how to get tramadol in mexico purchase tramadol tramadol before euthanasia

valium and heart rate valium online valium en el primer mes de embarazo

xanax and hunger xanax no prescription yellow pill xanax bar

tramadol clorhidrato cronus tramadol 50mg is ultram and tramadol the same thing

valium and implantation buy valium online how much valium for flight

alguien tomo valium en el embarazo valium without prescriptions valium rcp

can you take ambien daily buy ambien online ambien online Mesquite

melatonin ambien interaction buy ambien online ambien vs xyrem

aura soma where to buy buy soma can i take ambien and soma together

is valium prescription diazepam 5mg valium after xtc

LIFESTYLE

The Harbour, un port culinar rafinat

August 20th, 2012, com Comenteaza

Toate  drumurile  mărilor şi oceanelor duc  într-un  port.  M-am oprit la „The Harbour“. E un port culinar, cu arome exotice,  unde te refugiezi  din arşiţa solară fie să mănânci zdravăn, fie doar să te răcoreşti cu o limonadă sau  o bere.

E minunat să eşuezi  din marea fierbinţeală şi aglomeraţie a Capitalei pe un  ţărm,  într-un port  numit chiar  aşa: The Harbour. Deşi se află în Piaţa Amzei, deci ultracentral, odată intrat  în „port“ parcă simţi deja briza mării, legănatul ei şi glasul  pescăruşilor. Terasa  – iarna  dotată cu geamuri, vara  deschisă, dotată cu  pulverizatoare  de aburi  răcoritori – şi cele două saloane sunt  astfel amenajate încât să ai sentimentul că te  afli  pe  un  vas  de  epocă  al  vreunui pirat. Arhitectul Ştefan  Bianco  a imprimat localului elemente  de   decor   cu  specific   marinăresc, aduse din  Olanda. Nu  lipsesc  busole,  lunete, parâme, chiar un separeu întreg are forma unei bărci.  Totul  a fost executat din  lemn  şi alamă, peste care s-a imprimat patina timpului.

Te aşezi la o masă,  ţi se aduce un meniu şi urmează partea delicioasă. Meniul  la The Harbour se schimbă o dată  pe an, dar  atunci  se schimbă în bună  măsură. Totuşi,  sunt  câteva preparate imbatabile, pentru care clienţii  se bat şi le cer foarte  des.  De pildă,  pulpă de raţă pe varză călită la cuptor, şniţel Harbour (cu sos Bechamel  şi verdeaţă), Gumbo – tigaie picantă (creveţi, cârnaţi,  carne de pui şi ardei  iute), borş de gâscă dolofană, piept de curcan cu sos Martini şi praz. La fel de bune  sunt  şi un platou mediteraneean (creveţi,  scoici,  baby  calamar cu  sos  de roşii, usturoi şi ardei  iute) sau souvlaki de pui cu sos tzatziki  (piept  de  pui,  oregano, smântână, usturoi şi  castravete verde) care  este  nou  în meniu. Cât despre desert, ei bine, la restaurantul  The Harbour mănânci cel mai  bun  tiramisu din  oraş.  Dar nici tortul casei, clătitele cu ricotta sau tarta mascarpone nu se lasă mai prejos.

La The Harbour merită să vii nu doar pentru meniul excelent, servirea promptă şi atmosfera deosebită,  ci  şi  pentru seria  de  evenimente originale organizate. Aici s-au ţinut: prima Gală a Blogărilor Culinari, Ziua  Recoltei – un  eveniment  dedicat obiceiurilor de recoltă  din România, concursuri pentru  clienţii  fideli  ai restaurantului, iar în această  perioadă  au  loc aşa-numitele Popasuri culinare cu  seri  care  te poartă în îndepărtata Chină,  Italia,  India  sau prin  alte zone exotice. Luna aceasta  va fi organizată o seară cu preparate inspirate din meniul de pe Titanic – din prima şi ultima noapte pe renumitul vas.

Taguri:

Comenteaza