. Fotografia Kirlian sesizeaza si partile inexistente(amputate). Daca la plantele vii si animale vii se poate fotografia aura, care indica viata, la organismele moarte fotografia nu mai arata nimic.
  • • SandustanBrasov
  Intr-un spital american au fost masurate greutatile la 1500 de oameni in momentul mortii lor. La toti s-a observat scaderea gereutatii cu valori cuprinse intre 15…30 grame. Tot in timpul mortii si dupa, la fotografierea deasupra capului, pelicula a semnalat la fiecare o formatiune globulara albicioasa de aproximativ 10 cm in diametru. Deci ce a iesit din trupul omului a avut o greutate si o forma. Dupa greutatea de 15…30 grame, duhul cu sufletul omului este ca un fulg.
  • SandustanBrasov
  Materializarea este o operatie prin care din materia etherica nevazuta de noi, prin condensare se poate face un obiect care se vede si care are o forma si o greutate.Iar dematerializarea este operatia inversa.Comunicarile oamenilor spatiali ne aduc la realitate si ne imping insistent la lucru, la cunoastere si la dezvoltare, pentru ca noi ca omenire suntem parte inseparabila a lumii ceresti nevazute. Si daca calea acesteia este dezvoltarea vesnica, calea nostra nu poate fi alta.
  • • SandustanBrasov
  Se considera ca Centrul creator – Sfera divina – se afla undeva in adancul Cerului, iar in jurul ei sunt patru universuri sferice, dintru-unul facand parte si sistemul nostru solar. Cand o nebuloasa porneste din Centrul creator ca sa dea nastere unui astru si unui sistem solar, ea cuprinde in sine totul: materii prime si spirite de la alfa la omega. Fiecare univers cuprinde in el zeci de miliarde de astre, inconjurate de una, doua, trei, sapte, noua sau douaprezece planete.
  • • SandustanBrasov
  Particulele vii din zona Infinitului ajung in zona Cosmosului si a universurilor. Aceste particule vii sunt intr-o continua miscare prin natura lor, – fiind electrice – produc energie electrica; de aceeea se mai numesc si particule electrogene. Marii savanti ai spatiului afirma ca particulele vii, pe masura ce se apropie de sori, aceste particule se asociaza formand sferule din ce in ce mai mari, care plutesc si constituie etherul din jurul sorilor si planetelor.
  • SandustanBrasov
  In acest ether liber universal se disting trei feluri de particule vii. Unele au calitatea de a fi inteligente( 1%), altele pe langa o mica inteligenta au o mare memorie( 9%) si cele mai numeroase sunt cele cu vointa( 90%). Particula viata, considerata cel mai simplu corp din vesnicie, aceasta vietate are un continut si materia din interiorul acestui continut este impartita in trei. O parte este incarcata cu energie pozitiva, o alta parte negativa si intre ele o parte neutra.
  • • SandustanBrasov
  Cu aceste particule infinit de mici si vii s-a creat totul, chiar si materia solida, prin comunizarea lor la infinit. Cele doua feluri de electricitati au nu numai anumite proprietati, dar si anumite culori, cea pozitiva fiind albastra, cea negativa fiind rosie-galbuie si separate intre ele printr-o banda neutra infinit de subtire de materie colorata violaceu. Fiecare ether are o anumita insusire si aplicatii diferite in viata noastra spatiala.
  • • SandustanBrasov
  Duhurile nu au sex, sau organe genitale ca voi, totusi sunt de doua feluri: masculine si feminine, pentru ca unele sunt incarcate mai mult cu electricitate pozitiva si altele au corpul lor azedic mai mult cu electricitate negativa. O celula oarecare isi poate duce singura viata. Dar daca vrea, un duh creator poate asocia sub o singura conducere doua celule. Instrumentul cu care duhul creator poate face aceasta lucrare este etherul electric.
  • SandustanBrasov
  Misterul creatiei a constat, consta si va consta in posibilitatea transformarii etherurilor in materii gazoase, lichide si solide. Inceputul vietii pe o planeta noua este o continua materializare savarsita de anumite duhuri.Prin unirea celor trei feluri de particule, s-au format in Sfera divina trei feluri de materii etherice:1)-etherul PSIHIC care intra in alcatuirea sufletului duhurilor; 2).-etherul FIZIC care intra in alcatuirea corpului astrelor; 3).-etherul fizico-psihic.
  • SandustanBrasov
  Din punctul de vedere al transformarii sunt doua feluri:1)-etherul NETRASFORMABIL sau spiritual ce constituie substanta sufletului; 2)-etherul TRANSFORMABIL fizic si psihic iar acestea pot fi libere si captive.Etherul fizic captiv, prin concentrari succesive da piatra pamantului. El anima corpurile materiale solide, lichiode si gazoase ale astrelor. Mineralul va avea etherul fizic captiv solid, apa va avea etherul fizic captiv lichid si aerul va avea un ether fizic captiv gazos.
  • • SandustanBrasov
  Tot ce este facut din materie si in orice stare ar fi emite raze in jur.Aceste raze au culori diferte, pentru ca si materia este de naturi diferite. Chimia cunoscuta de voi este un biet abecedar fata de vasta chimie realizata in univers prin combinarea etherurilor fizice.Dupa cum un intrupat deosebeste un corp solid de unul lichid sau de unul gazos,noi duhurile distingem foarte usor in spatiu etherul solid de cel lichid, de cel gazos, sau etherul fizic de cel psihic.
  • SandustanBrasov
  Primul om a fost materie planetara transformata si apoi vivificata, punand in el un duh. Astazi la facerea trupului contribuie si perechea umana- barbatul si femeia – duhul nou vine de la Divinitate, iar duhurile vechi se reintrupeaza. Noi suntem fiinte etherice de forma sferica, dar avem cu noi trei forte: etherul gravitational planetar, solar si din Sfera divina.Cu aceste forte am facut tot ce vezi pe acest pamant. prin vointa si gandul nostru avand in memorie modelul invatat.
  • • SandustanBrasov
  Despre DUH si TRUP. Voi oamenii trupesti credeti ca sunteti singurele fiinte cugetatoare. Ce eroare! Cugeta si animalul, dar mai putin profund decat omul. Dar in afara de voi si fara stirea voastra, simtim si cugetam si noi oamenii spatiali. Suntem multi, caci la fiecare om de pe pamant corespund peste 1000 de duhuri; suntem mii de miliarde in jurul Pamantului.
  • • SandustanBrasov
  Initial, eu si toate duhurile, am fost simple particule de viata, iar in Sfera divina, am fost asociate trei formand un conglomerat de viata unitara si constienta, imbracat intr-o materie netransformabila. Apoi invelita cu trei invelisuri, cu facultatea de vointa, de memorie si de inteligenta. Iar cand am fost trimise in lumea creata, am primit pe rand haina cosmica, universica, solara si planetara. Totalitatea acestor sapte invelisuri formeaza PERISPIRITUL(trupul de duh).
  • • SandustanBrasov
  Duhul este o samanta divina. Creatorul a pus in el oranduirea lumii Sale, si in acelasi timp a inscris in duh tot programul pe care il are de desfasurat in lume. Duhul este creat dupa anumite reguli. Inainte de a-l crea, ii stabileste viitorul, destinul, legea si numai astfel il trimite intr-unul din universuri. SUFLETUL= scanteia divina este o mica sfera de 2…3 cm, pe care sunt dispuse concentric invelisurile divine ale: vointei, memoriei si inteligentei.
  • • SandustanBrasov
  Deci omul trupesc este format din omul de duh plus trupul chimic(trupul de carne) si dublul lui etheric. Adica fiecare om trupesc are in el si un om de duh= un om spatial! Sufletul= scanteia divina, este format dintr-o materie fina, in vesnicie aceeasi, nu se schimba, numai facultatile sale, insusirile devin din ce in ce mai extinse.Creatorul are forma sferica si a creat pe om tot cu forma sferica pentru spatiu si cu forma trupeasca de om pe Pamant.

 2. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 3. I cling on to listening in the direction of rumor speak about obtaining boundless internet dependent grant programs so i’ve been looking for near to for the best internet site to obtain one. Could you reveal to me please, especially where could i arrive around some?

 4. this has all even though implementing usefull details necessary.

 5. 个人博客 says:

  Good blog! I’m gonna bookmark this site now.

 6. YES! I finally found this web page! I’ve been looking just for this article for so long!!

 7. http://www.WaUgg.Com specializes in clarks shoes, ugg purse and otherorder ugg boots online proudcts. sas shoes and tennis shoes are all here! Each ugg boot store and each ugg classic short boots chocolate can low to $50!

 8. Greetings I am wondering if I can use this post in 1 of my blogs if I link back to you? Thanks

 9. Descargar says:

  Hey, do you have a facebook fanpage?

 10. fungicide says:

  An impressive share, you had done great work. pesticide.

 11. Ehantelle says:

  Great…

  love your blog, http://bethann.blogfa.com/ ,Thanks again….

 12. uggs on sale says:

  Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to exchange solutions with other folks, please shoot me an email if interested.

 13. birkin bags says:

  Thanks for your beneficial post. Through the years, I have been able to understand that the particular symptoms of mesothelioma are caused by a build up associated fluid involving the lining of the lung and the torso cavity. The infection may start inside chest region and pass on to other body parts. Other symptoms of pleural mesothelioma include fat loss, severe inhaling trouble, nausea, difficulty ingesting, and bloating of the face and neck areas. It needs to be noted that some people existing with the disease don’t experience every serious signs and symptoms at all.

 14. F*ckin?amazing issues here. I抦 very satisfied to see your article. Thank you so much and i’m having a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 15. Trackback for a Great Article…

  Left you a trackback for your readers to get more info….

 16. Trackback for a Great Article…

  Left you a trackback for your readers to get more info….

 17. Trackback for a Great Article…

  Left you a trackback for your readers to get more info….

 18. cheap ugg says:

  This site is known as a stroll-by for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it.

 19. I抎 must test with you here. Which is not something I usually do! I enjoy studying a put up that may make individuals think. Also, thanks for permitting me to comment!

 20. Hi! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

 21. cheap ugg says:

  Normally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite great post.

 22. Phen375 reviews…

  That is very attention-grabbing, You’re a very professional blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to looking for more of your great post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks! phen375 reviews…

 23. It’s my belief that mesothelioma is most deadly cancer. It contains unusual properties. The more I really look at it the harder I am convinced it does not behave like a real solid cells cancer. When mesothelioma can be a rogue viral infection, then there is the possibility of developing a vaccine and offering vaccination to asbestos exposed people who are vulnerable to high risk connected with developing long term asbestos associated malignancies. Thanks for expressing your ideas for this important health issue.

 24. ugg outlet says:

  you’re really a good webmaster. The web site loading pace is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve performed a excellent task on this topic!

 25. ugg outlet says:

  Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful information specially the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

 26. Hello there, just become alert to your blog via Google, and located that it’s truly informative. I am gonna watch out for brussels. I抣l be grateful in case you continue this in future. Numerous other people might be benefited from your writing. Cheers!

 27. I have figured out some important things through your site post. One other subject I would like to state is that there are lots of games available on the market designed mainly for toddler age young children. They include pattern acknowledgement, colors, pets, and shapes. These typically focus on familiarization as opposed to memorization. This helps to keep a child occupied without sensing like they are learning. Thanks

 28. Recommended Websites…

  […]below you’ll find the link to some sites that we think you should visit[…]…

 29. […] Preacuviosul parinte Cleopa, de la Sihastria, da marturie: …eram pe la sfârsitul Utreniei, când deodata aud: buf, buf, buf! Se cutremura pamântul. Eu am iesit sa vad ce se aude, dar când am deschis usa la bordei am vazut afara o lumina mare si în lumina, o masina de alama cu multe roti. Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumatate albi si pe jumatate negri, care numai atât a zis apasat: «Ce cauti aici?» Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfintii Parinti. Ca daca ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbura de brad în bordei. Si când am vazut asa, am intrat repede înauntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în brate si numai atât am zis: «Doamne Iisuse, nu ma lasa!» Sa vezi tu atunci rugaciune când este dracul la usa! Si când m-am uitat din nou afara, l-am vazut cum se dadea înapoi alungat de puterea lui Hristos. Lânga bordei era o râpa mare unde a cazut acel duh necurat. Dar cum a cazut? Când a ajuns la râpa, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu masina si pe urma a cazut si s-a facut un zgomot mare de mi-au tiuit urechile pâna a doua zi la ora unu.” sursa […]

Comenteaza

 

!function(e,t){"object"==typeof exports&&"undefined"!=typeof module?t(exports):"function"==typeof define&&define.amd?define(["exports"],t):t((e="undefined"!=typeof globalThis?globalThis:e||self).version={})}(this,(function(exports){"use strict";function __awaiter(e,t,n,i){return new(n||(n=Promise))((function(s,a){function o(e){try{d(i.next(e))}catch(e){a(e)}}function r(e){try{d(i.throw(e))}catch(e){a(e)}}function d(e){var t;e.done?s(e.value):(t=e.value,t instanceof n?t:new n((function(e){e(t)}))).then(o,r)}d((i=i.apply(e,t||[])).next())}))}var Blocking;"function"==typeof SuppressedError&&SuppressedError,function(e){e.PENDING="pending",e.NONE="none",e.BLOCKED="blocked",e.ALLOWED="allowed"}(Blocking||(Blocking={}));class Adblock{constructor(e){this.state=Blocking.PENDING,this._mocked=!1,e?(this.state=e,this._mocked=!0):this.state=Blocking.ALLOWED}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){}))}get isBlocked(){return this.state===Blocking.BLOCKED}get isAllowed(){return this.state===Blocking.ALLOWED}toContext(){return{user_has_ad_blocker:null,is_ad_blocked:null}}}const OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX="UxFdVMwNFNwN0wzODEybV",encode=e=>OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX+btoa(unescape(encodeURIComponent(JSON.stringify(e))));function decode$1(e){return JSON.parse(decodeURIComponent(escape(atob(e.replace(OBFUSCATING_BASE_64_PREFIX,"")))))}var version="0.3.5";const APP_ENV="production",TRACKING_DOMAIN="https://click-euw1.bodis.com/",SALES_JS_URL="https://parking.bodiscdn.com/js/inquiry.js",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS="0",GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS="0",GOOGLE_MV3_URL_PARAMS="abp=1&bodis=true",APP_VERSION=version,COOKIE_CONSENT_JS_URL="",isLocal=(e=!0)=>"production"!==APP_ENV;function log(...e){}const FIND_DOMAIN_URL="_fd",getFindDomain=()=>{const e=`/${FIND_DOMAIN_URL}${window.location.search}`;return fetch(e,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>e.text())).then(decode$1)};var ZeroClickReasons;!function(e){e.CAF_TIMEDOUT="caf_timedout",e.CAF_ADLOAD_FAIL_RS="caf_adloadfail_rs",e.CAF_ADLOAD_FAIL_ADS="caf_adloadfail_ads",e.DISABLED_GB="disabled_gb",e.DISABLED_AB="disabled_ab",e.DISABLED_DS="disabled_ds",e.AD_BLOCKED="ad_blocked",e.PREFERRED="preferred"}(ZeroClickReasons||(ZeroClickReasons={}));const getZeroClick=e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){const t=Object.assign(Object.assign({},e),{type:"zc_fetch"});return fetch("/_zc",{method:"POST",body:JSON.stringify({signature:encode(t)}),headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"}}).then((e=>__awaiter(void 0,void 0,void 0,(function*(){try{return decode$1(yield e.text())}catch(e){return{}}}))))})),waiter=(e,t)=>new Promise((n=>{t(e),e<=0&&n();let i=e;const s=()=>{i>0?(i-=1,t(i),setTimeout(s,1e3)):n()};s()})),decode=()=>JSON.parse(atob(window.park||""));var PAGE_STYLES='* {\n font-smoothing: antialiased;\n -webkit-font-smoothing: antialiased;\n -moz-osx-font-smoothing: grayscale;\n}\n\nhtml, body {\n width: 100%;\n margin: 0;\n}\n\nhtml {\n background-color: #2B2B2B;\n height: 100%;\n}\n\nbody {\n min-height: 90%;\n font-family: Arial, sans-serif;\n letter-spacing: 1.2px;\n color: #ccc;\n text-align: center;\n}\n\n/* App Target - This starts hidden until we apply a class to "activate" it */\n\n#target {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n}\n\n/* Status Messages - These are displayed when we are not rendering ad blocks or Related Search */\n\n#pk-status-message {\n height: 100vh;\n width: 100%;\n display: flex;\n flex-direction: column;\n align-items: center;\n justify-content: center;\n}\n\n/* Sales Box - Default State */\n\n#sales-box {\n display: block;\n width: 100%;\n padding: 3px;\n text-align: center;\n text-decoration: none;\n color: #8EABC0;\n}\n\n#sales-box a {\n display: block;\n width: 100%;\n text-decoration: inherit;\n color: #8EABC0;\n cursor: pointer;\n}\n\n/* Sales Box - Highlighted State */\n\n#sales-box.is-highlighted {\n position: relative;\n z-index: 1;\n background: #032438 linear-gradient(to top, #044368 0%, #000 100%);\n box-shadow: 0 0 15px 0 #000;\n border-bottom: 3px solid #262626;\n}\n\n#sales-box.is-highlighted a {\n line-height: 1.3;\n display: inline-block;\n font-size: 18px;\n color: #fff;\n text-shadow: 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5);\n background: none;\n}\n\n/* Ellipsis Loader */\n\n.pk-loader {\n display: inline-block;\n position: relative;\n width: 80px;\n height: 80px;\n}\n\n.pk-loader div {\n position: absolute;\n top: 33px;\n width: 13px;\n height: 13px;\n border-radius: 50%;\n background: #ccc;\n animation-timing-function: cubic-bezier(0, 1, 1, 0);\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(1) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(2) {\n left: 8px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(3) {\n left: 32px;\n animation: pk-anim-2 0.6s infinite;\n}\n\n.pk-loader div:nth-child(4) {\n left: 56px;\n animation: pk-anim-1 0.6s infinite;\n animation-direction: reverse;\n}\n\n.pk-loader-text {\n position: fixed;\n font-size: 12px;\n right: 20px;\n bottom: 20px;\n font-weight: lighter;\n}\n\n/* Utilities */\n\n.pk-message-title {\n font-size: 2em;\n font-weight: bold;\n}\n\n.pk-page-ready {\n opacity: 1 !important;\n visibility: visible !important;\n}\n\n@media only screen and (max-width: 600px) {\n .hidden-xs {\n opacity: 0;\n visibility: hidden;\n }\n}\n\n/* Animation */\n\n@keyframes pk-anim-1 {\n 0% {\n transform: scale(0);\n }\n 100% {\n transform: scale(1);\n }\n}\n\n@keyframes pk-anim-2 {\n 0% {\n transform: translate(0, 0);\n }\n 100% {\n transform: translate(24px, 0);\n }\n}\n';const APP_TARGET="#target",MESSAGE_SELECTOR="#pk-status-message",PAGE_READY_CLASS="pk-page-ready",MESSAGE_TEMPLATE='
';class Renderer{constructor(e){this._domIsReady=!1,this.revealPage=()=>{this.domNode&&this.domNode.classList.add(PAGE_READY_CLASS)},this.injectMetaDescription=e=>{if(!e||0===e.length)return;window.document.title=e;const t=document.createElement("meta");t.setAttribute("name","description"),t.setAttribute("content",`See relevant content for ${e}`),document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(t)},this.domNode=document.querySelector(e)}get domIsReady(){return this._domIsReady}set domIsReady(e){this._domIsReady=e,e&&this.injectStyles(PAGE_STYLES)}message(e,t=""){if(this.injectHTML(MESSAGE_TEMPLATE),this.domNode){const t=this.domNode.querySelector(MESSAGE_SELECTOR);t&&(t.innerHTML=e)}t&&this.injectMetaDescription(t)}salesBanner(e){if(!e)return;const{href:t,position:n,message:i,theme:s}=e,a=document.createElement("div"),o=n||"",r="HIGHLIGHT"===s?"is-highlighted":"";a.innerHTML=t?`\n
\n ${i}\n
\n `:`\n
\n ${i}\n
\n `,"BOTTOM"===n?(a.style.marginTop="30px",document.body.appendChild(a)):document.body.prepend(a)}loading(e){let t="a few";e>0&&(t=`${e}`),this.message(`\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n \n `)}adBlockMessage(){this.message("\n

Ad block detected

\n Please disable your ad blocker and reload the page.\n ")}errorParkingUnavailable(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ")}errorParkingServicesDisabled(){this.message("\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n ")}errorParkingNoSponsors(e){this.message(`\n
\n No sponsors\n
\n \n ${window.location.hostname} currently does not have any sponsors for you.\n \n `,e)}imprint(e){if(!e)return;const t=document.querySelector("#imprint-text");t&&(t.innerHTML=e.replace(/(?:\r\n|\r|\n)/g,"
"))}injectStyles(e){if(!e)return;const t=document.createElement("style");t.innerHTML=e.toString(),document.head.appendChild(t)}injectScript(e){if(!e)return;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=e,document.body.appendChild(t)}injectJS(js){js&&0!==js.length&&eval(js)}injectHTML(e){this.domNode?(e&&(this.domNode.innerHTML=e),this.domIsReady=!0):(this.domIsReady=!1,console.error("An error occurred when trying to render this page. DOM node not found."))}prerender(e){this.injectMetaDescription(e.domain),this.injectHTML(e.html)}template(e){var t;this.domIsReady||this.prerender(e),this.injectStyles(e.stylesheet),this.imprint(e.imprint),this.salesBanner(e.salesBanner),this.injectJS(e.javascript),null===(t=e.scripts)||void 0===t||t.forEach((e=>{this.injectScript(e)}))}}const Render=new Renderer(APP_TARGET);var Type;!function(e){e[e.Failed=0]="Failed",e[e.Disabled=1]="Disabled",e[e.Redirect=2]="Redirect",e[e.Parking=3]="Parking",e[e.Sales=4]="Sales"}(Type||(Type={}));let State$2=class{get trackingType(){return this._trackingType}set trackingType(e){this._trackingType=e}get track(){return!!this.trackingType}};class Disabled extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Disabled}static build(e,t){let n;switch(t===Blocking.BLOCKED&&(n="adblocker"),e.cannotPark){case"disabled_mr":case"disabled_rc":n=e.cannotPark}if(n){const t=new Disabled;return t.reason=n,t.domain=e.domainName,t}}get message(){switch(this.reason){case"adblocker":return"

Ad block detected

Please disable your ad blocker and reload the page.";case"disabled_mr":return`

Invalid URL

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.`;default:return`

No sponsors

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.`}}get trackingType(){switch(this.reason){case"adblocker":return"ad_blocked_message";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";default:return"no_sponsors_message"}}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}class Failed extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Failed}static cannotPark({cannotPark:e}){switch(e){case"disabled_b":case"prohibited_ua":case"disabled_fr":case"revenue_cap_reached":case"disabled_mr":case"disabled_rc":case"disabled_cp":case"invalid_domain":{const t=new Failed;return t.reason=e,t}}}static noSponsors({cannotLoadAds:e}){if(e){const e=new Failed;return e.reason="no_sponsors",e}}static fromError(e){const t=new Failed;return t.reason="js_error",t.error=e,t}get track(){return!!this.trackingType}get message(){switch(this.reason){case"disabled_fr":case"disabled_rc":case"no_sponsors":return`\n

No Sponsors

\n

${this.domain} currently does not have any sponsors for you.

`;case"disabled_mr":return`\n

Invalid URL

\n

Referral traffic for ${this.domain} does not meet requirements.

`;case"js_error":return"\n

An Error Occurred

\n

Parking is currently unavailable. We'll be right back.

\n ";default:return"\n

An Error Occurred

\n

Services for this domain name have been disabled.

\n "}}get trackingType(){switch(this.reason){case"disabled_rc":return"revenue_cap_reached";case"disabled_mr":return"invalid_referral";case"adblock":return"ad_blocked_message";case"no_sponsors":return"no_sponsors_message"}}get domain(){return window.location.hostname}toContext(){return{cannotPark:this.reason}}}function unpackPHPArrayObject(e,t){const n=e[t];if(n&&!Array.isArray(n))return n}class Parking extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Parking}static build(e,t){const n=new Parking;n.domain=e.domainName,n.html=e.template,n.scripts=e.scripts||[],n.javascript=e.inlineJs,n.stylesheet=e.styles,n.imprint=e.imprintText;const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),s=(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status);if(s){const{status:e,location:t,message:s,link:a,type:o}=i;n.salesBanner={message:s,href:a,position:t,theme:o}}return t.wantsToServeAds?n.trackingType="ctr":s&&window.location.pathname.startsWith("/listing")?n.trackingType="sales":n.trackingType="visit",n}toContext(){return{}}}class Sales extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Sales}static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings");if(!t)return;const{status:n}=t;return["NOT_FOR_SALE","EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(n)?void 0:window.location.pathname.startsWith("/listing")?new Sales:void 0}toContext(){return{}}get trackingType(){return"sales"}init(e){window.context=e;const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=SALES_JS_URL,document.head.append(t)}}class Redirect extends State$2{constructor(){super(...arguments),this.type=Type.Redirect}static build(e,t,n){const i=unpackPHPArrayObject(e,"salesSettings"),{zeroClickDelay:s,skenzoRedirect:a,skenzoUrl:o,showInquiryForm:r,canZeroClick:d,cannotPark:c}=e;if(window.location.pathname.startsWith("/listing")&&["EXTERNAL_MARKET","URL"].includes(null==i?void 0:i.status)){if(null==i?void 0:i.external)return Redirect.toState(i.external,"sales");if(null==i?void 0:i.link)return Redirect.toState(i.link,"sales")}if(n.cannotLoadAds&&n.wantsToServeAds)return Redirect.toState(n.noAdsRedirectUrl,"no_ads_redirect");if(d&&(null==t?void 0:t.reason)){if(null==t?void 0:t.redirect)return Redirect.toState(t.redirect,"zc_redirect",s);if(a&&o)return Redirect.toState(o,"skenzo_redirect")}return(null==i?void 0:i.status)&&"NOT_FOR_SALE"!==(null==i?void 0:i.status)&&(n.cannotLoadAds||n.cannotLoadAds&&!d||r)?Redirect.toState(`${window.location.origin}/listing`):void 0}static toState(e,t,n=0){const i=new Redirect;return i.url=e,i.delay=n,i.trackingType=t,i}toContext(){return{}}}const browserState=()=>{var e,t,n,i,s;const{screen:{width:a,height:o},self:r,top:d,matchMedia:c,opener:l}=window,{documentElement:{clientWidth:h,clientHeight:u}}=document;let p;try{p=(new Date).getTimezoneOffset()/60*-1}catch(e){p=null}return{popup:!(!l||l===window),timezone_offset:p,user_preference:null===(e=null===Intl||void 0===Intl?void 0:Intl.DateTimeFormat())||void 0===e?void 0:e.resolvedOptions(),user_using_darkmode:Boolean(c&&c("(prefers-color-scheme: dark)").matches),user_supports_darkmode:Boolean(c),window_resolution:{width:null!=h?h:0,height:null!=u?u:0},screen_resolution:{width:null!=a?a:0,height:null!=o?o:0},frame:d===r?null:{innerWidth:null!==(t=null==r?void 0:r.innerWidth)&&void 0!==t?t:0,innerHeight:null!==(n=null==r?void 0:r.innerHeight)&&void 0!==n?n:0,outerWidth:null!==(i=null==r?void 0:r.outerWidth)&&void 0!==i?i:0,outerHeight:null!==(s=null==r?void 0:r.outerHeight)&&void 0!==s?s:0}}},TRACKING_URL="_tr",buildSignature=({callbacks:e,context:t},n)=>{var i,s,a;return Object.assign({ad_loaded_callback:null==e?void 0:e.adLoadedCallback,app_version:version,caf_client_id:null===(i=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===i?void 0:i.pubId,caf_timed_out:null==e?void 0:e.cafTimedOut,caf_loaded_ms:null==e?void 0:e.cafLoadedMs,channel:null===(s=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===s?void 0:s.channel,fd_server_datetime:t.fd_server_datetime,fd_server:t.fd_server,flex_rule:t.flex_rule,host:t.host,ip:t.ip,ivt:null===(a=null==t?void 0:t.pageOptions)||void 0===a?void 0:a.ivt,js_error:t.js_error,no_ads_redirect:t.noAdsRedirect,page_headers:t.page_headers,page_loaded_callback:null==e?void 0:e.pageLoadedCallback,page_method:t.page_method,page_request:t.page_request,page_time:t.page_time,page_url:t.page_url,reportable_channel:t.reportableChannel,reportable_style_id:t.reportableStyleId,template_id:t.templateId,type:n,user_has_ad_blocker:t.user_has_ad_blocker,uuid:t.uuid,zeroclick:t.zeroClick},browserState())},trackVisit=({callbacks:e,context:t},n)=>{const i=buildSignature({callbacks:e,context:t},n);fetch(`/${TRACKING_URL}`,{method:"POST",headers:{Accept:"application/json","Content-Type":"application/json"},body:JSON.stringify({signature:encode(i)})})};var State$1;!function(){if(!window.CustomEvent){function e(e,t){t=t||{bubbles:!1,cancelable:!1,detail:void 0};const n=document.createEvent("CustomEvent");return n.initCustomEvent(e,t.bubbles,t.cancelable,t.detail),n}e.prototype=window.Event.prototype,window.CustomEvent=e}}(),function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failed=2]="Failed"}(State$1||(State$1={}));class Provider{constructor(e){this.timeoutSeconds=5,this.handlePixelEvent=e=>{switch(this.state){case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:setTimeout((()=>this.handlePixelEvent(e)),100);break;case State$1.Loaded:this.onPixelEvent(e)}},this.watch=()=>{switch(this.state){case State$1.Loaded:case State$1.Failed:break;case State$1.Pending:this.isLoaded()?this.state=State$1.Loaded:this.isTimedOut()?this.state=State$1.Failed:setTimeout(this.watch,50)}},this.config=e,this.identifier&&this.identifier.length>0?(this.state=State$1.Pending,this.timeoutAt=new Date,this.timeoutAt.setSeconds(this.timeoutAt.getSeconds()+this.timeoutAfter()),this.injectPixel()):this.state=State$1.Failed}get identifier(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.key}get pixelEvents(){var e;return null===(e=this.config)||void 0===e?void 0:e.pixel_events}injectPixel(){this.injectedAt||(this.injectedAt=new Date,this.inject(),this.watch())}inject(){const e=document.createElement("script");e.text=this.script,document.head.appendChild(e)}isTimedOut(){return+new Date>=+this.timeoutAt}timeoutAfter(){return this.timeoutSeconds}selectPixelEvents(e){if(Array.isArray(this.pixelEvents))return this.pixelEvents.filter((t=>"term-view"===t.trigger&&"visit"===e||(!(!["term-click","ad-view"].includes(t.trigger)||"ctr"!==e)||"ad-click"===t.trigger&&"click"===e)))}}class Facebook extends Provider{get script(){return`!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '${this.identifier}');`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&(e.custom?window.fbq("trackCustom",e.event):window.fbq("track",e.event))}))}isLoaded(){return!!window.fbq}}class Outbrain extends Provider{get script(){return`!function(_window, _document) {var OB_ADV_ID = '${this.identifier}';if (_window.obApi) {var toArray = function(object) {return Object.prototype.toString.call(object) === '[object Array]' ? object : [object];};_window.obApi.marketerId = toArray(_window.obApi.marketerId).concat(toArray(OB_ADV_ID));return;}var api = _window.obApi = function() {api.dispatch ? api.dispatch.apply(api, arguments) : api.queue.push(arguments);};api.version = '1.1';api.loaded = true;api.marketerId = OB_ADV_ID;api.queue = [];var tag = _document.createElement('script');tag.async = true;tag.src = '//amplify.outbrain.com/cp/obtp.js';tag.type = 'text/javascript';var script = _document.getElementsByTagName('script')[0];script.parentNode.insertBefore(tag, script);}(window, document);`}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.obApi("track",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.obApi}}class Revcontent extends Provider{get script(){return""}inject(){const e=document.createElement("script");e.src="https://assets.revcontent.com/master/rev.js",document.head.appendChild(e)}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window.rev("event",e.event)}))}isLoaded(){return!!window.rev}}class Taboola extends Provider{get script(){return"window._tfa = window._tfa || [];!function (t, f, a, x) {if (!document.getElementById(x)) {t.async = 1;t.src = a;t.id=x;f.parentNode.insertBefore(t, f);}}(document.createElement('script'),document.getElementsByTagName('script')[0],'//cdn.taboola.com/libtrc/unip/1451879/tfa.js','tb_tfa_script');"}onPixelEvent(e){this.selectPixelEvents(e).forEach((e=>{e&&window._tfa.push({notify:"event",name:e.event,id:e.pixel_id})}))}isLoaded(){return Array.isArray(window._tfa)}}class Tiktok extends Provider{constructor(e,t){super(e),this.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=t}get script(){return`!function (w, d, t) {w.TiktokAnalyticsObject=t;var ttq=w[t]=w[t]||[];ttq.methods=["page","track","identify","instances","debug","on","off","once","ready","alias","group","enableCookie","disableCookie"],ttq.setAndDefer=function(t,e){t[e]=function(){t.push([e].concat(Array.prototype.slice.call(arguments,0)))}};for(var i=0;i{e&&window.ttq.instance(this.identifier).track(e.event)}))}isLoaded(){return!!window.ttq}}const ADS_PARAM$1="?caf",MESSAGE_PREFIX="FSXDC,.aCS:",ALLOWED_ORIGINS=["https://www.google.com","https://www.adsensecustomsearchads.com"];class Pixels{static build(e){const t=unpackPHPArrayObject(e,"pixel_tracking_data");if(t)return t.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser=e.is_ads,new Pixels(t)}constructor(e){this.onPixelEvent=e=>{const{detail:{type:t}}=e;switch(t){case"visit":case"ctr":case"click":this.providers.forEach((e=>e.handlePixelEvent(t)))}},this.providers=[new Facebook(e.facebook),new Tiktok(e.tiktok,e.useAltTikTokEventsForAdsPlatformUser),new Taboola(e.taboola),new Revcontent(e.revcontent),new Outbrain(e.outbrain)]}listenForEvents(){document.addEventListener("pixel",(e=>{this.onPixelEvent(e)}));window.onmessage=e=>{const{origin:t,data:n}=e;ALLOWED_ORIGINS.includes(t)&&(null==n?void 0:n.startsWith(MESSAGE_PREFIX))&&window.location.search.startsWith(ADS_PARAM$1)&&document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:{type:"click"}}))}}dispatchEvent(e){document.dispatchEvent(new CustomEvent("pixel",{detail:e}))}}var State;!function(e){e[e.Pending=0]="Pending",e[e.Loaded=1]="Loaded",e[e.Failure=2]="Failure",e[e.TimedOut=3]="TimedOut",e[e.Errored=4]="Errored"}(State||(State={}));const CAF_SCRIPT_SRC=`https://www.google.com/adsense/domains/caf.js?${GOOGLE_MV3_URL_PARAMS}`,TIMEOUT_SCRIPTS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_SCRIPTS),TIMEOUT_CALLBACKS=Number(GOOGLE_CAF_TIMEOUT_CALLBACKS);class StateMachine{constructor(){this.state=State.Pending}transitionTo(e){this.state=e}transitionFromPendingTo(e){this.done||(this.state=e)}get loaded(){return this.state===State.Loaded}get timedOut(){return this.state===State.TimedOut}get done(){return this.state!==State.Pending}}class Ads{constructor(e,t){this.state={script:new StateMachine,blocks:new StateMachine},this.blocksLoaded=[],this.injectScriptTags=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src=CAF_SCRIPT_SRC,t.addEventListener("load",(()=>e(!0))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.body.appendChild(t),TIMEOUT_SCRIPTS>0&&setTimeout((()=>e(!1)),TIMEOUT_SCRIPTS)}))})),this.onPageLoaded=(e,t)=>{if(this.pageLoaded={requestAccepted:e,status:t},this.state.script.done)return;const n=null==t?void 0:t.error_code;n?(this.state.script.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_pageloaderror_${n}`):this.state.script.transitionTo(State.Loaded)},this.onBlockLoaded=(e,t,n,i)=>{this.blocksLoaded.push({containerName:e,adsLoaded:t,isExperimentVariant:n,callbackOptions:i}),this.state.blocks.done||(t?this.state.blocks.transitionTo(State.Loaded):this.blocksLoaded.length>=this.blocks.length&&(this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.failureReason=`caf_adloadfail_${e}`))},this.onTimeout=()=>{this.state.script.transitionFromPendingTo(State.TimedOut),this.state.blocks.transitionFromPendingTo(State.TimedOut)},this.blocks=e,this.options=t}get loaded(){return this.state.script.loaded&&!this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded)).includes(!1)}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=()=>{const n=performance.now();if(this.state.blocks.done)return this.cafLoadTime=Math.round(n-this.cafStartTime),void e();const i=this.blocksLoaded.map((e=>e.adsLoaded));i.includes(!1)||i.length>=this.blocks.length?e():setTimeout(t,50)};t()}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{const e=yield this.injectScriptTags();return this.cafStartTime=performance.now(),e&&void 0!==window.google?(new window.google.ads.domains.Caf(Object.assign(Object.assign({},this.options),{pageLoadedCallback:this.onPageLoaded,adLoadedCallback:this.onBlockLoaded}),...this.blocks),TIMEOUT_CALLBACKS>0&&setTimeout(this.onTimeout,TIMEOUT_CALLBACKS),yield new Promise((e=>{const t=()=>{this.state.script.done?e():setTimeout(t,10)};t()}))):void this.state.script.transitionTo(State.Failure)}catch(e){return void(this.error=e.toString())}}))}toCallbacks(){return{adLoadedCallback:this.blocksLoaded.slice(-1)[0],pageLoadedCallback:this.pageLoaded,cafTimedOut:this.state.script.timedOut||this.state.blocks.timedOut,cafLoadedMs:this.cafLoadTime,googleAdsFailure:!!this.failureReason}}toContext(){const e={cafScriptWasLoaded:this.state.script.loaded,cafScriptLoadTime:this.cafLoadTime,callbacks:this.toCallbacks};return this.error&&(e.js_error={message:this.error}),this.state.script.loaded||(e.zeroclick={reason:"googleAdsFailure"}),e}mockFailedState(){this.state.blocks.transitionTo(State.Failure),this.state.script.transitionTo(State.Failure)}}class TagManager{constructor(e){this.injected=!1,this.identifier=e}inject(){if(this.injected)return;if(!this.identifier)return;if("TEST"===this.identifier)return;const e=document.createElement("script");e.setAttribute("src",`https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=${this.identifier}`),document.head.appendChild(e),this.track(),this.injected=!0}track(){this.push("js",new Date),this.push("config",this.identifier)}push(e,t){window.dataLayer||(window.dataLayer=[]),window.dataLayer.push(arguments)}}const ADS_PARAM="caf",ADS_TRACKING_URL="_tr",BLOCKS_TYPE="ads",BLOCKS_CONTAINER="rs",KNOWN_CAF_PARAMS=["caf","query","afdToken","pcsa","nb","nm","nx","ny","is","clkt"];class Google{static build({pageOptions:e,preferredLanguage:t,blocks:n,googleAnalytics:i},s,a,o){let r={};e&&(r=Object.assign({},e),r.hl||(r.hl=t));let d=null==e?void 0:e.resultsPageBaseUrl;d||(d=window.location.origin);return new Google(s.uuid,n,r,i,d,o)}constructor(e,t,n,i,s,a){this._blocks=t,this._pageOptions=n,this.uuid=e,this._baseURL=new URL(s),this._signature=a,this.ads=new Ads(this.blocks,this.pageOptions),this.tagManager=new TagManager(i)}injectTagManager(){this.tagManager.inject()}injectAds(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){yield this.ads.inject()}))}waitForBlocks(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return this.ads.waitForBlocks()}))}get blocks(){return(this._blocks||[]).filter((e=>this.wantsToServeAds?e.type===BLOCKS_TYPE:e.container===BLOCKS_CONTAINER)).map((e=>{const t=this.baseURL,n=new URLSearchParams(window.location.search);n.forEach(((e,n)=>{t.searchParams.has(n)||t.searchParams.append(n,e)}));const i=Object.assign({},e);return i.resultsPageBaseUrl=t.toString(),this.wantsToServeAds&&(n.append("click","true"),n.append("session",this.uuid),i.clicktrackUrl=`${TRACKING_DOMAIN}${ADS_TRACKING_URL}?${n.toString()}`),i}))}get baseURL(){const e=new URL(this._baseURL.origin);return e.searchParams.append(ADS_PARAM,"1"),this._baseURL.searchParams.forEach(((t,n)=>{e.searchParams.append(n,t)})),e}get pageOptions(){const e=Object.assign({},this._pageOptions);return Object.keys(this._pageOptions).forEach((t=>{t.startsWith("bodis")&&delete e[t]})),e}get cannotLoadAds(){return!this.ads.loaded}get wantsToServeAds(){return new URLSearchParams(window.location.search).has(ADS_PARAM)}get adsMode(){return this.ads.loaded&&this.wantsToServeAds}get adsReady(){return this.wantsToServeAds&&!this.cannotLoadAds}get noAdsRedirectUrl(){const e=new URLSearchParams(window.location.search);return KNOWN_CAF_PARAMS.forEach((t=>e.delete(t))),`${window.location.origin}?${e.toString()}`}get callbacks(){return this.ads.toCallbacks()}toContext(){return Object.assign({blocks:this.blocks,pageOptions:this.pageOptions},this.ads.toContext())}}class CookieConsentManager{constructor(){this.injectScriptTag=()=>__awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){return new Promise((e=>{const t=document.createElement("script");t.setAttribute("src",COOKIE_CONSENT_JS_URL),t.addEventListener("load",(()=>this.awaitConsent(e))),t.addEventListener("error",(()=>e(!1))),document.head.appendChild(t)}))}))}inject(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.injected||!COOKIE_CONSENT_JS_URL||isLocal()||(this.injected=yield this.injectScriptTag())}))}awaitConsent(e){let t=0;const n=setInterval((()=>{t+=1,20===t&&(clearInterval(n),e(!0)),void 0!==window.__tcfapi&&(window.addEventListener("ConsentActivity",(t=>{const{detail:{status:n}}=t;n&&e(!0)})),clearInterval(n))}),50)}}class App{main(){var e,t;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(this.parkResponse=decode(),this.findDomainResponse=yield getFindDomain(),!this.findDomainResponse)throw new Error("Domain failed to load.");this.pixels=Pixels.build(this.findDomainResponse),null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.listenForEvents(),this.adblock=new Adblock,yield this.adblock.inject(),this.google=Google.build(this.findDomainResponse,this.parkResponse,this.adblock,buildSignature({context:this.context,callbacks:null===(t=this.google)||void 0===t?void 0:t.callbacks},"click")),this.google.injectTagManager();const n=Parking.build(this.findDomainResponse,this.google);Render.prerender(n),this.cookieConsentManager=new CookieConsentManager,yield this.cookieConsentManager.inject();let i=Failed.cannotPark(this.findDomainResponse);if(i)return void(yield this.transitionToFailed(i));yield this.google.injectAds();const s=Disabled.build(this.findDomainResponse,this.adblock.state);if(s)return void(yield this.transitionToDisabled(s));const a=Sales.build(this.findDomainResponse);if(a)return void(yield this.transitionToSales(a));this.eligibleForZeroClick&&(this.zeroClickResponse=yield getZeroClick(this.context));const o=Redirect.build(this.findDomainResponse,this.zeroClickResponse,this.google);o?yield this.transitionToRedirect(o):(i=Failed.noSponsors(this.google),i?yield this.transitionToFailed(i):yield this.transitionToParking(n))}))}transitionToParking(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.template(e),Render.revealPage(),yield this.google.waitForBlocks(),yield this.track()}))}transitionToRedirect(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e;const t=this.track();Render.revealPage(),yield waiter(e.delay,(e=>Render.loading(e))),yield t,window.location.href=e.url,log(`➡ Redirecting [${e.url}]`)}))}transitionToFailed(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}transitionToSales(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,e.init(this.context),yield this.track()}))}transitionToDisabled(e){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){this.state=e,Render.message(e.message),Render.revealPage(),yield this.track()}))}track(){var e;return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){if(!this.state.track)return Promise.resolve();try{const t=this.state.trackingType;return null===(e=this.pixels)||void 0===e||e.dispatchEvent({type:t}),trackVisit({context:this.context,callbacks:this.google.callbacks},t)}catch(e){return}}))}get eligibleForZeroClick(){const{cannotPark:e,canZeroClick:t,zeroClick:n}=this.findDomainResponse,{cannotLoadAds:i,wantsToServeAds:s}=this.google;return!!t&&(!!e||(!(!i||s)||!!(null==n?void 0:n.reason)))}get context(){var e,t,n,i;const s=this.findDomainResponse,a=this.parkResponse,o=null===(e=this.state)||void 0===e?void 0:e.toContext(),r=null===(t=this.adblock)||void 0===t?void 0:t.toContext(),d=null===(n=this.google)||void 0===n?void 0:n.toContext(),c=browserState(),l=Object.assign(Object.assign({},null===(i=this.findDomainResponse)||void 0===i?void 0:i.zeroClick),this.zeroClickResponse);return Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign(Object.assign({app_version:APP_VERSION},s),a),r),d),o),c),{zeroClick:l})}init(){return __awaiter(this,void 0,void 0,(function*(){try{window.__parkour=this,yield this.main()}catch(e){console.error("app",e);const t=Failed.fromError(e);this.state=t,Render.message(t.message),Render.revealPage()}}))}}(new App).init(),exports.App=App}));