LIFESTYLE

Turism: Revelion exotic

November 16th, 2010, com Un comentariu

Când zăpada va cuprinde întreg oraşul şi temperaturile se vor aşeza confortabil la -2°C, poţi să sfidezi vremea şi să te plimbi prin parcurile verzi din zona mediteraneeană sau printre recifurile de corali din lumea arabă.

Peisajul de coastă este minunat în orăşelul Lloret de Mar, iar o croazieră de câteva ore cu vaporaşul sau catamaranul (o navă de ultimă generaţie, cu atmosferă plăcută şi relaxantă, cu muzică, gustări şi un bar) merită toţi banii. Rămâi cu imaginea peisajelor de poveste, a ţărmului lovit de mare şi a castelelor, mai noi sau mai vechi, care par că urmează să se prăbuşească în Mediterană. În momentele de respiro gustă sangria, portocale şi căpşuni proaspete, la una din terasele de pe faleza Lloret de Mar!

Staţiunea Santa Susana este locul perfect pentru a explora Catalonia, zona sălbatică a Costei Brava! Îţi începi expediţia pe acest tărâm cu o vizită la castel. Fortificaţia cu un turn de pază din secolul XVI a fost construită pentru a proteja populaţia de piraţi şi de alţi invadatori ai mării. Iubitorii naturii şi ai drumeţiilor, precum şi cei care adoră echitaţia pornesc de aici pe cărări de munte, într-o excursie la rezervaţia naturală din Masivul Montnegre şi la izvoarele cu apă proaspătă de munte. Barcelona e aproape, aşa că nu poţi pierde ocazia să vezi operele de artă ale lui Gaudi, faimoasele fântâni şi să bei o cafea pe bulevardul Las Ramblas, cu simpaticele sale prăvălioare.


La fel de seducătoare ca miresmele pătrunzătoare pe care florile de portocal le emană primăvara, Costa del Azahar te răsfaţă cu un climat mediteraneean, blând tot anul. Peniscola este unul dintre cele mai vechi oraşe întemeiate de către mauri. Este numit şi „Gibraltarul Valenciei“ şi îţi atrage atenţia cu un fort sobru, în stil maur, o casă înaltă şi luminoasă, elegant construită şi Castelul de Peniscola. Este unul dintre cele mai frumoase castele din Europa şi multe dintre producţiile de la Hollywood au fost filmate aici. Dacă faci o călătorie în jos de Costa del Azahar vei trece printre plantaţii de portocali şi roşcovi. În interiorul acestui tărâm vei găsi Baix Maestrat, un teritoriu excelent pentru turism rural, pentru drumeţii, plimbări pe bicicletă sau pe cal.

Rezervă o zi şi pentru a vizita vechiul cartier din oraşul Benicarlo, cu o casă în stil renascentist care a aparţinut baronilor dar şi Casa Marchizilor de Benicarlo. Dacă îţi petreci vacanţa pe acest tărâm primăvara asişti la cele mai animate festivaluri, numite fallas, cu numeroase păpuşi din lemn.


Anul acesta poţi experimenta ceva nou, cel mai tânăr emirat arab, Fujairah. Prima oprire? Direct la snorkelling pe plaja de lângă Sandy Beach Motel. Viaţa marină subacvatică este uimitoare aici. Poţi înota printre corali, peşti, broaşte ţestoase care împreună formează un frumos curcubeu de culori. De aici se vede şi Snoopy Rock, o stâncă ieşită din ocean care are forma personajului de desene animate, Snoopy.

În Heritage Village vizitează locuinţele construite din frunze de palmieri, interiorul lor fiind spectaculos, întotdeauna decorat cu numeroase covoare viu colorate şi perne aşezate pe nisip. Pentru seară, rezervă un safari care include plimbarea pe cămilă, dar şi activităţi excentrice specifice locului cum ar fi dansul din buric, tatuaje cu henna, mâncare şi băutură tradiţionale, precum şi o încântătoare campare sub cerul înstelat.

www.besttourism.ro

Taguri:

Comentarii

  1. Websites worth visiting…

    I enjoyed reading your article, many thanks….

Comenteaza